Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Ontdek de parels van Guatemala en Belize

GuatemalaOntdek de parels van Guatemala en Belize

Hoogtepunten
Ontdek de hoogtepunten van Guatemala en Belize tijdens deze prachtige rondreis. U begint in het koloniale Antigua en reist daarna door naar het indrukwekkende meer van Atitlán. Bezoek ook de kleurrijke, lokale markt van Chichicastenango waar u hele typische souvenirs op de kop kan tikken. Maak een boottocht naar het Creoolse vissersdorp Livingston en bezoek de mysterieuze ruïnes van Tikal. In Belize verblijft u in San Ignacio aan de oever van de Macal-rivier en ontspannen doet u op het Caribische go-slow eiland Caye Caulker. De perfecte combinatie voor alle leeftijden.
Reisideeën aangeraden door
Lise-Marie Lokale*r Guatemala Expert*in
Duur van de reis
15 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 1.779
Reisprogramma
Guatemala – het land van de eeuwige lente

Dag 1: Guatemala – het land van de eeuwige lente

Aangekomen op Guatemala International Airport begint uw avontuur. U wordt begroet door ons transportteam dat u naar uw hotel brengt in de koloniale en tevens voormalige hoofdstad van Guatemala, Antigua. Neem een rustige avond zodat u morgen met volle energie aan de grote ontdekkingsreis kunt beginnen. Reisafstand: 40 km / Reistijd: 50 min Accommodatie: Posada de los Bucaros (Antigua)
Plaats:
Antigua

Koloniaal Antigua

Dag 2: Koloniaal Antigua

Gebruik vandaag om het prachtige centrum van Antigua te verkennen. De prachtige stad heeft veel kerken, een mooi centraal plein en verborgen schatten. Er is ook de mogelijkheid om de Pacaya-vulkaan van 2600 meter hoog te beklimmen. U klimt ongeveer 700 m maar de tocht is soms best zwaar door sommige delen met zwarte lavastenen die erg steil zijn. Accommodatie: Posada de los Bucaros (Antigua)
Plaats:
Antigua

Ontdek de omgeving van Antigua

Dag 3: Ontdek de omgeving van Antigua

Vanochtend heeft u de kans om nog meer van Antigua te zien of kunt u zelfs een koffieplantage gaan bezoeken. In de namiddag gaat u met de shuttle-transfer richting Panajachel aan het meer van Atitlán. Het originele hippiedorp Panajachel is ondertussen uitgegroeid tot het moderne Panajachel. Vanuit de chaotische hoofdstraat geniet u van het glinsterende Atitlán-meer. Accommodatie: hôtel Dos Mundos (Panajachel)
Plaats:
Antigua,Panajachel

Chichicastenango

Dag 4: Chichicastenango

Valt vandaag op donderdag of zondag dan gaat u naar de beroemde markt van Chichicastenango. De kleuren van de markt zijn overweldigend, maar ontzettend leuk. Dit is de plaats waar u alles kunt kopen, van emmers tot kippen tot bedspreien en tassen. Accommodatie: hôtel Dos Mundos (Panajachel)
Plaats:
Panajachel,Chichicastenango

Het Atitlán-meer verkennen

Dag 5: Het Atitlán-meer verkennen

Vandaag maken jullie een boottocht over het meer, en maakt u een paar stops bij verschillende dorpjes rondom het meer. De perfecte manier om de omgeving van Lake Atitlán te ontdekken. In de namiddag bent u terug wat u de tijd geeft om te genieten van de adembenemende zonsondergang aan het meer. Accommodatie: hotel Dos Mundos (Panajachel)
Plaats:
Panajachel

Naar Rio Dulce

Dag 6: Naar Rio Dulce

Vandaag wordt een lange dag (reisduur van ongeveer 11 uur) want u reist richting het oosten van Guatemala, naar Rio Dulce (sweet river).  De thuisbasis van een kloof met torenhoge kliffen, wilde vogels, smalle waterwegen en het gevoel dat u het dorpsleven ervaart, diep in het hart van de jungle van Guatemala. Accommodatie: Hacienda Tijax (Rio Dulce)
Plaats:
Panajachel,Rio Dulce

Livingston met de boot

Dag 7: Livingston met de boot

Vandaag maakt u een boottocht naar Livingston, een Creools vissersdorp. De bewoners, de Garifuna’s, zijn afstammelingen van Afrikaanse slaven met een taal en gedrag vergelijkbaar met Afrikaanse inwoners. De sfeer is er Caribisch en ontspannen. In de mangrove ziet u soms de verscholen houten huisjes op palen van de Kechi-indianen die vooral van de vis-en vogeljacht leven. Accommodatie: Hacienda Tijax (Rio Dulce)
Plaats:
Rio Dulce,Lívingston

Op naar de jungle

Dag 8: Op naar de jungle

U reist verder naar het noorden van Guatemala, naar het kleine schiereiland Flores aan het meer Peten gelegen. Aan het eind van de dag is het er lekker ontspannen aan de rand van het meer tijdens de zonsondergang! Ontdek ook een van de vele bars en restaurants die u in Flores kunt vinden. Accommodatie: Petén (Flores)
Plaats:
Rio Dulce,Flores

Tikal-tempels

Dag 9: Tikal-tempels

Een vroege start vandaag om zo in de verborgen stad Tikal de zonsopgang te zien. De ruïnes zijn historisch erfgoed. Middenin het oerwoud staat de verlaten stad die gek genoeg nog altijd ‘leeft’, met pleinen en reusachtige tempels, die vaak nog geheel intact zijn. Met een gids bezoekt u de ruïnes en daarna kunt u zelf de tempels verder verkennen. Accommodatie: Petén (Flores)
Plaats:
Flores,Tikal

Op naar Belize

Dag 10: Op naar Belize

Op naar andere avonturen in het tweede land van deze reis! Met een collectieve shuttle reist u naar San Ignacio in Belize, de ‘uitvalsbasis’ voor diverse avontuurlijke excursies. Dit levendige stadje ligt in West-Belize, tegen de grens met Guatemala, aan de oever van de Macal-rivier. Accommodatie: Midas Resort (San Ignacio)
Plaats:
Flores Acores,San Ignacio

Avonturen in Belize

Dag 11: Avonturen in Belize

Vandaag kunt u verschillende activiteiten ondernemen. Bezoek het Mountain Pine Ridge-reservaat of boek de ATM, Actun Tunichil Muknal of “grot van het stenen graf” in Maya-taal. Tijdens deze tour wandelt en zwemt u door droge en natte grotten om getuige te zijn van een levend museum onder de grond… een must voor elke bezoeker van Belize. Of u kunt gaan kajakken. Accommodatie: Midas Resort (San Ignacio)
Plaats:
San Ignacio

Caye Caulker

Dag 12: Caye Caulker

Tijd voor Caribisch relaxen! Een privétransport brengt u naar Belize stad, alwaar u de watertaxi naar Caye Caulker neemt (watertaxi niet inclusief). In de middag komt u aan op Caye Caulker, een nog echt “go-slow” eiland met wuivende palmbomen, golvende blauwe zee en eindeloze zonsondergangen. Accommodatie: La Isla Resort (Caye Caulker)
Plaats:
San Ignacio,Belize City,Caye Caulker

Zeiltocht

Dag 13: Zeiltocht

Vandaag maakt u een zeiltocht naar het nabijgelegen rif en heeft u de mogelijkheid om op verschillende locaties te snorkelen tussen de haaien, roggen, schildpadden en kleurrijke vissen. Accommodatie: La Isla Resort (Caye Caulker)
Plaats:
Caye Caulker

Ontspannen op een tropisch eiland

Dag 14: Ontspannen op een tropisch eiland

Een dag om te ontspannen en maximaal van dit eilandparadijs te genieten, hetzij in een hangmat onder de palmbomen of met een gehuurd golfkarretje om deze kleine tropische schat te verkennen. Sluit u aan bij de menigte in Split voor een drankje en geniet van de prachtige zonsondergang. Accommodatie: La Isla Resort (Caye Caulker)
Plaats:
Caye Caulker

Vertrek

Dag 15: Vertrek

Vandaag is jullie vakantie jammer genoeg ten einde. U neemt de watertaxi terug richting Belize stad, van waar u met de luchthaventransfer naar de internationale luchthaven van Belize wordt gebracht. Nu is het echt tijd om afscheid te nemen van dit prachtige land. Wij wensen jullie alvast een goede vlucht toe!
Plaats:
Caye Caulker,Belize City
Praktische informatie
Budget vanaf€ 1.779 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Guatemala volgens uw wensen