Covid-19 - Waar op reis?Ontdek
Bestemmingen
Inspiratie opdoen
  • Met wie op reis?
  • Welke activiteiten?
  • Welke periode?
  • Wat voor een soort reis?
Safari in Rwanda

Safari in Rwanda

Uw op maat gemaakte safari reis in Rwanda
Vraag een reisvoorstel aan en ontvang kosteloos een vrijblijvende offerte
Reizigers
Maand
Onze voorbeeldreizen kunnen geheel aangepast worden aan de hand van uw wensen en budget
Profiel
Alle

Onze safari reisideeën in Rwanda

Dankzij uw unieke criteria, hebben wij geen voorbeeldreis in ons aanbod die aan uw criteria voldoet. Neem contact op met één van onze lokale reisagenten om samen uw ideale, op maat gemaakte reis te ontwerpen!

Waarom reizen in Rwanda?

Gelegen in centraal Afrika, ligt Rwanda. Een fascinerend klein land dat grenst aan Burundi, Democratische Republiek Congo, Oeganda en Tanzania. Maar is Rwanda een veilig land om te bezoeken? Ja, het is zelfs een van de veilige landen op het moment in Afrika. De genocide en burgeroorlog that het land verwoestten in 1994 is zeker in het verleden. De bevolking komen uit een donkere periode en hopen dat ze voor u hun deuren kunnen openen. Een warm we... Gelegen in centraal Afrika, ligt Rwanda. Een fascinerend klein land dat grenst aan Burundi, Democratische Republiek Congo, Oeganda en Tanzania. Maar is Rwanda een veilig land om te bezoeken? Ja, het is zelfs een van de veilige landen op het moment in Afrika. De genocide en burgeroorlog that het land verwoestten in 1994 is zeker in het verleden. De bevolking komen uit een donkere periode en hopen dat ze voor u hun deuren kunnen openen. Een warm welkom in een prachtig land staat u te wachten. Natuurliefhebbers zullen het land geweldig vinden met zijn bossen, meren en bergen. Maar Rwanda is ook bekend als het thuis van de berggorilla's. Lees meer
Bekijk onze reisgids
Uw rondreis vanaf begin tot eind zelf samenstellen? Reisvoorstel aanvragen

Op Safari in Rwanda

Het Afrikaanse land Rwanda is een geweldige bestemming voor een vakantie met veel natuur en een unieke bestemming voor een safari reis. De groene en ongerepte heuvelachtige landschappen vormen de habitat van verschillende dieren, die u tijdens een safari-vakantie in Rwanda kunt bewonderen. Spot tijdens een safari in Rwanda bijvoorbeeld de bijzondere berggorilla’s. Naast deze beroemde mensapen leven er ook veel andere dieren in Rwanda, waaronder leeuwen, zebra’s en giraffen. Samen met een lokale reisexpert, die door Evaneos is geselecteerd, kunt u een fantastische reis plannen.

Wat is er te zien en te doen tijdens een safari in Rwanda?

Akagera National Park

Vanuit een comfortabele safari-lodge in Rwanda kunt u bijvoorbeeld op safari gaan in het Akagera National Park. Het park ligt in het oosten van het land en grenst aan Tanzania. Dit grote park bestaat onder meer uit savanne en moerasgebieden. Tijdens een safari-tour in Rwanda door dit bijzondere natuurgebied kunt u proberen de zogenoemde 'big five' te spotten. Wilt u graag meer informatie over het Akagera National Park? Dan kunt u in contact worden gebracht met een lokale reisagent.

Volcanoes National Park

Een ander mooi park waar u op safari in Rwanda kunt gaan is het Volcanoes National Park, gelegen bij de grens met Congo. In dit natuurgebied liggen vijf vulkanen die omringd worden door tropisch bos. Er leven diverse bijzondere dieren in dit ongerepte gebied, waaronder berggorilla’s. Tijdens een excursie kunt u de bijzondere flora en fauna verkennen. Met behulp van een Nederlandstalige reisagent kunt u eenvoudig een leuke safari in dit park plannen.

Kivumeer

Het Kivumeer is een ander hoogtepunt van Rwanda. U kunt hier bijvoorbeeld een safari en strandvakantie in Rwanda combineren. Het Kivumeer ligt op de grens van Rwanda en Congo en is 2700 km² groot. In het plaatsje Kibuye en omgeving kunt u bovendien zien hoe de bevolking leeft aan de oevers van dit imposante meer. Als u graag wilt weten wat de kosten van een safari in Rwanda zijn, kunnen we u in contact brengen met een lokale reisexpert.

Congo Nile Trail

Om nog meer van de indrukwekkende natuur van Rwanda te zien, kunt u besluiten een deel van het Congo Nile Trail te verkennen. Deze route is 227 kilometer lang en loopt langs het Kivumeer. Het is mogelijk om de route te voet of per fiets te ontdekken. Onderweg ziet u de mooiste landschappen en komt u de vriendelijke lokale bevolking tegen. Op deze route krijgt u een goed beeld van het echte Afrikaanse leven.

De beste reistijd voor een safari in Rwanda

De beste reistijd voor een safari in Rwanda zijn de maanden waarin er de minste neerslag valt, namelijk juli en augustus. Ook de maanden juni en januari zijn door een relatief lage hoeveelheid neerslag een goede periode. In de overige maanden kan de zoektocht naar wilde dieren, zoals gorilla's, door de regen bemoeilijkt worden. Daarnaast kunnen bepaalde wegen minder makkelijk begaanbaar zijn. Het is het hele jaar warm, gemiddeld zo’n 26 à 27°C, waardoor u tijdens een vakantie in Rwanda strand en safari goed kunt combineren.

Andere interessante bestemmingen

Beleving toegevoegd!
U kunt meerdere belevingen toevoegen aan uw rondreis voordat u het naar de lokale reisagent verstuurd
Bekijk mijn rondreis