Koolstofvoetafdruk gecompenseerd
Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?
Ontdek de ruige fjorden

NoorwegenOntdek de ruige fjorden

 • Klassiekers
Welkom in Noorwegen - de plek waar de bergen in zee storten, waar u fjorden en ruige bergtoppen kunt bewonderen en waar 's zomers de zon niet ondergaat. Vertrek vanuit Bergen op een rondreis met slechts drie bestemmingen en geniet van een ontspannen en rustige vakantie. Zie gletsjers van dichtbij, maak een cruise en bewonder indrukwekkende watervallen. Deze reis is ideaal voor wie op reis van elke...

Welkom in Noorwegen - de plek waar de bergen in zee storten, waar u fjorden en ruige bergtoppen kunt bewonderen en waar 's zomers de zon niet ondergaat. Vertrek vanuit Bergen op een rondreis met slechts drie bestemmingen en geniet van een ontspannen en rustige vakantie. Zie gletsjers van dichtbij, maak een cruise en bewonder indrukwekkende watervallen. Deze reis is ideaal voor wie op reis van elke stap wil genieten en voor gezinnen die liever niet elke dag lange afstanden willen afleggen.

Lees meer

Uw lokale reisexpert Marit

Engelstalige reisagent in Scandinavië
248 reviews
De rondreis in één oogopslag
 • Natuur
  Natuur
 • Multi-activiteiten
  Multi-activiteiten
 • Platteland
  Platteland

Reisprogramma

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

Deze voorbeeldreis is ontworpen door onze lokale reisagent om u te inspireren. Elk element van deze reis kan volledig aangepast worden aan de hand van uw wensen: de duur, de route, accommodaties, activiteiten, etc.

Dag 1: Aankomst in Bergen

Welkom in Noorwegen, land van de fjorden en de middernachtszon. Bij aankomst op de luchthaven van Bergen haalt u uw huurauto op en rijdt u naar de Hardangerfjord naar het dorpje Norheimsund, waar u de komende dagen overnacht. 

Plaats:
Bergen, Hardangerfjord, Norheimsund
Accommodatie
Thon Sandven (Norheimsund)

Dag 2: Ontdek de Hardangerfjord

Maak u klaar voor twee rustige dagen aan de oever van de Hardangerfjord, waar de zomerzon heerlijk weerkaatst wordt. Langs de oevers ligt een van de mooiste boomgaarden ter wereld. Met een beetje geluk ziet u de prachtige fruitbomen in volle bloei. Geniet van de rust om u heen, maak een wandeling langs de fjord of pak de auto om de omgeving te verkennen en maak een ontspannen tour in de omgeving.

Plaats:
Hardangerfjord, Norheimsund
Accommodatie
Thon Sandven (Norheimsund)

Dag 3: Ontdek de Hardangerfjord

Geniet vandaag van deze magische locatie met zijn prachtige natuur. Rijd bijvoorbeeld langs de fjord  naar het oosten over de Hardangerbrug naar de imposante Vøringfossen-waterval. Het water stort hier vanaf 182 meter hoog naar beneden, een spectaculair natuurwonder. U kunt op de terugweg weer de brug nemen of kiezen voor de kleine veerpont die de twee oevers met elkaar verbindt. 

Plaats:
Norheimsund, Hardangerfjord
Accommodatie
Thon Sandven (Norheimsund)

Dag 4: Cruise in de Sognefjord

Rijd via Voss en de mooie Tvindefossen waterval naar Gudvangen. In dit dorpje gaat u aan boord van een cruise die u de spectaculaire Sognefjord en zijn smalste arm, de Nærøyfjord, laat ontdekken. Dit gebied is niet voor niks UNESCO Werelderfgoed! Na een tocht van 2h45 met uitzicht op de indrukwekkende watervallen van de fjord bereikt u Kaupanger. Vergeet hier niet om de mooie houten staafkerk te bezoeken. Dan rijdt u verder naar Hella en neemt u de veerboot naar Dragsvik, waar u de komende twee nachten verblijft. 

Plaats:
Gudvangen, Kaupanger, Sognefjorden, Hella, Dragsvik, Fjaerland, Bøyabreen, Balestrand
Accommodatie
Dragsvik Fjordhotel (Balestrand)

Dag 5: Een gletsjer van dichtbij

Een goede tip voor vandaag is een bezoek aan het gletsjermuseum in Fjærland. Leer alles over hoe gletsjers worden gevormd, hoe ze het fjordenlandschap hebben gecreëerd en waarom ze een belangrijke rol spelen in klimaatonderzoek. En dan is het tijd voor het hoogtepunt van de dag: rij naar het noorden om de Bøyabreen gletsjer van dichtbij te zien. Een spectaculair uitzicht!

Plaats:
Sognefjord, Balestrand
Accommodatie
Dragsvik Fjordhotel (Balestrand)

Dag 6: Met de veerboot terug naar Bergen

U rijdt naar het westen waar u nog een laatste prachtige glimps opvangt van de Sognefjord. Een kleine veerboot tussen Lavik en Oppedal brengt u terug naar Bergen. Maak die middag alvast een wandeling in de op een na grootste stad van Noorwegen.

Plaats:
Sognefjorden, Bergen
Accommodatie
Comfort Holberg (Bergen)

Dag 7: Een wandeltour door Bergen

Ervaar de sfeer in de oude haven van Bryggen, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Slenter over de vismarkt en wandel door de steegjes met houten huizen. Neem de kabelbaan naar de top van Fløien, een van de zeven bergen van de stad, en geniet van het prachtige uitzicht op de stad en de bergen. Bezoek het huis van de componist Edvard Grieg en de Fantoft staafkerk. Of ga aan boord voor een fjordenexcursie op de wateren rond de stad.

Plaats:
Bergen

Dag 8: Vertrek vanaf Bergen

Na een ontspannen maar veelbewogen reis rijdt u naar de luchthaven, levert u uw huurauto in en begint uw reis naar huis. Een goede vlucht en hopelijk snel weer tot ziens!

Plaats:
Bergen

BergenHardangerfjordNorheimsundGudvangenKaupangerSognefjordenHellaDragsvikFjaerlandBøyabreenBalestrandSognefjord

Praktische informatie

Prijs vanaf € 1.060 Per persoon
Internationale vluchten Niet inbegrepen

Praktische informatie

Prijsinformatie

€ 1.060 Per persoon

Samen met uw lokale reisexpert kunt u dit reisidee volledig personaliseren.

De uiteindelijke prijs van uw reis is afhankelijk van de vertrekdatum en van de etappes, activiteiten en accommodaties die u uitkiest.

Hieronder vindt u het gemiddelde budget per periode*:

Circa € 1.060 / 8 dagen
Exclusief internationale vluchten
Aantal reizigers:2
Prijs per persoon (op basis van tweepersoons of twinkamer)€ 1.060
Toeslag voor eenpersoonskamer€ 840
Korting bij driepersoonskamer€ -170
Kinderen tot 12 jaren die samen met 2 volwassenen in een kamer slapen€ 550

* als u met Evaneos reist weet u zeker dat uw reissom ten goede komt aan de lokale economie op de plek van bestemming. Lees in ons Handvest Better Trips meer over onze belofte voor eerlijke en duurzame reizen.

Inbegrepen in de prijs

 • 7 overnachtingen, inclusief ontbijt in genoemde hotels of vergelijkbaar
 • Huurauto gedurende de hele reis, categorie B (type VW Polo of vergelijkbaar), inclusief onbeperkte kilometers, gedeeltelijke verzekering, lokale belastingen, 1 bestuurder (minimaal 25 jaar oud)
 • Cruise op de Nærøyfjord (2h45)

Niet inbegrepen in de prijs

 • Vluchten
 • Tol, brandstof en parkeerkosten
 • Overige veerboten, u betaalt deze ter plekke
 • Overige maaltijden
 • Bagageservice
 • Persoonlijke uitgaven
😱 Vanwege vele inkomende aanvragen is het reisbureau van Marit momenteel niet in staat om uw reisaanvraag te behandelen. U kunt over een paar dagen opnieuw proberen contact op te nemen, of u kunt de voorbeeldreizen bekijken van onze andere lokale partners in Noorwegen.
Neem contact op met de lokale reisexpert

Bent u op zoek naar een ander soort reis?

Andere voorbeeldreizen