Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Op uw eigen manier

VietnamOp uw eigen manier

Hoogtepunten
Deze reis is ideaal voor de zelfstandige reiziger. U stippelt de route uit en wij boeken de hotels en het vervoer. Hoe u de dag verder invult is helemaal aan u! Deze voorbeeldreis begint in het noorden, met een bezoek aan de hoofdstad Hanoi, de smaragdgroene rijstvelden in de bergen van Sapa en een luxe cruise tussen de reusachtige kalkstenen rotsformaties in de baai van Ha Long. Verder naar het zuiden worden historisch Hué en pittoresk Hoi An aangedaan. En in het zuiden staan wereldstad Ho Chi Minhstad en de Mekong Delta, een gebied dat leeft op en met het water van de machtige rivier, op het programma. Maar u kunt dit natuurlijk helemaal naar eigen wens aanpassen!
Reisideeën aangeraden door
Mels Lokale*r Vietnam Expert*in
Duur van de reis
14 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 1.299
Reisprogramma
Aankomst in Hanoi

Dag 1: Aankomst in Hanoi

Na een lange vlucht komt u aan in Hanoi. U wordt door onze chauffeur opgehaald van het vliegveld en naar het centraal gelegen hotel in de oude wijk gebracht. Veel van de hoogtepunten liggen op slechts enkele minuten lopen van het hotel. Hanoi is een oude stad met veel cultuur, geschiedenis en een heerlijke lokale keuken. U gaat zich hier zeker vermaken. Accommodatie : May de Ville (Hanoi)
Plaats:
Hanoi

Een vrije dag in Hanoi

Dag 2: Een vrije dag in Hanoi

Verken Hanoi op eigen gelegenheid of kies voor één van onze tours. Ga bijvoorbeeld op een stadstour met gids om alles te leren over de historische hoofdstad. U ziet onder meer het mausoleum van Ho Chi Minh op de locatie waar hij de onafhankelijkheid uitriep, het Presidentieel Paleis, de Tempel der Literatuur, die ook de eerste universiteit van Vietnam was, en het museum voor de Volkenkunde. Tenslotte bezoekt u Hanoi Hilton, de beruchte gevangenis die gebruik werd tijdens de Vietnamoorlog.  Accommodatie : May de Ville (Hanoi)
Plaats:
Hanoi

Tweede vrije dag in Hanoi

Dag 3: Tweede vrije dag in Hanoi

Ook vandaag kunt u zelf op pad óf kiezen voor een leuke tour, bijvoorbeeld de excursie naar de prachtige provincie Ninh Binh. Samen met een gids rijdt u naar Trang An voor een tocht in een roeiboot om de tempels en grotten van Ha Long te verkennen. Na een lokale lunch bezoekt u de Bai Dinh pagode. Bewonder de 500 La-Han Boeddhabeelden, waar van één wel 10 meter hoog is! En neem de lift en de trap naar de 13e verdieping voor een spectaculair uitzicht. Accommodatie : May de Ville (Hanoi)
Plaats:
Hanoi

De bergen van Noord Vietnam

Dag 4: De bergen van Noord Vietnam

Vandaag vertrekt u naar het gebied van de adembenemende rijstterrassen, Sapa! U stapt vroeg op de luxe bus en komt begin van de middag aan. Een lokale gids vangt u op en brengt u met een privéauto naar het prachtige Muong Hoa-dal. Hier maak je een relatief eenvoudige wandeltocht van Lao Chai naar Ta Van. U komt aan het begin van de avond aan bij uw homestay*, waar u tijdens een wandeling door het dorp de lokale bevolking ontmoet. * Indien niet beschikbaar overnacht u in het heerlijke Lá Dao Spa Accommodatie : Luckydaisy's Homestay (Sapa)
Plaats:
Sapa

Een ochtend tussen de rijstvelden

Dag 5: Een ochtend tussen de rijstvelden

U begint de dag met een zeer mooie wandeltocht van Ta Van naar Giang Ta cha door de heuvelachtige vallei, hoger de bergen in. Onderweg luncht u bij een lokale Hmong familie. De gids komt hier vandaan, dus ze kent de weg op haar duimpje. Ze past de route op uw wensen aan. Geniet van de prachtige natuur en bijzondere kleurrijke cultuur. Tegen de middag brengt de auto u naar Sapa voor de luxe bus terug naar Hanoi.  Accommodatie : May de Ville (Hanoi)
Plaats:
Hanoi,Sapa

Cruise langs imposante rotsformaties

Dag 6: Cruise langs imposante rotsformaties

Weer vroeg uit de veren, dit keer voor de rit naar het volgende hoogtepunt: de baai van Ha Long. Aan het begin van de middag gaat u aan boord. Lunch wordt geserveerd terwijl u door misschien wel het mooiste landschap van het land vaart. Deze unieke baai, waar de kalksteenrotsen op majestueuze wijze uit de zee oprijzen, staat in z’n geheel op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Ga 's middags kajakken of bezoek een lokaal vissersdorpje met een bamboeboot. En geniet 's avonds van een drankje op het dek bij een spectaculaire zonsondergang.  Accommodatie : Oriental Sails (Ha Long)
Plaats:
Hạ Long Bay

Ochtend in de baai van Ha Long

Dag 7: Ochtend in de baai van Ha Long

Deze ochtend kun u, als u dit wilt, meedoen met de Tai Chi lessen op het dek. Daarna meren we af om een mooie grot te bekijken. Geniet van een brunch aan boord terwijl de boot rustig terug vaart naar het vasteland. Bij aankomst rijdt u terug naar de stad, zodat u de tijd heeft om ergens een hapje te eten. Dan wordt u naar het treinstation gebracht voor de nachttrein naar het historisch belangrijke stadje Hué. Accommodatie : Rosaleen Boutique Hotel (Hué)
Plaats:
Hanoi

Vrije dag in historisch Hué

Dag 8: Vrije dag in historisch Hué

Na aankomst in Hué wordt u naar het centraal gelegen hotel gebracht. U heeft de rest van de dag om de stad op eigen gelegenheid te ontdekken. Of boek bijvoorbeeld onze informatieve tour door de Keizerlijke Citadel. U leert alles over de stad die bedoeld was als kopie van de Verboden Stad in Peking. Daarna bezoekt u nog de Thien Mu Pagode en een mooie drakenboot brengt ons over de Parfumrivier terug naar de het centrum.  Accommodatie : Rosaleen Boutique Hotel (Hué)
Plaats:
Hué

Panoramische rit langs de kust

Dag 9: Panoramische rit langs de kust

Na een goed ontbijt, bezoekt u in de ochtend de Tu Duc tombe, de overblijfselen van het enorme paleis met het mooie meer van de geliefde keizer Tu Duc. Vervolgens begint de prachtige rit naar Hoi An. Onderweg maken we een korte stop bij het Lang Co strand en passeren we de beroemde wolkenpas Hai Van, de hoogste pas van Vietnam. Het is absoluut één van de mooiste ritten van deze reis. Omdat we privévervoer gebruiken is het geen probleem om onderweg te stoppen voor foto's.  Accommodatie : Bonsai Villa Hoi An (Hoi An)
Plaats:
Hoi An

Vrije dag in charmant Hoi An

Dag 10: Vrije dag in charmant Hoi An

Vandaag heeft u alle tijd om te genieten van één van de leukste stadjes van Vietnam. Slenter door de steegjes, geniet van de goede koffie en van de leuke kleine galerietjes. Of kies voor een leuke fietstocht door de omgeving onder begeleiding van een gids. U leert zo het platteland en de bewoners kennen. En als u liever naar het strand gaat is dat hier ook mogelijk. Hoi An ligt vlakbij de zee.  Accommodatie : Bonsai Villa Hoi An (Hoi An)
Plaats:
Hoi An

Vlucht naar het voormalige Saigon

Dag 11: Vlucht naar het voormalige Saigon

U kunt lekker uitslapen vandaag, want de vlucht naar het zuiden vertrekt aan het eind van de middag. U hebt dus ook nog genoeg tijd om het centrum van Hoi An in te gaan en bijvoorbeeld de bekende Japanse brug te fotograferen. In Ho Chi Minhstad - het voormalige Saigon - verblijft u in een centraal gelegen hotel zodat u ook hier weer zelf op pad kunt om de stad te leren kennen. Accommodatie : Sunland (Ho Chi Minhstad)
Plaats:
Ho Chi Minhstad

Vrije dagen in Ho Chi Minhstad

Dag 12 tot 13: Vrije dagen in Ho Chi Minhstad

Deze twee dagen kunt u op eigen houtje Ho Chi Minhstad en haar omgeving verkennen. Twee aanraders buiten de stad die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken zijn de vruchtbare Mekong Delta en de beroemde Cù Chi tunnels. Mocht u deze stad willen verkennen met een lokale gids, dan is een stadstour een aanrader. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden! Accommodatie : Sunland (Ho Chi Minhstad)

Vertrek vanaf Ho Chi Minhstad

Dag 14: Vertrek vanaf Ho Chi Minhstad

Vandaag is alweer de laatste dag van uw rondreis in Vietnam. Of wilt u nog helemaal niet naar huis? Dan is het mogelijk om deze reis te verlengen, bijvoorbeeld met een paar dagen strand.
Plaats:
Ho Chi Minhstad
Praktische informatie
Budget vanaf€ 1.299 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Inbegrepen in de prijsBinnenlandse vluchten
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Vietnam volgens uw wensen