Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?
Covid-19 Evaneos informeert

JordaniëLeer de cultuur kennen en ontmoet de Jordaniërs

 • Buiten de gebaande paden
Bijzondere bezoeken aan lokale initiatieven: die komt u tijdens deze rondreis zeker tegen! Tijdens de reis combineren we klassiekers als Jerash, Petra en Wadi Rum met bezoeken aan minder bekende, maar o-zo leuke activiteiten en workshops. Bijvoorbeeld in het granaatappeldorp Jdeita, waar u samen met de lokale bevolking gaat koken. Of in de Jordaanvallei, waar u met de plaatselijke boeren het land ...

Bijzondere bezoeken aan lokale initiatieven: die komt u tijdens deze rondreis zeker tegen! Tijdens de reis combineren we klassiekers als Jerash, Petra en Wadi Rum met bezoeken aan minder bekende, maar o-zo leuke activiteiten en workshops. Bijvoorbeeld in het granaatappeldorp Jdeita, waar u samen met de lokale bevolking gaat koken. Of in de Jordaanvallei, waar u met de plaatselijke boeren het land op gaat of met bananenbladeren manden leert vlechten. In Wadi Rum gaat u zelfs zo buiten de gebaande paden dat u samen met bedoeïenengidsen recht onder de sterrenhemel slaapt. Jordanië buiten de gebaande paden! 

Lees meer
De rondreis in één oogopslag
 • Culturele bezienswaardigheden
  Culturele bezienswaardigheden
 • Natuur
  Natuur
 • Lokale bevolking
  Lokale bevolking
 • Ontspanning
  Ontspanning

Reisprogramma

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

Deze voorbeeldreis is ontworpen door onze lokale reisagent om u te inspireren. Elk element van deze reis kan volledig aangepast worden aan de hand van uw wensen: de duur, de route, accommodaties, activiteiten, etc.

Dag 1: Aankomst in Amman

U zult het de mensen hier vaak horen zeggen, ahlan wa sahlan. Welkom in Jordanië! In de aankomsthal staat de chauffeur op u te wacht. Hij brengt u naar het hotel in Amman. Die avond duikt u gelijk de Jordaanse cultuur in, u krijgt namelijk een heuse kookworkshop. In Bait Sitti, het huis van oma, maakt u een traditionele maaltijd.

Plaats:
Amman
Accommodatie
Art Hotel (Amman)

Dag 2: Amman en omgeving

We beginnen de dag met een tour langs de hoogtepunten van Amman, zoals het theater en de citadel. Dan gaan we verder naar Iraq al Amir, waar een leuk klein kasteeltje staat. De plek hier heet Wadi As Seer, de vallei van de boomgaarden. We nemen een kijkje in het dames coöperatief en maken daarna een wandeling langs de bijzondere architectuur en mooie kerkjes van het stadje As Salt. 

Plaats:
Amman
Accommodatie
Art Hotel (Amman)

Dag 3: Jerash en Ajloun

We laten Amman achter ons en reizen naar Jerash, met zijn goedbewaarde Romeinse ruïnes. Bezoek het hippodroom, verwonder u over de straten met aan beide kanten zuilen en bekijk andere prachtige historische werken. De reis gaat verder naar de groene heuvels van Ajloun, waar een goedbewaarde burcht hoog op een berg staat. Na dit bezoek wordt u afgezet bij een lokale familie in Ajloun voor de overnachting.

Accommodatie: homestay Eisa's Guesthouse

Plaats:
Jerash, Ajloun

Dag 4: Birqesh bos en kookworkshop

Eisa, de eigenaar van de homestay, is een ervaren wandelgids. Hij neemt u mee voor een bijzondere wandeling door het Birqesh bos. 's Middags komt u aan in Jdeita, dat bekend staat om zijn vele granaatappelbomen. In een kookworkshop bereid u een seizoensgebonden traditioneel Jordaans gerecht. En als alles in de oven staat maken we nog een kleine wandeling door het gebied om de eetlust op te wekken. Eet smakelijk!

Accommodatie: homestay Eisa's Guesthouse

Plaats:
Ajloun

Dag 5: Via Pella naar Madaba

We reizen verder naar Madaba. Onderweg stoppen we in Pella, een van de 10 steden van de Decapolis en een van de grootste staten van het Romeinse Rijk. De archeologische opgravingen gaan hier terug tot het bronzen tijdperk! U kunt 's middags op eigen gelegenheid door Madaba wandelen. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de St. Joriskerk. Die avond eet u een traditionele maaltijd bij een lokale familie.

Plaats:
Pella, Madaba
Accommodatie
Mosaic city (Madaba)

Dag 6: Mount Nebo en Feynan natuurreservaat

Na een stop in Mount Nebo voor een prachtig uitzicht over 'het beloofde land' rijden we naar het Feynan natuurreservaat. Een 4WD brengt ons naar een ecolodge dat door National Geographic als één van de beste ter wereld beoordeeld is. Sluit u aan bij een van de door de lodge georganiseerde activiteiten, zoals een wandeling bij zonsondergang of een bedoeïenen koffie experience. Of boek een excursie naar keuze bij.

Plaats:
Nebo, Feynan
Accommodatie
Feynan Ecolodge (Feynan)

Dag 7: Feynan natuurreservaat en de weg van de mieren

Geniet van een vrije ochtend in de Feynan Ecolodge en maak gebruik van de activiteiten. Een aanrader is de Wadi Ghweir-wandeling die door een prachtig groene vallei leidt. 's Middags nemen we u mee om via de prachtige Wadi Namla route - de weg van de mieren - het Petra plateau te beklimmen. En we maken een laatste stop in LIttle Petra voor een voorproefje op morgen. 

Plaats:
Feynan, Petra
Accommodatie
Edom (Petra)

Dag 8: Wereldwonder Petra

Vandaag staat volledig in het teken van één van de zeven wereldwonderen: Petra. Op eigen gelegenheid wandelt u door de bijzondere stad. Bezoek de mysterieuze siq en de Schatkamer en bekijk de stad van bovenaf op de verschillende uitkijkpunten. Na een dag vol indrukken op deze magische historische plek wordt u opgehaald voor een diner in het huis van een traditionele familie.

Plaats:
Petra
Accommodatie
Edom (Petra)

Dag 9: Via de achteringang naar Petra

U maakt een bijzondere wandeling met een lokale bedoeïenengids. Hij rijdt u naar de achteringang van Petra, vanwaar u een prachtige wandeling maakt naar het klooster. Dit is het best bewaarde monument van Petra. Die middag brengt de chauffeur u naar Wadi Rum. In het kleine dorpje stapt u over op een 4WD die u naar een authentiek bedoeïenendorp brengt voor een overnachting in de woestijn.

Plaats:
Petra, Wadi Rum
Accommodatie
Khaled Sabbah Atieg (Wadi Rum)

Dag 10: 1001 nacht

Een lokale gids neemt u mee op een jeepsafari die de hele dag duurt. U laat de rest van de toeristen achter u en ontdekt de echte parels van de woestijn. Onderweg wordt een smakelijke lunch voor u bereid. Na een unieke dag vol geweldige indrukken keert u terug naar het bedoeïenenkamp. Vannacht slaapt u onder de sterrenhemel die alleen in de woestijn zo betoverend mooi is.

Accommodatie
Bivouac Camping (Wadi Rum)

Dag 11: Naar de Rode Zee

De chauffeur rijdt u naar het kuststadje Aqaba. Onderweg is het mogelijk om te stoppen in het dierenasiel. Op uw bestemming kunt u zelf uw dag invullen. Bezoek de moskee en het drukke publieke strand, waar van alles te zien is. Voor snorkelen en zwemmen kunt u beter naar één van de privéstranden gaan. Hier vindt u het Marine park met het beste koraal en de Berenice Beachclub.

Plaats:
Aqaba
Accommodatie
My Hotel (Aqaba)

Dag 12: Vrije dag aan de Rode Zee

Geniet van uw vrije dag in Aqaba. Kom heerlijk tot rust op het strand of bij het zwembad op het dakterras van uw hotel. Ga de bazaar vol geuren en kleuren op om souvenirs te kopen voor thuis. Of neem plaats in een van de vele uitstekende restaurantjes voor een heerlijke vismaaltijd. U zult zich hier in elk geval niet vervelen!

Plaats:
Aqaba
Accommodatie
My Hotel (Aqaba)

Dag 13: Naar de Dode Zee

We maken vandaag een stop bij de lokale boeren van de Jordan Vallei. U gaat samen met hen het land op om groenten te verzamelen. Hiervan bereid u een lokaal gerecht. En dan rijden we verder over de Dead Sea HIghway naar het laagste punt op dit aardoppervlak: de Dode Zee. Er is hier genoeg te doen! Drijf in het zouter water, smeer u in met de modder en relax aan een van de zwembaden in het hotel.

Plaats:
Dode Zee
Accommodatie
Dead Sea Spa (Dode Zee)

Dag 14: Vertrek vanaf Dode Zee

En dan zijn de twee weken alweer voorbij. Duik nog even snel in het zwembad voor de chauffeur u een laatste keer komt ophalen. Hij brengt u naar de luchthaven voor uw terugvlucht. U heeft ongetwijfeld een boel mooie herinneringen aan dit bijzondere land met zijn warme inwoners. We hopen dat u heeft genoten!

Plaats:
Dode Zee

AmmanJerashAjlounPellaMadabaNeboFeynanPetraWadi RumAqabaDode Zee

Prijsinformatie

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

De prijzen zijn gebaseerd op het specifieke programma van deze voorbeeldreis. Wanneer u in contact bent met de lokale reisagent zal het programma en de prijs aangepast worden aan de hand van uw specifieke wensen en budget.

Circa € 1.450 / 14 dagen
Exclusief internationale vluchten
Aantal reizigers:246
Prijs per persoon - Laagseizoen (1 juni tot 14 sept en 20 nov tot 15 dec)€ 1.450€ 1.200€ 1.080
Prijs per persoon - Hoogseizoen (15 sept tot 19 nov en vanaf 16 dec)€ 1.480€ 1.230€ 1.100

Inbegrepen in de prijs

 • Transfer van en naar de luchthaven
 • Al het transport met privéchauffeur
 • Overnachtingen zoals beschreven in het programma, inclusief onbijt
 • Diner op dag 5, 6, 8, 9 en 10 - twee maaltijden bij een lokale familie
 • Lunch(box) op dag 7 en 10
 • 3 kookworkshops (2x diner, 1x lunch)
 • Excursies: 4WD en hike achteringang Petra, volle dag jeepsafari Wadi Rum, excursie granaatappeldorp, hike Jordan trail Ajloun, excursie Jordan Vallei

Niet inbegrepen in de prijs

 • Vluchten
 • Jordan Pass voor visum en entreetickets (€70,- tot €95,-, afhangend van het aantal dagen in Petra)
 • Persoonlijke verzekeringen en uitgaven

Bent u op zoek naar een ander soort reis?

Ontwerp een op maat gemaakte rondreis Bekijk andere voorbeeldreizen in Jordanië (13)

Andere voorbeeldreizen