Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Parels van Siam

ThailandParels van Siam

Hoogtepunten
Op deze reis maakt u kennis met de roemruchte geschiedenis van Thailand door de oude steden Bangkok, Ayutthaya, Chiang Mai en Chiang Rai te bezoeken, maar ook de recentere geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog in Kanchanaburi. U beleeft de combinatie van het oude en hedendaagse Thailand en geniet van de uitbundige tropische natuur, de gastvrije cultuur en het heerlijke eten. De laatste dagen kunt u al die indrukken laten bezinken op uw luie strandstoel onder een palmboom. 
Reisideeën aangeraden door
Eric Lokale*r Thailand Expert*in
Duur van de reis
17 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 1.834
Reisprogramma
Aankomst in Bangkok

Dag 1: Aankomst in Bangkok

Bij aankomst op het vliegveld van Bangkok wacht uw chauffeur u op in de aankomsthal met een bord met uw naam erop. Hij brengt u naar uw hotel waar u wat kan uitrusten van de reis en kan wennen aan het tropische klimaat. Zin in een duik in het zwembad? Accommodatie : Silom Serene (Bangkok)
Plaats:
Bangkok

Ontdek de hoofdstad vanaf het water

Dag 2: Ontdek de hoofdstad vanaf het water

Bangkok staat bekend als "Het Venetië van het oosten", sommige delen zijn alleen per boot bereikbaar. We nemen u mee op een long tail boat op de Koningsrivier, Chao Praya. We laten de drukte van de stad achter ons en varen door het landelijke en rustieke platteland. Hier verbouwen de boeren op traditionele Thaise wijze exotisch fruit zoals mango, papaja en doerian. We bezoeken de Tempel van de Dageraad en na een heerlijke lunch ook tempel Wat Pho met zijn reusachtige, liggende Boeddha en het koninklijke Grand Palace vol pracht en praal. Accommodatie : Silom Serene (Bangkok)
Plaats:
Bangkok

Historisch Ayutthaya en cruise op de rivier

Dag 3: Historisch Ayutthaya en cruise op de rivier

We beginnen vroeg met een bezoek aan Bang Pa Inn, het zomerpaleis van Koning Rama 5. Wandel door het prachtige complex met weelderige tuinen vol bloemen en fonteinen. Dan rijden we naar Ayutthaya, voormalige hoofdstad van Thailand. We bezoeken oude ruïnes van tempels, pagodes en paleizen. Enkele tempels zijn nog steeds in gebruik, zoals de Wat Lokayasutharam. We sluiten de dag af met een luxe cruise op de Chao Praya Rivier om de manier van leven op en aan deze rivier te ervaren. We genieten van een lekkere lunch aan boord van het schip en keren in de late namiddag terug naar het hotel.     Accommodatie : Silom Serene (Bangkok)
Plaats:
Ayutthaya

De geschiedenis van Kanchanaburi

Dag 4: De geschiedenis van Kanchanaburi

We rijden naar Kanchanaburi en stoppen onderweg bij het Thailand-Birma spoorwegmuseum waar u kunt zien wat zich hier in WO 2 allemaal heeft afgespeeld. Dan bezoeken we een begraafplaats voor 6000 krijgsgevangenen en de beroemde brug over de river Kwai. Met een long tail boat varen we over de rivier naar het rustiek gelegen hotel. Na een heerlijke lunch stappen we weer op de boot en varen we naar het dorpje van de, van oorsprong Birmese, Mom stam. Terug in het hotel wordt u getrakteerd op een diner en een traditionele Mom dansvoorstelling.    Accommodatie : River Kwai Resotel (Kanchanaburi)
Plaats:
Kanchanaburi

De omgeving van Kanchanaburi

Dag 5: De omgeving van Kanchanaburi

Vandaag gaan we stroomafwaarts naar de pier en rijden per bus naar de beruchte Hellfire pas waar zoveel geallieerde krijgsgevangenen onder helse omstandigheden zijn bezweken bij het aanleggen van de spoorlijnverbinding tussen Thailand en Birma. Na dit indrukwekkende bezoek wordt de lunch geserveerd. Op de terugreis bezoeken we één van de vele boomgaarden die deze streek rijk is. In de avond kunnen we de dag nog eens overdenken aan de rivier. Accommodatie : River Kwai Resotel (Kanchanaburi)
Plaats:
Kanchanaburi

Treinrit over de Birma spoorlijn

Dag 6: Treinrit over de Birma spoorlijn

Doe vanochtend rustig aan, rond 11 uur checken we uit en varen we terug naar de pier. Vandaar nemen we de trein die over het originele houten viaduct rijdt, aangelegd door de krijgsgevangenen. Het is een adembenemende rit door de bergen en overweldigende natuur. In de middag rijden we terug naar uw hotel in Bangkok. Accommodatie : Silom Serene (Bangkok)
Plaats:
Bangkok

Vlucht naar het noorden

Dag 7: Vlucht naar het noorden

Wandel op uw gemak nog een keer door Bangkok, voordat u uitcheckt en door uw chauffeur naar de luchthaven wordt gereden voor uw vlucht naar Chiang Rai in de vroege middag. Bij aankomst wachten uw chauffeur en gids buiten de aankomsthal u op en brengen u naar uw resort. Chiang Rai heeft een heel gezellige avondmarkt. Uw hotel helpt u graag met vervoer hier naartoe (exclusief).  Accommodatie : The Legend Hotel (Chiang Rai)
Plaats:
Bangkok,Chiang Rai

Ontdek het noorden van Thailand

Dag 8: Ontdek het noorden van Thailand

We beginnen onze reis door het noorden van Thailand met een bezoek aan de beroemde Witte Tempel en de Gouden Driehoek. Hier nemen we een boot over de machtige Mekong-rivier en stoppen we bij een eiland dat bij Laos hoort (NB: neem uw paspoort mee!) We bezoeken ook het opium museum om meer te leren over de geschiedenis van dit deel van Thailand. Mae Sai is de grensplaats tussen Thailand en Myanmar in het uiterste noorden waar we stoppen en de levendige Indochina markt bezoeken. Accommodatie : The Legend Hotel (Chiang Rai)
Plaats:
Chiang Rai,Mae Sai

Tour in en om Chiang Mai

Dag 9: Tour in en om Chiang Mai

Op weg naar de volgende bestemming, Chiang Mai, maken we een tussenstop bij een heetwaterbron. In Chiang Mai maken we een tour door de prachtige historische stad met zijn vele mooie oude boeddhistische tempels, zoals de 600 jaar oude Wat Pra That Doi Suthep op de top van de Doi Suthep-heuvel waar we komen via de indrukwekkende met naga’s (slangen met drakenkop) versierde trap. Op heldere dagen is het uitzicht over de stad Chiang Mai en omgeving hiervandaan overweldigend.  Accommodatie : Viang Tapae Resort (Chiang Mai)
Plaats:
Chiang Mai

Een halve dag met de olifanten

Dag 10: Een halve dag met de olifanten

We staan vroeg op voor een bijzonder uitstapje naar de Elephant Jungle Sanctuary, waar u de kans krijgt om tijd door te brengen met de olifanten in hun natuurlijke omgeving en inzicht te krijgen in hun geschiedenis en gedrag. Geniet van de jungle en de heuvels terwijl u vriendschap sluit met de imposante dieren in een veilige en duurzame omgeving. U helpt met bereiden van hun eten en voeren en sluit af met een gezamenlijk bad in de rivier!  Accommodatie : Viang Tapae Resort (Chiang Mai)
Plaats:
Chiang Mai Province

Vrije dag in Chiang Mai

Dag 11: Vrije dag in Chiang Mai

Geniet van een vrije dag in Chiang Mai. Bezoek nog wat tempels, wandel door de oude stad of ontspan bij het zwembad. En mocht u hier interesse in hebben dan kunnen we een leuke dagtocht voor u organiseren in de stad. Ga bijvoorbeeld mee op onze beroemde fietstocht of wat dacht u ervan om de geheimen van de Thaise keuken te ontdekken tijdens een inspirerende kookcursus.   Accommodatie : Viang Tapae Resort (Chiang Mai)
Plaats:
Chiang Mai

Nachttrein naar Bangkok

Dag 12: Nachttrein naar Bangkok

Overdag heeft u nog tijd in Chiang Mai voordat uw gids u naar het treinstation brengt voor uw reis per comfortabele nachttrein naar Bangkok waar u de volgende ochtend vroeg aankomt. Overnachting in nachttrein
Plaats:
Chiang Mai,Bangkok

Naar de kust!

Dag 13: Naar de kust!

Bij aankomst op het treinstation van Bangkok wordt u opgewacht door uw chauffeur die u in een comfortabele auto naar uw hotel in Hua Hin rijdt. Daar heeft u alle tijd wat te relaxen en misschien alvast het strand te verkennen. Accommodatie : Wannara (Hua Hin)
Plaats:
Hua Hin

Een paar dagen strand

Dag 14 tot 16: Een paar dagen strand

Uw laatste dagen in Thailand brengt u door op de mooie stranden van Hua Hin. Kom hier helemaal tot rust en geniet na van een prachtige reis. U kunt hier verschillende leuke activiteiten doen, zoals paardrijden op het strand of een fietstocht door de omgeving. Vraag ons vooral naar de mogelijkheden. Maar u kunt natuurlijk ook lekker helemaal niks doen en met een goed boek bijbruinen op het strand en aan het zwembad.  Accommodatie : Wannara (Hua Hin)
Plaats:
Hua Hin

Terugreis vanaf Bangkok

Dag 17: Terugreis vanaf Bangkok

Duik nog een laatste keer in zee of in het zwembad. Afhankelijk van de tijd van uw terugvlucht wordt u opgehaald bij uw hotel en naar Suvarnabhumi Airport gereden voor uw vlucht terug. We hopen dat u heeft genoten van uw reis door Thailand en zien u graag nog een keer terug!
Plaats:
Bangkok
Praktische informatie
Budget vanaf€ 1.834 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsGids
Inbegrepen in de prijsBestuurder
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Inbegrepen in de prijsBinnenlandse vluchten
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Thailand volgens uw wensen