Covid-19 - Waar op reis?Ontdek
Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?

TogoCombinatiereis Togo en Benin, ontdek de hoogtepunten

 • Klassiekers
Togo en Benin, twee West-Afrikaanse buurlanden, vormen een ideale combinatie voor een rondreis. Gedurende twee weken nemen we u mee langs de hoogtepunten van beide landen en naar enkele minder bekende plekken. Samen staan de bezoeken garant voor een kennismaking met traditionele architectuur, historie, natuur, cultuur en het dagelijkse leven van de lokale bevolking, die bestaat uit vele tientallen...

Togo en Benin, twee West-Afrikaanse buurlanden, vormen een ideale combinatie voor een rondreis. Gedurende twee weken nemen we u mee langs de hoogtepunten van beide landen en naar enkele minder bekende plekken. Samen staan de bezoeken garant voor een kennismaking met traditionele architectuur, historie, natuur, cultuur en het dagelijkse leven van de lokale bevolking, die bestaat uit vele tientallen bevolkingsgroepen. Er wordt gereisd met privétransport en overnacht in comfortabele hotels. Wees welkom in Togo en Benin voor een onvergetelijke reis! 

Lees meer
De rondreis in één oogopslag
 • Cultuur
  Cultuur
 • Savana
  Savana
 • Dieren en natuur
  Dieren en natuur
 • Stad
  Stad

Reisprogramma

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

Deze voorbeeldreis is ontworpen door onze lokale reisagent om u te inspireren. Elk element van deze reis kan volledig aangepast worden aan de hand van uw wensen: de duur, de route, accommodaties, activiteiten, etc.

Dag 1: Welkom in Benin

U komt vandaag aan op de luchthaven van Cotonou in Benin. Dit is het begin van een bijzondere reis door twee landen. Op de luchthaven wordt u verwelkomd door onze gids/chauffeur. Hij brengt u naar uw hotel, waar u op uw gemak bij kunt komen van de vlucht. 

Plaats:
Cotonou
Accommodatie
Hotel Villa les Orchidées (Cotonou)

Dag 2: Vissersroute langs de kust

Na het regelen van praktische zaken, zoals het wisselen van geld en de aanschaf van een lokale simkaart, gaat de reis over de Route de Pêche, de vissersroute naar Ouidah. U ziet onderweg palmbomen en pittoreske vissersdorpen. 's Middags bezoeken we de pythontempel, het museum en het heilige bos voor een kennismaking met de voodooreligie. Ook wandelen we de slavenroute en bezoeken we een dorp waar zout gewonnen wordt. 

Plaats:
Cotonou, Ouidah
Accommodatie
Casa del Papa (Ouidah)

Dag 3: Het leven langs de Mono-rivier

We steken de grens over naar buurland Togo voor een bezoek aan enkele dorpen aan de rivier de Mono. Dit door reizigers weinig bezochte deel van Togo biedt de mogelijkheid om meer te zien van het dagelijkse leven en de ambachten van de lokale bevolking. We krijgen inzicht in de vervaardiging van palmolie en palmwijn en gaan op bezoek bij een mandenmaker, een sodabi-brouwerij en een pottenbakster. 

Accommodatie: Hotelschool Safari in Agbodrafo

Plaats:
Mono, Agbodrafo

Dag 4: Leer over het slavernijverleden

In Agbodrafo bezoeken we een voormalig slavenhuis, dat tegenwoordig dient als museum ter nagedachtenis aan de donkere periode uit de geschiedenis van Togo en haar buurlanden. Na een rondwandeling steken we per boot het Togomeer voor een bezoek aan Togoville. Dan reizen we naar de grootste fetisjmarkt van West-Afrika in Lomé. Een lokale gids leidt ons rond en vertelt over de producten die door traditionele medicijnmannen en in voodooceremoniën gebruikt worden. En Kpalimé is onze eindbestemming voor vandaag.

Plaats:
Agbodrafo, Togoville, Kpalimé
Accommodatie
Hôtel Parc Résidence (Kpalimé)

Dag 5: De Kloto-berg

Vanochtend maken we een wandeling op de berg Kloto. We bezoeken een vrouwencoöperatie, waar koffie en cacao gebrand wordt. De tocht voert door de natuur en de gids geeft uitleg over de vlinders en bijzondere planten. Vanmiddag brengen we een bezoek aan het handwerkcentrum in de stad Kpalimé. Hier is het werk van lokale kunstenaars en handwerkslieden te koop.  

Plaats:
Kloto, Kpalimé
Accommodatie
Hôtel Parc Résidence (Kpalimé)

Dag 6: De wevers van Bafilo

We reizen vandaag naar Kara in het noorden, in totaal ruim 400 km. Deze stad wordt door de lokale bevolking ook wel de tweede hoofdstad genoemd. De reden hiervoor is dat de stad alle voor de overheid benodigde voorzieningen heeft, zelfs een presidentieel paleis. Als het nodig zou zijn kan de president zijn taken voor de overheid overhevelen van Lomé naar Kara. 

Plaats:
Bafilo, Kara
Accommodatie
Kara (Kara)

Dag 7: De Kabyé-berg

We rijden de berg Kabyé op, voor een bezoek aan een pottenbakster en een smid. Dan gaan we naar het Centre Codhani, waar kunstwerken en handwerkproducten, gemaakt door minder-valide kunstenaars, te koop zijn. We reizen naar het land van de Tamberma bevolking, die bekend is vanwege hun fraaie lemen woningen. We bewonderen de woningen en het savannelandschap met baobabbomen waar ze in liggen. In de middag steken we de grens naar Benin over.

Plaats:
Natitingou, Lassa, tambermanvallei
Accommodatie
Hotel Totora (Natitingou)

Dag 8: Ontdek de Atakora bergketen

Vanochtend maken we vanuit Kossou een wandeling over de Atakora bergketen, om te genieten van de fraaie uitzichten in dit deel van Benin. Aansluitend maken we de autotocht naar Tanougou, waar we de lunch nuttigen en een verfrissend bad kunnen nemen bij de watervallen. Slechts 40 km resteren naar de ingang van het nationale park Pendjari, een UNESCO werelderfgoed. We benutten de namiddag voor een safaritocht en overnachten in het park. 

Plaats:
Atakora, Pendjari
Accommodatie
Hotel Pendjari (Pendjari)

Dag 9: Wild spotten in Pendjari

De dag brengen we door in het park met safaritochten in de vroege ochtend en de namiddag. In het park leven olifanten, buffels, wrattenzwijnen, diverse soorten antilopen, leeuwen, hyena’s, luipaarden, nijlpaarden, krokodillen, apen, bavianen en honderden vogelsoorten. We bezoeken diverse uitkijkpunten en doorkruisen het park om de kans op het spotten van wild te vergroten.

Plaats:
Pendjari
Accommodatie
Hotel Pendjari (Pendjari)

Dag 10: Op bezoek bij de Taneka

We staan vroeg op voor een laatste safaritocht. Dan reizen we naar het land van de Taneka, een bevolking met een eeuwenoude cultuur. Na een bezoek aan de cultuurbank, waar we kennis kunnen maken met kledingstukken en gebruiksvoorwerpen uit de Taneka cultuur, brengen we in een van de dorpen beleefdheidsbezoeken aan de Koning en de spiritueel leider en krijgen we uitleg over de cultuur en het dagelijks leven van de bevolking.

Plaats:
Pendjari, Djougou
Accommodatie
Motel du Lac (Djougou)

Dag 11: De 41 heilige heuvels

In Djougou bezoeken we een atelier waar metaal gerecycled wordt, een weefatelier en een leerbewerker. Dan reizen we naar het zuidelijker gelegen Dassa, dat omringd is door heuvels. Het heilige voodoogetal 41 wordt gebruikt om het aantal heuvels aan te duiden. Vroeger boden de heuvels een schuilplaats tegen vijandige stammen en slavenhandelaren. We beklimmen een van de heuvels en brengen een bezoek aan een voodoopaleis, dat nog steeds in gebruik is.

Plaats:
Djougou, Dassa-Zoumé
Accommodatie
Jeco (Dassa-Zoumé)

Dag 12: Het Dahomey koninkrijk

De reis gaat iets verder naar het zuiden. Vanochtend brengen we een bezoek aan het ondergrondse dorp bij Bohicon dat werd ontdekt toen een vrachtwagen bij het aanleggen van de weg in een gat verdween. Vanmiddag bezoeken we Abomey, de voormalige hoofdstad van het Dahomey koninkrijk. Ooit was de stad 12 paleizen rijk, slechts een is er gespaard gebleven. We wandelen door de stad en bezoeken het koninklijk paleis en het museum.  

Plaats:
Bohicon, Abomey
Accommodatie
Chez Sabine (Abomey)

Dag 13: De paaldorpen van het ​Noukouémeer 

Onze bestemming van vandaag is de hoofdstad van Benin: Porto Novo. Onderweg maken we vanuit Abomey-Calavi een boottocht op het Noukouémeer voor een bezoek aan Ganvié, het grootste paaldorp van West-Afrika. Aankomst in Porto Novo is verwacht in de loop van de middag.

Plaats:
Abomey, Porto-Novo
Accommodatie
Songhaï Centre (Porto-Novo)

Dag 14: Tour door de hoofdstad

Terwijl Cotonou commercieel gezien de belangrijkste stad in het land is, is de politiek gezeteld in de hoofdstad Porto Novo. Vandaag verkennen we de stad met haar koloniale gebouwen, het etnografisch museum en de botanische tuin. Alvorens terug te reizen naar Cotonou maken we een uitstapje naar het nabijgelegen dorp Adjarra, waar veel kunstenaars wonen en werken.

Plaats:
Porto-Novo, Adjarra, Cotonou
Accommodatie
Hotel Villa les Orchidées (Cotonou)

Dag 15: Laatste dag in Cotonou

De laatste dag van de reis is aangebroken. We brengen een bezoek aan de Dantokpa markt en aan een handwerkcentrum. We sluiten onze reis door Togo en Benin af met een lunch en een ontspannen middag aan het strand. Die avond brengen we u naar de luchthaven voor uw terugvlucht. We hopen dat u heeft genoten en wensen u een goede reis!

Plaats:
Cotonou

CotonouOuidahMonoAgbodrafoTogovilleKpaliméKlotoBafiloKaraNatitingouLassatambermanvalleiAtakoraPendjariDjougouDassa-ZouméBohiconAbomeyPorto-NovoAdjarra

Prijsinformatie

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

De prijzen zijn gebaseerd op het specifieke programma van deze voorbeeldreis. Wanneer u in contact bent met de lokale reisagent zal het programma en de prijs aangepast worden aan de hand van uw specifieke wensen en budget.

Circa € 3.160 / 15 dagen
Exclusief internationale vluchten
Aantal reizigers:246
Prijs per persoon€ 3.170€ 2.230€ 2.060
Korting kinderen tot 7 jaar€ 80
Korting kinderen van 8 tot 12 jaar€ 40

Inbegrepen in de prijs

 • Transfer van en naar de luchthaven
 • Privétransport
 • Transportkosten zoals een chauffeur, brandstof en tol
 • Meereizende Engels- of Franssprekende gids
 • Lokale gidsen of assistenten
 • Alle genoemde activiteiten, inclusief entreegelden, toeristenbelasting, gestes van respect en transport
 • 14 nachten in een tweepersoonskamer met airconditioning en sanitair
 • Ontbijt op dag 2 t/m 15 en lunch op dag 3, 8 en 15
 • Een eerlijke vergoeding voor producten en diensten voor mensen waar we mee samenwerken tijdens de tour

Niet inbegrepen in de prijs

 • Vliegtickets en/of transport naar het begin- en eindpunt
 • Visakosten
 • Vaccinaties
 • Reis-, annulerings- en ziektekostenverzekering
 • Aanvullende en optionele activiteiten
 • Opwaardering van kamer of accommodatie
 • Overige maaltijden en dranken
 • Fooien, souvenirs en persoonlijke uitgaven

Bent u op zoek naar een ander soort reis?

Ontwerp een op maat gemaakte rondreis Bekijk andere voorbeeldreizen in Togo (3)

Andere voorbeeldreizen