Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Rijd langs de Legendarische Pacifische Kust

AustraliëRijd langs de Legendarische Pacifische Kust

Hoogtepunten
De Pacific Highway is de snelweg van Sydney naar Brisbane, dit gebied wordt ook wel de Legendarische Pacifische Kust genoemd. De panoramische route brengt u langs de meest indrukwekkende landschappen van de staat New South Wales. Tijdens de rit ziet u een groot aantal typisch Australische uitzichten. U komt langs prachtige stranden, slaperige stadjes en mossige regenwouden. Onderweg is er genoeg te beleven, u gaat bijvoorbeeld wijnproeven, maakt een wandeling langs de toppen van het regenwoud en de sportievelingen kunnen hier leren surfen. Daarnaast is er meer dan genoeg tijd om helemaal tot rust te komen op een van de vele de idyllische stranden die dit gebied rijk is. 
Reisideeën aangeraden door
Floris Lokale*r Australië Expert*in
Duur van de reis
13 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 1.495
Reisprogramma
Aankomst in Sydney

Dag 1: Aankomst in Sydney

Sydney is met zijn dynamische en bruisende sfeer een van de meest geliefde steden op aarde. Geniet van de prachtige stranden en parken, bezoek de gezellige haven en ontdek de levendige marktjes en restaurants. Er is altijd wat te doen in Sydney, welk seizoen het ook is! U wordt door onze chauffeur opgehaald op de luchthaven en naar uw accommodatie in de stad gebracht. Wat u vandaag doet is geheel aan u! Accommodatie : Arts (Sydney)
Plaats:
Sydney

Ontdek Sydney

Dag 2: Ontdek Sydney

Ontdek de hoogtepunten van Sydney: Hyde Park, de Botanische Tuinen, China Town, The Rocks (waar Sydney is ontstaan) en uiteraard de Harbour Bridge en Opera House! Vanuit uw hotel wandelt u gemakkelijk naar de meeste bezienswaardigheden. Bezoek 's middags het levendige Darling Harbour of neem de pont naar het stijlvolle Manly en geniet van het continu wisselende uitzicht van de stad tijdens de boottocht. Optioneel: Sidecar Experience - beleef dezelfde hoogtepunten op een heel bijzondere manier: vanuit een zijspan!  Harbour Bridge Climb - voor de avontuurlijke reizigers is het mogelijk om de iconische brug te beklimmen of door de haven te racen met een speedboot. Accommodatie : Arts (Sydney)
Plaats:
Sydney

Bondi Beach en kustwandeling

Dag 3: Bondi Beach en kustwandeling

Neem een bus of taxi naar het iconische Bondi Beach. Neem uw tijd op het strand en doe aansluitend (een deel van) de wandeling langs de kust naar Coogee beach. Het pad leidt langs prachtige kliffen. Geniet van de verbluffende uitzichten op stranden, parken, baaien en rotszwembaden. Na de twee uur durende wandeling kunt u naar wens uitrusten op het strand of de stad verder ontdekken. Optioneel: Bondi Beach Surf Lesson - Australië is hét surfland en u kunt hieraan meedoen! Leer in een kleine groep de beginselen op het iconische Bondi Beach. Lukt het u om op te staan? (2 uur) Accommodatie : Arts (Sydney)
Plaats:
Sydney

​Blue Mountains

Dag 4: ​Blue Mountains

U haalt vandaag uw huurauto op en rijdt naar de Blue Mountains. U zult ongetwijfeld betoverd worden door de oneindige eucalyptusbossen en de indrukwekkende rotsformaties. Ga er te voet op uit en verbaas u over de natuurlijke pracht van dit gebied. Een bezoek aan Scenic World is inclusief, dat u per skyway, kabelbaan, wandelpad en trein kunt ontdekken - u vindt hier het steilste spoor ter wereld! Accommodatie : Sky Rider Motor Inn (Blue Mountains)

Omgeving van Central Coast

Dag 5: Omgeving van Central Coast

De Central Coast is het gebied tussen Sydney en Newcastle. Hier vindt u verschillende pittoreske stadjes, zoals Umina Beach, The Entrance, Avoca Beach, Terrigal en Ettalong Beach met tussendoor een aantrekkelijke mix van baaien, stranden, meren en achterland. Wandel door het rijke 'bushland', kajak of kano in de stille wateren of fiets over een van de vele fietspaden die dit gebied rijk is. Accommodatie : Tiarri Terrigal (Central Coast)
Plaats:
Central Coast

Wijnproeven in de Hunter Valley

Dag 6: Wijnproeven in de Hunter Valley

Drink uw koffie met uitzicht op zee en neem een kijkje in de boetiekjes van Terrigal. U rijdt 's ochtends naar Newcastle, waar u heerlijk kunt lunchen op de Honeysuckle Wharf. Om uw smaakpapillen te trainen rijdt u naar Australië's oudste wijnregio, de Hunter Valley. Van de meer dan 100 wijngaarden raden we de kelders van het moderne Hope Estate en de meer klassieke Audrey Wilkinson aan. Geniet ervan! Accommodatie : Kirkton Park Hotel (Hunter valley)
Plaats:
Hunter valley

Ontdek Port Stephens en Nelson Bay

Dag 7: Ontdek Port Stephens en Nelson Bay

Maakt een ontspannen rit door de omgeving van Port Stephens. Met geweldige surfspots, fantastische duiklocaties en prachtige stranden draait uw reis hier volledig om zee en zand. In Nelson Bay kunt u een tour boeken om dolfijnen en walvissen te spotten (seizoensgebonden). Wandel naar het uitzichtpunt voor spectaculaire foto's van de baai en Tomaree NP. 's Avonds kunt u in de haven heerlijk dineren.  Optioneel: Whale Watching Cruise + Sand Boarding (mei - nov) - we gaan op zoek naar bultrugwalvissen van 15 meter lang en 4 ton zwaar, een onvergetelijke ervaring! U sluit de dag af met een rit in een sand buggy en een poging tot sandboarden in de Bight Sand Dunes. Accommodatie : The Nelson Resort (Port Stephens)
Plaats:
Port Stephens,Nelson Bay

Vrije dag in Port Stephens

Dag 8: Vrije dag in Port Stephens

Glij van de duinen, ga zwemmen met dolfijnen en leer surfen - Port Stephens is een paradijs voor watersportliefhebbers met wel 26 stranden. Avonturiers kunnen langs de kust paardrijden of een uitdagende wandeling maken. Rust heerlijk uit op het strand, ga snorkelen in een van de kalme baaien of ga op zoek naar koala's. Optioneel: Dolphin Watch Cruise + Sand Boarding - tijdens deze tour gaan we op zoek naar dolfijnen! En we sluiten af met een rit op een sand buggy en een poging tot sandboarden in de Bight Sand Dunes. Accommodatie : The Nelson Resort (Port Stephens)
Plaats:
Port Stephens

Via de Great Lakes naar Port Macquarie

Dag 9: Via de Great Lakes naar Port Macquarie

U rijdt verder langs de panoramische route in de Great Lakes regio, langs Myall Lake - thuis voor meer dan 280 vogelsoorten. Rijd door naar Port Macquarie voor lunch aan de kust en wandel langs de kleurrijke muurschilderingen op het strand. Bezoek het Koala Hospital of slenter over Town Beach of Lighthouse Beach. Sluit de dag af in Coffs Harbour en eet fish & chips op het strand met de lokale bevolking.  Accommodatie : Best Western Zebra Motel (Coffs Harbour)
Plaats:
Port Macquarie

Canopy Walk, Grafton en Byron Bay

Dag 10: Canopy Walk, Grafton en Byron Bay

Na een vroeg ontbijt aan zee rijdt u naar Dorrigo NP, waar de Skywalk u op 70 meter hoogte langs de boomtoppen van het weelderige regenwoud leidt. Dan stopt u in het historische stadje Grafton in Ballina, dat beroemd is om zijn Jacaranda bomen. Vanaf hier is het een korte rit naar surfstad Byron Bay. Als u energie over hebt kunt u naar de vuurtoren wandelen, dit is het meest Oostelijke punt van het land. Accommodatie : Byron Sunseeker Motel (Byron Bay)
Plaats:
Byron Bay

Vrije dag in Byron Bay

Dag 11: Vrije dag in Byron Bay

Byron Bay biedt een kleurrijke mix van surfcultuur, alternatieve levenswijzes en levensgenieters. Dit gemoedelijke stadje is een perfecte locatie met prachtige stranden, betoverend regenwoud en een schitterende kust. U kunt ontspannen op het strand, kajakken met dolfijnen en walvissen, surfen, duiken of een ballonvaart maken langs zee. En met de vele moderne restaurants is het eten hier fantastisch! Optioneel: Dolphin Kayak Tour - met gepassioneerde surf lifesavers kajakt u naar Cape Bay Marine Park waar u wilde tuimelaars, bultrugwalvissen en 3 verschillende soorten schildpadden kunt spotten. Blijf dus goed in de zee turen! Accommodatie : Byron Sunseeker Motel (Byron Bay)
Plaats:
Byron Bay

Ontdek Brisbane

Dag 12: Ontdek Brisbane

Een korte rit brengt u naar Brisbane, of 'Brissy', zoals de locals de verfijne hoofdstad van Queensland noemen. De beste manier om de stad te ontdekken is te voet. U vindt hier creatieve plekken, muziek en hippe restaurants, maar ook parken en een stadslagune met strand. 's Weekends kunt u over de Collective Market struinen, waar u handgemaakte juwelen, kunst, antiek en tweedehands kleding vindt.  Accommodatie : Hotel Best Western Gregory Terrace (Brisbane)
Plaats:
Brisbane

Vertrek vanaf Brisbane

Dag 13: Vertrek vanaf Brisbane

Uw avontuur aan de spectaculaire Central Coast zit er alweer op. U kunt er eventueel voor kiezen om uw reis voort te zetten langs de Australische Oostkust. We hopen dat u volop heeft genoten van de prachtige omgeving en dat u een scala aan mooie herinneringen rijker bent. 
Plaats:
Brisbane
Praktische informatie
Budget vanaf€ 1.495 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Australië volgens uw wensen