Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Duiken en relaxen in de Golf van Thailand

ThailandDuiken en relaxen in de Golf van Thailand

Avontuur
Thailand staat bekend om haar paradijselijke eilanden en onderwaterwereld, altijd al gedroomd om dit met eigen ogen te bekijken? Tijdens de 16-daagse rondreis in Thailand maakt u kennis met het ‘kokosnoteneiland’ en gezellige Koh Samui, het ruige en idyllische Koh Phangan en het prachtige relaxte eiland Koh Tao. U duikt tussen vissen die u normaal alleen in een aquarium ziet en geniet daarnaast van sfeervolle avondmarkten, lokale vissersdorpjes en prachtige stranden. Een Thaise massage op het strand maakt deze droomvakantie compleet! En we sluiten af met een paar dagen bruisend Bangkok.  * Deze reis is geschikt voor gecertificeerde duikers. Het is ook mogelijk om tijdens de duikreis je diploma te halen. Laat het ons weten als u nog niet gecertificeerd bent, dan passen we uw reisvoorstel hierop aan
Reisideeën aangeraden door
Mels Lokale*r Thailand Expert*in
Duur van de reis
15 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 1.899
Reisprogramma
Gelijk door naar het eerste eiland

Dag 1: Gelijk door naar het eerste eiland

Welkom in Thailand! Na aankomst in Bangkok vliegt u in een uurtje naar Koh Samui, het op twee na grootste eiland van Thailand, dat ook wel ‘kokosnoteneiland’ wordt genoemd. Het eilandhoppen gaat beginnen! U wordt opgewacht en naar het hotel gebracht. Vroeger waren de kokospalmplantages en de visserij de grootste inkomstenbronnen van de lokale bevolking, tegenwoordig is er voor ieder wat wils. Van verlaten stranden, lokale dorpjes tot luxueuze spa’s en hotels. Accommodatie : Am Samui Palace (Koh Samui)
Plaats:
Ko Samui

Eerste duik in Thaise wateren

Dag 2: Eerste duik in Thaise wateren

U wordt vroeg opgehaald voor een eerste avontuur onder water. U zoekt uw duikuitrusting bij elkaar en krijgt dan een briefing en een heerlijk ontbijt aan boord van de boot richting de eerste duiklocatie. Tijdens deze reis gaan we telkens twee keer duiken op een dag en tussendoor is er tijd voor lunch op de boot. Rond Koh Samui zijn tal van leuke duiklocaties. Afhankelijk van het weer en uw wensen wordt er een mooie plek uitgezocht om het leven onder water te bewonderen.  Accommodatie : Am Samui Palace (Koh Samui)
Plaats:
Ko Samui

Twee duiken bij Koh Samui

Dag 3: Twee duiken bij Koh Samui

We gaan aan boord voor twee nieuwe duiken. In de wateren rond Koh Samui is ontzettend veel te zien. Het gebied staat bekend om het heldere water, het indrukwekkende en kleurrijke koraal en een grote verscheidenheid aan vissen. Er zwemmen hier bijvoorbeeld tonijnen, enorme groupers en scholen barracuda's en makrelen. En met een beetje geluk komt u tijdens deze reis een walvishaai tegen, die worden het meest gespot in april, mei en september.  Accommodatie : Am Samui Palace (Koh Samui)
Plaats:
Ko Samui

Vrije dag op Koh Samui*

Dag 4: Vrije dag op Koh Samui*

Geniet van het tropische eiland. Een echte aanrader is een bezoek aan het Ang Thong Nationaal Marine Park. Kajak door het beschermde gebied waar 42 eilanden en kalkstenen rotsformaties stijl uit de zee oprijzen. Het is een prachtig gezicht! U kunt ook goed snorkelen bij de schitterende koraalriffen en er is een uitkijkpunt met een prachtig panoramisch uitzicht op de vele kleine eilandjes. * Optioneel kunt u vandaag nog twee duiken maken Accommodatie : Am Samui Palace (Koh Samui)
Plaats:
Ko Samui

Boottocht naar Koh Phangan

Dag 5: Boottocht naar Koh Phangan

U laat Koh Samui achter zich en reist naar het ongerepte, jungle-achtige Koh Phangan wat alleen per boot te bereiken is. Koh Phangan ligt op slechts een half uur varen van Koh Samui, maar het heeft een heel ander karakter. Het eiland is beroemd om zijn Full Moon party, maar wat niet veel mensen weten is dat het een prachtig ruig binnenland heeft en paradijselijke, rustige stranden. Accommodatie : Milky Bay (Koh Phangan)
Plaats:
Palita Lodge Koh Phangan

De onderwaterwereld bij Koh Phangan

Dag 6: De onderwaterwereld bij Koh Phangan

Tussen Koh Phangan en Koh Tao ligt Sail Rock, dat wordt beschouwd als de eerste duiklocatie in de Golf van Thailand. U gaat de komende dagen het koraalrif, dat tot 15 meter boven en tot 40 meter onder het oppervlakte uitsteekt verkennen. U kunt hier mooie verticale duiken maken, of door een schoorsteen van 6 meter naar 18 meter zwemmen. U daalt vandaag twee keer af in zee, maar deze duiklocatie is zo groot en divers, dat er morgen ook nog genoeg te zien is! Accommodatie : Milky Bay (Koh Phangan)
Plaats:
Palita Lodge Koh Phangan

Zwem nogmaals om Sail Rock

Dag 7: Zwem nogmaals om Sail Rock

Weer terug naar Sail Rock voor twee nieuwe duiken. Tijdens uw duik ziet u grotere pelagische vissen, waaronder chevron barracuda's, grote scholen makreel, jacks, trevally en tonijnen. Sail Rock is een van de beste plekken in Thailand om de walvishaai te zien, met een beetje geluk spot u er één! Reuze murenen en leeuwen hebben hier ook hun intrek genomen. En de Trigger-vissen zijn erg speels tijdens hun nestperiode.  Accommodatie : Milky Bay (Koh Phangan)
Plaats:
Palita Lodge Koh Phangan

Vrije dag op Koh Phangan*

Dag 8: Vrije dag op Koh Phangan*

Ontdek het groene binnenland met fenomenale panorama's van diverse uitzichtpunten van Koh Phangan of ga op zoek naar de verborgen paradijselijke stranden en watervallen. Mocht u het Ang Thong Marine National Park nog niet hebben bezocht, dan is dit ook goed te doen vanaf Koh Phangan. Een andere must do is een bezoekje aan de Thong Sala Night Market, waar u overheerlijke vis en zeevruchten kunt eten. Leer Thais koken met een kookcursus of ga mee met een jungletrekking. ​* Optioneel kunt u vandaag nog twee duiken maken Accommodatie : Milky Bay (Koh Phangan)
Plaats:
Palita Lodge Koh Phangan

Naar het laatste eiland

Dag 9: Naar het laatste eiland

In de loop van de dag wordt u opgehaald en naar de haven van Koh Phangan gebracht. Vanaf hier reist u in ongeveer 1,5 uur per boot naar Koh Tao. Na de transfer naar het hotel heeft u de rest van de dag ter vrije besteding. Geniet van het resort met zwembad of verken alvast het gezellige eiland.  Accommodatie : Sensi Paradise Beach Resort (Koh Tao)
Plaats:
Koh Tao

Het bekendste duikeiland

Dag 10: Het bekendste duikeiland

Koh Tao staat bekend als dé duikbestemming van Thailand, dit mogen we tijdens deze reis natuurlijk niet missen. Er is een groot aantal duiklocaties rond het eiland en ze hebben allemaal hun eigen bijzondere kwaliteiten. Eén ding is in elk geval zoe goed als zeker, Koh Tao betekent letterlijk 'Het Eiland van Schildpadden', omdat deze in grote getale aanwezig zijn. De kans zit er dus dik in dat u er vandaag één of meer tegenkomt. En ook hier zwemt af en toe een walvishaai voorbij.  Accommodatie : Sensi Paradise Beach Resort (Koh Tao)
Plaats:
Koh Tao

Nog twee keer duiken

Dag 11: Nog twee keer duiken

De laatste twee duiken van deze reis zullen weer ergens rond Koh Tao zijn, afhangend van de omstandigheden en de mogelijkheden. Er zijn hier locaties met rotsen, waar ook dieper gedoken kan worden, maar u kunt ook bij de kust in een zanderige baai de onderwaterwereld verkennen. Bewonder het kleurrijke koraal en ga voor een laatste keer op zoek naar verschillende soorten roggen, trigger-vissen, gele box-vissen, murenen en natuurlijk schildpadden. De onderwaterwereld is hier werkelijk fantastisch! Accommodatie : Sensi Paradise Beach Resort (Koh Tao)
Plaats:
Koh Tao

Vrije dag op Koh Tao*

Dag 12: Vrije dag op Koh Tao*

Ga op onderzoek uit op Koh Tao. Bezoek bijvoorbeeld het naastgelegen Koh Nang Yuan. U vindt hier 3 kleine bounty eilanden die door een parelwitte zandstrook met elkaar verbonden zijn. Er zijn weinig plekken waar het water zo helder is, een fantastische snorkel- en zwemplek! ’s Avonds is het leuk om naar Sairee Beach te gaan, de zonsondergang is hier adembenemend. Er zijn hier veel gezellige restaurantjes, waar u heerlijk kunt dineren met uitzicht op zee. ​* Optioneel kunt u vandaag nog twee duiken maken Accommodatie : Sensi Paradise Beach Resort (Koh Tao)
Plaats:
Koh Tao

Terug naar de hoofdstad

Dag 13: Terug naar de hoofdstad

Het is tijd om afscheid te nemen van de Thaise eilanden. In de ochtend vertrekt u per boot naar Chumpon, waarna u per bus naar Bangkok reist. De totale reistijd is zo’n 12 uur.* Bij aankomst op het busstation in Bangkok wacht de chauffeur u op en brengt u naar het Eastin Hotel Makkasan Bangkok voor wat welverdiende rust.  * Voor een meerprijs boeken we een binnenlandse vlucht voor u, vraag ons naar de mogelijkheden Accommodatie : Eastin Hotel Makkasan (Bangkok)
Plaats:
Bangkok

Fietstocht in Bangkok

Dag 14: Fietstocht in Bangkok

U gaat Bangkok op een bijzondere manier verkennen, namelijk op de fiets! We starten in de mooie historische islamitische buurt en rijden door naar Chinatown. Fiets door gezellige straatjes en ervaar het dagelijks leven van de lokale bevolking. Dan steken we de machtige Chao Praya Rivier over naar het Princess Mother Memorial Park met prachtige tuinen en bloemenmarkten. We bezoek de Wat Arun Tempel, Wat Prayoon en Wat Kalayanamitr. Na de terugtocht op de pont kunt u uw laatste avond in Thailand zelf invullen. Neem een taxi terug naar het hotel of ga Bangkok in.  * Fietstour in een internationale groep, het is mogelijk om te upgraden naar een privé-tour, laat dit ons weten Accommodatie : Eastin Hotel Makkasan (Bangkok)
Plaats:
Bangkok

Vertrek vanaf Bangkok

Dag 15: Vertrek vanaf Bangkok

Uw kamer is tot 12.00 uur gereserveerd. In de loop van de dag wordt u opgehaald, naar de luchthaven van Bangkok gebracht en stap je met mooie herinneringen in het vliegtuig! Tijdens deze reis heeft u volop kunnen genieten van de prachtige onderwaterwereld van de Thaise Golf. Maar u heeft ook de cultuur en machtige natuur van het land gezien. We wensen u een goede vlucht en zien u graag nog eens terug!
Plaats:
Bangkok
Praktische informatie
Budget vanaf€ 1.899 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Thailand volgens uw wensen