Waarheen reizen?Actuele informatie over reisbestemmingen
Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?
Ontdek de Outback per auto

AustraliëOntdek de Outback per auto

 • Klassiekers
De Outback is een buitengewoon natuurgebied met woestijnvlaktes, verweerde bergketens, rotsachtige kloven en een aantal van de meest heilige plaatsen van de Australische Aboriginals, waaronder Uluru en Kata Tjuta. Tijdens deze reis kunt u al drijvend afkoelen in een waterpoel, dineert u onder de sterrenhemel terwijl u een didgeridoo serenade krijgt en bewondert u hoe de beroemdste rots op aarde va...

De Outback is een buitengewoon natuurgebied met woestijnvlaktes, verweerde bergketens, rotsachtige kloven en een aantal van de meest heilige plaatsen van de Australische Aboriginals, waaronder Uluru en Kata Tjuta. Tijdens deze reis kunt u al drijvend afkoelen in een waterpoel, dineert u onder de sterrenhemel terwijl u een didgeridoo serenade krijgt en bewondert u hoe de beroemdste rots op aarde van kleur verandert bij zonsopkomst en zonsondergang. En dit zijn slechts een paar van de ervaringen die u alleen hier in de Australische Outback kunt meemaken. 

Lees meer

Uw lokale reisexpert Floris

Nederlandstalige reisagent in Australië
44 reviews
De rondreis in één oogopslag
 • Woestijn
  Woestijn
 • Dieren en natuur
  Dieren en natuur
 • Hiking
  Hiking

Reisprogramma

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

Deze voorbeeldreis is ontworpen door onze lokale reisagent om u te inspireren. Elk element van deze reis kan volledig aangepast worden aan de hand van uw wensen: de duur, de route, accommodaties, activiteiten, etc.

Dag 1: Aankomst in Alice Springs en Uluru

Tijd om uw Outback-avontuur te beginnen! Op de luchthaven van Alice Springs haalt u uw huurauto op om naar uw accommodatie te rijden. U bezoekt het Cultural Centre, waarna u Uluru van dichtbij bekijkt tijdens een 10 km lange wandeling rond de rots. U beseft hier pas echt waarom Uluru zo bijzonder is! Laat u tijdens de zonsondergang betoveren door de verandering van kleuren in het prachtige landschap.

Plaats:
Uluṟu
Accommodatie
Outback Pionneer Lodge (Ayers Rock)

Dag 2: Zonsopkomst Uluru en Kata Tjuta

Sta 's ochtends vroeg op voor een spectaculaire zonsopkomst bij Uluru, met een 360 graden uitzicht. Vervolg uw weg naar Kata Tjuta, een formatie van 36 koepelvormige rotsen verspreid over een gebied van meer dan 20 km. De beste manier om het verbluffende landschap te bekijken is al wandelend. Ga voor een hike door de Valley of the Winds van vier uur, of wandel in een uur naar de indrukwekkende Walpa Gorge. 

Plaats:
Kata Tjuta / Mount Olga, Uluṟu
Accommodatie
Outback Pionneer Lodge (Ayers Rock)

Dag 3: Kamelenrit en Kings Canyon

Vandaag bewondert u de zonsopkomst over Uluru en Kata Tjuta tijdens een kamelenrit! Hierna vertrekt u naar Kings Canyon, een formatie van enorme rode rotsen met daaronder een dicht palmbos. Hier komen 600 plant- en diersoorten voor! Uw overnachting op een veeboerderij zorgt voor de ultieme Outback ervaring. Uw diner is een 'barbie', zo noemen ze een barbecue in Australië. Probeer hier de beroemde kamelenburger!

​Maaltijden: inclusief BBQ-diner

Plaats:
Kings Creek Station, Kings Canyon
Accommodatie
Kings Creek Station (Kings Canyon)

Dag 4: Vrije dag in Kings Canyon

Klim naar de rand van Kings Canyon voor zonsopkomst of maak een drie of vier uur durende wandeltocht langs de rand van de Canyon, de wandeling is uitdagend, maar zeker de moeite waard! Laat 's middags uw spieren rusten en geniet van het zwembad bij uw hotel. 

Optioneel:

Aboriginal Cultural Tour - zie, voel en ervaar de unieke aboriginal cultuur van dichtbij. Bekijk speren en boomerangs en leer meer over het eten, de taal en de medicijnen van de aboriginals.

Maaltijden: inclusief ontbijt

Plaats:
Kings Canyon
Accommodatie
Kings Creek Station (Kings Canyon)

Dag 5: Vrije dag in Alice Springs

Vandaag rijdt u door de unieke rode vlaktes van de Outback terug naar Alice Springs. Alice Springs is het kloppende hart van het Rode Centrum van Australië, met veel kunst en evenementen. Klim naar de top van de Anzac Hill voor een adembenemend uitzicht, ontdek de geheimen van de woestijn in Desert Park, dwaal langs de vele galerieën of bezoek de historische operatiebasis van de Royal Flying Doctors. 

​Maaltijden: inclusief ontbijt

Plaats:
Alice Springs
Accommodatie
Desert Palms (Alice Springs)

Dag 6: Vertrek vanaf Alice Springs

Geniet van uw laatste uurtjes in Alice Springs.  En dan is het helaas alweer tijd voor uw terugvlucht. We hopen dat u heeft genoten van uw tijd in dit speciale gebied en zien u graag terug!

Optioneel:

Early Morning Outback Ballooning - gebruik uw laatste dag voor een onvergetelijke ervaring! Zweef in een luchtballon over de MacDonnell bergketen en Owen Springs Cattle Station.

Maaltijden: inclusief ontbijt

Plaats:
Alice Springs

UluṟuKata Tjuta / Mount OlgaKings Creek StationKings CanyonAlice Springs

Praktische informatie

Prijs vanaf € 840 Per persoon
Internationale vluchten Niet inbegrepen

Praktische informatie

Prijsinformatie

€ 840 Per persoon

Samen met uw lokale reisexpert kunt u dit reisidee volledig personaliseren.

De uiteindelijke prijs van uw reis is afhankelijk van de vertrekdatum en van de etappes, activiteiten en accommodaties die u uitkiest.

Hieronder vindt u het gemiddelde budget per periode*:

Circa € 840 / 6 dagen
Exclusief internationale vluchten
Aantal reizigers:24
Prijs per persoon€ 840€ 720

* als u met Evaneos reist weet u zeker dat uw reissom ten goede komt aan de lokale economie op de plek van bestemming. Lees in ons Handvest Better Trips meer over onze belofte voor eerlijke en duurzame reizen.

Inbegrepen in de prijs

 • Transfers en transport zoals beschreven in het programma
 • Autohuur zoals beschreven in het programma, intermediate (2 reizigers) of SUV (4 reizigers), nil liability (zero excess)
 • Maaltijden zoals beschreven in het programma
 • Accommodatie op basis van een twin-kamer
 • Activiteiten: kameeltocht Kings Canyon
 • Toeristenbelastingen

Niet inbegrepen in de prijs

 • Internationale en binnenlandse vluchten
 • Overige maaltijden en dranken
 • Optionele activiteiten (kunnen alleen tijdens het maken van uw reservering bijgeboekt worden): Aboriginal Cultural Tour (60 AUD pp), Early Morning Outback Ballooning (295 AUD pp)
 • Persoonlijke uitgaven, zoals fooien, porters, kleding wassen en telefoonkosten
 • Brandstof voor uw huurauto en huur GPS
 • Toegangsprijzen voor Nationale Parken (25 AUD pp)
 • Services die niet in het programma genoemd worden
 • Visumkosten
 • Reisverzekering (verplicht)
Boek uw vlucht naar Australië
De internationale vluchten zijn niet bij de reis inbegrepen. U kunt uw lokale reisbureau vragen om ze voor u te reserveren via onze partner Option Way.
Geniet dus van vele voordelen:
 • Aantrekkelijke tarieven
 • All-inclusive prijzen zonder verrassingen
 • Het reisbureau van Floris in Australië wordt op de hoogte gebracht in geval van vluchtwijzigingen.
Aarzel niet om advies te vragen aan uw lokale reisagent of bezoek de website van onze partner.

Bent u op zoek naar een ander soort reis?

Neem contact op met de lokale reisexpert Bekijk andere voorbeeldreizen in Australië (7)

Andere voorbeeldreizen

Voorbeeldreizen per thema