Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Combinatiereis Vietnam en Cambodja met verlengoptie in Thailand

ThailandCombinatiereis Vietnam en Cambodja met verlengoptie in Thailand

Hoogtepunten
Deze combinatiereis door Vietnam, Cambodja en optioneel Thailand begint in de oude koloniale stad Hanoi. De perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan het indrukwekkende karstgebergte bij Sapa en een boottocht in de prachtige Halong Bay. In pittoresk Hoi An geniet u van het strand en maakt u een leuke fietstocht op het eiland Can Kim. Via schitterend Saigon reist u langs de Mekong Delta met zijn drijvende dorpen en markten naar Cambodja. Hier leert u meer over de heftige geschiedenis van Phnom Penh en natuurlijk bezoekt u het magische tempelxomplex Angkor Wat. Een complete reis met alleen maar hoogtepunten die u eventueel kunt verlengen met een paar dagen ultiem relaxen op het paradijselijke Thaise eiland Koh Chang (optioneel).
Reisideeën aangeraden door
Mels Lokale*r Thailand Expert*in
Duur van de reis
22 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 2.499
Reisprogramma
Aankomst in de hoofdstad van Vietnam

Dag 1: Aankomst in de hoofdstad van Vietnam

Bij aankomst op de luchthaven van Hanoi wacht de gids u op, hij brengt u naar het hotel in het centrum. Die middag maakt u een relaxte riksja tour door de kleine straatjes van de historische wijk. 's Avonds kunt u genieten van een mooie voorstelling bij het beroemde waterpoppentheater. Aansluitend staat er een lekker welkomstdiner in één van de betere restaurants van Hanoi gepland. Accommodatie : May de Ville (Hanoi)
Plaats:
Hanoi

Stadstour Hanoi met lokale gids

Dag 2: Stadstour Hanoi met lokale gids

Een lokale gids neemt u mee op een tour door de stad. Bewonder het Ho Chi Minh complex met mausoleum, het Presidentieel Paleis, de huizen op palen en het Ho Chi Minh museum. U ziet ook de Tempel der Literatuur, de eerste universiteit van Vietnam die oorspronkelijk voor Confucius gebouwd werd. Na een heerlijke lunch bezoekt u het Volkenkunde museum waar zelfs traditionele huizen zijn nagebouwd! U sluit af met de Ngoc on Tempel en het Hoan Kiem Meer. Accommodatie : May de Ville (Hanoi)
Plaats:
Hanoi

Richting de bergen van Sapa

Dag 3: Richting de bergen van Sapa

Vertrek 's ochtends vroeg met een luxe bus naar de adembenemende rijstterrassen rond Sapa! U wordt rond 13:00 uur ontvangen met een heerlijke Hmong-lunch in een stijlvol restaurant. Dan brengt een privéauto u naar het prachtige Muong Hoa-dal voor een relatief eenvoudige wandeltocht van Lao Chai naar Ta Van. U overnacht in een luxe homestay*. Wandel door het dorp en ontmoet de lokale bevolking. In de homestay wordt het avondeten geserveerd. * Indien beschikbaar, alternatief is een overnachting in het heerlijke Lá Dao Spa Accommodatie : Luckydaisy's Homestay (Sapa)
Plaats:
Sapa

Wandeling door de bergen

Dag 4: Wandeling door de bergen

Wandel door de heuvelachtige vallei de bergen in van Ta Van naar Giang Ta Cha. Uw gids komt hier vandaan, dus ze kent het gebied op haar duimpje. Geniet van de fenomenale natuur en de kleurrijke cultuur. U luncht onderweg bij een lokale Hmong familie. Een privétransport brengt u aan het begin van de middag terug naar Sapa, waar u de luxe bus terug naar Hanoi neemt. U komt 's avonds aan in uw hotel in de historische wijk.  Accommodatie : May de Ville (Hanoi)
Plaats:
Sapa,Hanoi

Cruise in Halong Bay (UNESCO werelderfgoed)

Dag 5: Cruise in Halong Bay (UNESCO werelderfgoed)

Maak u klaar voor een cruise in de adembenemende Halong Bay. In 3,5 uur rijdt u naar de pier waar u aan boord gaat van de comfortabele Oriental Sails Cruiser. Geniet van de lunch terwijl u langs de prachtige kalkstenen formaties vaart die uit zee oprijzen. U kunt vanmiddag kiezen uit twee activiteiten. Krijg een uniek inkijkje in het leven van de lokale vissers tijdens een tomet een bamboeboot. Of ga kajakken bij een klein strandje, zodat u de steile rotsen zelf van dichtbij kunt bekijken. Terug aan boord kunt u genieten van de zonsondergang met een drankje in de hand voordat het diner geserveerd wordt. Accommodatie : Oriental Sails (Ha Long)
Plaats:
Hạ Long Bay

Halong Bay en vlucht naar Hoi An (UNESCO Werelderfgoed)

Dag 6: Halong Bay en vlucht naar Hoi An (UNESCO Werelderfgoed)

Sta op voor een prachtige zonsopkomst over de baai en doe mee met een Tai Chi les op het dek. Dan bezoekt u een indrukwekkende grot met prachtig uitzicht. Na een laatste brunch aan boord wordt u afgezet op de pier. We brengen u terug naar Hanoi voor een vlucht en een kort ritje naar Hoi An. Met zijn prachtige achterland, mooie stranden en indrukwekkende tempelcomplexen is hier voor ieder wat wils te vinden. Accommodatie : Sunshine Hotel (Hoi An)
Plaats:
Hạ Long Bay,Hanoi,Hoi An

De omgeving van pittoresk Hoi An

Dag 7: De omgeving van pittoresk Hoi An

U vaart naar Can Kim eiland voor een prachtige fietstocht (ca. 15 km) door het échte Vietnam. U ziet hier waterbuffels en vissers en ontmoet lokale families die noedels en rijstwijn maken en kleurrijke rieten slaapmatjes weven. Leer meer over de lokale gebruiken en tradities en sluit aan voor een lokale lunch. Dan maken we nog een leuke wandeling door het charmante Hoi An met haar koloniale invloeden. U bezoekt de 400 jaar oude Japanse brug, de Phuc Kien Assembly Halls, de lokale vismarkt en nog veel meer! Accommodatie : Sunshine Hotel (Hoi An)
Plaats:
Hoi An

Vrije dagen in Hoi An

Dag 8 tot 9: Vrije dagen in Hoi An

Na een drukke week heeft u de komende twee dagen voor uzelf. Er is genoeg te doen voor de actieve reiziger! Neem een kookcursus, doe een street food tour en bezoek de My Son tempels. Of doe een basket boat tour en leer een traditionele ronde bamboeboot besturen terwijl u geniet van een fantastische zonsondergang. Er is ook een fotografietour met een Nederlandse professionele fotograaf. Of u kunt lekker helemaal niks doen en ontspannen aan het strand.  Accommodatie : Sunshine Hotel (Hoi An)
Plaats:
Hoi An

Ontdek historisch Saigon

Dag 10: Ontdek historisch Saigon

U reist verder naar Ho Chi Minhstad (het oude Saigon). ‘s Middags maakt u een stadswandeling langs de belangrijkste highlights van de koloniale stad. U bezoekt onder andere het War Remnants museum, het Reunification Palace, het prachtige oude postkantoor, de ‘Notre Dame de Saigon’ en de Ben Thanh markt. De avond is vrij te besteden. Een drankje in de ‘Above Sky’ rooftop bar is zeker een mooi begin van een leuke avond in deze bruisende wereldstad. Accommodatie : Beautiful Boutique Hotel (Ho Chi Minhstad)
Plaats:
Ho Chi Minhstad

Vrije dag in Saigon en 'after dark' Vespatour

Dag 11: Vrije dag in Saigon en 'after dark' Vespatour

Een dag om zelf in te delen. U kunt een tocht maken naar de Cu Chi tunnels, die door de Viet Cong soldaten gebruikt werden om te schuilen en zich ongezien te verplaatsen. U ziet met eigen ogen hoe nauw deze tunnels zijn. Maak u dan klaar voor een bijzondere tour. Verken de stad in al zijn avondglorie op een Vespa! De chauffeur haalt u op voor een 4-uur durende tour langs de leukste plekjes om net die ene speciale lekkernij te proeven of net op die speciale plek een drankje te nuttigen. Een fantastische avond! Accommodatie : Beautiful Boutique Hotel (Ho Chi Minhstad)
Plaats:
Ho Chi Minhstad

De Machtige Mekong Delta

Dag 12: De Machtige Mekong Delta

Met een comfortabele auto reist u naar Ban Tre in de Mekong Delta. Tijdens een boottocht bezoeken we de Brick Kiln Factory, een bijzonder landschap van steenovens. We zien bij een kokosnotennotenwerkplaats hoe dit typische streekproduct verwerkt wordt in olie, drinken, eten en souvenirs. U bezoekt een lokaal weefhuis en maakt een korte wandeling door een dorpje. Proef tropische vruchten en neem een Xe Loi rit (lokale fietstaxi). Na een heerlijke lunch wordt u naar Can Tho gebracht voor de overnachting.  Accommodatie : Iris (Can Tho)
Plaats:
Bến Tre,Can Tho

Drijvende markt en de omgeving van Chau Doc

Dag 13: Drijvende markt en de omgeving van Chau Doc

's Ochtends vroeg is de beste tijd om de grootste drijvende markt van de Mekong Delta te bezoeken. Vanuit uw bootje ziet u hoe groente, fruit en nog veel meer worden verhandeld. Na de lunch wordt u naar Chau Doc, vlakbij Cambodja, gebracht. We maken een laatste boottocht naar een islamitisch Cham dorpje, waar de vrouwen mooie sarongs weven. Ook bezoekt u een Panga viskwekerij. We sluiten af in Sam Mount, een belangrijk pelgrimsoord voor Vietnamese boeddhisten. Na een korte klim heeft u vanaf de top van de berg een fantastisch uitzicht! Accommodatie : Chau Pho (Chau Doc)
Plaats:
Can Tho

Aankomst in Cambodja

Dag 14: Aankomst in Cambodja

Met een speedboot vaart u in 4,5 uur naar Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodja. Zie onderweg om u heen het leven op de oevers van de Mekong. Bij aankomst vangt de Cambodjaanse gids u op en brengt u naar het hotel. Relax vanmiddag aan het zwembad en ga 's avonds de stad in. Maak een wandeling over de gezellige boulevard en kies uit één van de talloze terrasjes, restaurantjes en barretjes een plek voor een hapje en een drankje.  Accommodatie : Rambutan Resort (Phnom Penh)
Plaats:
Phnom-Penh

Stadstour Phnom Penh

Dag 15: Stadstour Phnom Penh

Tijd om de stad te verkennen! We gaan op pad met een tuk tuk, het traditionele vervoersmiddel. Phnom Penh staat vooral bekend om de gruwelijkheden die er plaats vonden tijdens het Pol Pot regime. U leert hier alles over in het Tuol Sleng museum en The Killing Fields. Geen bezoek om vrolijk van te worden, maar het helpt wel het hedendaagse Cambodja beter te begrijpen. Ook zien we het Koninklijk Paleis met de beroemde Zilveren Pagoda en Wat Phnom. Als de tijd het toelaat kunnen we u nog naar een lokale markt brengen. Accommodatie : Rambutan Resort (Phnom Penh)
Plaats:
Phnom-Penh

De route naar Siem Reap

Dag 16: De route naar Siem Reap

Op weg naar de volgende highlight maken we een bijzondere stop. Deze streek is bekend om een lokale delicatesse.... Gefrituurde vogelspin! Durft u te proeven? U mag ook alleen een foto maken, dat staat cool in het vakantie-album. 's Middags komt u aan in Siem Reap, uitvalsbasis voor een bezoek aan één van de nieuwe 7 werelwonderen: Angkor Wat. Siem Reap heeft een mooi koloniaal centrum met moderne bars en restaurantjes die de uitstekende Cambodjaanse keuken serveren. Accommodatie : La Niche d'Angkor (Angkor)
Plaats:
Siem Reap

De tempels van Angkor Wat (UNESCO Werelderfgoed)

Dag 17: De tempels van Angkor Wat (UNESCO Werelderfgoed)

Vandaag tourt u in een tuk tuk door één van ‘s werelds beroemdste architectonische hoogstandjes: Angkor Wat. Het tempelcomplex uit de 12e eeuw vormt een mystiek geheel van prachtige tempels, schitterende reliëfkunst en eeuwenoude beelden. U ziet Angkor Wat zelf, Angkor Thom met de Bayon tempel waar 54 Boeddhabeelden uitgehouwen zijn, en Ta Promh, die gehouden is zoals hij is gevonden, overwoekerd door de jungle. Dit was het decor van de film Tomb Raider met Angelina Jolie. En tussendoor is er tijd voor een verfrissende kokosnoot in de schaduw.  Accommodatie : La Niche d'Angkor (Angkor)
Plaats:
Siem Reap,Angkor Wat

Vrije dag in Siem Reap

Dag 18: Vrije dag in Siem Reap

Geniet van een vrije dag. Een aanrader is een jeep tour door de omgeving Siem Reap waarbij u een bezoek brengt aan het grootste zoetwatermeer van Zuid-Oost-Azië. U kunt in het regenseizoen een boottochtje maken naar de fascinerende wereld van het Kampong Kleang paaldorp. U kunt ook een kookcursus doen of een leuke fietstocht door de omgeving maken waarbij u een inkijkje krijgt in het leven van de lokale bevolking.  Accommodatie : La Niche d'Angkor (Angkor)
Plaats:
Siem Reap

Naar huis... Of naar het strand?

Dag 19: Naar huis... Of naar het strand?

En dan zit uw bijzondere reis langs de hoogtepunten van Vietnam en Cambodja erop. Of wilt u nog niet naar huis? Dan is het mogelijk om te verlengen met een paar dagen strand in Sihanoukville of het paradijselijk Koh Chang in Thailand. Vraag onze kundige medewerkers naar de mogelijkheden! Kiest u om te verlengen met Koh Chang, dan wordt u naar de grens gebracht, waar een busje u naar Koh Chang brengt. De komende dagen kunt u genieten van de mooie stranden en de prachtige schoonheid, of gewoon relaxen in het luxe en comfortabele resort. Accommodatie : Awa Resort (Koh Chang)
Plaats:
Siem Reap

Optioneel: Een paar dagen zon, zee en strand

Dag 20 tot 21: Optioneel: Een paar dagen zon, zee en strand

Koh Chang is een waar paradijs! Rust uit in het resort of verken het eiland. De binnenlanden van Koh Chang zijn groen en dunbevolkt. U kunt hier op expeditie gaan en verschillende watervallen bezoeken. Als u een vissersdorpje tegenkomt, probeer dan vooral de heerlijke verse zeevruchten. Of ga mee op een leuke snorkeltour. U hoeft zich hier in elk geval niet te vervelen! Accommodatie : Awa Resort (Koh Chang)
Plaats:
Koh Chang

Optioneel: Vertrek vanaf Koh Chang

Dag 22: Optioneel: Vertrek vanaf Koh Chang

U kunt nog even van het strand en het zwembad genieten voor u wordt opgehaald voor de terugreis. Een comfortabel privévoertuig neemt u mee naar de luchthaven. U heeft ongetwijfeld genoten van deze reis boordevol hoogtepunten. We zien u graag nog een keertje terug in Zuidoost Azië. Een goede reis!
Plaats:
Bangkok
Praktische informatie
Budget vanaf€ 2.499 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Inbegrepen in de prijsBinnenlandse vluchten
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Thailand volgens uw wensen