Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Ontdek de ruige fjorden

NoorwegenOntdek de ruige fjorden

Hoogtepunten
Welkom in Noorwegen - de plek waar de bergen in zee storten, waar u fjorden en ruige bergtoppen kunt bewonderen en waar 's zomers de zon niet ondergaat. Vertrek vanuit Bergen op een rondreis met slechts drie bestemmingen en geniet van een ontspannen en rustige vakantie. Zie gletsjers van dichtbij, maak een cruise en bewonder indrukwekkende watervallen. Deze reis is ideaal voor wie op reis van elke stap wil genieten en voor gezinnen die liever niet elke dag lange afstanden willen afleggen.
Reisideeën aangeraden door
Marit Lokale*r Noorwegen Expert*in
Duur van de reis
8 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 1.060
Vanwege vele inkomende aanvragen is het reisbureau van Marit momenteel niet in staat om uw reisaanvraag te behandelen. U kunt over een paar dagen opnieuw proberen contact op te nemen, of u kunt de voorbeeldreizen bekijken van onze andere lokale partners in Noorwegen
Reisprogramma
Aankomst in Bergen

Dag 1: Aankomst in Bergen

Welkom in Noorwegen, land van de fjorden en de middernachtszon. Bij aankomst op de luchthaven van Bergen haalt u uw huurauto op en rijdt u naar de Hardangerfjord naar het dorpje Norheimsund, waar u de komende dagen overnacht.  Accommodatie : Thon Sandven (Norheimsund)
Plaats:
Bergen,Hardangerfjord,Norheimsund

Ontdek de Hardangerfjord

Dag 2: Ontdek de Hardangerfjord

Maak u klaar voor twee rustige dagen aan de oever van de Hardangerfjord, waar de zomerzon heerlijk weerkaatst wordt. Langs de oevers ligt een van de mooiste boomgaarden ter wereld. Met een beetje geluk ziet u de prachtige fruitbomen in volle bloei. Geniet van de rust om u heen, maak een wandeling langs de fjord of pak de auto om de omgeving te verkennen en maak een ontspannen tour in de omgeving. Accommodatie : Thon Sandven (Norheimsund)
Plaats:
Hardangerfjord,Norheimsund

Ontdek de Hardangerfjord

Dag 3: Ontdek de Hardangerfjord

Geniet vandaag van deze magische locatie met zijn prachtige natuur. Rijd bijvoorbeeld langs de fjord  naar het oosten over de Hardangerbrug naar de imposante Vøringfossen-waterval. Het water stort hier vanaf 182 meter hoog naar beneden, een spectaculair natuurwonder. U kunt op de terugweg weer de brug nemen of kiezen voor de kleine veerpont die de twee oevers met elkaar verbindt.  Accommodatie : Thon Sandven (Norheimsund)
Plaats:
Norheimsund,Hardangerfjord

Cruise in de Sognefjord

Dag 4: Cruise in de Sognefjord

Rijd via Voss en de mooie Tvindefossen waterval naar Gudvangen. In dit dorpje gaat u aan boord van een cruise die u de spectaculaire Sognefjord en zijn smalste arm, de Nærøyfjord, laat ontdekken. Dit gebied is niet voor niks UNESCO Werelderfgoed! Na een tocht van 2h45 met uitzicht op de indrukwekkende watervallen van de fjord bereikt u Kaupanger. Vergeet hier niet om de mooie houten staafkerk te bezoeken. Dan rijdt u verder naar Hella en neemt u de veerboot naar Dragsvik, waar u de komende twee nachten verblijft.  Accommodatie : Dragsvik Fjordhotel (Balestrand)
Plaats:
Gudvangen,Kaupanger,Sognefjorden,Hella,Dragsvik,Fjaerland,Bøyabreen,Balestrand

Een gletsjer van dichtbij

Dag 5: Een gletsjer van dichtbij

Een goede tip voor vandaag is een bezoek aan het gletsjermuseum in Fjærland. Leer alles over hoe gletsjers worden gevormd, hoe ze het fjordenlandschap hebben gecreëerd en waarom ze een belangrijke rol spelen in klimaatonderzoek. En dan is het tijd voor het hoogtepunt van de dag: rij naar het noorden om de Bøyabreen gletsjer van dichtbij te zien. Een spectaculair uitzicht! Accommodatie : Dragsvik Fjordhotel (Balestrand)
Plaats:
Sognefjord,Balestrand

Met de veerboot terug naar Bergen

Dag 6: Met de veerboot terug naar Bergen

U rijdt naar het westen waar u nog een laatste prachtige glimps opvangt van de Sognefjord. Een kleine veerboot tussen Lavik en Oppedal brengt u terug naar Bergen. Maak die middag alvast een wandeling in de op een na grootste stad van Noorwegen. Accommodatie : Comfort Holberg (Bergen)
Plaats:
Sognefjorden,Bergen

Een wandeltour door Bergen

Dag 7: Een wandeltour door Bergen

Ervaar de sfeer in de oude haven van Bryggen, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Slenter over de vismarkt en wandel door de steegjes met houten huizen. Neem de kabelbaan naar de top van Fløien, een van de zeven bergen van de stad, en geniet van het prachtige uitzicht op de stad en de bergen. Bezoek het huis van de componist Edvard Grieg en de Fantoft staafkerk. Of ga aan boord voor een fjordenexcursie op de wateren rond de stad.
Plaats:
Bergen

Vertrek vanaf Bergen

Dag 8: Vertrek vanaf Bergen

Na een ontspannen maar veelbewogen reis rijdt u naar de luchthaven, levert u uw huurauto in en begint uw reis naar huis. Een goede vlucht en hopelijk snel weer tot ziens!
Plaats:
Bergen
Praktische informatie
Budget vanaf€ 1.060 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Noorwegen volgens uw wensen
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten