Roadtrip van Noord naar Zuid

ArgentiniëRoadtrip van Noord naar Zuid

Hoogtepunten
De mooiste landschappen van Argentinië, van Patagonië tot het Andesgebergte in het noordwesten, liggen binnen handbereik met deze 21-daagse autotrip. Ga naar het zuiden om de reusachtige gletsjers van El Calafate en het Fitz Roy-massief van dichtbij te bekijken, samen met Ushuaïa en het Nationaal Park Tierra del Fuego. Na de zuidelijke gebieden wachten de semi-woestijnachtige landschappen van de Andes-regio op u. Een laatste stop om de beroemde Iguazú-watervallen te bewonderen voordat u terugkeert naar Buenos Aires. Een prachtig programma met een selectie van comfortabele hotels en inclusief excursies, activiteiten en toegang tot nationale parken.
Reisideeën aangeraden door
Agustina Lokale*r Argentinië Expert*in
Duur van de reis
21 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 3.630
Reisprogramma
Welkom in Argentinië

Dag 1: Welkom in Argentinië

Bij uw aankomst in Buenos Aires staat een chauffeur klaar voor een privétransfer naar uw hotel in de wijk Palermo. Voor deze eerste dag kunt u op uw eigen tempo de wijk verkennen na uw nachtvlucht. U zult verblijven in de trendy en dynamische wijk Palermo, voor een avond in het hart van de hoofdstad. Hier vindt u talloze winkels, restaurants en trendy bars. Neem de tijd om de aanwezige straatkunst te bewonderen en een wandeling te maken in de parken. Afstand: 37 km / Tijd: 1 uur Accommodatie: Awwa Hotel (Buenos Aires)
Plaats:
Buenos Aires

Geleide rondleiding van Buenos Aires

Dag 2: Geleide rondleiding van Buenos Aires

Uw gids sluit zich bij u aan om u de historische wijk te laten ontdekken (Plaza de Mayo, het Cabildo en de belangrijkste gebouwen). Na een wandeling langs de Haussmann-boulevards gaat u naar de wijken San Telmo en La Boca. Een onmisbare avond wacht op u, waarbij u een tangoshow zult bijwonen. Een echte onderdompeling in de Argentijnse cultuur! Deze traditionele dans is door UNESCO erkend als Immaterieel Cultureel Erfgoed van de Mensheid. Maaltijden inbegrepen: Ontbijt en diner Accommodatie: Awwa Hotel (Buenos Aires)
Plaats:
Buenos Aires

Vlucht naar El Calafate en het gletsjergebied

Dag 3: Vlucht naar El Calafate en het gletsjergebied

Vroeg in de ochtend staat er een transfer vanuit uw hotel gepland naar de binnenlandse luchthaven van Buenos Aires, vanwaar u een vlucht neemt naar El Calafate. Bij aankomst wacht onze lokale gids op u op de luchthaven voor een transfer naar het hotel voordat u op weg gaat om de prachtige landschappen rondom Lago Argentina te ontdekken. Afstand per vliegtuig: 2768 km / Tijd: 3 uur en 20 minuten Maaltijd inbegrepen: Ontbijt Accommodatie: Tierra Tehuelche (El Calafate)
Plaats:
El Calafate

Ontdekking van het Patagonische platteland en bezoek aan de Perito Moreno

Dag 4: Ontdekking van het Patagonische platteland en bezoek aan de Perito Moreno

Maak u klaar voor een gedenkwaardige dag! U zult eerst door de Patagonische steppe reizen voordat u aankomt bij een typische Estancia. Hier ontdekt u de traditionele activiteiten van de Argentijnse gauchos en geniet u ter plaatse van een typische "asado" (barbecue) die voor uw ogen wordt bereid. Na de lunch in deze gedenkwaardige setting te midden van de Patagonische vlaktes, gaat u per boot naar de beroemde Perito Moreno-gletsjer! U gaat aan boord voor een boottocht langs de brazo rico van het Lago Argentino en komt aan in het hart van het Nationaal Park Los Glaciares om te genieten van een late namiddag waarbij u de indrukwekkende Perito Moreno-gletsjer bewondert die voor u oprijst... Afstand: 56 km / Tijd: 1 uur en 30 minuten Maaltijden inbegrepen: Ontbijt en lunch Accommodatie: Tierra Tehuelche (El Calafate)
Plaats:
El Calafate

Navigatie tussen de ijsbergen en lunch in het hart van de gletsjers

Dag 5: Navigatie tussen de ijsbergen en lunch in het hart van de gletsjers

Transfer naar de haven van Punta Bandera, op 47 km afstand van El Calafate. U begint te varen op de noordelijke arm van Lago Argentina. U vaart door de Boca del Diablo naar het Upsala-kanaal, tussen grote oprijzende ijsbergen. Daarna gaat u het Spegazzini-kanaal in en enkele momenten later krijgt u het eerste zicht op de Glacier Seco. U vaart verder naar het front van de Spegazzini-gletsjer, waar u ook de gletsjers Heim Sur en Peineta zult zien. U maakt zich klaar om af te meren bij de Spegazzini-basis en begint het gebied te verkennen via het bospad dat naar het Spegazzini-refuge leidt. Dit 300 meter lange pad is toegankelijk en biedt uitzichtpunten over de baai van Los Glaciares. In het toevluchtsoord kunt u lunchen, de winkel bezoeken of gewoon genieten van het landschap. Voor degenen die van wandelen houden, is er een bergpad beschikbaar voor een gemiddelde trektocht door een bebost gebied, met natuurlijke en ongelooflijke uitkijkpunten. Het pad is 700 meter lang. Duur: In totaal 10 uur. De enige boten die toegang hebben tot de Spegazzini-basis zijn voor 300 personen. Lunch inbegrepen in het toevluchtsoord (inclusief voorgerecht, hoofdgerecht, dessert, een niet-alcoholische drank en een infusie). Toegang tot het Nationaal Park inbegrepen. Maaltijden inbegrepen: Ontbijt en lunch Accommodatie: Tierra Tehuelche (El Calafate)
Plaats:
El Calafate

Vertrek naar het trekparadijs

Dag 6: Vertrek naar het trekparadijs

U vertrekt met de bus naar El Chaltén, de "trekkinghoofdstad" van Argentinië. Na ongeveer 3 uur rijden door de Patagonische steppe, komt u aan in het dorp van waaruit u de beroemde berg Fitz Roy kunt bewonderen. Daarna kunt u genieten van uw vrije middag om dit schilderachtige dorp en de omgeving te verkennen. Afstand: 214 km / Tijd: 3 uur en 30 minuten Maaltijd inbegrepen: Ontbijt Accommodatie: Hostería El Paraiso (El Chaltén)
Plaats:
El Chaltén

Vrije dag: Wandeling naar Laguna de los Tres

Dag 7: Vrije dag: Wandeling naar Laguna de los Tres

Deze dag is gewijd aan een vrije trektocht naar de Laguna de los Tres. Deze trektocht is een van de mooiste op de locatie en begint aan het einde van de hoofdstraat San Martin, na de parkeerplaats. Een bord met "Senda el Fitz Roy" wijst u de weg naar het vertrekpunt. Ongeveer 10,2 km, wat overeenkomt met ongeveer 5 uur wandelen zonder stops, scheidt u van het eindpunt. Na een laatste klim bereikt u een hoogte van 1.170 meter. De berg Fitz Roy rijst voor u op en een meer met turquoise water strekt zich aan uw voeten uit. Het pad is volledig gemarkeerd en goed aangelegd. De laatste kilometer naar de Laguna de los Tres is moeilijker. Deze kilometer duurt ongeveer 1 uur om te lopen. Het is een steile en rotsachtige klim. Totaal 20 km heen en terug - ongeveer 9 uur Maaltijd inbegrepen: Ontbijt - een picknick is aan te raden Accommodatie: Overnachting in Hostería El Paraiso (El Chaltén)
Plaats:
El Chaltén

Vlucht naar Ushuaia en het einde van de wereld

Dag 8: Vlucht naar Ushuaia en het einde van de wereld

Vandaag maakt u zich klaar om naar de zuidelijkste stad ter wereld te vliegen. U bent nu aangekomen aan het einde van de wereld! De rest van de dag is vrijgelaten zodat u de kans heeft om deze stad te verkennen. U kunt rondwandelen langs de oude koloniale huizen en het Einde van de Wereld Museum, en het Maritiem Museum in de voormalige gevangenis van Ushuaia bezoeken. Gelegen in een baai tussen het Beagle-kanaal en de bergen, presenteert Ushuaia, de hoofdstad van Vuurland, zich als de stad aan het einde van de wereld. De sfeer is bijzonder, vooral in de haven waar de rederijen de vertrektijden tonen voor de volgende reizen naar Antarctica. Om deze strategische locatie te bevolken, had de Argentijnse regering eerst het idee om er een strafkolonie te vestigen, die heeft gefunctioneerd van 1922 tot 1947 en nu een interessant museum is geworden. In de jaren 1970 trok de oprichting van een industriepark en fiscale voordelen immigranten aan. Ze bouwden huizen met een dak van plaatstaal, beschilderd in alle kleuren, die de charme van Ushuaia vormen. Het is het beste om de stad te bezoeken tijdens de Australische zomer, wanneer het klimaat aangenamer is en de nachten korter zijn. - Afstand: 200 km (Hosteria el Paraiso - Luchthaven van El Calafate) / Reistijd: 3 uur en 10 minuten - Afstand per vliegtuig: 878 km / Vliegtijd: 1 uur en 30 minuten - Afstand transfer van de luchthaven van Ushuaia naar het hotel: 7 km / Reistijd: 15 minuten Maaltijd inbegrepen: Ontbijt Accommodatie: Hostería Mi Vida (Ushuaïa)
Plaats:
Ushuaia

Nationaal Park Vuurland en navigatie op het Beagle-kanaal

Dag 9: Nationaal Park Vuurland en navigatie op het Beagle-kanaal

Vroeg in de ochtend vertrekt u voor een 5 uur durende excursie, begeleid door een Engels- en Spaanssprekende gids, in een kleine groep naar het hart van Nationaal Park Vuurland. Een minibus zal u bij het hotel ophalen. Bij aankomst begint u aan een wandeling van 2,5 uur om de Lapataia-baai te bereiken, terwijl u geniet van de verbazingwekkende landschappen van deze uithoek van de wereld. U bent in de vroege namiddag terug in Ushuaia. Terug in Ushaia gaat u naar de aanlegsteiger voor een 4 uur durende zeiltocht langs het Beagle-kanaal, waar u zeeleeuwen en aalscholvers kunt zien. U zeilt naar het H-eiland en gaat aan land voor een korte wandeling (ongeveer 1 uur) om de Yámana-archeologische sites, de fauna en flora van het eiland te ontdekken, samen met uw gids. U keert in de late namiddag terug naar Ushuaia. Afstand: 11 km (Transfer met gids Aves del Sur - Ingang Nationaal Park Vuurland) / Tijd: 30 minuten Maaltijd inbegrepen: Ontbijt Accommodatie: Hostería Mi Vida (Ushuaïa)
Plaats:
Ushuaia

Gastronomische ervaring aan het einde van de wereld

Dag 10: Gastronomische ervaring aan het einde van de wereld

Vandaag maakt u zich klaar voor een onvergetelijke ervaring die uw ogen en smaakpapillen zal betoveren! U vertrekt vanuit Ushuaia richting het noorden om de provinciale weg "J" te nemen die u terugbrengt naar het Beagle-kanaal. U maakt een stop bij Laguna Victoria, waar u kunt genieten van een hapje. Eenmaal aangekomen in Baie Brown, maakt u een omweg om de beroemde "vlaggenbomen" te zien. Nadat u een tijdje van deze plek hebt genoten, keert u terug naar het voertuig om naar Puerto Almanza te gaan, de belangrijkste haven voor ambachtelijke vissers waar ze zich voornamelijk bezighouden met het vangen van krabben. Langs Puerto Almanza, enkele kilometers verderop, komt u bij het huis van een van de meest erkende vissersvrouwen in de regio, niet alleen vanwege haar activiteit en carrière, maar ook omdat zij de enige vrouwelijke kapitein van het Beagle-kanaal is. Ze zal u verwelkomen in haar huis en u stap voor stap laten genieten van alle gerechten van het ongelooflijke Beagle-kanaal, terwijl ze u een gastronomische ervaring en ontmoetingen biedt die onvergetelijk zullen zijn. Maaltijd inbegrepen: Lunch (u kunt deelnemen aan de bereiding) Kleine groepsexcursie, met Engels- en Spaanssprekende gids Accommodatie: Hostería Mi Vida (Ushuaïa)
Plaats:
Ushuaia

Vlucht naar Salta, "La Linda"

Dag 11: Vlucht naar Salta, "La Linda"

Er is een groepsoverdracht gepland om u naar de luchthaven van Ushuaia te brengen, vanwaar u een vlucht neemt naar Salta met een tussenstop in Buenos Aires. Aangekomen in Salta kunt u de avond doorbrengen in een van de vele peñas (traditionele taveernes) die de stad telt (zie de aanbevelingen van de lokale correspondent). Afstand per vliegtuig: 4043 km / Tijd: afhankelijk van de verbindingen Maaltijd inbegrepen: Ontbijt Accommodatie: Hotel Del Antiguo Convento (Salta)
Plaats:
Salta

Van Salta naar Cachi via het Nationaal Park van de Cactussen

Dag 12: Van Salta naar Cachi via het Nationaal Park van de Cactussen

Vroeg vertrek naar Cachi nadat u uw huurauto hebt opgehaald en de Route 33 hebt genomen. U rijdt onder andere door de spectaculaire Lerma-vallei, de Quebrada de Escoipe en ontdekt vele uitkijkpunten over de Valle Encantado (Betreffende vallei). U doorkruist het nationale park Los Cardones, passeert de "Recta Tin Tin". Het traject van deze weg dateert uit de Inca-tijd tussen 1480 en 1535 en was destijds onderdeel van het Inca-pad dat langs de Andes liep, van Ecuador tot Argentinië. Hier ziet u lama's tussen de cactussen door over het Andesplateau bewegen. Eenmaal aangekomen in Cachi, ontdekt u een prachtig klein koloniaal stadje met lage huizen die wit zijn gekalkt. Er heerst een rustige sfeer en het is perfect om te wandelen. Op het centrale plein mag u de kerk niet missen, waarvan het dak is gebouwd met hout van de kaarsenstandaardcactus. Afstand: 162 km / Tijd: 3 uur Maaltijd inbegrepen: Ontbijt Accommodatie: Hostería El Cortijo (Cachi)
Plaats:
Salta,Cachi

Omweg door de Calchaquí-valleien

Dag 13: Omweg door de Calchaquí-valleien

Vanuit Cachi volgt de beroemde Route 40 de Calchaquí-rivier naar het zuiden. De stoffige weg leidt langs enkele dorpen en daalt af naar Molinos, een van de meest charmante dorpen in de Calchaquí-valleien. Hoewel de omgeving verlaten en vergeten lijkt, diende dit gebied jarenlang als een belangrijke handelsroute over de Andes. Route 40 gaat verder naar Angastaco, met zijn velden vol pepers en een levendig centrum wanneer de hitte afneemt. Bij aankomst in Cafayate kunt u de stad verkennen en een wijngaard bezoeken om de beroemde Torrontés-wijnen te proeven die typisch zijn voor dit wijngebied. Afstand: 157 km / Tijd: 3 uur en 30 minuten Maaltijd inbegrepen: Ontbijt Accommodatie: La Vieja Posada (Cafayate)
Plaats:
Cachi,Cafayate

Route door de Quebrada de Las Conchas

Dag 14: Route door de Quebrada de Las Conchas

U keert terug naar Salta en maakt talloze stops om te genieten van de adembenemende uitzichten over de Quebrada del Río de Las Conchas en de schoonheid van spectaculaire rotsformaties die zijn gevormd door erosie en wind. U passeert kleine koloniale steden zoals Alemania voordat u terugkeert naar de hoofdstad van Salta. Afstand: 200 km / Tijd: 3 uur Accommodatie: Hotel Del Antiguo Convento (Salta)
Plaats:
Cafayate,Salta

Zoutwoestijn en gekleurde bergen

Dag 15: Zoutwoestijn en gekleurde bergen

Vandaag neemt u de legendarische Route 9 richting de provincie Jujuy. Een gelegenheid voor u om het begin van de Quebrada de Humahuaca te verkennen. U zult dan aankomen in het kleine dorp Purmamarca. Dit zeer traditionele dorp ligt aan de voet van de beroemde berg met de zeven kleuren. 's Middags kunt u de richting van de Grote Zoutvlaktes nemen, deze zoutwoestijn ligt op meer dan 4096 meter hoogte. U overnacht in Purmamarca. Afstand: 188 km / Tijd: 3 uur Maaltijd inbegrepen: Ontbijt Accommodatie: Hostería del Amauta (Purmamarca)
Plaats:
Purmamarca

Quebrada de Humahuaca

Dag 16: Quebrada de Humahuaca

Vanochtend gaat u op ontdekkingstocht door de Quebrada de Humahuaca en zijn kleine dorpen, een spectaculaire vallei die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. U zult de bezienswaardigheden en kleurrijke markten van elk klein dorp ontdekken, waaronder die van Tilcara en het Pucará, een archeologische site, en vervolgens het dorp Humahuaca. In de late namiddag reist u naar het prachtige Salta. Bij aankomst levert u uw huurauto rechtstreeks bij het hotel in. Afstand: 314 km / Tijd: 4 uur en 30 minuten Maaltijd inbegrepen: Ontbijt Accommodatie: Hotel Del Antiguo Convento (Salta)
Plaats:
Humahuaca,Tilcara,Salta

Vlucht naar de Iguazu-watervallen

Dag 17: Vlucht naar de Iguazu-watervallen

U vertrekt naar het noordoosten van Argentinië en naar Puerto Iguazu. Aangekomen in de rustige stad Puerto Iguazu, kunt u de rest van de dag gebruiken om te ontspannen. Afstand per vliegtuig: 1446 km / Tijd: 2 uur en 20 minuten Maaltijd inbegrepen: Ontbijt Accommodatie: Posada 21 Oranges (Iguazu)
Plaats:
Puerto Iguazú

Panoramisch uitzicht over de Braziliaanse kant van de Iguazu-watervallen

Dag 18: Panoramisch uitzicht over de Braziliaanse kant van de Iguazu-watervallen

Deze dag staat in het teken van het ontdekken van de indrukwekkende Iguazu-watervallen vanaf de Braziliaanse kant (vergeet uw paspoort niet!). U bent vrij om te genieten van de verschillende uitzichtpunten vanaf de loopbruggen. Voor deze semi-privé-excursie (maximaal 18 personen) wordt u begeleid door een Engelssprekende gids. De toegang tot de Iguazu-watervallen is inbegrepen. Optioneel is er de mogelijkheid om een ​​2 uur durende fietstocht te maken door de jungle in het Nationaal Park Iguazu. Afstand: 30 km / Tijd: 50 minuten Maaltijd inbegrepen: Ontbijt Accommodatie: Posada 21 Oranges (Iguazu)
Plaats:
Puerto Iguazú,Cataratas do Iguaçu

Watervallen en stroomversnellingen aan de Argentijnse kant

Dag 19: Watervallen en stroomversnellingen aan de Argentijnse kant

Deze dag staat in het teken van het ontdekken van de indrukwekkende Iguazu-watervallen, dit keer aan de Argentijnse kant! U zult de vele loopbruggen verkennen en vanuit elk uitkijkpunt genieten, een verfrissende ervaring voordat u terugkeert naar Puerto Iguazu... Net als de vorige dag wordt u begeleid door een Engelssprekende gids. De toegang tot de Iguazu-watervallen is inbegrepen. Afstand: 16 km / Tijd: 25 minuten Maaltijd inbegrepen: Ontbijt Accommodatie: Posada 21 Oranges (Iguazu)
Plaats:
Puerto Iguazú,Iguazú National Park

Terugkeer naar de hoofdstad

Dag 20: Terugkeer naar de hoofdstad

U vertrekt naar Buenos Aires. Bij aankomst wordt u overgebracht naar uw hotel in de wijk San Telmo. San Telmo, vol charme en karakter, is een van de oudste wijken van Buenos Aires. Het is een van de meest aantrekkelijke en historisch rijke wijken. De geplaveide straatjes en koloniale lage huizen behouden een sfeer van vroeger. U kunt dwalen door de vele antiekwinkels, de oude markt waar groenten en fruitkramen zich vermengen met vintage stands, en de tango-dansers bewonderen die hun show op het Dorrego-plein opvoeren. Afstand per vliegtuig: 1275 km / Tijd: 1 uur en 45 minuten Maaltijd inbegrepen: Ontbijt Accommodatie: Patios de San Telmo (Buenos Aires)
Plaats:
Buenos Aires

Einde van het verblijf

Dag 21: Einde van het verblijf

Het is tijd om de laatste souvenirs te kiezen en te genieten van de bohemien sfeer van de buurt waar uw hotel zich bevindt! Afhankelijk van uw internationale vluchtschema wordt u naar de luchthaven gebracht. Afstand: 30 km / Tijd: 40 minuten Maaltijd inbegrepen: Ontbijt
Plaats:
Buenos Aires
Praktische informatie
Budget vanaf€ 3.630 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsGids
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Argentinië volgens uw wensen