Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
De bergen en baaien van het noorden

VietnamDe bergen en baaien van het noorden

Hoogtepunten
Tijdens dit afwisselende programma maakt u kennis met het noorden van Vietnam. Ontdek het rijke verleden van Hanoi, een stad die veel intiemer aandoet dan de omvang doet vermoeden. Dan verruilt u de drukke stad voor de bergen en de natuur van de Sapa provincie. U maakt een paar mooie wandelingen in de frisse berglucht voor u verder reist naar Ninh Binh. En een verblijf in Vietnam is niet compleet zonder een bezoek aan de prachtige baai van Ha Long. Het machtige karstgebergte met de schilderachtige baaien is wellicht wel het meest onvergetelijke plaatje van het land. Laat u heerlijk in de watten leggen tijdens een fijne cruise. 
Reisideeën aangeraden door
Mels Lokale*r Vietnam Expert*in
Duur van de reis
9 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 1.199
Reisprogramma
De eerste indrukken van Vietnam

Dag 1: De eerste indrukken van Vietnam

Welkom in Hanoi! U wordt op de luchthaven opgewacht door de gids, die u meeneemt naar het hotel. U heeft de rest van de dag de tijd om bij te komen van de reis. Het is leuk om door ‘Old Quarter’ rond te wandelen en een kijkje te nemen bij het Hoan Kiem meer. Jong en oud komen naar deze plek om bijvoorbeeld te gymastieken. In de avonden hangt hier een gezellige sfeer! In het weekend is er een levendige avondmarkt. Accommodatie : May de Ville (Hanoi)
Plaats:
Hanoi

Stadstour door hoofdstad Hanoi

Dag 2: Stadstour door hoofdstad Hanoi

Tijdens een stadstour bezoekt u het Mausoleum van Ho Chi Minh, de bijna 1000 jaar oude Tempel van de Literatuur, het presidentieel paleis en de oude gevangenis van Hanoi. Deze werd in de oorlog gebruikt om Amerikaanse piloten in vast te houden. Geniet van een heerlijke lunch, waarna u een leuke tocht door het oude centrum maakt in een traditionele fietstaxi. U wordt afgezet bij de wereldberoemde waterpuppet show. Hier krijgt u een mooi stukje Vietnamese geschiedenis te zien, uitgebeeld door de poppen met traditionele muziek en kledij.  Accommodatie : May de Ville (Hanoi)
Plaats:
Hanoi

De rijstvelden rondom Sapa

Dag 3: De rijstvelden rondom Sapa

Stap in de comfortabele bus voor de rit van ongeveer 5,5 uur naar Sapa. Het is hier heerlijk koel vergeleken met Hanoi. In de winter kan het zelfs vriezen en sneeuwen! De gids vangt u op met een heerlijke lunch en dan gaat u naar het dorpje Ta Van in de Muong Hoa-vallei. Hier brengt u de nacht door in een homestay midden tussen de mooie rijstterrassen. Pas maar op, straks wilt u hier nooit meer weg!  Accommodatie : Luckydaisy's Homestay (Sapa)
Plaats:
Sapa

Ontdek de Muong Hoa-vallei

Dag 4: Ontdek de Muong Hoa-vallei

Na het ontbijt in het mooie landschap van Ta Van, trekken we door de prachtige vallei en de bamboebossen. U kunt zelf aangeven welke route u het liefst loopt. We hebben vandaag alle tijd om het lokale leven te ontdekken en ontmoeten verschillende lokale stammen. Klets en lach met de Hmong gids, die de omgeving als geen ander kent. En rust na een interessante dag uit van de wandeling met een drankje in de Bamboo-bar. Accommodatie : Luckydaisy's Homestay (Sapa)
Plaats:
Sapa

Ochtend in Ta Van en terug naar Hanoi

Dag 5: Ochtend in Ta Van en terug naar Hanoi

U kunt zelf kiezen wanneer u met de auto naar Sapa teruggebracht wordt. We raden u aan om nog een wandeling door de omgeving te maken en een hilltribe dorpje te bezoeken. Of bewonder het uitzicht vanaf de hoogste berg van Indochina, Fansipan. U kunt met een treintje en een kabelbaan naar de top. In Sapa kunt u door de kleurrijke straten struinen, of bijvoorbeeld een welverdiende voetmassage nemen. En dan neemt u de bus terug naar Hanoi. Accommodatie : May de Ville (Hanoi)
Plaats:
Hanoi

De kalksteenrotsen van Ninh Binh

Dag 6: De kalksteenrotsen van Ninh Binh

Vandaag rijden we naar het zogenoemde 'Ha Long Bay op het land'. Twee uur rijden vanaf Hanoi treffen we Ninh Binh, een plek bekend om zijn vele hoge kalksteenrotsen. We bezoeken de oude Hoa Lu tempels en gaan verder naar Trang An. Hier maakt u een boottocht. Na een late lunch rijden we naar het hotel in Ninh Binh. Accommodatie : Chez Loan Homestay (Tỉnh Ninh Bình)
Plaats:
Tràng An,Ninh Bình

Cruise door de baai van Tu Long

Dag 7: Cruise door de baai van Tu Long

De volgende bestemming is Ha Long Bay, waar we tegen de middag aan boord van een mooi cruiseschip stappen. Terwijl de boot door de prachtige Bai Tu Long baai vaart, wordt de lunch geserveerd. Bezoek 's middags het vissersdorpje Cua Van, waarna u kunt wandelen of een heerlijke duik kunt nemen in het frisse water bij Soi Sim eiland. Geniet van een Vietnamees diner. Na het avondeten kunt u relaxen aan boord of u kunt zelfs nog gaan vissen! Accommodatie : Oriental Sails (Ha Long)
Plaats:
Hạ Long Bay,Vịnh Bái Tử Long

Ochtend op zee en terug naar Hanoi

Dag 8: Ochtend op zee en terug naar Hanoi

U wordt wakker met het rustgevende geluid van golven die tegen de omliggende rotsen klotsen. Na een kop koffie bezoekt u de geweldige Sung Sot grotten. Vanaf hier vaart u rustig terug naar Ha Long Bay terwijl u geniet van een brunch aan boord. Rond de middag komt u aan bij de pier en wordt u teruggebracht naar Hanoi. De avond kunt u vrij besteden in gezellig Hanoi.  Accommodatie : May de Ville (Hanoi)
Plaats:
Hanoi,Vịnh Bái Tử Long,Hạ Long Bay

Vertrek uit Hanoi

Dag 9: Vertrek uit Hanoi

Geniet van de laatste uurtjes in de hoofdstad voor de transfer u naar de luchthaven brengt voor uw vlucht naar huis. Of wilt u wellicht verder reizen naar het zuiden? Er is nog heel veel mogelijk in Vietnam, zoals bijvoorbeeld een fijne strandverlenging. Vraag ons vooral naar de mogelijkheden!
Plaats:
Hanoi
Praktische informatie
Budget vanaf€ 1.199 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsGids
Inbegrepen in de prijsBestuurder
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Vietnam volgens uw wensen