Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Hoogtepunten van Sapa tot Saigon

VietnamHoogtepunten van Sapa tot Saigon

Hoogtepunten
Een individuele rondreis dwars door Vietnam, een land met een geschiedenis die meer dan 2000 jaar teruggaat. U begint met een stadswandeling in historisch Hanoi en ontdekt daarna de prachtige natuur en bergvolkeren van Sapa. Een cruise in Hạ Long Bay mag uiteraard niet ontbreken. Dan gaat u in zuidelijke richting naar Hué en het charmante Hoi An. U heeft hier ruim de tijd om te ontdekken waarom dit plaatsje zo geliefd is bij bezoekers. De reis brengt u verder naar de machtige Mekong Delta en voormalig Saigon, Ho Chi Minhstad. Uw Vietnamese avontuur eindigt hier, tenzij u er nog een paar dagen strand aan vast wilt plakken. 
Reisideeën aangeraden door
Mels Lokale*r Vietnam Expert*in
Duur van de reis
14 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 1.560
Reisprogramma
Aankomst in Hanoi

Dag 1: Aankomst in Hanoi

Xin chào, welkom in Vietnam! Bij aankomst op de luchthaven van Hanoi staat de gids al op u te wachten en wordt u direct naar het hotel gebracht. U hebt de rest van de dag de tijd om bij te komen van de lange reis. In de avond gaat u de kleine straatjes de oude wijk per traditionele “cyclo” verkennen. Aansluitend wordt een lekker welkomstdiner in één van de betere restaurants van Hanoi geserveerd. Accommodatie : May de Ville (Hanoi)
Plaats:
Hanoi

De hoogtepunten van Hanoi

Dag 2: De hoogtepunten van Hanoi

Tijdens een stadstour bezoekt onder andere het Mausoleum van Ho Chi Minh, de bijna 1000 jaar oude tempel van de literatuur, het presidentieel paleis, het interessante museum van de etnologie en de oude gevangenis van Hanoi. De lunch wordt geserveerd in een bijzonder restaurant. Het is een project waar kansarme jongeren opgeleid worden in de horeca. Het overheerlijke eten van verse producten is een combi van Vietnamees, Zuidoost Aziatisch en Westers.  Accommodatie : May de Ville (Hanoi)
Plaats:
Hanoi

De rijstvelden van Sapa

Dag 3: De rijstvelden van Sapa

U wordt vroeg opgehaald voor de mooie rit naar het hart van Sapa. Het is hier heerlijk koel vergeleken met Hanoi! Een gids neemt u mee de Muong Hog-vallei in, naar het dorpje Ta Van. Onderweg kunt u genieten van een welverdiende lunch. Dan komt u aan bij Luckydaisy's, dat midden tussen de indrukwekkende rijstvelden ligt. Pas op, straks wilt u hier nooit meer weg! De middag kunt u vrij besteden, daarna schuift u aan voor een heerlijk familiediner.  Accommodatie : Luckydaisy's Homestay (Sapa)
Plaats:
Sapa

Ontmoet de lokale bevolking

Dag 4: Ontmoet de lokale bevolking

Ontbijt tussen de mooie rijstvelden voor we beginnen aan onze priivétocht dood de bamboebossen van de vallei. We hebben alle tijd om het lokale leven te ontdekken. We kletsen, lachen en lunchen met onze lokale Hmong gids, die de omgeving op haar duimpje kent en de route aanpast op uw conditie en de weersomstandigheden. We ontmoeten de lokale Giay, Red Zo en zwarte Hmong stammen. En na een gezellige middag is er nog genoeg tijd voor ontspanning en kunt u nagenieten van de dag onder het genot van een drankje.  Accommodatie : Luckydaisy's Homestay (Sapa)
Plaats:
Sapa

Vrije dag in de omgeving van Sapa

Dag 5: Vrije dag in de omgeving van Sapa

Gebruik de ochtend voor een mooie wandeling naar een hilltribe dorpje buiten de toeristische gebieden. Hier krijgt u prachtig beeld van de schilderachtige omgeving, het platteland en haar bewoners. Als u genoeg gewandeld heeft, kunt u een treintje en kabelbaan nemen naar de top van de Fansipan (3,143 m). Of struin nog even door het kleurrijke stadje Sapa en neem een heerlijke voetmassage. Aan het eind van de middag neemt u de bus terug naar Hanoi.  Accommodatie : May de Ville (Hanoi)
Plaats:
Sapa,Hanoi

Cruise door Hạ Long Bay (UNESCO Werelderfgoed)

Dag 6: Cruise door Hạ Long Bay (UNESCO Werelderfgoed)

Maak u klaar voor een volgend hoogtepunt, een cruise door de prachtige baai van Hạ Long! U wordt naar de pier gebracht en gaat aan boord van de comfortabele boot. Geniet van een lunch terwijl de boot langs de indrukwekkende kalkstenen rotsformaties vaart. 's Middags kunt u uw activiteit zelf kiezen. Ga met een bamboeboot naar een lokaal vissersdorpje en zie hoe zij leven. Of stap in een kajak en bekijk al peddelend de rotsen van dichtbij. U slaapt vannacht aan boord van het cruiseschip.  Accommodatie : Oriental Sails (Ha Long)
Plaats:
Hạ Long Bay

Ochtend in Hạ Long en de nachttrein

Dag 7: Ochtend in Hạ Long en de nachttrein

U wordt wakker met het rustgevende geluid van de golven die tegen de omliggende rotsen en eilanden aankletsen. U kunt - als u wilt - meedoen aan de Tai Chi lessen op het dek. Dan bezoekt u een mooie grot. Geniet van een brunch aan boord terwijl de boot rustig terug vaart naar het vasteland. U rijdt terug na Hanoi. Na een hapje en een drankje stapt u op de comfortabele nachttrein naar het historisch belangrijke stadje Hué. Accommodatie : Rosaleen Boutique Hotel (Hué)
Plaats:
Hạ Long Bay,Hué

Stadstour door historisch Hué

Dag 8: Stadstour door historisch Hué

Bezoek de Keizerlijke Citadel, een ommuurd fort bedoeld als een kopie van de verboden stad in Peking, China. Helaas werd het grootste deel van de stad verwoest door Amerikaanse bombardementen in 1968. Overgebleven gebouwen zijn de Thai Hoa-tempel, de Can Thanh-tempel, de Mieu en Hieu Lam Cac. Dan rijden we langs de oever van de Parfum Rivier naar de achthoekige Thien Mu Pagoda met 7 verdiepingen. U neemt een lokale drakenboot terug naar het centrum. Accommodatie : Rosaleen Boutique Hotel (Hué)
Plaats:
Hué

Rit door de bergen naar Hoi An (UNESCO Werelderfgoed)

Dag 9: Rit door de bergen naar Hoi An (UNESCO Werelderfgoed)

Bewonder de overblijfselen van het enorme paleis met mooie meer van de geliefde keizer Tu Duc. Dan maakt u één van de mooiste ritten van deze reis. Langs het Lang Co strand en via de hoogste pas van Vietnam rijdt u door de schilderachtige heuvels naar Hoi An. Omdat we privé vervoer gebruiken is het geen probleem om her en der even te stoppen voor een foto. 's Middags maakt u een stadswandeling door de smalle straatjes van charmant Hoi An. U bezoekt de de 400 jaar oude Japanse brug, de Phuc Kien Assembly Halls en de lokale vismarkt.  Accommodatie : Bonsai Villa Hoi An (Hoi An)
Plaats:
Hoi An

Vrije dag in Hoi An

Dag 10: Vrije dag in Hoi An

Vandaag een welverdiende vrije dag. Maar dat betekent niet dat er niets te doen is. Een absolute aanrader is een bezoekje aan de beroemde My Son tempels. Of leer meer over de Vietnamese keuken tijdens een leuke kookcursus. Kies voor een street food tour (17.00 uur), waarbij het vooral draait om het proberen van lokale lekkernijen en u de lokale verkopers sponsort. Of doe lekker helemaal niks en ontspan op het strand van Cua Dai. Accommodatie : Bonsai Villa Hoi An (Hoi An)
Plaats:
Hoi An

Laatste dag in Hoi An en vlucht naar Saigon

Dag 11: Laatste dag in Hoi An en vlucht naar Saigon

U heeft nog een laatste kans om de activiteiten te doen waar u gister geen tijd voor had! Kies er bijvoorbeeld voor om een basket boat tour te doen, waarbij u leert om de unieke Vietnamese ronde bamboeboot te besturen en samen met de lokale vissers, vis probeert te vangen. Of verken Hoi An op zijn Hollands, per fiets! Aan het eind van de middag wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Ho Chi Minhstad.  Accommodatie : Hotel Sunland (Ho Chi Minhstad)
Plaats:
Ho Chi Minhstad

Củ Chi tunnels en stadstour Ho Chi Minhstad

Dag 12: Củ Chi tunnels en stadstour Ho Chi Minhstad

Vanochtend staat een interessante tour op het programma. De Viet Cong gebruikten tijdens de oorlog een wonderbaarlijk tunnelsysteem dat gevreesd werd door de Amerikanen. In Củ Chi kunt u ontdekken hoe dit eruit zag. Na de lunch in een gezellig restaurant nemen we u mee op een stadstour. U ziet de prachtige Frans-koloniale Notre Dame kathedraal, het statige oude postkantoor, het oorlogsmuseum, de beroemde Ben Thanh markt en het onafhankelijkheidspaleis. Accommodatie : Hotel Sunland (Ho Chi Minhstad)
Plaats:
Củ Chi,Ho Chi Minhstad

Een dagje in de Mekong Delta

Dag 13: Een dagje in de Mekong Delta

U wordt opgehaald voor een rit naar de Ben Tre provincie. We maken een mooie boottocht over de rivier en zien een bakstenenfabriek, een kokosnoot werkplaats en een lokale mattenweverij. Tijdens de wandeling door een rustig dorpje ziet u het echte leven in de Mekong Delta. Proef wat heerlijk Vietnamees tropisch fruit en maak een ritje in een XeLoi-rit, een soort moderne gemotoriseerde riksja. Voor we terugrijden naar Ho Chi Minhstad lunchen we aan de kant van de rivier. Accommodatie : Sunland (Ho Chi Minhstad)
Plaats:
Tỉnh Bến Tre

Vertrek vanaf Ho Chi Minhstad

Dag 14: Vertrek vanaf Ho Chi Minhstad

Maak nog een laatste wandeling door de stad voor het tijd is om naar de luchthaven te rijden. Na twee heerlijke weken in Vietnam wensen we u een goede terugvlucht! Of verleng deze reis met bijvoorbeeld een heerlijk verblijf aan het strand. Houd u van fietsen? Dan is deze reis heel goed te combineren met het mooie Mai Chau & Ninh Binh! Vraag ons gerust om meer informatie. 
Plaats:
Ho Chi Minhstad
Praktische informatie
Budget vanaf€ 1.560 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsGids
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Inbegrepen in de prijsBinnenlandse vluchten
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Vietnam volgens uw wensen