Een avontuurlijke reis

ThailandEen avontuurlijke reis

Avontuur
Deze reis is heel geschikt voor iedereen die van avontuur en actie houdt en ook enigszins sportief is. Er valt heel veel in te beleven; van fietsen in Bangkok tot een trekking door een wonderschoon heuvelachtig landschap en kajakken over een rivier door de jungle. Maar u kunt ook heerlijk ontspannen aan het strand en ook genoeg cultuur opsnuiven bij het kennismaken met de lokale bevolking. 
Reisideeën aangeraden door
Eric Lokale*r Thailand Expert*in
Duur van de reis
14 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 1.381
Reisprogramma
Aankomst in Bangkok

Dag 1: Aankomst in Bangkok

Bij aankomst op de luchthaven van Bangkok wordt u in de aankomsthal opgewacht door uw chauffeur met bord waar uw naam opstaat. Hij rijdt u naar uw hotel waar u kunt bijkomen van de reis en misschien alvast een duik in het zwembad kunt nemen. Welkom in Thailand!

Plaats:
Bangkok

Fietstocht door Bangkok

Dag 2: Fietstocht door Bangkok

Al fietsend door smalle straatjes met weinig verkeer ontdekt u een Bangkok zoals u nooit had verwacht. Bewonder vrijstaande villa's, luxe appartementengebouwen en buurtwinkeltjes. We stoppen in een lokale wijk waar de mensen arm zijn, maar ontzettend gastvrij en vriendelijk. We steken de rivier over met een longtailboat en fietsen verder door het groenste gedeelte van Bangkok. Na een Pad Thai (Thaise noedels) of Khao Pad (gebakken rijst) voor de lunch bezoeken we een heel oude, niet toeristische Boeddhistische tempel. Terug aan de andere kant van de rivier bezoeken we nog een Muay Thai (Thaiboxen) school in de openlucht. 

Plaats:
Bangkok

De trein naar het noorden

Dag 3: De trein naar het noorden

U heeft tot in de middag tijd om nog wat rond te lopen in de stad. Dan wordt u opgehaald bij uw hotel en naar het treinstation van Bangkok gereden. Daar stappen we op de comfortabele nachttrein naar Chiang Mai waar u vroeg in de ochtend aankomt. 

​Overnachting in nachttrein

Plaats:
Bangkok

Een dag in Chiang Mai

Dag 4: Een dag in Chiang Mai

Vandaag is een vrije dag om te relaxen en desgewenst 'De Roos van het Noorden', zoals Chiang Mai ook genoemd wordt, alvast te ontdekken. Rond 18.00 uur wordt u opgehaald en brengen we u naar het beginpunt van de Chiang Mai nacht Safari. In deze nachtelijke dierentuin die is gebaseerd op de Afrikaanse steppen kunt u heel wat verschillende dieren actiever zien dan overdag. Na afloop brengt uw chauffeur u terug naar uw hotel.

Plaats:
Chiang Mai

Ontmoet de olifanten

Dag 5: Ontmoet de olifanten

We halen u 's ochtends vroeg op voor een halve dag met de olifanten bij het 'Elephant Jungle Sanctuary'. Zie de kolossen in hun natuurlijke omgeving en leer meer over hun geschiedenis en hun gedrag. U zult genieten van de jungle en de heuvels terwijl u vriendschap sluit met de imposante dieren in een veilige en duurzame omgeving. U helpt met bereiden van het eten en met het voeren en sluit af met een gezamenlijk bad in de rivier. Een unieke en bijzondere ervaring!

Plaats:
Chiang Mai

De bergen in naar Pai

Dag 6: De bergen in naar Pai

Na het ontbijt rijden we u over een weg met veel bochten maar door prachtige natuur naar het idyllisch gelegen stadje Pai. In de middag heeft u alle tijd om deze artistieke plaats te bewonderen.
Er is onder andere een levendige avondmarkt. Uw hotel kan vervoer voor u regelen. 

Plaats:
Pai

Eerste dag trekking in de bergen

Dag 7: Eerste dag trekking in de bergen

Vroeg in de ochtend beginnen we aan een tweedaagse trektocht door een wonderschone omgeving. We wandelen zo'n 2 uur voor een ontmoeting met de Lisu stam. Zie hoe deze uit Zuid China afkomstige mensen nog op traditionele manier leven. Na nog 1 uur stoppen we voor de lunch op een schilderachtige locatie. Dan bereiken in 2 uur de Spirit Well, een miljoenen jaren oude natuurlijk gevormde put in kalksteen van wel 150 meter diep. Bergafwaarts lopen we naar het Lahu dorpje, thuis van onze gids. Hij verwelkomt u in zijn huis. Dit is de beste plek om van dichtbij mee te maken hoe de bergbewoners leven. Oorspronkelijk komen zij uit Tibet en Bhutan en leven zij van jagen en vissen. 

Overnachting in het dorp bij uw gids

Plaats:
Pai,Lahu village

Een dag op de rivier

Dag 8: Een dag op de rivier

Neem afscheid van de Lahu bevolking en maak u klaar voor het volgende avontuur. We rijden naar de Suza waterval vanaf waar we 3 uur lang over de kleine Khong rivier peddelen voor we de grotere Pai rivier bereiken. Leef u uit terwijl u over 15 stroomversnellingen raast. We stoppen bij heetwaterbronnen, zwemmen in de spelonken en nemen een bad bij een waterval. Het echte Tarzan en Jane gevoel zal u zeker bevallen! Rond 4 uur leggen we aan bij het Maesurin Waterfall National Park hoofdkwartier. Van hier rijden we u naar uw hotel in Mae Hong Son.

Plaats:
Pai

Tour door de omgeving van Mae Hong Son

Dag 9: Tour door de omgeving van Mae Hong Son

We nemen u mee op een tour door Mae Hong Son. Zie hoe de Pai rivier door het betoverende landschap kolkt en zie hoe de bevolking hier woont en werkt. We maken een prachtige boottocht door de jungle tot de grens met Myanmar, waar we even aan land gaan om in een voormalige legerbasis een museumpje te bezoeken waar getoond wordt wat zich in dit grensgebied heeft afgespeeld. Ontdek Mae Hong Son stad en bewonder de prachtige architectuur, die een combinatie is van Thaise en Birmese kunst, van vele tempels zoals de Wat Jong Kham en Wat Jong Klang en bezoek de Wat Phra That Doi Kong Mu die bovenop een heuvel ligt en een prachtig uitzicht heeft. Ook de avondmarkt is zeker een bezoek waard. 

Plaats:
Mae Hong Son

Terug naar Chiang Mai

Dag 10: Terug naar Chiang Mai

Na het ontbijt wordt u naar het vliegveld gebracht voor uw korte vlucht terug naar Chiang Mai. Bij aankomst wacht uw chauffeur u buiten op en brengt u naar uw hotel. Kom vanavond rustig bij van de trektocht. 

Plaats:
Chiang Mai

Terugvlucht naar Bangkok

Dag 11: Terugvlucht naar Bangkok

Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar het vliegveld van Chiang Mai gebracht voor uw vlucht naar Bangkok. Bij aankomst wacht uw chauffeur in de aankomsthal en rijdt u in ongeveer 2 uur naar uw hotel in Jomtien bij Pattaya. Maak u klaar voor een paar heerlijke dagen relaxen aan het strand na de indrukken van de afgelopen dagen. 

Plaats:
Jomtien

Vrije dagen in Jomtien

Dag 12 tot 13: Vrije dagen in Jomtien

Vandaag mag uzelf invullen; luieren aan het strand of bij het zwembad of een van de vele optionele excursies in de omgeving doen. Voorbeelden zijn een leuke fietstocht in de omgeving of een bezoek aan een van de eilandjes voor de kust met snorkel mogelijkheden. Of een bezoek aan het bijzondere bouwwerk 'The Sanctuary of Truth' waaraan nog steeds gebouwd wordt en in 2050 klaar zou moeten zijn.

Plaats:
Jomtien

Vertrek vanaf Bangkok

Dag 14: Vertrek vanaf Bangkok

We brengen u naar de luchthaven van Bangkok voor uw vlucht terug naar Europa. In de afgelopen twee weken heeft u een kant van Thailand gezien die niet veel mensen kennen. Geniet tijdens uw terugvlucht na van de vele bijzondere indrukken en avontuurlijke belevenissen. We hopen u nogmaals te mogen verwelkomen en wensen u een goede terugvlucht. 

Plaats:
Bangkok
Praktische informatie
Budget vanaf€ 1.381 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Inbegrepen in de prijsBinnenlandse vluchten
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Thailand volgens uw wensen