Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Zuidoost Azië compleet - rondreis Vietnam, Cambodja en Thailand

ThailandZuidoost Azië compleet - rondreis Vietnam, Cambodja en Thailand

Hoogtepunten
Kunt u geen keuze maken uit de landen in Zuidoost Azië? Dat hoeft ook helemaal niet! Deze 19-daagse reis neemt u mee door Vietnam, Cambodja en Thailand! Begin in Vietnam met een bezoek aan voormalig Saigon en leer meer over de roemruchte geschiedenis. Neem een kijkje in het dagelijks leven in de Mekong Delta, die u per boot en fiets verkent. Dan reist u in Cambodja via hoofdstad Phnom Penh naar Siem Reap, beroemd om zijn wereldberoemde tempelcomplex Angkor Wat. Ook hier stapt u op de fiets, ditmaal om het Cambodjaanse platteland te leren kennen. In Battambang maakt u een ritje op een bamboetrein en dan is het tijd voor ontspanning. Het tropische Koh Chang in Thailand is een heerlijk eiland met vele activiteiten en mooie stranden. U kunt hier in paradijselijke sferen bijkomen van alle indrukken.
Reisideeën aangeraden door
Mels Lokale*r Thailand Expert*in
Duur van de reis
19 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 2.399
Reisprogramma
Welkom in Vietnam! 

Dag 1: Welkom in Vietnam! 

Op de luchthaven van Ho Chi Minhstad, het voormalige Saigon, wordt u opgewacht door een chauffeur. Hij brengt u naar het hotel in het centrum. Kom heerlijk tot rust na een lange vlucht en maak u klaar voor een bijzondere reis door Zuidoost Azië. Of ga gelijk de stad in en neem alvast een kijkje in de gezellige straten van Saigon.  Accommodatie : Sanouva Boutique (Ho Chi Minhstad)
Plaats:
Ho Chi Minhstad

Saigon en omgeving

Dag 2: Saigon en omgeving

We bezoeken de Cu Chi tunnels, waarin de Viet Cong soldaten tijdens de Vietnamoorlog onzichtbaar bleven voor de Amerikanen. Zie met eigen ogen hoe klein deze tunnels waren! Terug in Saigon maken we na een heerlijke lunch een stadstour. U ziet de Notre Dame kathedraal, het Reunification Palace en het War Remnants Museum en leert zo meer over de oorlogsgeschiedenis. We sluiten af met een bezoek aan  de straten Dong Khoi en Nguyen Hue, waar u een prachtig uitzicht heeft op Hotel de Ville, het beroemde stadhuis. Accommodatie : Sanouva Boutique (Ho Chi Minhstad)
Plaats:
Ho Chi Minhstad,Củ Chi

Vrije dag in Ho Chi Minhstad

Dag 3: Vrije dag in Ho Chi Minhstad

Tijdens uw vrije dag is er genoeg te ontdekken in deze historische koloniale stad. Een echte aanrader voor 's avonds is de After Dark foodtasting tour, waar een chauffeur u op een brommer door de stad rijdt. U leer zo de culinaire hoogstandjes op een bijzondere manier kennen. Proef de allerbeste lekkernijen, met af en toe een drankje tussendoor. Een onbeschrijfelijke avond!  Accommodatie : Sanouva Boutique (Ho Chi Minhstad)
Plaats:
Ho Chi Minhstad

Een dag in de Mekong Delta

Dag 4: Een dag in de Mekong Delta

Vertrek 's ochtends naar de Ben Tre provincie. Zie bij My Long Hamlet hoe rijstpapier wordt gemaakt en proef heerlijke huisgemaakte kokostaart! Per boot volgen we de Ben Tre-rivier, kronkelend door de kokosnoten jungle. We stoppen bij een kokosnotenwerkplaats en een plaatselijke snoepmolen, u mag natuurlijk proeven! De tocht gaat verder per fiets naar Nhon Thanh en per roeiboot over het Tu Tran-kanaal. Wandel door een Pomelotuin en lunch in het huis van mevrouw Thuy. Dan varen we naar een fabriek waar met de hand bakstenen gemaakt worden. Met de bus rijden we naar Can Tho voor de overnachting.  Accommodatie : West Hotel Can Tho (Can Tho)
Plaats:
Bến Tre,Can Tho

De markten in de Mekong Delta

Dag 5: De markten in de Mekong Delta

We ontdekken de Mekong Delta verder vanaf Ninh Kieu. Hier stappen we in een boot om de drijvende markt van Cai Rang te bezoeken. Vanuit de boot ziet u hoe allerlei regionale producten worden verkocht. U kunt zelf deelnemen en mooie foto's maken. We varen naar de lokale bruisende binnenlandse markt en bezoeken een rijstverwerkingsfabriek. De auto pikt u op voor de rit naar Can Tho, waar u de beroemde Muoi Cuong Garden bezoekt. Na de lunch rijdt u naar Chau Doc voor de overnachting.  Accommodatie : King Grand Boutique (Phnom Penh)
Plaats:
Cái Răng

Naar de hoofdstad van Cambodja

Dag 6: Naar de hoofdstad van Cambodja

Uw Vietnam avontuur zit erop. U wordt naar de haven gebracht voor de boot naar Phnom Penh in Cambodja. Na ongeveer 3,5 uur varen komt u rond het middaguur aan. Onze lokale chauffeur wacht u op en brengt u naar het hotel, waar u wat tijd voor uzelf heeft. Maak een wandeling langs de oevers van de Mekong rivier en ga heerlijk tafelen in een restaurantje in koloniale sferen, zoals de locals veelal ook doen in de avonduren. Accommodatie : King Grand Boutique (Phnom Penh)
Plaats:
Phnom-Penh

Stadstour in een tuk tuk

Dag 7: Stadstour in een tuk tuk

Met een tuk tuk rijdt u langs het Koninklijk Paleis en de beroemde Wat Preah Keo Morokat (de Zilveren Pagode). Hier ontmoette de koning ondermeer de monniken. Na de lunch bezoeken we het S21 museum, ook bekend als de Toul Sleng gevangenis. Eens een gewone hoge school, gedurende de Rode Khmer periode werd het een beruchte gevangenis. Een heftige geschiedenis die het land getekend heeft. Als er nog tijd is, brengt u een bezoek aan een lokale markt. Accommodatie : King Grand Boutique (Phnom Penh)
Plaats:
Phnom-Penh

Het koloniale centrum van Siem Reap

Dag 8: Het koloniale centrum van Siem Reap

U reist met een luxe tourbus van Phnom Penh naar Siem Reap, waar u in de loop van de middag aankomt. Deze plek is vooral bekend omdat het vlakbij Angkor Wat ligt, één van de nieuwe 7 wereldwonderen. Siem Reap zelf is echter ook een bezoek waard, het mooie koloniale centrum is prachtig gerestaureerd en er zijn vele moderne restaurants en barretjes waar u kunt genieten van de verrassende Cambodjaanse keuken.  Accommodatie : La Niche d'Angkor (Angkor)
Plaats:
Siem Reap

Het tempelcomplex Angkor Wat (UNESCO Werelderfoed)

Dag 9: Het tempelcomplex Angkor Wat (UNESCO Werelderfoed)

Stap nogmaals in de tuk tuk, ditmaal voor een tour langs 's werelds beroemdste tempelcomplex: Angkor Wat. Deze 12e eeuwse tempels vormen een prachtig mystiek geheel vol schitterende reliëfs en eeuwenoude beelden. Behalve Angkor Wat zelf ziet u de Bayon tempel met 54 uitgehouwen Boeddhahoofden. Tussendoor stopt u voor een verfrissende kokosnoot in de schaduw. Dan u bezoekt Ta Phrom, die in zijn originele staat is gelaten en beroemd is als decor voor de film Tomb Raider met Angelina Jolie. Accommodatie : La Niche d'Angkor (Angkor)
Plaats:
Siem Reap,Angkor Wat

De omgeving van Siem Reap per fiets, auto en boot

Dag 10: De omgeving van Siem Reap per fiets, auto en boot

Fiets door rijstvelden, zie de lotusbloemen in de vijvers en bezoek de lokale markt, traditionele huizen en een verborgen tempel. Met de auto vervolgt u de route naar Kampong Kleang, het meest authentieke dorp aan het grote Tonglé Sap meer, waar u met een lokale familie luncht. Dan vaart u door een dorp met 10 meter hoge paalwoningen. De terugweg naar Siem Reap gaat gedeeltelijk over onverharde wegen en via kleine dorpjes. De avond is vrij te besteden. Misschien een bezoekje aan pub street, of een rondje over de Psah Chas markt? Accommodatie : La Niche d'Angkor (Angkor)
Plaats:
Siem Reap

Met de boot of de taxi naar Battambang

Dag 11: Met de boot of de taxi naar Battambang

Sta vroeg op voor de reis naar Battambang. In het regenseizoen kunt u dit per boot doen, een tocht van 6 - 8 uur, waar u een prachtige inkijk krijgt in het leven van de lokale bevolking langs de oevers. U ziet hoe de mensen baden, wassen en zwemmen en hoe het vee de dorst lest. Is het waterniveau te laag, dan rijdt u in 3 uur met een taxi naar Battambang. U verblijft hier in een mooi hotel met een zwembad en een rustieke palmentuin. Accommodatie : Delux Villa (Battambang)
Plaats:
Battambang

Tour door het achterland

Dag 12: Tour door het achterland

Verken het achterland van Battambang, waar een ritje met de beroemde bamboetrein niet mag ontbreken. Deze minitrein moet soms van de rails worden gehaald omdat er maar één spoor is. Een unieke belevenis! Dan rijdt u naar Phnom Sampaue voor een prachtig uitzicht over de landelijke omgeving. Maar pas op de voor de ondeugende aapjes! U sluit af met een indrukwekkend schouwspel bij zonsondergang, wanneer duizenden vleermuizen in een eindeloos lijkende stroom hun grot verlaten om te gaan foerageren in de omringende jungle. Accommodatie : Delux Villa (Battambang)
Plaats:
Battambang

Kom tot rust in het paradijs

Dag 13: Kom tot rust in het paradijs

Vandaag heeft u een lange reisdag voor de boeg, want u reist verder naar Thailand, naar het prachtige eiland Koh Chang. U wordt opgehaald bij het hotel in Siem Reap en rijdt naar de grens. Vanaf daar brengt een busje u naar Koh Chang. De komende dagen is het puur genieten van de paradijselijke stranden en de ongekende schoonheid van dit Thaise eiland.  Accommodatie : Kacha Resort & Spa (Koh Chang)
Plaats:
Poipet,Koh Chang

Pure ontspanning op Koh Chang

Dag 14 tot 16: Pure ontspanning op Koh Chang

Rust uit in het prachtige resort, of ga het eiland verder verkennen. De binnenlanden van Koh Chang zijn groen en niet dicht bevolkt. Ook zijn er meerdere watervallen die u kunt bezoeken. Mocht u onderweg langs één van de vissershavens komen, dan is het zeker de moeite waard om te stoppen voor de heerlijke verse zeevruchten die hier in de lokale restaurants klaargemaakt worden. Ook een snorkeltour behoort tot de mogelijkheden en is de moeite waard voor wie niet de hele dag op het strand wilt liggen. Accommodatie : Kacha Resort & Spa (Koh Chang)
Plaats:
Koh Chang

Ontdek de hoofdstad van Thailand

Dag 17: Ontdek de hoofdstad van Thailand

U wordt opgehaald van Koh Chang en rijdt naar de Thaise hoofdstad Bangkok. Hier heeft u nog voldoende tijd om souvenirs te kopen of bijvoorbeeld een drankje te drinken in één van de vele trendy rooftop bars (skybars) met een fenomenaal uitzicht over deze wereldstad. Geniet van een prachtige avond in deze bruisende stad! Accommodatie : Eastin Hotel Makkasan (Bangkok)
Plaats:
Bangkok

Fietstocht door verrassend Bangkok*

Dag 18: Fietstocht door verrassend Bangkok*

Begin de dag met een leuke fietstocht die start in de historische islamitische buurt. U ziet Bangkok's eerste belastingkantoor en de Chinese buurt met zijn gezellige straatjes. Met de pont steekt u de rivier over naar het Princess Mother Memorial Park en de Wat Arun tempel, de Wat Prayoon en de Wat Kalayanamitr (afhankelijk van de tijd). Op de pont terug heeft u een bijzonder uitzicht op Bangkok vanaf de rivier. Onder het genot van een koel drankje kunt u nog even nagenieten. De avond kunt u zelf invullen.  * In een internationale groep, vraag ons naar de mogelijkheden voor een privétour Accommodatie : Eastin Hotel Makkasan (Bangkok)
Plaats:
Bangkok

Vertrek vanaf Bangkok

Dag 19: Vertrek vanaf Bangkok

En dan zit deze prachtige en complete reis door Zuidoost Azië er alweer op. Vandaag brengen we u naar het vliegveld voor uw terugvlucht. U heeft het allerbeste van Vietnam, Cambodja en Thailand mogen meemaken. We hopen dat het een onvergetelijke reis is geweest en verwelkomen u graag weer op een van onze bestemmingen!
Plaats:
Bangkok
Praktische informatie
Budget vanaf€ 2.399 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Thailand volgens uw wensen