Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Een romantisch uitstapje

VietnamEen romantisch uitstapje

Buitengewoon
Gefeliciteerd met uw huwelijk! Of viert u juist dat u al langer bij elkaar bent? Hoe het ook zij, dit romantische uitstapje is speciaal voor jullie! Geniet van een op maak gemaakte rondreis waar jullie in het middelpunt staan. Beleef romantische cruises, een heerlijke ontspannen massage en een aantal fantastische diners. En ook aan leuke activiteiten ontbreekt het niet. Dit combineren met perfect gekozen accommodaties op fantastische locaties, zoals het mooie Halong Bay, de prachtige oude buurten van Hanoi, het kleurrijke oude havenstadje Hoi An en de fascinerende Mekong Delta. De ideale reis voor jullie samen, om nooit te vergeten!
Reisideeën aangeraden door
Mels Lokale*r Vietnam Expert*in
Duur van de reis
13 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 1.999
Reisprogramma
Aankomst in Hanoi

Dag 1: Aankomst in Hanoi

Welkom in Vietnam! Jullie komen aan in de hoofdstad Hanoi en worden naar het hotel gebracht. Afhankelijk van de aankomsttijd kunnen jullie een excursie maken in deze meer dan duizend jaar oude stad. Geniet vanavond van een welkomstdiner in Madame Yen’s restaurant. Accommodatie : May de Ville (Hanoi)
Plaats:
Hanoi

Ontdek Hanoi tijdens een stadstour

Dag 2: Ontdek Hanoi tijdens een stadstour

Bewonder de vele bezienswaardigheden van Hanoi, beginnend met een bezoek aan het mausoleum van de nationale held van Vietnam: Ho Chi Minh. Jullie nemen ook een kijkje in zijn huis. Bezoek de pagode op één pilaar en de Tempel van de Literatuur. Na een lunch in het KOTO restaurant nemen we jullie mee naar het etnisch museum en de Tran Quoc pagode aan het meer. En als afsluiter worden jullie heerlijk rondgefietst door de straten van het Oude Kwartier in een typisch Vietnamees vervoermiddel: de riksja. 
Plaats:
Hanoi

Een romantische cruise

Dag 3: Een romantische cruise

Jullie worden naar de haven gebracht voor een romantische cruise in betoverend Ha Long Bay. Vaar rustig weg onder het genot van een fijne lunch. Het azuurblauwe water wordt onderbroken door honderden kalkstenen rotsen die recht uit zee oprijzen. 's Middags bezoeken jullie een indrukwekkende grot met een mooi uitzicht. Dan volgt een kajaktocht naar de verborgen plekjes van de baai. Doe mee aan een kookles en geniet tijdens het diner van wat jullie hebben gemaakt. Jullie kunnen vanavond ook op intkvis vissen of gewoon relaxen onder de onbeschrijfelijke sterrenhemel. En jullie overnachten in een mooie suite aan boord.  Accommodatie : Oriental Sails (Ha Long)
Plaats:
Hạ Long Bay

De stranden van Ti Top eiland

Dag 4: De stranden van Ti Top eiland

In zo’n mooie omgeving zijn jullie zelden wakker geworden! Begin de dag goed in de buitenlucht met Tai Chi oefeningen op het dek. Bezoek dan Ti Top Eiland met zijn adembenemende landschappen en fijne strand. Klim naar de top van de berg om te genieten van het panorama over de baai en ga lekker zwemmen. Hierna is het tijd om terug te varen naar de haven. Na een lunch rijden jullie terug naar Hanoi voor een korte vlucht naar Hué, waar jullie 's avonds aankomen.  Accommodatie : Scarlett Boutique Hotel (Hué)
Plaats:
Hué,Hạ Long Bay

Hoogtepunten van Hué

Dag 5: Hoogtepunten van Hué

Hué is een stad in het centrum van Vietnam. Hier waren de keizers van de Nguyen Dynasty gevestigd en het was de nationale hoofdstad van 1802-1945. Tijdens een stadstour zien jullie de Citadel met paleizen en tempels, omringd door grachten en een dikke stenen muur. Maar eerst bezoeken jullie het symbool van de stad: de Thien Mu Pagode, gelegen aan de Parfumrivier. Na een lunch in Jardins de Carambole, gevestigd in een oude Franse koloniale villa, gaan jullie verder naar de indrukwekkende graftombes van keizers Khai Din en Tu Duc. Per traditionele drakenboot varen jullie terug naar het centrum van Hué.  Accommodatie : Scarlett Boutique Hotel (Hué)
Plaats:
Hué

Het charmante stadje Hoi An

Dag 6: Het charmante stadje Hoi An

De reis gaat verder naar het charmante plaatsje Hoi An. Jullie stoppen onderweg bij het olifantenbeekje voor een duik in het heldere natuurwater. Daarna verder via de Hai Van pas, ook wel wolkenpas genoemd, deze hoogste pas van Vietnam biedt een werkelijk fenomenaal uitzicht over de zee en het omringende gebied. Na de lunch wandelen jullie door het historische centrum van Hoi An. De leuke binnenstad die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat nodigt uit om lekker wat te drinken, relaxed rond te wandelen en te genieten van de sfeer. Accommodatie : Phu Thinh Boutique Resort & Spa (Hoi An)
Plaats:
Hoi An

Een romantische avond

Dag 7: Een romantische avond

Slaap vandaag heerlijk uit en verken dan op eigen gelegenheid de omgeving. Er is een mooi strand in de buurt. En Hoi An is een fijne plek om rond te wandelen of te fietsen. Om 15.00 uur kunnen jullie genieten van een twee uur durende ontspannende massage. Dan gaan jullie aan boord van een elegant schip voor een zeer romantische avond. Geniet van cocktails gevolgd door een perfect 5-gangen diner. Sfeervolle muziek op de achtergrond, de ondergaande zon, en om het helemaal af te maken krijgen jullie een drijvende lantaarn om op de rivier los te laten en een wens te doen.  Accommodatie : Phu Thinh Boutique Resort & Spa (Hoi An)
Plaats:
Hoi An

Fietstocht door de omgeving

Dag 8: Fietstocht door de omgeving

Wederom een vrije ochtend om geheel naar wens in te vullen! Vanmiddag worden jullie meegenomen door de gids op een fietstocht over het platteland buiten Hoi An. Volg landweggetjes die door kleine dorpjes slingeren en praat met de lokale bevolking. Geniet van het uitzicht op smaragdgroene rijstvelden met zwaaiende kinderen. Stap dan op de boot voor een tocht naar één van de kleine eilandjes waar een BBQ diner op jullie wacht. Tijdens het diner gaat de zon onder achter de rivier waar kleine vissersbootjes aan de sfeer bijdragen. Accommodatie : Phu Thinh Boutique Resort & Spa (Hoi An)
Plaats:
Hoi An

Stadstour door voormalig Saigon

Dag 9: Stadstour door voormalig Saigon

Jullie vliegen vandaag naar Ho Chi Minhstad, het voormalige Saigon.Tijdens een stadstour zien jullie onder andere het Paleis van de Reunification, het War Remnants Museum, de prachtige basiliek van Notre Dame en het Oude Postkantoor. Terug in het centrum is er tijd om te shoppen op de beroemde Ben Thanh market. Hier zijn vele namaak artikelen van de bekende merken te vinden, maar ook de traditionele zijden Ao Dai jurken.  Accommodatie : Sunland (Ho Chi Minhstad)
Plaats:
Ho Chi Minhstad

Cù Chi tunnels en een avond op een Vespa

Dag 10: Cù Chi tunnels en een avond op een Vespa

Bezoek de legendarische tunnels van Cu Chi, die zich uitstrekten van Saigon tot aan de Cambodjaanse grens. Het netwerk, waarvan sommige delen uit meerdere etages bestond, had luiken om naar binnen te komen, woonruimtes, opslagruimtes, ziekenhuizen, keukens, commandocentra en wapenfabrieken. En vanavond beleven jullie wat! Stap achterop een originele Vespa voor een rit door de verlichte stad. De tour kan aangepast worden aan jullie wensen. Willen jullie koffie drinken, lokaal eten proeven of dansen in een discotheek? Het kan allemaal! Accommodatie : Sunland (Ho Chi Minhstad)
Plaats:
Củ Chi,Ho Chi Minhstad

Cruise in de Mekong Delta

Dag 11: Cruise in de Mekong Delta

Rij richting het grootste voedselproductiegebied van Vietnam. Hier splitst de machtige Mekong rivier zich in vele kleinere rivieren en er is geen betere manier om de omgeving te ontdekken dan per boot. Ga aan boord van de Bassac, waar jullie een eigen hut hebben. Zie het drukke leven langs de rivieroevers. Tijdens het bezoek aan een dorpje krijgen jullie de kans om de gastvrijheid van de bewoners te ervaren. Jullie bezoeken de plantages en rijstvelden in de omgeving. En vanavond kunnen jullie lekker uitrusten op het dek onder het genot van een drankje. 
Plaats:
Mekong Delta

De drijvende markten van de Mekong

Dag 12: De drijvende markten van de Mekong

Na een heerlijke nachtrust varen we weer verder via de drijvende markt van Tra On naar Can Tho. Na aankomst in Cai Rang, één van de grootste drijvende markten in de delta, gaan jullie aan boord van een kleiner lokaal bootje om over de markt te varen. Het is een lust voor het oog om te zien hoe het er hier aan toe gaat en wat er allemaal wordt verhandeld! Na een kijkje te hebben genomen bij een noedel fabriekje rijden we weer terug naar Ho Chi Minhstad voor de laatste nacht. Accommodatie : Sunland (Ho Chi Minhstad)
Plaats:
Ho Chi Minhstad,Can Tho

Vertrek vanaf Ho Chi Minhstad

Dag 13: Vertrek vanaf Ho Chi Minhstad

Na een laatste ontbijt nemen jullie de transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar huis. Of willen jullie nog langer in Vietnam blijven? Geen probleem, vraag ons vooral naar de mogelijkheden voor bijvoorbeeld een ontspannen strandverlening.
Plaats:
Ho Chi Minhstad
Praktische informatie
Budget vanaf€ 1.999 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Vietnam volgens uw wensen