Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?
Covid-19 Evaneos informeert
Tibet reizen

Tibet reizen

Ontwerp uw reis met behulp van een lokale reisagent in Tibet
Vraag een reisvoorstel aan en ontvang kosteloos een vrijblijvende offerte
Reizigers
Vertrekdatum
Onze voorbeeldreizen kunnen geheel aangepast worden aan de hand van uw wensen en budget
Profiel
Alle

Reisideeën in Tibet

Doe inspiratie op en stel uw eigen reis samen met behulp van een lokale specialist.
Vind hier binnenkort de reisideeën van Wendy
Neem contact op met het lokale reisbureau om een op maat gemaakte reis samen te stellen.

Genesteld in de Himalaya en tussen de prachtige bergen ligt Tibet, ook wel "het dak van de wereld" genoemd. Tibet staat bekend om het boeddhisme en de cultuur die in dit land heerst. Bezoek de hoofdstad Lhasa en verken de buurten van Barkhor. Tijdens uw reis in Tibet zult u kennismaken met het uitgestrekte Tibetaanse landschap, klim op de toppen van de bergen en bezoek een van de vele geïsoleerde kloosters. Welkom in Tibet, het land van de duizen... Genesteld in de Himalaya en tussen de prachtige bergen ligt Tibet, ook wel "het dak van de wereld" genoemd. Tibet staat bekend om het boeddhisme en de cultuur die in dit land heerst. Bezoek de hoofdstad Lhasa en verken de buurten van Barkhor. Tijdens uw reis in Tibet zult u kennismaken met het uitgestrekte Tibetaanse landschap, klim op de toppen van de bergen en bezoek een van de vele geïsoleerde kloosters. Welkom in Tibet, het land van de duizenden wonderen! Lees meer
Uw rondreis vanaf begin tot eind zelf samenstellen? Reisvoorstel aanvragen

Begin met het plannen van uw Tibet reis

Tibet is gelegen in Azië, het is een staat dat deel uit maakt van China. De hoofdstad van Tibet is Lhasa, andere grote steden zijn Shigatse, Gyantse en Chamdo. Tibet staat bekend om het boeddhisme, de Himalaya, de prachtige kloosters en de Dalai Lama. De officiële taal in Tibet is het Tibetaans, toch spreken ook veel mensen Engels. Er is een tijdsverschil tussen Nederland en Tibet. In onze zomertijd is het 6 uur later in Tibet, tijdens onze wintertijd is het 7 uur later in Tibet.

Wat u zou moeten zien en ervaring in Tibet

Bezienswaardigheden

Uw reis in Tibet zal waarschijnlijk starten in de hoofdstad Lhasa, deze stad heeft diverse bezienswaardigheden. Zo kunt de Jokhang tempel, het Potala paleis en het Norbulingka paleis bezoeken. Ook zijn er nog vele bezienswaardigheden buiten de stad Lhasa, zoals:

 • Tibetaanse kloosters
 • De Mount Everest
 • De stad Shigatse

Tijdens uw reis zult u ook kennismaken met de bevolking en cultuur van Tibet, Tibetanen staan bekend om hun vriendelijkheid.

Dingen om te doen

 • Bezoek de beroemde monumenten van Tibet
 • Bekijk de Mount Everest 

Wanneer is de beste reistijd

De beste periode voor uw reis naar Tibet is in de volgende maanden:

 • Mei
 • Juni
 • September

Wanneer u in deze maanden reist heeft u de meeste kans op mooi weer. Ook vermijdt u zo de koude wintermaanden.

Reisadvies

Hoe te reizen naar Tibet

Vanuit Nederland is het niet mogelijk om rechtstreeks naar Tibet te vliegen. Het handigste is om naar Tibet te reizen vanuit China. Een leuke optie is om vanuit Schiphol naar Chengdu te vliegen, vanuit daar kunt u een trein nemen naar Lhasa. De prijzen van de vlucht zijn afhankelijk van de bestemming, periode en maatschappij waarmee u vliegt. De prijzen liggen tussen de €500-€900.

Welke inentingen heeft u nodig voor Tibet

Wanneer u naar Tibet reist worden de volgende inentingen aanbevolen:

 • Rabiës
 • DTP (difterie, tetanus en polio)
 • Hepatitis A (besmettelijke geelzucht) + B
 • Buiktyfus

Er komt malaria voor in Tibet. Het is aan te raden om de juiste middelen tegen malaria te gebruiken. Verder kan het persoonsgebonden zijn of u eventueel nog andere inentingen nodig zult hebben tijdens uw reis in Tibet. Wij raden u aan om altijd de website van de GGD te checken voor de gehele informatie omtrent inentingen.

Welke reisdocumenten voor Tibet

Voor uw reis naar Tibet heeft u de volgende reisdocumenten nodig:

 • Een paspoort (nog minimaal 7 maanden geldig bij terugkomst)
 • Een visum
 • Een reisvergunning

Aangezien Tibet een deel is van China heeft u een Chinees visum nodig. Verder kunt u niet naar Tibet reizen zonder een reisvergunning. Omdat we weten dat het aanvragen van een visum soms een ingewikkeld of langdurig proces kan zijn, werken we samen met E-visum.nl. Zij kunnen u helpen bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een visum, zodat u optimaal en zonder zorgen kunt genieten van uw reis!

Welke valuta heeft Tibet

De munteenheid in Tibet is de Chinese yuan renminbi. In Tibet kunt u niet overal contant geld opnemen. In Lhasa en Shigatse zal het geen probleem zijn om geld op te nemen. Buiten deze steden vindt u ook nog geldautomaten, alleen kunt u er niet altijd vanuit gaan dat deze zullen werken. Het is daarom aan te raden om voldoende cash mee te nemen.

Andere interessante bestemmingen

Beleving toegevoegd!
U kunt meerdere belevingen toevoegen aan uw rondreis voordat u het naar de lokale reisagent verstuurd
Bekijk mijn rondreis