Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
De ultieme trip door Thailand, Laos en Cambodja

ThailandDe ultieme trip door Thailand, Laos en Cambodja

Hoogtepunten
Begin een bijzondere reis door Zuidoost Azië met een bezoek aan de belangrijkste trekpleisters van Bangkok. Dan reist u naar Kanchanaburi, waar u de brug over de River Kwai en de prachtige Erawan watervallen bezoekt. Wandel langs tempelruïnes in Ayutthaya en neem de nachttrein naar Chiang Mai. In Laos geniet u van een cruise op de Mekong, bezoekt u de culturele hoofdstad Luang Prabang en ontdekt u lieflijk Vang Vieng. Dan reist u naar de hoofdstad Vientiane voor een leuke stadstour en een vlucht naar uw laatste bestemming, Cambodja. Ontdek de geschiedenis van hoofdstad Phnom Penh en reis dan naar Siem Reap voor een bezoek aan het wereldberoemde tempelcomplex Angkor Wat. En na al deze indrukken is het tijd voor zon, zee en strand en geniet u van een paar relaxte dagen op bounty eiland Koh Chang.
Reisideeën aangeraden door
Mels Lokale*r Thailand Expert*in
Duur van de reis
25 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 3.450
Reisprogramma
Aankomst in Bangkok

Dag 1: Aankomst in Bangkok

Sawasdee Ka! Welkom in Thailand. Bij aankomst op de luchthaven van Bangkok wordt u vrolijk begroet. Met een transfer wordt u naar het hotel gebracht, dat een goede ligging heeft in het centrum en van allerlei faciliteiten is voorzien. Maak gebruik van het zwembad, de spa en neem een goede massage. En voor tips en advies brengt u een bezoek aan ons kantoor, dat gevestigd is in het hotel. Accommodatie : Eastin Hotel Makkasan (Bangkok)
Plaats:
Bangkok

Stadstour door Bangkok

Dag 2: Stadstour door Bangkok

Leer veelzijdig Bangkok vandaag kennen. We beginnen met het koninklijke paleis, de Wat Phra Kaew tempel en Wat Pho, de grootste en oudste tempel. Bezoek een bloemenmarkt en geniet van een Thaise lunch. Dan bekijkt u de stad verder vanaf het water. U vaart door de Thaise klongs, de levensaders van de stad, waar de mensen aan het water wonen. Zie hoe de parlevinkers hun koopwaar vanaf de boot proberen aan te bieden. Een transfer brengt u terug naar het hotel.  Optioneel: geniet van een smakelijk diner terwijl verlicht Bangkok aan u voorbij trekt tijdens een dinner cruise Accommodatie : Eastin Hotel Makkasan (Bangkok)
Plaats:
Bangkok

Vrije dag in Bangkok

Dag 3: Vrije dag in Bangkok

Deze dag is ter vrije besteding. Ontdek Bangkok op eigen houtje of ga met ons mee op de fiets voor een onvergetelijke fietstour door het hartje van Bangkok! Accommodatie : Eastin Hotel Makkasan (Bangkok)
Plaats:
Bangkok

Bijzondere markten en een middag geschiedenis in Kanchanaburi

Dag 4: Bijzondere markten en een middag geschiedenis in Kanchanaburi

Op uw laatste ochtend in de hoofdstad bezoekt u de Maeklong markt die om de spoorlijn is gebouwd. Als de trein langskomt moet iedereen zijn koopwaar verplaatsen! De volgende stop is een drijvende markt, waar u met een longtailboat rondvaart. U ziet huizen op palen en monniken die met schaaltjes gedoneerd eten ophalen. Dan rijdt u door naar Kanchanaburi. Na een lunch bezoekt u de Hell Fire Pass, waar u meer leert over de beruchte geschiedenis van de onder dwangarbeid aangelegde Birmaspoorlijn. U eindigt de dag in een unieke accommodatie: de River Kwai Jungle Rafts. Dit drijvende hotel is de is de ideale oase aan de rivier.  Accommodatie : Jungle Rafts (Kwai river)
Plaats:
Bangkok,Kanchanaburi

Een frisse duik in de Erawan watervallen

Dag 5: Een frisse duik in de Erawan watervallen

Vroeg uit de veren, want in de vroege ochtend worden de olifanten getrakteerd op een heerlijk bad in de rivier. Dan gaat u naar een bijzonder mooie waterval met 7 plateaus over een afstand van 1,5 km. De Erawan watervallen zijn een lust voor het oog! Probeer in elk geval tot plateau 5 te lopen, die vinden wij het mooist. En neem vooral ook een frisse duik. Die middag kunt u vrij besteden in Kanchanaburi. Die avond wordt een diner geserveerd in een lokaal restaurant. Optioneel: maak een ritje over de Birmaspoorlijn en geniet van een fenomenaal uitzicht Accommodatie : Pung-Waan Resort (Kanchanaburi)
Plaats:
Kanchanaburi,Erawan

De ruïnes van Ayutthaya

Dag 6: De ruïnes van Ayutthaya

U kunt de stad niet verlaten onder een bezoek te brengen aan de beroemde ‘Bridge over The River Kwai’. Met een beetje geluk ziet u hoe een trein zich langzaam over de brug verplaatst. Na een bezoek aan een geallieerden begraafplaats reizen we door naar de voormalige hoofdstad Ayutthaya. Na de lunch ontdekt u de tempels en ruïnes en krijgt u een indruk van hoe de stad er in haar glorieuze jaren uit heeft gezien. ’s Avonds gaat u per nachttrein naar Chiang Mai. Doe een lekkere warme trui aan voor de airco en val al wiegend in slaap.  Accommodatie: 2e klas slaaptrein Ayutthaya - Chiang Mai
Plaats:
Ayutthaya,Chiang Mai

Vrije dag in Chiang Mai

Dag 7: Vrije dag in Chiang Mai

Word wakker in Chiang Mai, de tweede stad van Thailand (ontbijt is niet inclusief). De stad is prachtig gelegen tussen de bergen en wordt ook wel de ‘Roos van het Noorden’ genoemd. Na een transfer naar het hotel kunt u de rest van de dag vrij indelen. Rust uit bij het zwembad na de nacht in de trein, of maak een wandeling door het sfeervolle centrum. Voor leuke en unieke souvenirs is de nachtbazaar een must. Hier is vrijwel alles voor een prikkie te koop. U kunt hier ook terecht voor een Thaise massage of heerlijk Thais eten.  Accommodatie : Chiangmai Gate (Chiang Mai)
Plaats:
Chiang Mai

Chiang Mai op eigen gelegenheid

Dag 8: Chiang Mai op eigen gelegenheid

Vandaag is ter vrije besteding, maar dat wil niet zeggen dat er niks te doen is! U kunt een leuke fietstocht maken door de omgeving van Chiang Mai of als een gibbon door de bomen vliegen tijdens een zogenaamde canopy- tour. Doe een kookcursus of bezoek de beroemdste tempel van het noorden, de Wat Phra That Doi Suthep, gelegen op een half uurtje rijden van de stad. Bovenop de berg heeft deze tempel een fantastisch uitzicht over de hele stad! Accommodatie : Chiangmai Gate (Chiang Mai)
Plaats:
Chiang Mai

Laatste vrije dag in Chiang Mai

Dag 9: Laatste vrije dag in Chiang Mai

En ook vandaag mag u helemaal zelf bepalen wat u doet. In een stad als Chiang Mai hoeft u zich geen moment te vervelen. Spring bijvoorbeeld op de fiets en maak kennis met het platteland.  Accommodatie : Chiangmai Gate (Chiang Mai)
Plaats:
Chiang Mai

Via de Witte Tempel naar de Mekong

Dag 10: Via de Witte Tempel naar de Mekong

We pikken u op bij het hotel voor een transfer naar Chiang Khong, gelegen aan de machtige Mekong rivier. Onderweg kunnen we in Chiang Rai een bezoek brengen aan de beroemde Witte Tempel. In de loop van de middag komt u aan op uw bestemming, waar u de avond vrij te besteden heeft. Accommodatie : Chiakhong Teak Garden (Chiang Khong)
Plaats:
Chiang Rai,Chiang Khong

Cruise naar Luang Prabang

Dag 11: Cruise naar Luang Prabang

Zeg gedag tegen Thailand en maak u klaar voor het volgende avontuur. U wordt afgezet bij de grens, waar u met een bus de brug naar Laos oversteekt. Na de nodige formaliteiten wacht de gids u op aan de andere kant. Ga aan boord van een comfortabele boot voor een 2-daagse cruise naar Luang Prabang, een onvergetelijke tocht! Zie het prachtige landschap aan u voorbij gaan. Af en toe bezoekt u een dorpje en leert u meer over de bewoners van de Mekongoevers. Aan het eind van de middag legt de boot aan in het plaatsje Pak Beng voor de overnachting. 
Plaats:
Houay Xai,Pak Beng

Aankomst in Luang Prabang

Dag 12: Aankomst in Luang Prabang

Tijdens het tweede deel van uw cruise over de Mekong legt u aan bij de beroemde Pak Ou grotten. Dan bereikt u uw bestemming voor de komende dagen: Het prachtige Luang Prabang. Dit charmante stadje staat in z’n geheel op de UNESCO Werelderfgoedlijst, dus met rede verblijft u hier 3 nachten. Het heeft een rijke historie en het oude centrum is zeer compact en gelegen op een landtong tussen de Mekong en de Nam Khan rivier. Accommodatie : Villa Chitdara (Luang Prabang)
Plaats:
Luang Prabang

Vrije dag in Luang Prabang

Dag 13: Vrije dag in Luang Prabang

Verken de historische stad vandaag op eigen gelegenheid vanuit uw gunstig gelegen hotel. Bewonder de prachtige oude tempels, geniet van de relaxte sfeer en de vele leuke hippe restaurantjes en koffietentjes. Optioneel kunt u een fietstocht maken langs een school voor monniken, een vredesstupa, een dorpje dat bekend is om de uitstekende weefkunsten van de inwoners en het graf van Henry Mouhot, de Fransman die Angkor Wat ‘herontdekte’. En er is tijd voor een simpele Laotiaanse lunch voor uw terugkeert naar het hotel.  Accommodatie : Villa Chitdara (Luang Prabang)
Plaats:
Luang Prabang

Een laatste dag Luang Prabang

Dag 14: Een laatste dag Luang Prabang

Ook vandaag is een vrij te besteden dag, maar dat is zeker geen straf. Bezoek de prachtige tempels of aanschouw van een terras met een heerlijk kopje koffie hoe de lokale bevolking druk in de weer is met van alles en nog wat. Of breng een bezoek aan de prachtige Kueng Si watervallen die op een half uur rijden liggen. Een ritje buiten de stad neemt u onherroepelijk mee de bergen in, geniet dus van de prachtige omgeving. Accommodatie : Villa Chitdara (Luang Prabang)
Plaats:
Luang Prabang

Door de bergen naar Vang Vieng

Dag 15: Door de bergen naar Vang Vieng

De reis gaat verder naar Vang Vieng, u rijdt een fantastische route door de bergen waar er her en der zal worden gestopt voor een foto. Geniet tijdens de lunch van misschien wel het mooiste uitzicht van Laos. Vang Vieng is een klein plaatsje dat bekend is vanwege de prachtige omgeving en de grote diversiteit aan minderheidsgroepen die hier wonen. We zullen zorgen dat we voor zonsondergang in het hotel zijn, want dit is een fantastische plek om de zon achter de bergen te zien zakken. Accommodatie : Thavonsouk Resort (Vang Vieng)
Plaats:
Vang Vieng

De omgeving van Vang Vieng

Dag 16: De omgeving van Vang Vieng

Trek erop uit om de prachtige omgeving van het kleine bergdorpje te verkennen. U bezoekt onder anderen de Tham Chang grotten, de zogenaamde ‘Blue Lagoon’ en de Tham Phu Kham grotten. Als u wilt kunt u hier ook zwemmen in het heldere turquoise water, dus vergeet uw zwemkleding niet. Accommodatie : Thavonsouk Resort (Vang Vieng)
Plaats:
Vang Vieng

Stadstour in Vientiane

Dag 17: Stadstour in Vientiane

Uw volgende bestemming is de hoofdstad van Laos, Vientiane, gelegen aan de oevers van de machtige Mekong rivier. In de middag staat er een stadstour op het programma. Hierbij bezoekt u de belangrijkste hoogtepunten van deze oude stad. Zo is er de Arc de Triomf van Vientiane, Wat Sisaket en de beroemdste stupa That Luang. De avond is vrij te besteden. Slenter over de grote boulevard en geniet van het uitgebreide aanbod aan restaurants. Accommodatie : Usouk (Vientiane)
Plaats:
Vientiane

Vlucht naar Phnom Penh, Cambodja

Dag 18: Vlucht naar Phnom Penh, Cambodja

Slaap vanochtend heerlijk uit, want u vliegt pas rond het middaguur van Vientiane naar Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodja. Hier aangekomen heeft u de rest van de dag vrij te besteden. Het hotel is centraal gelegen dus u kunt van hieruit zelf al een beetje de stad verkennen. Slenter over de brede boulevard en duik één van de vele terrasjes op. Accommodatie : Ohana (Phnom Penh)
Plaats:
Phnom Penh

Stadstour en Killing Fields

Dag 19: Stadstour en Killing Fields

Het programma van vandaag is erg divers. U stapt op een tuk tuk naar het genocide museum S21 Tuol Sleng om meer te leren over de gruwelijkheden van de Rode Khmer. Dan is het een kort ritje naar het prachtige Koninklijk paleis. Na de lunch rijdt u in een half uur naar het lugubere Choeung Ek, beter bekend als The Killing Fields. Hier zijn vele duizenden mensen gedood en begraven in massagraven. Sta stil bij deze gitzwarte bladzijde uit de Cambodjaanse geschiedenis. De avond kunt u vrij besteden, ga in het weekend naar de avondmarkt of duik het bruisende nachtleven in.  Accommodatie : Ohana (Phnom Penh)
Plaats:
Phnom Penh

Transfer naar Siem Reap

Dag 20: Transfer naar Siem Reap

U reist met een privévoertuig van Phnom Penh naar Siem Reap waar u naar aankomst weer de tijd heeft om zelf de stad een beetje te verkennen of gewoon te relaxen aan de rand van het zwembad om weer op kracht te komen voor morgen. Accommodatie : Sonalong (Siem Reap)
Plaats:
Siem Reap

Grand Angkor Tour

Dag 21: Grand Angkor Tour

Maak u klaar voor een tour door één van 's werelds beroemdste architectonische hoogstandjes aller tijden, Angkor Wat. Met een tuk tuk rijdt u langs de belangrijkste tempels: Angkor Wat, Bayon met zijn uitgehouwen Boeddhagezichten en de overwoekerde jungle tempel Ta Prohm, dat gebruikt is in de film Tomb Raider met Angelina Jolie. Tussen de tempelbezoeken kunt u in de schaduw van de bomen genieten van een verse kokosnoot. Een heerlijk dagje sightseeing! Accommodatie : Sonalong (Siem Reap)
Plaats:
Siem Reap,Angkor Wat

Relaxen op een paradijselijk eiland

Dag 22: Relaxen op een paradijselijk eiland

Vandaag een lange reisdag voor de boeg want u reist weer terug naar Thailand. Dit keer naar het prachtige eiland Koh Chang. Uw wordt vanaf het hotel in Siem Reap naar de grens gebracht, na het oversteken van de grens naar Thailand staat ook daar een auto of busje te wachten om u naar Koh Chang te brengen. De komende dagen kunt u genieten van de mooie stranden en de prachtige schoonheid van het eiland. Het resort is luxe en comfortabel, u komt hier absoluut niks te kort! Accommodatie : Awa Resort (Koh Chang)
Plaats:
Koh Chang

Twee dagen ultieme ontspanning

Dag 23 tot 24: Twee dagen ultieme ontspanning

U kunt deze dagen volledig genieten van de witte stranden en het fijne resort. Of wilt u liever iets actiefs doen? Bezoek dan een waterval in het groene binnenland of ga naar een vissershaven waar u in een restaurant de verse zeevruchten kunt proeven. Het is ook mogelijk om een snorkeltour te doen en zo de onderwaterwereld van Thailand ook te ontdekken. Accommodatie : Awa Resort (Koh Chang)

Vertrek vanaf Bangkok

Dag 25: Vertrek vanaf Bangkok

Volledig uitgerust en opgeladen keert u vandaag huiswaarts. U wordt opgehaald voor de transfer naar de luchthaven en de vlucht naar huis. In de afgelopen 25 dagen heeft u Zuidoost Azië op zijn best kunnen beleven. We hopen dat u heeft genoten en zien u graag nog een keertje terug. 
Plaats:
Bangkok
Praktische informatie
Budget vanaf€ 3.450 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Inbegrepen in de prijsBinnenlandse vluchten
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Thailand volgens uw wensen