Covid-19 - Waar op reis?Ontdek
Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?

TogoEen reis door Burkina Faso, Togo en Benin voor de hele familie

 • Klassiekers
Een bijzondere familiereis maken? Deze zorgvuldig samengestelde reis voert door drie landen: Togo, Burkina Faso en Benin. In een aangenaam reistempo - waarbij reisdagen, ervaringen en vrije tijd worden afgewisseld - wordt kennisgemaakt met de historie, cultuur, natuur en architectuur van de landen en hun bevolkingsgroepen. Er wordt overnacht in hotels voorzien van alle westerse gemakken, in eenvou...

Een bijzondere familiereis maken? Deze zorgvuldig samengestelde reis voert door drie landen: Togo, Burkina Faso en Benin. In een aangenaam reistempo - waarbij reisdagen, ervaringen en vrije tijd worden afgewisseld - wordt kennisgemaakt met de historie, cultuur, natuur en architectuur van de landen en hun bevolkingsgroepen. Er wordt overnacht in hotels voorzien van alle westerse gemakken, in eenvoudige onderkomens en te gast bij de lokale bevolking. Een mix, waarbij zien en ervaren beiden aan bod komen en waarbij we kunnen inspelen op de specifieke interesses van alle familieleden, van welke leeftijd dan ook!

Lees meer
De rondreis in één oogopslag
 • Dieren en natuur
  Dieren en natuur
 • Stad
  Stad
 • Cultuur
  Cultuur
 • Safari
  Safari

Reisprogramma

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

Deze voorbeeldreis is ontworpen door onze lokale reisagent om u te inspireren. Elk element van deze reis kan volledig aangepast worden aan de hand van uw wensen: de duur, de route, accommodaties, activiteiten, etc.

Dag 1: Aankomst in Togo

Welkom in Lomé, een levendige stad aan de zee. Hier slalommen de taximotoren door het verkeer en fietst de ijscoman onder begeleiding van een vrolijk klingeltje voorbij. Heeft iemand zin in een ijsje? Aan het strand doen de wuivende palmbomen bijna vergeten dat dit een miljoenenstad is. U komt aan op de luchthaven en wordt naar uw hotel gebracht, waar u kunt bijkomen van de vlucht. 

Plaats:
Lomé
Accommodatie
ONOMO Lomé (Lomé)

Dag 2: Bezoek aan de fetisjmarkt

Na het regelen van praktische zaken en het doornemen van het reisprogramma wordt een bezoek gebracht aan de grootste fetisjmarkt van West-Afrika. De gids vertelt over de voodooreligie en over het gebruik van planten, kruiden, bomen en dieren in de traditionele geneeskunst. In de middag gaat de reis naar Kpalimé nabij de grens met buurland Ghana.

Plaats:
Lomé, Kpalimé
Accommodatie
Hôtel Parc Résidence (Kpalimé)

Dag 3: Vlinders en planten op de Kloto-berg

Met een lokale gids gaan we op pad voor een wandeltocht op de Kloto-berg. Hij vertelt over de planten, waarvan er sommigen als medicijnen gebruikt worden en anderen als verf. We krijgen een veelheid aan vlinders te zien en brengen een bezoek aan een vrouwencoöperatie waar koffie gebrand wordt.

Plaats:
Kloto, Kpalimé
Accommodatie
Hôtel Parc Résidence (Kpalimé)

Dag 4: Het leven langs de weg

Vandaag is een reisdag: van het zuidwesten naar het noordoosten van het land. We rijden via Atakpamé en Sokodé naar Kara. Onderweg stoppen we voor de lunch en om bezoeken te brengen aan de Aledjo dodenrots en aan de wevers in Bafilo. De reisdag biedt een inkijkje in het leven in de dorpen langs de doorgaande weg. 

Plaats:
Kara, Bafilo, Atakpamé, Sokodé
Accommodatie
Hotel La Douceur (Kara)

Dag 5: Op de Kabyé-berg

Vanochtend rijden we naar de Kabyé-berg, waar we op bezoek gaan bij een pottenbakster en bij een smid. Deze smid smeedt het ijzer met grote zware stenen. In de middag reizen we door naar het land van de Tamberma voor een bezoek aan de kasteelwoningen. Vannacht slapen we op het dakterras van een familie, op matjes, zoals die ook door de bevolking gebruikt worden. 

Accommodatie: op het dakterras van een traditioneel huis bij een lokale familie

Plaats:
Lassa, tambermanvallei

Dag 6: De grotten van Nano

Vandaag reizen we naar Burkina Faso, het tweede land van deze reis. Voordat we naar de grens rijden, brengen we een bezoek aan de grotten van Nano. Deze werden vroeger bewoond. Via een steile metalen trip klimmen we omhoog om de grot van binnen te bekijken, waar oude graanschuren te zien zijn. In Burkina Faso is Tiébélé onze bestemming. Daar komen we naar verwachting eind van de middag aan.

Plaats:
Tiébélé
Accommodatie
Campement Le Manguier (Tiébélé)

Dag 7: Beschilderde huizen en op safari

Het dorp van de Kassena bevolking waar we verblijven is beroemd om de beschilderde huizen. Eens in de twee jaar voorzien de vrouwen uit het dorp de muren van symbolen met gebruik van natuurlijke verfstoffen. Vanochtend brengen we een bezoek aan de Koninklijke hof en aan het dorp Tangassok. Vanmiddag reizen we door naar Nazinga park, waar we een safaritocht maken op zoek naar olifanten en andere wilde dieren. 

​Accommodatie: Campement Akwazena, Nazinga Park

Plaats:
Tiébélé, Nazinga

Dag 8: Een laatste safaritocht

We staan heel vroeg op om nog een laatste safaritocht te maken. 's Ochtends zijn de dieren in het park het meest actief, dus dit is een goede tijd om erop uit te gaan. Houd uw ogen goed open en spot de wilde dieren! Dan zetten we de reis voort via Leo en Diébougou naar Bobo Dioulasso. Bij aankomst kunt u bijkomen en een frisse duik nemen in het mooie zwembad van het hotel.

Plaats:
Nazinga, Bobo-Dioulasso
Accommodatie
Hotel l´Auberge (Bobo-Dioulasso )

Dag 9: Stadstour Bobo Dioulasso

Vanochtend brengen we een bezoek aan de oude moskee in Soedanese stijl, waar we ook binnen mogen kijken. We bezoeken de oudste wijk van de stad, waar we diverse handwerkslieden aan het werk kunnen zien en we verkennen de centrale markt, waar van alles te koop is. De middag kunt u naar eigen inzicht invullen. Ga erop uit om de stad verder te verkennen of blijf lekker in het comfortabele hotel.

Plaats:
Bobo-Dioulasso
Accommodatie
Hotel l´Auberge (Bobo-Dioulasso )

Dag 10: Het dorp op de berg

We reizen naar Niansogoni. Onderweg brengen we een bezoek aan het pottenbakkersdorp Kawara. Bijzonder is dat de pottenbaksters bij feesten en speciale gelegenheden zelfs dansen met grote zware potten op het hoofd. Vanmiddag beklimmen we de berg op zoek naar het oude dorp Niansogoni, dat vanaf de grond niet te zien is. Het ligt goed beschut en bood in vroeger tijden bescherming aan de bevolking. De gids geeft ons uitleg over de functies van de diverse lemen gebouwen.

Plaats:
Niansogoni, Sindou
Accommodatie
Campement Soutrala (Sindou)

Dag 11: De pieken van Sindou

De dag staat in het teken van een uitgebreid bezoek aan de Pieken van Sindou en aan het dorp Sindou. De rotsformatie werd vroeger bewoond. Er zijn allerlei verhalen over de pieken en de gids deelt er een paar. De lunch nuttigen we in de Koninklijke grot met uitzicht over de pieken. In de loop van de middag wandelen we terug voor een bezoek aan het dorp Sindou. 

Plaats:
Sindou
Accommodatie
Campement Soutrala (Sindou)

Dag 12: De Karfiguéla watervallen

Er is in deze omgeving zoveel te zien, dat we nog een dag doorbrengen in Banfora. We brengen een bezoek aan de Domes van Fabedougou, een bijzondere rotsformatie met ronde punten en aan de watervallen van Karfiguela, waar we een picknicklunch nuttigen. In de hoger gelegen bassins van de waterval kan een verfrissend bad genomen worden. En mocht ons bezoek hier op een zondag zijn, dan gaan we ook naar de grote weekmarkt.

Plaats:
Banfora
Accommodatie
Cascades Palace (Banfora)

Dag 13: Op zoek naar nijlpaarden

We staan vroeg op voor de reis naar het Balameer, waar we een boottocht maken om nijlpaarden te zoeken. Aansluitend reizen we via Dédougou verder naar Koudougou. Onderweg stoppen we om ondermeer bezoeken te brengen aan een pottenbakster, een dorp met heel veel graanschuren en een familie, die op traditionele wijze karitéboter maakt. We komen langs landerijen, een koloniale brug en dorpen met lemen moskeeën en markten. 

Plaats:
Koudougou
Accommodatie
Dima Hotel (Koudougou)

Dag 14: Rit naar Ouagadougou

Vanochtend bezoeken we het Rayimimuseum, waar we meer leren over de cultuur en historie van de lokale bevolking en we gaan naar een bronsatelier, waar we onder begeleiding van de smid ons eigen bronzen kunstwerkje mogen maken. In de middag reizen we door naar de hoofdstad van Burkina Faso: Ouagadougou, uitgesproken als Wakaadoekoe. 

Plaats:
Koudougou, Ouagadougou
Accommodatie
Le Grand Calao (Ouagadougou)

Dag 15: Vrije dag in Ouagadougou

Geniet van een rustdag bij het zwembad van het hotel. Naar wens is er de mogelijkheid om er met de chauffeur op uit te trekken om Ouagadougou nader te verkennen. 

Plaats:
Ouagadougou
Accommodatie
Le Grand Calao (Ouagadougou)

Dag 16: Safaritocht in Pendjari Park

Vandaag reizen we naar het derde land van onze reis, Benin. Het is onder meer bekend van voodoo en heeft het mooiste wildpark van West-Afrika. En dat is onze bestemming van vandaag: Pendjari Park. We hebben een lange reis voor de boeg. Om in de namiddag in het park te arriveren, vertrekken we vroeg. Zo kunnen we op weg naar onze accommodatie in het park nog genieten van een safaritocht.

Plaats:
Pendjari
Accommodatie
Hotel Pendjari (Pendjari)

Dag 17: Op zoek naar wilde dieren

We staan vroeg op voor een tweede safaritocht. De koele ochtenduren bieden goede kansen om wild te spotten. We brengen bezoeken aan diverse uitkijkpunten en toeren door het park. Met een beetje geluk zien we olifanten, leeuwen, wrattenzwijnen, diverse soorten antilopen, buffels, apen, bavianen, nijlpaarden, krokodillen en vele vogelsoorten. Met nog meer geluk zien we zelfs een luipaard of een hyena. In de loop van de ochtend verlaten we het park. We maken een lunchstop in Tanougou, waar we bij de waterval kunnen zwemmen. 

Plaats:
Pendjari, Tanougou , Natitingou
Accommodatie
Hotel Totora (Natitingou)

Dag 18: Ontmoet de koning van Taneka

Vanochtend kunt u op eigen gelegenheid Natitingou verkennen. Vanmiddag reizen we door naar de Taneka, een bevolkingsgroep die trouw is aan hun cultuur. We brengen een bezoek aan de cultuurbank en aan een Taneka-dorp, waar we op bezoek gaan bij de Koning en de Spiritueel Leider, die een belangrijke rol spelen in het dagelijkse leven van de bevolking. Om een goede indruk te krijgen van het leven in het dorp blijven we er een nachtje slapen.

Accommodatie: eenvoudige hut in het Tanekadorp

Plaats:
Taneka

Dag 19: Het Dahomey koninkrijk

We zeggen de Taneka gedag en reizen naar Djougou, waar we een bezoek brengen aan een weefatelier en een werkplaats waar aluminium gerecycled wordt. Dan reizen we door naar Abomey; in vroeger tijden de hoofdstad van het Dahomey Koninkrijk. Elke Koning bouwde er zijn eigen paleis. Ten tijde van de komst van de Franse kolonisator waren er in de stad maar liefst twaalf paleizen. De toenmalige Koning stak ze allemaal in de brand alvorens op de vlucht te slaan. Slechts een paleis overleefde de vuurzee. Naar keuze brengen we vanmiddag een bezoek aan het historisch museum in Abomey of aan het ondergrondse dorp in Bohicon. 

Plaats:
Abomey
Accommodatie
Chez Sabine (Abomey)

Dag 20: De omgeving van Ouidah

Vanochtend reizen we naar Ouidah, gelegen aan de oceaan. Deze plaats geniet grote bekendheid vanwege de voodoo en helaas ook om de rol, die het in vroeger tijden speelde in de slavenhandel. We maken een wandeling over de 4 kilometer lange slavenroute, bezoeken de tempel van de pythons, brengen een bezoek aan het museum en aan het heilige bos. Tevens bezoeken we een dorp, waar zout gewonnen wordt. 

Plaats:
Ouidah
Accommodatie
Casa del Papa (Ouidah)

Dag 21: Familietijd

Onze reis door West-Afrika nadert het eind. Vandaag heeft u een heerlijke ontspannen dag als familie. Bij het hotel is van alles te doen. En als u toch liever nog op pad wilt, dan staat onze gids/chauffeur tot onze beschikking. 

Plaats:
Ouidah
Accommodatie
Auberge d'Abomey (Abomey)

Dag 22: De vissersroute naar Cotonou

De laatste dag van de reis is aangebroken. Over de vissersroute reizen we naar Cotonou, het eindpunt van onze reis. De route voert langs de oceaan over een weg omzoomd met palmbomen en vissersdorpen. We kunnen stoppen om een kijkje te nemen bij de lokale vissers of in een keer naar Cotonou reizen om daar nog de laatste souvenirs te kopen of te relaxen bij het strand.  

Plaats:
Ouidah, Cotonou

LoméKpaliméKlotoKaraBafiloAtakpaméSokodéLassatambermanvalleiTiébéléNazingaBobo-Dioulasso NiansogoniSindouBanforaKoudougouOuagadougouPendjariTanougou NatitingouTanekaAbomeyOuidahCotonou

Prijsinformatie

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

De prijzen zijn gebaseerd op het specifieke programma van deze voorbeeldreis. Wanneer u in contact bent met de lokale reisagent zal het programma en de prijs aangepast worden aan de hand van uw specifieke wensen en budget.

Circa € 3.180 / 22 dagen
Exclusief internationale vluchten
Aantal reizigers:246
Prijs per persoon€ 4.640€ 3.180€ 2.970
Korting kinderen tot 7 jaar€ 110
Korting kinderen van 8 tot 12 jaar€ 80

Inbegrepen in de prijs

 • Luchthaventransfers
 • Privétransport, inclusief alle aan het transport gerelateerde kosten, zoals chauffeur, brandstof, tol en laissez-passer
 • Meereizende Engels of Franssprekende gids en lokale gidsen of assistenten
 • Alle kosten gerelateerd aan de in de reisroute beschreven activiteiten, inclusief entreegelden, toeristenbelastingen, gestes van respect en transport
 • Alle overnachtingen op basis van tweepersoonskamers, waarvan 15 nachten in kamer met airconditioning, 1 nacht in kamer met ventilator en 5 nachten in eenvoudige accommodaties met gedeelde voorzieningen of bij de lokale bevolking
 • Het gebruik van een kamer overdag op dag 22
 • Ontbijt dag 2 t/m 22, lunch dag 3, 5 en 10 t/m 12, diner dag 5 en 18
 • Een eerlijke vergoeding voor producten en diensten aan een ieder waarmee we samenwerken

Niet inbegrepen in de prijs

 • Vliegtickets en/of transport naar het startpunt van de reis en vanaf het eindpunt
 • Visum en vaccinaties
 • Persoonlijke verzekeringen, waaronder reis-, annulerings- en ziektekostenverzekering
 • Aanvullende en optionele activiteiten
 • Opwaardering van kamer of accommodatie
 • Drinken en overige maaltijden
 • Fooien, souvenirs en persoonlijke uitgaven

Bent u op zoek naar een ander soort reis?

Ontwerp een op maat gemaakte rondreis Bekijk andere voorbeeldreizen in Togo (3)

Andere voorbeeldreizen