Op ontdekkingstocht in het noorden en maak kennis met de lokale bewoners

ArgentiniëOp ontdekkingstocht in het noorden en maak kennis met de lokale bewoners

Avontuur
Deze reis van 15 dagen neemt u eerst mee op ontdekkingstocht naar het Andesgebied in het noorden, een regio die opvalt door zijn rijke cultuur, kleurrijke rotsen en de vriendelijkheid van de gastheren die u verwelkomen. U zult een reis beleven naar de kern van de tradities van inheemse volkeren. Daarna gaat u naar een van de zeven wereldwonderen: de Iguazú-watervallen, om u onder te dompelen in het hart van het tropisch regenwoud tijdens een ervaring dicht bij de natuur. U zult meerdere nachten bij de lokale bevolking verblijven, wat u de mogelijkheid biedt om van een authentieke ervaring te genieten en de lokale gebruiken te ontdekken. Dit programma kan het hele jaar door worden uitgevoerd, maar de ideale periode is van maart tot oktober.
Reisideeën aangeraden door
Agustina Lokale*r Argentinië Expert*in
Duur van de reis
15 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 4.400
Reisprogramma
Aankomst in Buenos Aires en tangoavond

Dag 1: Aankomst in Buenos Aires en tangoavond

Bij aankomst in Buenos Aires wordt u naar uw hotel gebracht. Vanavond maakt u uw eerste onderdompeling in de Argentijnse cultuur mee. U heeft een afspraak voor een onmisbare avond: een traditionele Tango-dinershow om uw reis in stijl te beginnen. Deze traditionele dans is door UNESCO uitgeroepen tot immaterieel erfgoed van de mensheid. Diner inbegrepen Accommodatie: Palo Santo (Buenos Aires)
Plaats:
Buenos Aires

Culturele rondleiding door Buenos Aires en leren van de tango

Dag 2: Culturele rondleiding door Buenos Aires en leren van de tango

Uw Engelstalige gids ontmoet u in het hotel om u de stad te laten ontdekken. U zult de boheemse wijk San Telmo verkennen en tussen anekdotes en legendes richting het historische centrum gaan (Plaza de Mayo, Cabildo en belangrijke gebouwen), waarbij u verschillende architectonische stijlen en indrukwekkende koepels zult opmerken. Vervolgens gaat u naar de kleurrijke wijk La Boca, die zeer bekend is om zijn unieke straat, Caminito, een openluchtmuseum. Hier brengt u een bezoek aan een kunstgalerie binnen in een oude "conventillo" (een typisch kleurrijk huis gebouwd door immigranten). Deze rondleiding duurt ongeveer 4 uur. Later op de dag gaat u een Milonga ontdekken. De Porteño gaat naar de milonga's, en dat is waar we u naartoe zullen brengen. Wilt u weten wat "Cabeceo" is? Waarom wordt de muziek in "Tandas" gespeeld? Waarom zijn de tafels rond de dansvloer geplaatst? Waarom bewegen dansers tegen de klok in? We halen u op bij het hotel voor een privéles van een uur in een studio. Daarna gaan we naar een milonga om te genieten naast de lokale bevolking. Tijdens de avond zal onze deskundige tango-gids u vertellen over de geschiedenis, stromingen, codes, enz., zodat u begrijpt wat u ziet en leert wat de tango is. Gedurende 3 tot 4 uur zal een echte tanguero u dit alles en nog veel meer leren. Ontbijt inbegrepen. Accommodatie: Hôtel Palo Santo (Buenos Aires)
Plaats:
Buenos Aires

Vlucht naar Salta en ontdekking van de stad

Dag 3: Vlucht naar Salta en ontdekking van de stad

's Ochtends wordt u naar de binnenlandse luchthaven van Buenos Aires gebracht voor uw vlucht naar Salta, ook wel bekend als "La Linda", de mooie. Geniet van de vrije middag om de stad te verkennen. Ga bijvoorbeeld naar de Cerro San Bernardo of het Museum voor Archeologie in de Hoge Bergen (MAAM), waar Inca-mummies worden tentoongesteld die zijn ontdekt op de top van de vulkaan Llullaillaco op een hoogte van meer dan 6000 m. Maak ook een wandeling door het historische centrum waar u de kathedraal en zijn barokke stijl, het San Bernardo-klooster en de San Francisco-kerk zult ontdekken, die het koloniale verleden van de stad belichamen. We raden aan om de avond door te brengen in een van de vele "peñas" (traditionele taverne) in Salta. Vluchttraject: 1467 km, 2u15 Inclusief ontbijt. Accommodatie: Hotel Villa Vicuña (Salta)
Plaats:
Salta

Van Salta naar Cachi via het Nationaal Park van de Cactussen

Dag 4: Van Salta naar Cachi via het Nationaal Park van de Cactussen

Vroeg in de ochtend vertrekt u richting Cachi via de Quebrada de Escoipe. U zult vele uitkijkpunten ontdekken over de Betoverde Vallei, terwijl u door de zogenaamde "Inca Trail" en de Recta Tin Tin reist, die 18 km door het Nationaal Park Los Cardones loopt, omringd door cactussen. Hier zult u waarschijnlijk lama's zien grazen tussen de cactussen op het Andesplateau. Aangekomen in Cachi, zult u een prachtig klein stadje ontdekken met een koloniaal erfgoed, met laaggelegen huizen die wit zijn gepleisterd. Op het centrale plein mag u de kerk niet missen, met een dak van candelabracactus-hout. Tijdens deze excursie wordt u begeleid door uw Engelssprekende gids in een privéservice. Afstand: 162,5 km, 3 uur en 30 minuten Ontbijt inbegrepen. Accommodatie: El Cortijo Hotel (Cachi)
Plaats:
Cachi

Ontdekking van de Calchaquí-valleien

Dag 5: Ontdekking van de Calchaquí-valleien

Met uw Engelstalige gids vertrekt u voor een reis van 160 km door prachtige landschappen tussen Cachi en Cafayate. U volgt een pad dat door prachtige landschappen loopt, met gekleurde bergen, heuvels, weiden en geïsoleerde dorpen. Vanuit Cachi volgt de beroemde Route 40 de río Calchaquí naar het zuiden. Het stoffige pad loopt langs enkele dorpen en daalt af naar Molinos, een van de meest charmante steden in de Calchaquí-valleien. Hoewel de omgeving verlaten en vergeten lijkt, vormden ze jarenlang een belangrijke handelsroute op weg naar de Andes. Het dorp Molinos dankt zijn naam aan de molens die langs de rivier zijn gebouwd. De Route 40 gaat verder naar Angastaco, met zijn velden vol chili-pepers en zijn levendige centrum wanneer de hitte afneemt. U zult door de prachtige Quebrada de las Flechas reizen, een bergachtige barrière met scherpe rotsen die uit de grond omhoog schieten. Afstand: 157 km, 4 uur Ontbijt inbegrepen. Accommodatie: Patios de Cafayate (Cafayate)
Plaats:
Cafayate

Ruraal toerisme-ervaring

Dag 6: Ruraal toerisme-ervaring

U gaat op bezoek bij een lokale gemeenschap in de Calchaquies Valleys. Verschillende gemeenschappen openen hun deuren om reizigers te verwelkomen. Op slechts 6 km van Cafayate vindt u een kleine gemeenschap die u 's nachts zal ontvangen. U zult verblijven bij een van de drie lokale families. Deze families bewerken het land en u kunt samen met hen de verschillende technieken ontdekken die worden gebruikt voor de teelt van fruit en groenten uit de regio. U hebt ook de mogelijkheid om lokale ambachtelijke wijnen te proeven die door een van de families worden gemaakt. Mis de kans niet om een van de mogelijke wandelingen langs de "Río Colorado" te maken, waar u een waterval zult vinden om af te koelen! U kunt ook archeologische vindplaatsen ontdekken waar u rotstekeningen zult zien. Als u keramiek wilt maken en een paardrijtocht wilt maken, kunt u naar de gemeenschap in Corralito gaan, op 30 km van Cafayate. U zult deelnemen aan activiteiten zoals het oogsten van typische regionale groenten en het verzorgen van de dieren. Als u geluk hebt, bent u aanwezig bij de paprikaoogst! U zult deelnemen aan de bereiding van de maaltijden en een echte menselijke ervaring beleven door in contact te komen met de lokale bewoners. Ontbijt, lunch, diner inbegrepen. Jullie Engelstalige gids zal jullie tijdens deze dag vergezellen. Accommodatie: bij de lokale bevolking (Calchaquies Valleys)
Plaats:
Cafayate

Op weg naar Salta via de Quebrada de las Conchas.

Dag 7: Op weg naar Salta via de Quebrada de las Conchas.

Na het ontbijt vertrekt u weer richting Salta met uw Engelssprekende gids. Uw route zal onderbroken worden door stops om te genieten van de adembenemende uitzichten over de Quebrada del Río de Las Conchas. U zult de schoonheid van deze spectaculaire rotsformaties bewonderen, gebeeldhouwd door erosie en wind, zoals de Garganta del Diablo (de Duivelskeel), El Anfiteatro (het Amfitheater), El Sapo (de Kikker), El Fraile (de Monnik), El Obelisco (de Obelisk) en Los Castillos (de Kastelen). Neem de tijd om te genieten van dit natuurlijke spektakel dat een heel scala aan rode tinten laat zien. Afstand: 198 km, 3u30 Ontbijt inbegrepen. Accommodatie: Hotel Villa Vicuña (Salta)
Plaats:
Salta

Ontdekking van de zoutwoestijn

Dag 8: Ontdekking van de zoutwoestijn

U vertrekt richting San Antonio de los Cobres via de kronkelige wegen van het Noordwesten door de Quebrada del Toro terwijl u de oude spoorweg volgt van de beroemde "Tren a las Nubes" (niet inbegrepen, de trein vertrekt niet elke dag). Na een lunchpauze vervolgt u de weg naar de Grandes Salinas, een indrukwekkende zoutwoestijn op meer dan 4100 m hoogte, net op de grens tussen de regio's Salta en Jujuy. Ten slotte daalt u af terwijl u condors en lama's observeert tot u aankomt in Purmamarca, een prachtig dorp aan de voet van de berg met zeven kleuren. Privéservice, Engelssprekende gids ​Afstand: 370 km, 5u30 Inclusief ontbijt. Accommodatie: Marques del Tojo (Purmamarca)
Plaats:
Purmamarca

Ontdekking van de Quebrada de Humahuaca en ontmoeting met een lokale gemeenschap

Dag 9: Ontdekking van de Quebrada de Humahuaca en ontmoeting met een lokale gemeenschap

U wordt wakker met uitzicht op de prachtige Cerro de los Siete Colores, de "Berg van de Zeven Kleuren". Na het ontbijt vertrekt u voor een excursie langs de Quebrada de Humahuaca en zijn kleine dorpjes. Deze spectaculaire vallei staat trouwens op de werelderfgoedlijst van UNESCO. U ontdekt de bezienswaardigheden en kleurrijke markten van elk klein dorp, waaronder Tilcara en het Pucará (archeologische site), en vervolgens het dorp Humahuaca. Daarna gaat u op ontdekkingstocht naar de landelijke gemeenschap van Ocumazo, die in de Quebrada de Humahuaca woont en al generaties lang de gebruiken en tradities van hun volk in stand houdt. Het gastgezin zal u laten kennismaken met hun manier van leven. U kunt deelnemen aan workshops over de Andes-keuken en meer leren over landbouwactiviteiten zoals maïs, aardappelen, bonen en geitenfokkerij. U kunt ook een wandeling maken naar de gemeenschappelijke molen of de rotstekeningen in de regio observeren. Dit gebied behoort tot een van de meest verrassende landschappen van Noord-Argentinië. Reistijd: ongeveer 4 uur U wordt begeleid door uw Engels sprekende gids gedurende de dag Ontbijt en diner inbegrepen. Accommodatie: bij de lokale bevolking (Ocumazo)
Plaats:
Humahuaca,Tilcara

Tijd om te delen met de gemeenschap en een bezoek aan de Hornocal

Dag 10: Tijd om te delen met de gemeenschap en een bezoek aan de Hornocal

In de ochtend heeft u de gelegenheid om te interacteren met de gemeenschap van Ocumazo. U kunt tijd doorbrengen met de lokale bewoners en verhalen en tradities van de regio ontdekken. Samen zullen jullie de lunch bereiden en daarna gezamenlijk van de maaltijd genieten. Na de lunch gaat u op weg naar de Hornocal, ook wel bekend als Cerro de los 14 Colores ("Berg van de 14 kleuren"). Gelegen op 4320 meter hoogte, wisselen de toppen af ​​tussen levendig rood en grijsachtig groen. Dit wordt veroorzaakt door de overvloed aan koper, ijzer en zwavel in de grond. Het is een indrukwekkend schouwspel en nog relatief onbekend bij het grote publiek! Uiteindelijk keert u terug naar Salta of San Salvador de Jujuy, afhankelijk van de beschikbare directe vluchten, om de volgende dag naar de Iguazú-watervallen te gaan. Ontbijt en lunch inbegrepen. Privéservice, Engels sprekende gids Accommodatie: Villa Vicuña (Salta) of El Arribo (San Salvador de Jujuy)
Plaats:
Salta,Humahuaca

Vlucht naar Puerto Iguazú

Dag 11: Vlucht naar Puerto Iguazú

's Ochtends wordt u overgebracht naar de luchthaven van Salta of naar San Salvador de Jujuy. U komt aan in de rustige stad Puerto Iguazú. U kunt de rest van de dag benutten om naar het uitzichtpunt van de Drie Grenzen tussen Argentinië, Brazilië en Paraguay te gaan. Gelegen op 1 km ten westen van Puerto Iguazú, is er regelmatig een ambachtsmarkt te vinden. Ontbijt inbegrepen. Accommodatie: La Reserva Virgin Lodge (Puerto Iguazú)
Plaats:
Puerto Iguazú

Bezoek aan het nationaal park Iguazú aan de Argentijnse kant

Dag 12: Bezoek aan het nationaal park Iguazú aan de Argentijnse kant

U vertrekt voor een excursie in een kleine groep met een Engels sprekende gids naar het nationaal park Iguazú. Deze dag staat in het teken van het ontdekken van de indrukwekkende watervallen van Iguazú aan de Argentijnse kant! U zult de drie routes volgen: "Inferior", "Superior" en Garganta del Diablo. U zult vrij zijn om langs de loopbruggen te wandelen en de indrukwekkende uitzichtpunten te ontdekken. U keert aan het eind van de dag terug naar Puerto Iguazú. Ontbijt inbegrepen. Accommodatie: La Reserva Virgin Lodge (Puerto Iguazú)
Plaats:
Puerto Iguazú

Ontdekking van het Braziliaanse panorama van de Iguazú-watervallen

Dag 13: Ontdekking van het Braziliaanse panorama van de Iguazú-watervallen

Deze keer sluit u zich aan bij een groep met een Engelssprekende gids om de beroemde watervallen vanuit Brazilië te ontdekken. Laat u imponeren door het buitengewone panorama dat de verschillende watervallen bieden! U hebt de vrijheid om te genieten van verschillende uitzichtpunten vanaf de loopbruggen. Deze excursie duurt ongeveer 4 uur. Geniet van dit natuurlijke spektakel dat voor u ligt. Ontbijt inbegrepen. Accommodatie: La Reserva Virgin Lodge (Puerto Iguazú)
Plaats:
Puerto Iguazú

Terugkeer naar de hoofdstad

Dag 14: Terugkeer naar de hoofdstad

U wordt naar de luchthaven van Puerto Iguazú gebracht voor een vlucht naar Buenos Aires. Bij aankomst in de hoofdstad kunt u de rest van de dag vrij besteden om rond te wandelen of uw laatste aankopen te doen. Inclusief ontbijt. Accommodatie: Cassa Lepage (Buenos Aires)
Plaats:
Buenos Aires

Einde van uw verblijf in Argentinië.

Dag 15: Einde van uw verblijf in Argentinië.

Uw verblijf nadert zijn einde. U wordt naar de internationale luchthaven gebracht afhankelijk van uw vluchttijden. Ontbijt inbegrepen.
Plaats:
Buenos Aires
Praktische informatie
Budget vanaf€ 4.400 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsGids
Inbegrepen in de prijsBestuurder
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Argentinië volgens uw wensen