Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?

EcuadorDoor het midden van de aarde

 • Buiten de gebaande paden
Ecuador is ongeveer net zo groot als Duitsland en het is een land met een grote biodiversiteit. Dit komt door de grote verscheidenheid aan klimaatzones en terreinen. Zo zijn er ondermeer de Galapagos eilanden, de Pacifische kust, het Andesgebergte en de Amazone. Er zijn hier meer dan 1640 vogelsoorten, een waar paradijs voor vogelliefhebbers! Het land heeft ook een grote verscheiden...

Ecuador is ongeveer net zo groot als Duitsland en het is een land met een grote biodiversiteit. Dit komt door de grote verscheidenheid aan klimaatzones en terreinen. Zo zijn er ondermeer de Galapagos eilanden, de Pacifische kust, het Andesgebergte en de Amazone. Er zijn hier meer dan 1640 vogelsoorten, een waar paradijs voor vogelliefhebbers! Het land heeft ook een grote verscheidenheid aan orchideeën en vlinders, de grootste op aarde. Deze reis door de geschiedenis van de natuur brengt u naar de mooiste plekken in het noorden van Ecuador om de neotropische avifauna te observeren. 

Lees meer
De rondreis in één oogopslag
 • Birdwatching
  Birdwatching
 • Bos & Jungle
  Bos & Jungle
 • Dieren en natuur
  Dieren en natuur
 • Planten en bloemen
  Planten en bloemen

Reisprogramma

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

Deze voorbeeldreis is ontworpen door onze lokale reisagent om u te inspireren. Elk element van deze reis kan volledig aangepast worden aan de hand van uw wensen: de duur, de route, accommodaties, activiteiten, etc.

Dag 1: Aankomst In Quito

Na aankomst op het vliegveld wordt u met een privétransport naar uw hotel gebracht. Neem de tijd om te wennen aan de hoogte (2850m!). Wandel bijvoorbeeld op uw gemak door het historische centrum, verken de botanische tuinen en ga dineren op eigen gelegenheid. We geven u graag tips voor goede restaurants!

Plaats:
Quito
Accommodatie
Fuente de Piedra (Quito)

Dag 2: Yanacocha Reservaat

We vertrekken vroeg naar het Yanacocha Reservaat op de noordelijke flank van de Pichincha vulkaan. Wandel door de hooglanden van de Andes en bewonder typische planten als fuchsia's, bomarea en melastomaceas. Bezoek de broedplaatsen van kolibries en ga op zoek naar het bijzondere zwartborstpluimbroekje (apr - sept). Die middag dalen we via de Nambi Vallei af naar het volgende reservaat: Milpe. 

Plaats:
Yanacocha, Milpe
Accommodatie
Milpe Lodge (Milpe)

Dag 3: Milpe Reservaat

We ontbijten voor zonsopkomst en maken een stevige wandeling door het reservaat. U loopt door een dichtbegroeid tropisch bos op de uitlopers van de Andes op zo'n 1100m hoogte. Onderweg zien we vogels als rozewangpapegaaien, stompveermanakins en chocozangers. En we zien bloemen en vlinders. Na het diner in de lodge maken we nog een nachtwandeling om zoogdieren en nachtelijke roofvogels of uilen te spotten.

Plaats:
Milpe
Accommodatie
Milpe Lodge (Milpe)

Dag 4: Mashpishungo Reservaat

U wandelt verder in het aangrenzende Mashpishungo Reservaat op de rand van het subtropische bos. Ook al bent u vlakbij het Milpe Reservaat, er zijn hier toch veel andere vogelsoorten. U brengt de dag door met de zoektocht naar verborgen soorten en stopt op verschillende plekken om ze te observeren. U vindt hier onder andere roodkruinmierpitta' s, zwarte solitaires, groenrugtangares en indigoberghoningkruipers. 

Plaats:
Mashpi
Accommodatie
Milpe Lodge (Milpe)

Dag 5: Paz de las Aves

We vertrekken vroeg naar het beschermde gebied "Paz de las Aves" waar u onder meer de lek van de rode rotshaan bezoekt. Als we stil zijn zien we misschien de paringsdans van deze unieke en kleurrijke vogel. De eigenaar laat graag zien hoe hij (met veel geduld) 4 ongrijpbare mierpitta's heeft weten te 'temmen'. Dan gaan we in de bamboebossen bij de Pululaua Krater op zoek naar de roestborstdwergmierpitta. We maken een laatste stop om de xerophytic vegetatie te zien en op zoek te gaan naar de zeldzame witstaartklauwiertira. Diner en overnachting in een comfortabele haciënda gelegen op 3.740m.

Plaats:
Paz de las Aves, Pululahua
Accommodatie
Hacienda Hosteria Guaytara (Pintag)

Dag 6: Antisana Nationaal Park

Op weg naar de Antisana Vulkaan speuren we naar de andescondor en we gaan op zoek naar de zwartmaskeribis. We bezoeken de watervogels van het Micameer (o.a. anderstaling en zilverfuut) en bewonderen de unieke vegetatie terwijl we uitkijken naar roofvogels. Op weg naar beneden zijn verschillende soorten kolibries te zien. Die middag rijden we naar de Papallacta Pas op 4115m voor een adembenemend uitzicht.

Plaats:
Antisana
Accommodatie
Guango Lodge (Guango)

Dag 7: San Isidro Nevelwoud

Ga 's ochtends op zoek naar nieuwe soorten kolibries op de plek waar ze gevoed worden en wandel langs de Papallacta river. We rijden dan naar het oosten en passeren een paar rivieren waar we ondermeer bergbeekeenden, vliegenpikkers en bergtangares kunnen zien. Dan ontdekken we het nevelwoud vol bloemen, vogels en insecten. 's Avonds gaan we op zoek naar de ciccaba-uil die op grote hoogte leeft en kunt u bijkomen op de veranda van de lodge.

Plaats:
Antisana, San Isidro
Accommodatie
San Isidro lodge (San Isidro)

Dag 8: Vogelspotten in San Isidro

Geniet van alle interessante vogels rondom de lodge. Later rijden we over de onverharde weg van San Isidro. Onderweg stoppen we regelmatig om te kijken naar de spectaculaire bloemen en vlinders en bijzondere vogels als de chapmans miervireo, chapmans miervogel, groenarassari en de goudkopquetzal. 's Middag kunt u op de voederplek kolibries bekijken en op eigen gelegenheid de omgeving van de lodge verder verkennen.

Plaats:
San Isidro
Accommodatie
San Isidro lodge (San Isidro)

Dag 9: Guacamayos Kam

Ga in de ochtend vogelen rond de lodge. Dan vertrekken we naar de Guacamayos kam voor vogelsoorten die op lagere hoogte leven. Het pad langs de rand van het gebergte neemt dramatische wendingen tussen subtropisch woud en het drogere woud van de uitlopers van de Oostelijke Andes. Na een laatste ochtend in de Andes laten we de bergen achter ons om naar de Amazone te vertrekken.

Plaats:
Huacamayos

Dag 10: Diep in het Amazonewoud

Een gemotoriseerde kano brengt u in ongeveer 3 uur over de rivier de Napo diep de Amazone in. Vanaf het moment van vertrek wordt u ondergedompeld in de natuur van het regenwoud. Kijk om u heen om alle bijzondere dieren te spotten. Na een wandeling over een verhoogd platform en een laatste kanorit over het Calluacocha meer komt aan bij uw lodge. We vertrekken gelijk op een bijzondere wandeling door het Varzea bos en rond de lagune.

Plaats:
Amazonas
Accommodatie
Sani Lodge (El Retiro)

Dag 11: Yasuni Papegaai Lik

We bezoeken kliffen bekend als "liks", waar veel papegaaiensoorten samenkomen in grote zwermen. U vindt hier de wedders aratinga, geelvoorhoofd Amazone papegaai en de zwartoormargrietje papegaai. Bij een tweede lik ziet u de kobaltvleugelparkiet en barrabands papegaai die in een stroom van kleuren vanuit de boomtoppen afdalen om het gecumuleerde mineraalrijke water te drinken dat zich in de kleiholte hieronder bevindt. 

Plaats:
Amazonas
Accommodatie
Sani Lodge (El Retiro)

Dag 12: De uitkijktoren

De kano brengt ons naar een uitkijktoren op 38m hoogte in een Kapokboom voor een uitzicht van bovenaf. Uw gids komt zelf uit dit gebied en hij vertelt u op de terugweg over het ecosysteem. Hij wijst de bijzondere planten en bloemen aan en geeft uitleg over de medicinale werking van sommige planten. 's Middags gaan we op zoek naar de mysterieuze Saki apen, ijsvogels, reigers en de hoatzin. 

Plaats:
Amazonas
Accommodatie
Sani Lodge (El Retiro)

Dag 13: Terug naar Quito

U wordt nog een laatste keer wakker met de geluiden van het Amazonewoud. We maken onze weg terug met de kano. Kijk nog een laatste keer goed om u heen naar de dieren en vogels. Die middag vliegt u van Coca terug naar Quito, waar u van uw avonturen kunt nagenieten in het hotel.

Plaats:
Quito
Accommodatie
Fuente de Piedra (Quito)

Dag 14: Vertrek vanaf Quito

Na een week in de prachtige natuur van Ecuador doorgebracht te hebben en vele bijzondere vogels en andere dieren te hebben gezien is het vandaag tijd voor uw terugvlucht. U wordt met een transfer naar het vliegveld gebracht. We wensen u een goede reis en hopen dat u heeft genoten!

Plaats:
Quito

QuitoYanacochaMilpeMashpiPaz de las AvesPululahuaAntisanaSan IsidroHuacamayosAmazonas

Prijsinformatie

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

De prijzen zijn gebaseerd op het specifieke programma van deze voorbeeldreis. Wanneer u in contact bent met de lokale reisagent zal het programma en de prijs aangepast worden aan de hand van uw specifieke wensen en budget.

Circa € 3.840 / 14 dagen
Exclusief internationale vluchten
Aantal reizigers:2
Prijs per persoon, op basis van een tweepersoonskamer€ 3.840

Inbegrepen in de prijs

 • Privé vervoer
 • Vlucht Coca - Quito
 • Overnachtingen in 2-persoonskamer met privé badkamer
 • Engelssprekende gids, gespecialiseerd in vogels
 • Ontbijt, lunch en diner, behalve op dag 9
 • Toegang tot de Nationale Parken
 • Water, snacks en picknick lunches tijdens de excursies

Niet inbegrepen in de prijs

 • Alcoholische- en soft drinks
 • Fooien en persoonlijke uitgaven
 • Toiletartikelen, wasserij service en roomservice
 • Internationale vlucht
 • Internationale luchthavenbelastingen

Bent u op zoek naar een ander soort reis?

Ontwerp een op maat gemaakte rondreis Bekijk andere voorbeeldreizen in Ecuador (15)

Andere voorbeeldreizen

Voorbeeldreizen per thema