Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
'The best of' budgetreis

Thailand'The best of' budgetreis

Hoogtepunten
Wilt u zoveel mogelijk van Thailand zien, maar niet te hoge kosten maken? Dan is deze reis de ideale optie! De reis begint met twee dagen bruisend Bangkok. Vervolgens reist u door naar Kanchanaburi, bekend van de beruchte Bridge on the River Kwai en de mooie Erawan watervallen. U stapt in de luxe nachtbus naar de ‘Roos van het Noorden’ waar u in de jungle kunt trekken en Pai, thuis van kleurrijke bergstammen met eeuwenoude tradities. Een vlucht brengt u naar het zuiden voor een bezoek aan het prachtige nationale park Khao Sok, waar u in een boomhut overnacht. Als afsluiter kunt u heerlijk bijkomen op de tropische stranden van Koh Phangan en Koh Tao. Waarschijnlijk wilt u hierna nooit meer weg…
Reisideeën aangeraden door
Mels Lokale*r Thailand Expert*in
Duur van de reis
21 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 1.399
Reisprogramma
Aankomst in Bangkok

Dag 1: Aankomst in Bangkok

Bij aankomst op de luchthaven wordt u verwelkomd met een vrolijk Sawadee Ka! Welkom in het ‘Land van de Glimlach’! Een transfer brengt u naar Royal Rattanakosin Hotel, waar u heerlijk kunt bijkomen. 's Avonds is het leuk om Khao San Road te verkennen, deze ‘backpackersstraat’ is zeer geliefd bij reizigers van over de hele wereld. Of pak wat grootser uit en ga naar een van de talloze ‘rooftopbars’ waar u met een cocktail of biertje in de hand kunt genieten van een verbluffend uitzicht over deze bruisende metropool. Accommodatie : Royal Rattanakosin Hotel (Bangkok)
Plaats:
Bangkok

Vrije dag in Bangkok

Dag 2: Vrije dag in Bangkok

U heeft twee dagen de tijd om het levendige en kleurrijke Bangkok te ontdekken. Doe dit op eigen gelegenheid, of boek één van onze leuke tours. Kies bijvoorbeeld voor een fietstocht en beleef zo het echte Bangkok! De Thai staan vrolijk te zwaaien terwijl u bijna hun woonkamers in fietst. Overal wordt gekookt en spelen kinderen. Met een boot steken we de rivier over, waar het prachtig groen en rustig is, een compleet andere wereld. Accommodatie : Royal Rattanakosin Hotel (Bangkok)
Plaats:
Bangkok

Vrije dag in Bangkok

Dag 3: Vrije dag in Bangkok

Nog een vrije dag met de mogelijkheid om een tour te boeken. Verken bijvoorbeeld met een lokale gids de mooiste tempels van Bangkok en leer meer over de cultuur van de Thaise mensen. Het Koninklijk Paleis, de Wat Phra Kaew tempel met de smaragden Boeddha en de Wat Pho tempel met de enorme liggende Boeddha mag u niet overslaan. ’s Avonds kunt u een bijzondere dinnercruise maken over de Chao Praya rivier. Geniet van het heerlijke Thaise eten en een aangenaam briesje terwijl de verlichte stad aan u voorbij trekt. Accommodatie : Royal Rattanakosin Hotel (Bangkok)
Plaats:
Bangkok

De geschiedenis van Kanchanaburi

Dag 4: De geschiedenis van Kanchanaburi

Vandaag laat u Bangkok achter u. Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar het treinstation gebracht. Hier stapt u op de trein naar Kanchanburi, bekend om zijn geschiedenis en van de film ‘The Bridge on the River Kwai’. Deze brug is zeker een bezoekje waard en indien u meer wilt leren over haar geschiedenis, kunt u bijvoorbeeld de Hellfire Pass Memorial bezoeken. Ook is een ritje met de trein over deze beruchte spoorlijn een optie. Accommodatie : River Kwai Resotel (Kanchanaburi)
Plaats:
Kanchanaburi

Optioneel: bezoek Erawan watervallen

Dag 5: Optioneel: bezoek Erawan watervallen

Vandaag heeft u de tijd om de bijzondere omgeving verder te verkennen. U kunt hier één van de mooiste watervallen van Thailand bezoeken: de Erawan watervallen. Hier valt het water via 7 plateaus over een afstand van 1500 meter naar beneden. Hoe verder u naar boven loopt, hoe lastiger het pad. Maar u wordt er rijkelijk voor beloond. Probeer in ieder geval plateau 5 te bereiken, die vinden wij persoonlijk het allermooist. Vergeet ook uw zwemkleding niet, want het is heerlijk om na de klim verkoeling te zoeken in het heldere water. Accommodatie : River Kwai Resotel (Kanchanaburi)
Plaats:
Kanchanaburi

Bus naar het noorden

Dag 6: Bus naar het noorden

U heeft een vrije ochtend en middag in Kanchanaburi en in het begin van de avond stapt u op de VIP bus naar de volgende bestemming: Chiang Mai. De stad is gelegen tussen de bergen en wordt ook wel de ‘Roos van het Noorden’ genoemd. ​Overnachting in een comfortabele VIP bus
Plaats:
Chiang Mai

Ontdek het gezellige Chiang Mai

Dag 7: Ontdek het gezellige Chiang Mai

Kom even bij van de reis en lees een boek bij het zwembad, of wandel door het sfeervolle centrum van de stad. Voor leuke en unieke souvenirs is de nachtbazaar een must. Hier is vrijwel alles te koop en de prijzen zijn er gunstig. Vergeet niet om af te dingen, dat hoort bij de Thaise cultuur. Doe het met een glimlach en soms krijgt u wel 50% van de prijs af. Ook kunt u hier terecht voor een ontspannende massage of een heerlijke Thaise maaltijd.  Accommodatie : Ratana Hotel (Chiang Mai)
Plaats:
Chiang Mai

Vrije dag in Chiang Mai

Dag 8: Vrije dag in Chiang Mai

Neem vandaag een dagje rust in het hotel en geniet van het zwembad. Of ga erop uit om de omgeving van de stad te verkennen. U kunt een meerdaagse trekking door de jungle en langs bergdorpen maken om het lokale leven te zien en de bergstammen te ontmoeten.  Accommodatie : Ratana Hotel (Chiang Mai)
Plaats:
Chiang Mai

Vrije dag in Chiang Mai

Dag 9: Vrije dag in Chiang Mai

​In Chiang Mai is genoeg te beleven! Verken de authentieke tempels, die anders zijn dan in Bangkok en zeker niet minder mooi. Ga mee op een fietstocht en verken het platteland of leer heerlijke Thaise gerechten koken, zodat u thuis nog lang na kunt genieten van uw reis. En heeft u nog niet genoeg geshopt? In het weekend zijn er ook nog twee andere leuke avondmarkten. Aan souvenirs en lekkere Thaise snacks geen gebrek. Accommodatie : Ratana Hotel (Chiang Mai)
Plaats:
Chiang Mai

Verder naar het noorden, rit naar Pai

Dag 10: Verder naar het noorden, rit naar Pai

Laat de drukte van Chiang Mai achter u en reis per openbare bus naar het rustige bergdorpje Pai. Er hangt hier een zeer aangename en gezellige sfeer. Pai staat bekend om zijn bergvolkeren, grotten, heetwaterbronnen en watervallen. De komende twee dagen heeft u alle tijd om deze hoogtepunten te verkennen. Accommodatie : Baan Krating Pai (Pai)
Plaats:
Pai

Vrije dag in Pai

Dag 11: Vrije dag in Pai

Wist u dat er een canyon in Pai ligt? Zet deze zeker op uw ‘to visit’ lijst! Tijdens de zonsondergang is het hier nog mooier! Wandel ook over de herdenkingsbrug uit de Tweede Wereldoorlog. De grote witte Boeddha is een andere highlight. U moet even klimmen, maar hebt dan een geweldig panoramisch uitzicht over de omgeving. En geniet 's avonds van het gezellige centrum van het stadje met veel leuke barretjes en restaurants.  Accommodatie : Baan Krating Pai (Pai)
Plaats:
Pai

De omgeving van Pai

Dag 12: De omgeving van Pai

Een tweede vrije dag om Pai en omgeving te ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld de Tham Lod grot per bamboeboot, dit is één van de meest indrukwekkende grotten in Thailand en een deel is alleen per bamboeboot te bereiken! En glij van de natuurlijke glijbaan en koel af in de Mor Paeng waterval. Accommodatie : Baan Krating Pai (Pai)
Plaats:
Pai

Vlucht naar het zuiden

Dag 13: Vlucht naar het zuiden

De tour door het ruige noorden van Thailand zit er op. Vandaag pakt u de bus terug naar Chiang Mai vanwaar u op het vliegtuig naar Surat Thani stapt. Surat Thani is de poort naar het adembenemende Khao Sok Nationaal Park. In Surat Thani staat uw transfer al klaar om u naar de boomhut te brengen waar u de komende nachten verblijft. Accommodatie : Khao Sok Paradise Resort (Khao Sok)
Plaats:
Surat Thani,Khao Sok

De jungle van Khao Sok

Dag 14: De jungle van Khao Sok

De komende twee nachten verblijft u middenin de jungle in een echte boomhut! Maar wel in stijl, u heeft gewoon uw eigen badkamer, elektriciteit en warm water. Er is hier veel te beleven! Zo kunt u vandaag bijvoorbeeld gaan tuben op de Klong Sok rivier. Drijvend op een rubberen band wordt u langzaam meegevoerd door de jungle. Een rustgevende manier om de mooie natuur van dichtbij te beleven.  Accommodatie : Khao Sok Paradise Resort (Khao Sok)
Plaats:
Khao Sok

De jungle van Khao Sok

Dag 15: De jungle van Khao Sok

Een must in deze omgeving is het maken van een boottocht over het schilderachtige Cheow Lan meer met zijn hoge rotsformaties. Het wordt vaak vergeleken met het Vietnamese Halong Bay of het Chinese Guillin. U ziet hier vele kwetterende vogels en gillende makaken. Gaat u mee met de tour, dan maakt u ook een korte stop bij de lokale markt van Takhun, om ingrediënten voor de lunch te kopen. U bezoekt een vissersdorp, een waterval en een vleermuizengrot. Accommodatie : Khao Sok Paradise Resort (Khao Sok)
Plaats:
Khao Sok

Naar de paradijselijke eilanden

Dag 16: Naar de paradijselijke eilanden

Heeft u genoeg indrukwekkende foto’s gemaakt? Het is tijd om per bus en ferry naar het tropische Thailand te varen. De komende twee dagen staan in het teken van wuivende palmbomen en hagelwitte stranden! Op naar Koh Phangan! Accommodatie : Lime 'n Soda Backpackers Beach Resort (Koh Phangan)
Plaats:
Palita Lodge Koh Phangan

Ontspannen op Koh Phangan

Dag 17: Ontspannen op Koh Phangan

Kies ervoor om de prachtige baai per kano te verkennen of maak een tocht door de jungle. Nabij Koh Phangan ligt bovendien één van de mooiste nationale parken: Ang Thong Marine Park. Het park bestaat uit 42 eilandjes die overwoekerd zijn door een tropisch regenwoud met orchideeën. Het uitzicht is fenomenaal. Daarnaast zijn er vele koraalriffen die u al snorkelend kunt bewonderen.  Accommodatie : Lime 'n Soda Backpackers Beach Resort (Koh Phangan)
Plaats:
Palita Lodge Koh Phangan

Ontspannen op Koh Phangan

Dag 18: Ontspannen op Koh Phangan

Nog een vrije dag op het eiland. Houdt u van duiken? Er zijn hier vele duikmogelijkheden, zowel bij Ang Thong Marine als bij het naastgelegen Sail Rock. ‘s Avonds kunt u heerlijk dineren bij één van de restaurants op het strand. Geniet van de ontspannen sfeer en het lekkere eten, terwijl uw voeten heerlijk in het zand bungelen en de zon langzaam ondergaat. Daarnaast zijn er vele strandfeesten, het bekendste feest is de maandelijkse Full Moon party in het plaatsje Haad Rin. Tijdens het feest dansen duizenden feestgangers in fluoriserende outfits tot de zon langzaam opkomt. Accommodatie : Lime 'n Soda Backpackers Beach Resort (Koh Phangan)
Plaats:
Palita Lodge Koh Phangan

De boot naar het volgende eiland

Dag 19: De boot naar het volgende eiland

In de ochtend word u opgehaald bij het hotel op Koh Phangan, vanwaar u naar de haven gereden wordt. Per boot vaart u naar je volgende paradijselijke bestemming: Koh Tao. Accommodatie : Simple Life Resort (Koh Tao)
Plaats:
Koh Tao

De onderwaterwereld van Koh Tao

Dag 20: De onderwaterwereld van Koh Tao

Heeft u altijd al eens willen duiken? Dan is dit uw kans! Als u nog nooit gedoken hebt, kunt u een introductieduik maken. Zeepaardjes, papegaaivissen en schildpadden, ze zwemmen hier allemaal rond. En als u geluk heeft dan komt u de zeldzame walvishaai tegen. Zwemt u toch liever aan de oppervlakte, dan zijn er ook voldoende prachtige snorkelmogelijkheden. Naast relaxen op het lange zandstrand, is het ook leuk om het groene binnenland te verkennen. Zo is er bijvoorbeeld een prachtig uitzichtpunt waar u wordt getrakteerd op een weids uitzicht over het eiland. ‘s Avonds kunt u Sairee Beach verkennen waar u kunt eten en drinken in één van de gezellige restaurants en strandbars. Accommodatie : Simple Life Resort (Koh Tao)
Plaats:
Koh Tao

Terugreis via Bangkok

Dag 21: Terugreis via Bangkok

En dan komt er alweer een einde aan deze mooie rondreis. Vandaag vaart u weer terug naar het vaste land waar u op de bus richting Bangkok stapt. Eenmaal op het busstation staat de transfer klaar om u naar het vliegveld te brengen. Wij wensen u een goede reis en zien u graag weer terug!
Plaats:
Bangkok
Praktische informatie
Budget vanaf€ 1.399 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Inbegrepen in de prijsBinnenlandse vluchten
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Thailand volgens uw wensen