Met een kleine groep naar Muscat, de kust, de bergen en de woestijn

OmanMet een kleine groep naar Muscat, de kust, de bergen en de woestijn

GroepsreizenKlassiekers

Sluit aan bij een van onze reizen in een kleine groep en laat u overweldigen door de schoonheid van Oman! Tijdens deze reis ontdekt u het historische en het nieuwe Muscat, rijdt u langs de kust, bezoekt u prachtige oases, de majestueuze bergen en de woestijn van Wahiba Sands. Dompel uzelf onder in de geschiedenis en de cultuur van het Sultanaat. We hopen u snel te mogen verwelkomen!

Reisideeën aangeraden door
Jasmin Lokale*r Oman Expert*in

Groepsgrootte

4 tot 16 mensen

Van 16 oktober 2023 tot 21 oktober 2023

10 latere vertrekdatum
6 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 1.655
Uw rondreis
Aankomst in Muscat

Dag 1: Aankomst in Muscat

Na aankomst op de internationale luchthaven van Muscat wordt u met een privétransfer naar het hotel gebracht, waar u incheckt. Die middag kunt u gebruikmaken van de faciliteiten in het hotel. We raden aan om te dineren in het hotelrestaurant Olive of in een van de lokale restaurants die op loopafstand liggen.

Accommodatie: standaardkamer in het Ramada Encore by Wyndham Al-Ghubra 4*, inclusief ontbijt

Plaats:
Muscat International Airport

Rijd langs de kust naar Sur en Ras Al Hadd

Dag 2: Rijd langs de kust naar Sur en Ras Al Hadd

Onze rondreis begint met een bezoek aan de majestueuze Sultan Qaboos Grand Mosque. Bewonder de prachtige islamitische architectuur van dit religieuze hoogtepunt in Muscat (dames en heren moeten armen en benen volledig bedekken, dames moeten een hoofddoek dragen, de moskee is vrijdag gesloten voor publiek). Daarna wandelen we langs de mooie Corniche naar historisch Muscat, waar we het Al Alam Palace bewonderen (en fotograferen!).

We laten Muscat achter ons en rijden naar het gigantische Bimmah Sinkhole, een spectaculaire kalkstenen krater gevuld met blauwgroen water. We lunchen in een lokaal restaurant en bezoeken dan de boerderijen en plantages van Wadi Tiwi. We gaan verder naar Ras Al Hadd, een schildpaddenbroedplaats, waar we inchecken voor de nacht. Duik in de zee of in het zwembad van het hotel. Na het diner kunt u de schildpadden bekijken (niet inbegrepen).

Accommodatie: Hamoor-kamer in het Turtle Beach Resort 4*, inclusief diner en ontbijt

Plaats:
Old Muscat,Wādī Ţīwī,Sur,Ras al Hadd

Rit naar Wadi Bani Khalid en een nacht in de woestijn

Dag 3: Rit naar Wadi Bani Khalid en een nacht in de woestijn

We rijden verder vanaf Sur en bezoeken de beroemde Dhow-fabriek, waar nog steeds traditionele Arabische schepen worden gebouwd. De volgende stop is Wadi Bani Khalid, een beroemde Wadi met helder diepblauwe baden. Geniet van de oase en maak een wandeling of ga zwemmen (neem uw eigen handdoek mee en draag bedekkende kleding over uw zwemkleding, dit geldt voor mannen en vrouwen).

We lunchen in een lokaal restaurant en rijden dan verder naar de Wahiba Sands-woestijn, die in de Al Sharqiya-regio ligt. De zandduinen zijn tot wel 200 meter hoog en zijn thuis voor verschillende flora en fauna. Die middag checkt u in in het woestijnkamp en daarna geniet u van een adembenemende zonsondergang van bovenop een zandduin.

Accommodatie: standaardkamer in het woestijnkamp, inclusief diner en ontbijt

Plaats:
Wādī Banī Khālid,Ramlat Āl Wahībah

Bezoek aan het Jabreen kasteel een wandeling door een bergdorpje

Dag 4: Bezoek aan het Jabreen kasteel een wandeling door een bergdorpje

We laten de woestijn achter ons en rijden in zo'n 2,5 uur naar het beroemde kasteel van Jabreen, dat tussen de 16e en 17e eeuw door Imam Balʿarab ibn Sultan gebouwd werd. De volgende stop is Bahla, waar we een fotostop maken en genieten van het prachtige panoramische uitzicht.

Na de lunch in een lokaal restaurant bezoeken we Misfah Al Abriyeen, een bergdorpje dat op 1.000 meter hoogte ligt. Wandel langs de lemen huizen en bekijk de landbouwterrassen die nog steeds intact zijn. We overnachten vandaag in Nizwa, waar we 's middags aankomen.

Accommodatie: standaardkamer in het Intercity Nizwa 4*, inclusief diner en ontbijt

Plaats:
Bahlā’,Misfāt al ‘Abrīyin,Nizwá

Wandel over de Souq van Nizwa en keer terug naar Muscat

Dag 5: Wandel over de Souq van Nizwa en keer terug naar Muscat

's Ochtends vroeg bezoeken we de beroemde veemarkt die elke week op vrijdag plaatsvindt op de lokale Souq van Nizwa. De souq staat ook bekend om zijn 'Khanjars' (dolken), dadels, aardewerk, zilveren juwelen en veel meer. Na de lunch in een lokaal restaurant rijden we naar Birkat Al Mouz, waar we de UNESCO-site Falaj Al Katmain bezoeken. Geniet van de rit door de palmplantages voor we 's middags terugkeren naar Muscat voor uw laatste nacht in Oman.

Accommodatie: standaardkamer in het Ramada Encore by Wyndham Al-Ghubra 4*, inclusief ontbijt

Plaats:
Nizwá,Birkat al Mawz

Vertrek vanaf Muscat

Dag 6: Vertrek vanaf Muscat

Geniet van het ontbijt en de faciliteiten in het hotel tot het tijd is om uit te checken (niet later dan 12 uur). U wordt opgehaald door een chauffeur voor uw privétransfer naar de luchthaven, vanwaar u terug naar huis vliegt.

Plaats:
Muscat International Airport
Praktische informatie
Budget vanaf€ 1.655 Per persoon
VertrekdatumVan 16 oktober 2023 tot 21 oktober 2023 + 10 latere vertrekdatum
Groepsgrootte4 tot 16 mensen
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsGids
Inbegrepen in de prijsBestuurder
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Bekijk andere voorbeeldreizen in Oman (4)
Andere reisideeën
Andere reizen in Oman volgens uw wensen
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten