Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?

Vietnam Beleef het land in stijl

 • Charme en Luxe
Leer het bijzondere Vietnam kennen met zijn rijke cultuur en weelderige natuur, terwijl u geniet van de ongekende service in de beste hotels van het land. De reis begint in de hoofdstad Hanoi. Dan ziet u Halong Bay tijdens een luxe, driedaagse cruise en uiteraard ontbreken Sapa, Hué en Hoi An niet. De reis eindigt in het zuiden, in het hectische Saigon dat als uitvalsbasis dien...

Leer het bijzondere Vietnam kennen met zijn rijke cultuur en weelderige natuur, terwijl u geniet van de ongekende service in de beste hotels van het land. De reis begint in de hoofdstad Hanoi. Dan ziet u Halong Bay tijdens een luxe, driedaagse cruise en uiteraard ontbreken Sapa, Hué en Hoi An niet. De reis eindigt in het zuiden, in het hectische Saigon dat als uitvalsbasis dient voor excursies naar Cu Chi en de Mekong Delta. Een complete reis vol luxe!

Deze reis is slechts een voorbeeld en kan volledig op maat gemaakt worden

Lees meer
De rondreis in één oogopslag
 • Culturele bezienswaardigheden
  Culturele bezienswaardigheden
 • Stad
  Stad
 • Natuur
  Natuur

Reisprogramma

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

Deze voorbeeldreis is ontworpen door onze lokale reisagent om u te inspireren. Elk element van deze reis kan volledig aangepast worden aan de hand van uw wensen: de duur, de route, accommodaties, activiteiten, etc.

Dag 1: Aankomst in Hanoi

Welkom in Vietnam! Op de luchthaven Noi Bai wordt u verwelkomd, we brengen u naar het Intercontinental Hotel. Hier heeft u een prachtig uitzicht over Westlake, het grootste meer van Hanoi. Kom bij van uw vlucht in de luxe van het hotel of ga op ontdekking in de stad. 

Plaats:
Hanoi
Accommodatie
Intercontinental Hanoi West Lake (Hanoi)

Dag 2: Fietstocht door Hanoi

Tijdens een fietstocht door Hanoi ziet u de verschillende aspecten van de levendige stad. Er zijn statige lanen met veel groen en hectische straten vol scooters. U bezoekt het mausoleum van Ho Chi Minh, de Tempel van de Literatuur en Hoa Lo, de gevangenis die tijdens de oorlog de bijnaam Hanoi Hilton kreeg. Dan rijdt u door het historische centrum waar de straten de naam hebben van het ambacht dat er werd uitgevoerd. 

Plaats:
Hanoi
Accommodatie
Intercontinental Hanoi West Lake (Hanoi)

Dag 3: De bergen in het noorden

U rijdt met de auto naar het noordwesten en ziet het landschap steeds bergachtiger worden. U komt door de dorpjes van de minderheden van Tay en H'mong. We stoppen bij de grens met China, waar u kunt zien hoe de lokale bevolking ongehinderd de grens passeert. Voor u als toerist is dit helaas niet mogelijk. Aangekomen in Sapa kunt u rustig genieten van het betoverende uitzicht op de rijstvelden.

Plaats:
Lào Cai, Sapa
Accommodatie
Sapa Clay House (Sapa)

Dag 4: De markt van Can Cau

Op de kleurrijke markt van Can Cau ziet u hoe de lokale bevolking handelt in ossen, varkens, honden en maïswijn (met zo'n 50% alcohol). Hier komen voornamelijk leden van de Flower H'mong minderheid. Deze markt is niet alleen een handelsplaats, het is ook een belangrijke plek om sociale contacten te onderhouden. 

Plaats:
Sapa, Can Cau
Accommodatie
Sapa Clay House (Sapa)

Dag 5: De bergen van Sapa

U maakt vandaag een trektocht in de omgeving van Sapa en kunt genieten van prachtige vergezichten, rijstterrassen en dorpjes van minderheden. Ontdek hoe het leven in de bergen is voor de lokale bevolking. En 's avonds komt u terug in uw comfortabele bungalow met uitzicht.

Plaats:
Sapa
Accommodatie
Sapa Clay House (Sapa)

Dag 6: Vrije dag in Sapa

U kunt de dag vandaag helemaal zelf indelen. Trek op eigen gelegenheid de omgeving in en ga op ontdekking. Het is ook mogelijk om nog een wandeling met de gids bij te boeken. Of u kunt kiezen voor een fijne behandeling of een yogales in de serene omgeving van het hotel. De keuze is aan u! 's Avonds neemt u vanuit Lao Cai de nachttrein terug naar Hanoi.

Overnachting: comfortabele VIP-cabine in een nachttrein 

Plaats:
Sapa, Lào Cai, Hanoi
Accommodatie
Huong Hai Junks (Halong)

Dag 7 tot 9: Luxe cruise in Halong Bay

U komt 's ochtends aan in Hanoi. Na u kort opgefrist te hebben in ons eigen guesthouse vertrekt u met een klein internationaal gezelschap naar de spectaculaire baai van Halong. De komende dagen vaart u op een cruise door het prachtige karststenen gebergte dat uit de zee oprijst. U kunt kajakken en zwemmen en proberen een inktvis aan de haak te slaan. 's Nachts slaapt u in een mooie suite aan boord. 

Plaats:
Hạ Long Bay
Accommodatie
Huong Hai Junks (Halong)

Dag 10: Vlucht naar Hué

Na een laatste nachtje in het Intercontinental Westlake in Hanoi brengen we u vandaag weer naar de luchthaven. U heeft een korte vlucht naar Hué. Nadat u naar uw hotel bent gebracht kunt u op eigen gelegenheid een wandeling maken door deze historische stad die op de lijst van het UNESCO Werelderfgoed staat. 

Plaats:
Hanoi, Hué
Accommodatie
Pilgrimage Village Resort (Hué)

Dag 11: Stadstour Hué

's Ochtends vroeg haalt een gids u op voor een bezoek aan de citadel en de Verboden Stad. Dan maakt u een boottocht over de Perfume River. De eerste stop is de beroemde Thien Mu Pagode en daarna doen we verschillende keizerlijke graven en mausoleums aan die langs de rivier gebouwd zijn. Na een indrukwekkende tocht komt u 's middags weer aan in Hué.

Plaats:
Hué
Accommodatie
Pilgrimage Village Resort (Hué)

Dag 12: Rit naar Hoi An

U rijdt vandaag een bijzonder mooie route langs de kust. Op het hoogste punt bij de Hai Van Pas stoppen we om te genieten van het spectaculaire uitzicht. Daarna rijden we naar beneden naar het witte strand van Lang Co. U heeft de gelegenheid om hier een duik in zee te nemen. Dan is het mogelijk om een museum te bezoeken voor we verder rijden naar het pittoreske dorpje Hoi An. 

Plaats:
Hai Van, Da Nang, Hoi An
Accommodatie
Sunrise Hoi An Resort (Hoi An)

Dag 13: Fietstocht in de omgeving van Hoi An

U gaat op de fiets de omgeving van Hoi An en het eiland Cam Nam ontdekken en wordt meegenomen in het dagelijks leven van de lokale bevolking. U ziet hoe ze hun visnetten repareren en hoe ze op traditionele wijze houten boten bouwen op de scheepswerf. Ook kijk u hoe rijstpapier wordt gemaakt en maïs wordt gekookt. Na een bezoek aan de Long Tuyen Pagode fiets u langs garnalenkwekerijen, visvijvers en rijstvelden terug naar de stad.

Plaats:
Hoi An
Accommodatie
Sunrise Hoi An Resort (Hoi An)

Dag 14: Vlucht naar Saigon

U vliegt vandaag naar de voormalige hoofdstad van Zuid Vietnam. Vroeger was dit Saigon, maar tegenwoordig is de naam Ho Chi Minhstad. Neem intrek in het luxe hotel dat we hier voor u geboekt hebben. Breng uw middag door aan het zwembad met spectaculair uitzicht of maak op eigen gelegenheid een wandeling in de stad. 

Plaats:
Ho Chi Minhstad
Accommodatie
Sofitel Plaza Saignon (Ho Chi Minhstad)

Dag 15: De tunnels van de Viet Cong

U gaat naar Cu Chi voor een bezoek aan de gelijknamige tunnels. Leer hoe de Viet Cong in de oorlog onzichtbaar bleef voor de Amerikanen door zich ondergronds te verplaatsen. U kunt ook zelf 100 meter door een speciaal verstevigde tunnel kruipen. 's Middags gaan we Ho Chi Minhstad in en bezoeken we de kathedraal en de kleurrijke Ben Thanh markt. 

Plaats:
Củ Chi
Accommodatie
Sofitel Plaza Saignon (Ho Chi Minhstad)

Dag 16: Ontdek de Mekong Delta

Met een eigen auto, boot en gids trekt u drie dagen lang de Mekong Delta in. We beginnen met een bezoek aan de drijvende markt van Cai Be. Dan wandelen we door het dorp en gaan we nogmaals aan boord om via een wirwar van kanalen uit te komen op een eilandje. Hier kunt u het fruit proeven waar deze streek bekend om staat. We eindigen de dag met een rit naar het stadje Can Tho.

Plaats:
Cái Bè, Can Tho
Accommodatie
Victoria Can Tho Resort (Can Tho)

Dag 17: Ontdek de Mekong Delta

Dag twee in het gebied waar de mensen op en met het water leven. We beginnen met een andere drijvende markt, dit keer bij Cai Rang. Hierna maken we een stop bij het vogelpark van Thot Not en maken we onze weg naar het dorpje Chau Doc. Bekijk vanaf de Sam Mountain het adembenemende uitzicht op de Mekong Delta en zie hoe deze zich tot in Cambodja uitstrekt. 

Plaats:
Cái Răng, Chau Doc
Accommodatie
Victoria Chau Doc (Cho Dok)

Dag 18: Terug naar Saigon

In Chau Doc gaan we 's ochtends naar een moslimminderheid en maken we kennis met de lokale bevolking. Daarna vervolgen we onze weg naar Ho Chi Minhstad voor een laatste avond in Vietnam. Ga 's middags nog op zoek naar souvenirs voor de thuisblijvers en ga 's avonds uitgebreid uit eten. We hebben een hoop tips voor goede restaurants, dus vraag ons gerust!

Plaats:
Ho Chi Minhstad, Chau Doc
Accommodatie
Sofitel Plaza Saignon (Ho Chi Minhstad)

Dag 19: Vertrek uit Vietnam

Uw luxueuze reis langs de hoogtepunten van Vietnam komt vandaag tot een eind. U heeft kunnen genieten van alles wat dit land te bieden heeft. We brengen u naar de luchthaven voor uw vlucht naar huis. Hopelijk zien we u gauw nog een keertje terug!

Plaats:
Ho Chi Minhstad

Hanoi Lào Cai Sapa Can Cau Hạ Long Bay Hué Hai Van Da Nang Hoi An Ho Chi Minhstad Củ Chi Cái Bè Can Tho Cái Răng Chau Doc

Prijsinformatie

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

De prijzen zijn gebasseerd op het specifieke programma van deze voorbeeldreis. Wanneer u in contact bent met de lokale reisagent zal het programma en de prijs aangepast worden aan de hand van uw specifieke wensen en budget.

Circa € 3.740 / 19 dagen
Exclusief internationale vluchten
Aantal reizigers:246
Prijs per persoon€ 3.740€ 3.390€ 3.300
Een persoonstoeslag€ 1.740

Inbegrepen in de prijs

 • Accommodatie in genoemde hotels, inclusief ontbijt
 • Lunch op dag 2 en 7 t/m 9, diner op dag 7 en 8
 • Al het vervoer en de transfers
 • Binnenlandse vluchten
 • Een eigen auto met chauffeur op de dagen 7 t/m 10, 15, 16 en 19 t/m 22
 • Een ervaren Engelssprekende gids op de dagen 6 t/m 10, 15, 17 en 19 t/m 22
 • Groepsexcursie op Halong Bay
 • Een reisgids en taalboekje, een plattegrond van Hanoi en een kaart van Vietnam
 • Activiteiten en excursies zoals genoemd in het programma, inclusief entreegelden

Niet inbegrepen in de prijs

 • Overige maaltijden
 • Internationale vluchten
 • Persoonlijke uitgaven
 • Visum van USD25,-, te betalen bij aankomst op de luchthaven (wij organiseren de aanvraag hiervan)

Bent u op zoek naar een ander soort reis?

Ontwerp een op maat gemaakte rondreis Bekijk andere voorbeeldreizen in Vietnam (18)

Andere voorbeeldreizen

Voorbeeldreizen per thema