Covid-19 - Waar op reis?Ontdek
Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?

EcuadorBijzondere vogels in het Noorden

 • Buiten de gebaande paden
Ecuador is een ongeëvenaarde hotspot in "het globale epicentrum van biodiversiteit". Met meer dan 1670 vogelsoorten (de op drie na meest uitgebreide vogellijst in de wereld), is Ecuador een waar vogelaarsparadijs. Deze 6-daagse begeleide natuur- en vogeltour neemt u mee door een verbazingwekkende verscheidenheid aan leefgebieden, van het nevelwoud naar de unieke Andes paramo op een hoogte van maar...

Ecuador is een ongeëvenaarde hotspot in "het globale epicentrum van biodiversiteit". Met meer dan 1670 vogelsoorten (de op drie na meest uitgebreide vogellijst in de wereld), is Ecuador een waar vogelaarsparadijs. Deze 6-daagse begeleide natuur- en vogeltour neemt u mee door een verbazingwekkende verscheidenheid aan leefgebieden, van het nevelwoud naar de unieke Andes paramo op een hoogte van maar liefst 3.962m. Onze voornaamste focus ligt in het vinden en observeren van het grootst mogelijke aantal endemische vogelsoorten in het noordwesten van Ecuador, met inbegrip van een duizelingwekkend aantal vliegenvangers, tangares, kolibries, dwermierpittas en miervogels, en niet te vergeten een weelderige tropische flora.

Lees meer
De rondreis in één oogopslag
 • Birdwatching
  Birdwatching
 • Bos & Jungle
  Bos & Jungle
 • Dieren en natuur
  Dieren en natuur

Reisprogramma

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

Deze voorbeeldreis is ontworpen door onze lokale reisagent om u te inspireren. Elk element van deze reis kan volledig aangepast worden aan de hand van uw wensen: de duur, de route, accommodaties, activiteiten, etc.

Dag 1: Welkom in Ecuador!

Bij aankomst op de luchthaven van Quito staat onze chauffeur al op u te wachten. Hij brengt u naar uw hotel, dat niet ver van de luchthaven ligt. U heeft de tijd om te ontspannen na een lange vlucht en alvast aan het land en het klimaat te wennen.

Plaats:
Quito
Accommodatie
La Rabida Hotel (Quito)

Dag 2: Paramo in het Yanacocha Reservaat

We vertrekken 's ochtends vroeg naar het privéreservaat Yanacocha, ten noordwesten van de Pichinchavulkaan. Geniet van de vergezichten die gedomineerd worden door paramo, bamboe en poaceaegrassen. We lopen over de rand van de vulkaan door de Andesbossen, kijk uit naar polylepis, fuchsia 's, melastomacae, orchideeën, bromelia' s en vele andere soorten epifyten. Die middag ontdekken de hoger gelegen Tandayapavallei en na het diner kunt u ervoor kiezen om een nachtwandeling te maken.

Plaats:
Yanacocha
Accommodatie
Bellavista Cloud Forest Lodge (Tandayapa)

Dag 3: Het Bellavista Reservaat

Vandaag verkennen we het Bellavista Reservaat. Het hogere deel van dit reservaat bestaat uit een divers nevelwoud, hier vindt u enorme boomvarens, reptielen, luiaards, talloze epifytplanten, heliconias, amfibieën en vogels, zoals de Zwartkruinbergtoekan, Toekanbaardvogel, Maskertrogon, Andespluimoor en Tangarestruikgors. Een waar festival van natuurlijke kleuren en wonderen! In de late namiddag bereiken we de Mindovallei. 

Plaats:
Bellavista
Accommodatie
Sachatamia Lodge (Mindo)

Dag 4: Vogels in Paz de las Aves

We vertrekken voor dag en dauw naar het beschermde gebied 'Paz de las Aves' waar we de Rode Rotshaan-lek bezoeken. Als we heel stil zijn kunnen we de ongelooflijke paringsdans van deze kleurrijke vogel zien. De eigenaar laat zien hoe hij met engelengeduld 4 ongrijpbare mierpitta soorten heeft weten te temmen. Dan bezoeken we nog 2 reservaten met een dicht subtropisch bos. We gaan de hele middag vogels spotten op de paden die het bedreigde bosgebied doorkruisen. 

Plaats:
Paz de las Aves
Accommodatie
Sachatamia Lodge (Mindo)

Dag 5: Silanche Reservaat

Het Silanche Reservaat, gelegen naast het Milpe gebied, is een andere unieke plek met een net iets andere populatie vogels zoals de Chocótrogon, Chocóspecht, Esmeralda's Miervogel en Wenkbrauwkuiftangare. We besteden de hele dag aan het verkennen van deze bossen, zoekend naar de vogelsoorten die zich hier verborgen houden. In de late namiddag rijden we terug naar de lodge.

Plaats:
Milpe
Accommodatie
Sachatamia Lodge (Mindo)

Dag 6: Terug naar Quito

In het begin van de middag rijden we terug naar Quito en maken een stop bij de Pululahuakrater waar we de bamboe bossen verkennen en op zoek gaan naar de ongrijpbare Roestborstdwergmierpitta en de andere bewoners van het bamboebos. Al rijdend door de Andesvallei stoppen we om de typische xerofietvegetatie te zien en gaan we op zoek naar de zeldzame Witstaartklauwiertiran. 

Plaats:
Quito
Accommodatie
La Rabida Hotel (Quito)

QuitoYanacochaBellavistaPaz de las AvesMilpe

Prijsinformatie

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

De prijzen zijn gebaseerd op het specifieke programma van deze voorbeeldreis. Wanneer u in contact bent met de lokale reisagent zal het programma en de prijs aangepast worden aan de hand van uw specifieke wensen en budget.

Circa € 1.540 / 6 dagen
Exclusief internationale vluchten
Aantal reizigers2
Prijs per persoon, op basis van een tweepersoonskamer€ 1.540

Inbegrepen in de prijs

 • Privétransport
 • Accommodatie in privékamer met badkamer
 • Engelssprekende gids met vogelkennis
 • Ontbijt, lunch en diner
 • Entreegelden voor de reservaten
 • Water, snacks en een lunchbox voor tijdens de excursies

Niet inbegrepen in de prijs

 • Dranken
 • Fooien en persoonlijke uitgaven
 • Wasservice
 • Roomservice
 • Internationale vluchten en luchthavenbelasting

Bent u op zoek naar een ander soort reis?

Ontwerp een op maat gemaakte rondreis Bekijk andere voorbeeldreizen in Ecuador (9)

Andere voorbeeldreizen

Voorbeeldreizen per thema