Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?
Sport en avontuur

EthiopiëSport en avontuur

 • Sport en Avontuur
Ga met ons mee op een interessant avontuur door alle culturele, historische en natuurlijke wonderen van Noord-Ethiopië :Trek door een van de mooiste berglandschappen van Afrika, bekend als ' het dak van Afrika'. Kom dichtbij inheemse dieren zoals Gelada -apen. Wandel en klim naar afgelegen, uit de rotsen gehouwen kerken. Verken de antieke stad Axum, naar verluidt de rustplaats van de Ark van het V...

Ga met ons mee op een interessant avontuur door alle culturele, historische en natuurlijke wonderen van Noord-Ethiopië :


Trek door een van de mooiste berglandschappen van Afrika, bekend als ' het dak van Afrika'. Kom dichtbij inheemse dieren zoals Gelada -apen. Wandel en klim naar afgelegen, uit de rotsen gehouwen kerken. Verken de antieke stad Axum, naar verluidt de rustplaats van de Ark van het Verbond, de ruïnes van de sprookjeskastelen van Gonder, de 'Afrikaanse Kamelot'... Verliep uzelf in het ondergrondse complex van 12e eeuwse uitgehouwen rotskerken van Lalibela, het 'Nieuwe Jeruzalem. Ontdek te voet het ' rokende water ' van de Blauwe Nijl watervallen. En fiets langs het Tana meer door het platteland en de dorpen. Kortom, er is genoeg te ontdekken en beleven!

Lees meer

Uw lokale reisexpert Sonja

Nederlandse reisagent in Ethiopië
12 reviews
De rondreis in één oogopslag
 • Dieren en natuur
  Dieren en natuur
 • Hiking
  Hiking
 • Multi-activiteiten
  Multi-activiteiten
 • Natuur
  Natuur

Reisprogramma

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

Deze voorbeeldreis is ontworpen door onze lokale reisagent om u te inspireren. Elk element van deze reis kan volledig aangepast worden aan de hand van uw wensen: de duur, de route, accommodaties, activiteiten, etc.

Dag 1: Bahir Dar, de Ethiopische rivièra

Aankomst op de luchthaven van Addis Abeba en transfer naar binnenlandse terminal voor vlucht naar Bahir Dar.

Aankomst in Bahir Dar, hoofdstad van Amhara regio. Na wat rust in het hotel, kunt u genieten van een wandeling langs de palmbomen laan en Tana meer, De grootte is ongeveer één tiende van het gebied van Nederland. Bezoek ook de Bahir Dar lokale markt. 's Avonds is het mogelijk om te genieten van traditionele muziek en dans in Azmari Bet.

Plaats:
Bahir Dar
Accommodatie
Rahnile Hotel (Bahir Dar)

Dag 2: Tana meer en waterval van de Blauwe Nijl

Fiets door het platteland naar het schiereiland Zegue en bezoek de kloostereilanden van het Tana-meer. Terug per boot, kijken we naar pelikanen, nijlpaarden en vissers op hun tank was (traditionele papyrus boot zoals in het oude Egypte)Vervolgens zullen lopen naar de  Blauwe Nijl waterval, waar u kan genieten van een traditionele koffieceremonie in het dorp.

Plaats:
Tana See
Accommodatie
Rahnile Hotel (Bahir Dar)

Dag 3: Gonder, de keizerlijke stad

Vertrek naar Gonder via een schilderachtige weg langs de oostelijke oever van het Tana-meer. Gondar is gesticht door keizer Fasilidas en bewaart nog steeds in zijn ommuurde Koninklijke Behuizing een aantal zeer middeleeuws ogende kastelen, die al dateren in 1650.

Plaats:
Tana See
Accommodatie
Haz Hotel (Gondar)

Dag 4: Simien Nationaal Park

Registratie bij parkautoriteiten en transfer naar Buyit Ras, startpunt van de tocht.


Acclimatisatie wandeling met een indrukwekkend uitzicht over noordelijke vlakten, een prachtig uitzicht in het westen, naar de Tuf-klif en het dorp Adarmaz, gelegen op een rotsachtige uitloper tussen de noordelijke helling en het zuidelijke ravijn van Wade. Observeer de Gelada apen kolonie, mensapen van de Ethiopische hooglanden.

Overnachting in Sankaber camp

Plaats:
Simien Mountains National Park, Gelada
Accommodatie
Sankaber (Simien)

Dag 5: Trek in Simien Nationaal Park

Vandaag gaat u een mooi wandeling maken mooie plekken. U gaat op een pad lopen, langs een steile helling met een prachtig uitzicht over de vallei en  de omliggende pieken naar de grote waterval van Jinbar . Afdaling naar de vallei en stroomopwaarts de  rivier over door de gerst velden en gigantische lobelias naar het dorp Geech met zijn traditionele hutten met rieten daken.


Wandeltijd: +- 7h
Hoogte verschil :  +750m -375m
Overnachting in Geech camp

Plaats:
Geech
Accommodatie
Camp Geech (Simien Mountains National Park)

Dag 6: Laatste dag in Simien Nationaal Park

Klim geleidelijk over het uitgestrekte plateau over de Afro-alpenweide en de gigantische lobelia's naar de top van de Imet Gogo-berg (3926m) die een spectaculair panoramisch uitzicht biedt op het hele Simien gebergte; onvergelijkbare 360 graden uitzicht op ravijnen, kliffen en valleien. Loop zuidoost door het bos op het uitgestrekte plateau. Na het oversteken van een kleine vallei, klimt u naar de top van Inatye, een prachtige belvedère met een uitzonderlijk uitzicht op de kelderende kliffen, diepe valleien en kleine plateau eronder.

Wildlife observatie: walia steenbok, Gelada aap kolonies, Lammergieren of de Abessijnwolf.

Overnachting in Ras Dashen hôtel 


Dag 7: Over het dak van Afrika


Vandaag begint u op een schilderachtige weg over het Simien-gebergte. Door de massale erosie door de jaren heen is het Ethiopisch plateau  een van de meest spectaculaire landschappen in de wereld met pieken, valleien en afgronden tot 1500m diep. Steek de Kloof van Tekeze over voor u Axum bereikt, hoofdstad van de koningin van Sheba .Axum was het hart van Oud Ethiopië, het machtigste koninkrijk tussen het Romeinse en Perzische rijk.

Plaats:
Simien, Axum
Accommodatie
Nyala Hotel (Axum)

Dag 8: Axum, hoofdstad van de koningin van Sheba

Het is vandaag tijd voor wat sightseeing in Axum, hoofdstad van de koningin van Sheba, Unesco werelderfgoed, Axumite stelae veld, archeologisch museum, ruïnes van koningin Sheba baden, Khaleb en Gebre Meskel graven.

Overnachting in Vision Hotel

Plaats:
Axum, Adwa, Gheralta

Dag 9: De verborgen uitgehouwen rotskerken van Tigray

Tigray is de eerste gekerstende regio van Ethiopië en is de thuisbasis van de oudste kerken van het land, gebouwd of uitgehouwen uit de rots. Verkenning van de Gheralta bergen door wandeling naar Maryam Korkor, imposante grotkerk gewijd aan de Maagd en versierd met Byzantijnse invloed schilderingen. We zetten de wandeling door het massief naar de meest ontoegankelijke van de kerken, Abuna Yememata Guh.Aankomst in Mekele, hoofdstad van Tigray regio en aankomstpunt Danakil zout karavaans van Danakil.Mekele is de belangrijkste uitwisselingsmarkt tussen Tigrayans en Afar stammen.


Overnachting in Ramadi Hotel

Plaats:
Mekele

Dag 10: De karavaanroute en de zoutmijnwerkers

Vertrek met 4WD konvooi langs de kameel karavaan route naar het Afar dorp Ahmed Ila (Hamedela). Rit naar het zoutmeer van Assale, een uniforme witte onmetelijkheid, gelegen op 150 meter onder de zeespiegel.

Obseveer alle stadia van ambachtelijke zoutwinning van zoutblokken hakken tot kamelen laden.

Geniet als laatst van de zonsondergang op het zoutmeer en keer daarna terug naar de campplaats voor de nacht.


Overnachting op een kamp in het woestijn


Dag 11: Erta Ale vulkaan

Vandaag maken we een rit langs een vuil spoor door de zandduinen om vervolgens off track over gestold lava te rijden tot aan de voet van de Erte Ale. ’s Nachts wandelen (ca. 3 u ) over Erte Ale hellingen. Klimtocht naar de rand van de caldera(holte) waar de gloeiende reflectie van het lavameer de nacht verlicht.Afhankelijk van de veiligheidsomstandigheden van het moment, kunt u naar de afdaling in de caldera om het meer te observeren.


Overnachting op een kamp

Plaats:
Erta’ale

Dag 12: Kleurrijke Dallol vulkaan

Begin de dag met de zonsopgang op het lavameer en de terugtocht naar het basiskamp.Later rijden we naar Dallol om kleurrijke concreties te observeren.Observeer de prachtige morfologie van de lavastroom. Ontdek de karakteristieke kleurrijke concreties van Dallol: verdampers, zure meren, pekelstromen, mini-geisers…

Overnachting in Ramadi Hotel

Plaats:
Dallol

Dag 13: Richting Wollo Hooglanden

Ga naar het zuiden en verlaat de Tigray regio via het Wollo hoog plateau en kijk hoe het landschap verandert van geel naar groen en hoe de huizen, de mensen en de vegetatie veranderen.Aankomst in Lalibela, de heilige stad van de Christenen van Ethiopië, geklasseerd op de werelderfgoedlijst van de Unesco. Het kleine dorp van Lalibela,op 2500 m hoogte, is de meest belangrijkste bedevaartsoord van het land.

Plaats:
Mekele
Accommodatie
Holidays Hotel (Lalibela)

Dag 14: Het zwarte Jerusalem


Lalibela is het beroemdst om zijn uit rotsen gehouwen kerken (UNESCO werelderfgoed) die letterlijk uit de omringende rotsen zijn gehouwen, en die dateren uit de 12e eeuw. : Ontdekking van verschillende kerken complex, verbonden door een systeem van galerijen en tunnels.

Ga 's avonds naar "tejbet", de plaatselijke plaats waar Tej, de koningsdrank (een zoete honingwijn), wordt verkocht. Een traditie en een recept dat teruggaat tot de koningin van Sheba.

Omdat Lalibela de koning der bijen is, is vooral de honingwijn uit Lalibela beroemd.

Plaats:
Lalibela
Accommodatie
Holidays Hotel (Lalibela)

Dag 15: Addis Abeba, de nieuwe bloem

Transfer naar de luchthaven voor een vlucht naar Addis Abeba, Sightseeing van de snel groeiende hoofdstad : bezoek aan het Nationaal Museum waar u het 3,2 miljoen jaar oude Skelet van Lucy ontmoet, bezoek aan de Trinity kerk waar keizer Hailé Sélassié rust en bezoek aan Merkato, de grootste openluchtmarkt van Afrika.


‘s Avonds, transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht.

Plaats:
Lalibela, Addis Abeba

Bahir DarTana SeeSimien Mountains National ParkGelada GeechSimienAxumAdwaGheraltaMekele Erta’aleDallolLalibelaAddis Abeba

Praktische informatie

Prijs vanaf € 2.870 Per persoon
Internationale vluchten Niet inbegrepen
Inbegrepen in de prijs Gids
Inbegrepen in de prijs Binnenlandse vluchten
Inbegrepen in de prijs Chauffeur

Praktische informatie

Prijsinformatie

€ 2.870 Per persoon

Samen met uw lokale reisexpert kunt u dit reisidee volledig personaliseren.

De uiteindelijke prijs van uw reis is afhankelijk van de vertrekdatum en van de etappes, activiteiten en accommodaties die u uitkiest.

Hieronder vindt u het gemiddelde budget per periode*:

Voor 2 volwassenen
SeizoenenPrijs per volwassene
prijs vanaf
Het hele jaar € 2.870
 • Toeslag voor een eenpersoonskamer:€ 140

* als u met Evaneos reist weet u zeker dat uw reissom ten goede komt aan de lokale economie op de plek van bestemming. Lees in ons Handvest Better Trips meer over onze belofte voor eerlijke en duurzame reizen.

Inbegrepen in de prijs

 • Een lokale (Engelstalige) gids op elke plaats
 • De diensten van een chauffeur voor de duur van het verblijf
 • Binnenlandse vluchten
 • Overdracht en transport over land
 • Verblijf in een tweepersoonskamer in de genoemde hotels of dergelijke
 • Alleen ontbijt wat in het programma en geplande excursies wordt aangegeven
 • Bezoek de inzendingen
 • Parkeergelden
 • 24-uurs ondersteuning van het reisbureau
 • Online betalingskosten
 • Luchthavenbelastingen

Niet inbegrepen in de prijs

 • Internationale vluchten
 • Maaltijden die niet in het programma worden genoemd
 • Dranken
 • Opties en uitbreidingen
 • Fooi voor gidsen en chauffeurs
 • Visumkosten
Boek uw vlucht naar Ethiopië
De internationale vluchten zijn niet bij de reis inbegrepen. U kunt uw lokale reisbureau vragen om ze voor u te reserveren via onze partner Option Way.
Geniet dus van vele voordelen:
 • Aantrekkelijke tarieven
 • All-inclusive prijzen zonder verrassingen
 • Het reisbureau van Sonja in Ethiopië wordt op de hoogte gebracht in geval van vluchtwijzigingen.
Aarzel niet om advies te vragen aan uw lokale reisagent of bezoek de website van onze partner.
😱 Vanwege vele inkomende aanvragen is het reisbureau van Sonja momenteel niet in staat om uw reisaanvraag te behandelen. U kunt over een paar dagen opnieuw proberen contact op te nemen, of u kunt de voorbeeldreizen bekijken van onze andere lokale partners in Ethiopië.
Ontwerp uw rondreis

Bent u op zoek naar een ander soort reis?

Andere voorbeeldreizen