Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Meer dan alleen hoogtepunten

VietnamMeer dan alleen hoogtepunten

Hoogtepunten
Wilt u meer zien dan alleen de hoogtepunten van Vietnam? Dan is deze individuele rondreis ideaal voor u. Tijdens uw tour door dit fascinerende land met haar rijke geschiedenis nemen we u mee naar bijzondere plekken, weg van de menigte en drukte. Zo overnacht u bijvoorbeeld in een prachtig gelegen homestay die van alle gemakken voorzien is. U gaat het platteland op en leert de lokale bevolking en de cultuur van dichtbij kennen. Deze reis is volledig aan te passen aan al uw persoonlijke wensen. Laat ons uw voorkeuren weten en wij ontwerpen de perfecte reis voor u! 
Reisideeën aangeraden door
Mels Lokale*r Vietnam Expert*in
Duur van de reis
19 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 2.299
Reisprogramma
Aankomst in Hanoi

Dag 1: Aankomst in Hanoi

Welkom in Vietnam! U wordt op de luchthaven opgehaald door uw gids die u naar het hotel brengt. De rest van de dag kunt u op uw gemak bijkomen van de lange reis. Aan het begin van de avond staat de gids klaar met een leuke riksja, waarmee u in een uur de hoogtepunten van Hanoi bezichtigt. De tour eindigt niet geheel toevallig bij één van de lekkerste restaurants van de stad voor een uitstekend Vietnamees welkomstdiner. Accommodatie : May de Ville (Hanoi)
Plaats:
Hanoi

Stadstour door Hanoi

Dag 2: Stadstour door Hanoi

Maak u klaar om de stad verder te verkennen. Een lokale gids neemt u onder andere mee naar het mausoleum waar Ho Chi Minh opgebaard ligt op de plek waar hij de de onafhankelijkheid van Vietnam uitriep. Verder brengt u een bezoek aan de Tempel der Literatuur. Na een heerlijke lokale lunch gaat u naar het Volkenkundemuseum en de beruchte Hoa Loa gevangenis, later bekend als Hanoi Hilton. De avond is lekker vrij te besteden. Accommodatie : May de Ville (Hanoi)
Plaats:
Hanoi

Logeren bij de lokale bevolking

Dag 3: Logeren bij de lokale bevolking

's Ochtends vroeg maakt u met een bus de mooie rit naar Sapa, waar het veel koeler is dan in Hanoi. Een lokale gids vangt u op voor een lunch en dan trekt u de vallei van Muong Hoa in naar het dorpje Ta Van. Uw homestay ligt midden tussen de indrukwekkende rijstterrassen, het is hier heel mooi! Na een welkomstdrankje heeft u de tijd om rond te lopen en een praatje te maken met de locals. Schuif dan aan voor een familiediner in de homestay.  Accommodatie : Luckydaisy's Homestay (Sapa)
Plaats:
Sapa

Wandeling door de rijstvelden

Dag 4: Wandeling door de rijstvelden

Vandaag trekt u door de prachtige vallei met rijstvelden van Ta Van met onze privétocht door de bamboebossen. U ontmoet de Giay, Red Zo en zwarte Hmong stammen en we kletsen, lachen en lunchen met onze Hmong gids. U bepaalt samen hoe lang en zwaar de wandeling wordt. De Hmong gids kent deze omgeving op haar duimpje, dus er zijn heel veel routes mogelijk! Die middag kunt u ontspannen en napraten met de gids en andere gasten onder het genot van een drankje in de Bamboo-bar. Accommodatie : Luckydaisy's Homestay (Sapa)
Plaats:
Sapa

Verken de omgeving van Sapa

Dag 5: Verken de omgeving van Sapa

U mag zelf weten hoe lang u in de vallei wilt blijven voor u teruggereden wordt naar Sapa. Wandel naar een afgelegen hilltribe dorpje en geniet van de schilderachtige omgeving. Of neem het treintje en de kabelbaan om het prachtige uitzicht vanaf de top van de Fansipan (3,143 m) te zien. In Sapa kunt u door de kleurrijke straten lopen of een welverdiende voetmassage nemen. Tegen de middag stapt u in de bus om terug naar Hanoi te rijden.  Accommodatie : May de Ville (Hanoi)
Plaats:
Sapa,Hanoi

Aan boord van de Ha Long cruise (UNESCO Werelderfgoed)

Dag 6: Aan boord van de Ha Long cruise (UNESCO Werelderfgoed)

U wordt vroeg opgehaald voor een cruise door de indrukwekkende baai van Ha Long, een hoogtepunt van deze reis! Ga aan boord en geniet van een heerlijke lunch, terwijl u langs de imposante kalkstenen rotsformaties vaart. Die middag kunt u kajakken of met een bamboeboot een lokaal vissersdorpje te bezoeken. Geniet dan van een drankje bij een prachtige zonsondergang. En 's avonds kunt u op inktvis vissen. Of heerlijk natafelen met een paar drankjes. Als dat geen vakantie is… Accommodatie : Oriental Sails (Ha Long)
Plaats:
Hạ Long Bay

De kalkstenen rotsen van Ha Long

Dag 7: De kalkstenen rotsen van Ha Long

Om half 7 kunt u de dag beginnen met Tai Chi op het dek. Aansluitend wordt het ontbijt geserveerd en bezoekt u één van de mooie kalksteengrotten van dit gebied met een prachtig uitzicht over de baai. De boot vaart terug naar het vaste land terwijl u aan boord kunt relaxen met een brunch op het dek. Na aankomst op de pier wordt u naar Ninh Binh gebracht. Accommodatie : Chez Loan Homestay (Tỉnh Ninh Bình)
Plaats:
Hạ Long Bay,Ninh Bình

De grootste pagode van Zuidoost-Azië

Dag 8: De grootste pagode van Zuidoost-Azië

Vandaag bezoekt u de boeddhistische Bai Dinh Pagode. Bewonder het grootste bronzen Boeddhabeeld van Vietnam met een hoogte van 10 meter hoogte en een gewicht van 100 ton. Neem de lift en de trap naar de 13e verdieping voor een spectaculair uitzicht. Na een lokale lunch met speciale gerechten stapt u in een roeiboot (u hoeft zelf niet te roeien!) om de tempel en grotten van het prachtige Ha Long landinwaarts te verkennen. Vaar langs kalksteenrotsen en onder diverse grotten door. In de avond volgt de transfer naar treinstation voor de nachttrein naar Dong Hoi. Accommodatie : Muong Thanh Quang Binh (Quang Bình)
Plaats:
Bai Dinh

De watergrot van de Son rivier

Dag 9: De watergrot van de Son rivier

U komt in alle vroegte aan in Dong Hoi. Een prachtig gebied dat nog niet zo bekend is onder toeristen. Eerst even bijkomen met een lokaal ontbijtje en goede kop Vietnamese koffie alvorens u met een motorboot over de Son River naar de watergrot van Phong Na gaat. Deze grote grot is behoorlijk indrukwekkend en kent ook een interessante historie waar de lokale gids u alles over vertelt. De middag kunt u vrij besteden. Accommodatie : Muong Thanh Quang Binh (Quang Bình)
Plaats:
Dong Hoi

Via de voormalige grens naar Hué

Dag 10: Via de voormalige grens naar Hué

Vandaag reizen we 200 km verder naar Hué. Onderweg maakt u nog een interessante stop bij de zogenaamde DMZ, de voormalige grens tussen Noord- en Zuid Vietnam. U bezoekt hier het museum waar u veel te weten komt over de roemruchte geschiedenis van de Hien Luong brug en de Vinh Moc tunnels. We lunchen onderweg en zullen aan het einde van de middag aankomen in Hué. Accommodatie : Rosaleen Boutique Hotel (Hué)
Plaats:
Hué

Stadswandeling en boottocht

Dag 11: Stadswandeling en boottocht

Slaap vandaag uit of ga 's ochtends zelf op pad. 's Middags nemen we u mee op een stadstour door het pittoreske, historische plaatsje Hué. We bezoeken de Keizerlijke Citadel, een fort met muren dat was bedoeld als een kopie van de Verboden Stad in Peking. Helaas legde de Amerikaanse bomaanslag in 1968 het grootste deel van de stad in puin, maar alle overblijfselen zijn toch een bezoek waard. Dan rijden we langs de Parfum rivier naar de Thien Mu Pagode. Aansluitend stappen we op een Drakenboot en varen terug naar het centrum van Hué.  Accommodatie : Rosaleen Boutique Hotel (Hué)
Plaats:
Hué

Stadswandeling door Hoi An (UNESCO Werelderfgoed)

Dag 12: Stadswandeling door Hoi An (UNESCO Werelderfgoed)

Begin de dag met een bezoek aan de Tu Duc tombe, de grootste koninklijke tombe in Vietnam. We reizen verder naar Hoi An, waar we een stadswandeling door de smalle straatjes met zijn eeuwenoude huizen met Chinese, Japanse, Franse en Europese invloeden maken. Het charmante stadje is een fotogeniek tafereel. U bezoekt de 400 jaar oude Japanse brug, de Phuc Kien Assembly Halls, de lokale vismarkt en er zijn talrijke kunstgalerijen, kleermakers en kleine winkeltjes te bekijken. Accommodatie : Bonsai Villa Hoi An (Hoi An)
Plaats:
Hoi An

Vrije dag in Hoi An

Dag 13: Vrije dag in Hoi An

Geniet van een vrije dag in Hoi An. Relax op het strand van Cua Dai op ga op ontdekkingstocht. Bezoek bijvoorbeeld de beroemde My Son tempels. U kunt kiezen voor een leuke kookcursus of een tocht in een unieke ronde bamboeboot. De sportievelingen kunnen Hoi An op de fiets verkennen. En ga om 17.00 uur mee met een streetfood tour. U proeft de heerlijkste lekkernijen én sponsort hierbij de lokale verkopers. Een win-win situatie! Accommodatie : Bonsai Villa Hoi An (Hoi An)
Plaats:
Hoi An

Naar het voormalige Saigon

Dag 14: Naar het voormalige Saigon

In de late middag vliegt u naar Hoi Chi Minhstad. Tot die tijd kunt u nog van het fijne Hoi An genieten. Misschien nog even lekker naar het strand of fietsen in het centrum? De keuze is aan u! Accommodatie : Sunland (Ho Chi Minhstad)
Plaats:
Hoi An,Ho Chi Minhstad

Cu Chi Tunnels en stadstour

Dag 15: Cu Chi Tunnels en stadstour

U bezoekt de Cù Chi tunnels en ontdekt hoe de Viet Cong soldaten tijdens de oorlog de Amerikanen keer op keer konden ontwijken. Op zijn hoogtepunt was het tunnelnetwerk meer dan 250 km! Terug Ho Chi Minh lunchen we in het Big Pig restaurant alvorens u een stadstour maakt. Bezoek de Notre Dame kathedraal en het oude postkantoor, het Reunification Palace, het War Remnants Museum en de gezellige Ben Thanh Markt. Misschien vindt u wel wat mooie souvenirs! Accommodatie : Sunland (Ho Chi Minhstad)
Plaats:
Củ Chi,Ho Chi Minhstad

Het leven in de Mekong Delta

Dag 16: Het leven in de Mekong Delta

In een uurtje rijdt u naar de Ben Tre provincie. We maken een mooie boottocht over de rivier om onder meer een kijkje te nemen bij de bakstenen fabriek, een kokosnoot werkplaats en een matten weverij. Wandel door een rustig dorpje of neem een fietstaxi en zie het echte deltaleven. Het is leuk om hier wat lokaal fruit te proeven. Het tropische fruit in Vietnam is echt heerlijk! Na een lunch aan de rivier brengen we u naar Mui Ne voor een paar welverdiende dagen rust aan de kust.  Accommodatie : Allez Boo (Mui Ne)
Plaats:
Bến Tre,Mui Ne

Relaxen aan het strand in Mui Ne

Dag 17 tot 18: Relaxen aan het strand in Mui Ne

Na een reis vol hoogtepunten is het tijd voor ontspanning. De omgeving van Mui Ne staat bekend om het feit dat er bijzonder weinig regen valt. Kortom, ideaal om de vakantie mee af te sluiten. Wat leuk is om te doen is een bezoekje aan ‘Fairy Stream’, ook wel de Grand Canyon van Mui Ne genoemd. Dan rijd u door naar de vissershaven, waar de gekleurde bootjes in het zachte zonlicht de perfecte foto geven. En bij de rode zandduinen ziet één van de mooiste zonsondergangen ooit!  Accommodatie : Allez Boo (Mui Ne)
Plaats:
Mui Ne

Miu Ne en terugvlucht

Dag 19: Miu Ne en terugvlucht

Aan alle goede dingen komt een eind, zo zegt het cliché, en zo ook aan deze rondreis. We brengen u naar de luchthaven voor de terugvlucht. We hopen dat u genoten heeft en zien u graag weer terug! Of wilt u nog iets langer blijven? Dan is het heel goed mogelijk om deze reis te verlengen. Bijvoorbeeld met een bezoek aan Mai Chau. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.
Plaats:
Mui Ne
Praktische informatie
Budget vanaf€ 2.299 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsGids
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Vietnam volgens uw wensen