Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Ontdek de Isaan

ThailandOntdek de Isaan

Avontuur
Ontdek het pure Thailand. De Isaan ligt aan de oostkant van Thailand, een gebied dat veel te bieden heeft, maar dat bij velen nog onbekend is. Overal wordt u hartelijk ontvangen door de Thai, waardoor u zich al snel één van hen voelt. U brengt een bezoek aan de ruïnestad Ayutthaya en aan het Khao Yai National Park. Hier maakt u een natuurtocht en bezoekt u een schitterende waterval. U reist via Phimai naar Nong Khai en Chiang Khan. Dit idyllische stadje heeft een prachtige ligging aan de Mekong. ‘s Avonds kunt u dineren in één van de sfeervol verlichte restaurantjes aan de rivier. Via Phitsanulok en Sukhothai bereikt u na 7 dagen Chiang Mai.
Reisideeën aangeraden door
Mels Lokale*r Thailand Expert*in
Duur van de reis
7 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 1.452
Reisprogramma
De tempels van Ayutthaya

Dag 1: De tempels van Ayutthaya

Welkom in Thailand! We beginnen mat een bezoek aan de voormalige hoofdstad, Ayutthaya. Bewonder de tempelruïnes in het historische park van de stad. U ziet het koninklijke zomerpaleis, de Wat Mahathat tempel en het Boeddhahoofd tussen de wortels van een boom. Hoe het hoofd hier is gekomen is nog altijd een mysterie. Na de lunch bezoekt u de moderne Viharn Phra Mongkol Bophit tempel. Na het bezoek aan Ayutthaya wordt u naar het hotel in het Khao Yai National Park gebracht. Accommodatie : Eco Valley Lodge (Khao Yai National Park)
Plaats:
Ayutthaya,Khao Yai National Park

Verken het regenwoud

Dag 2: Verken het regenwoud

Ontdek de ongerepte natuur van Khao Yai National Park. U maakt een wandeling door de sprookjesachtige omgeving zodat u een goede indruk krijgt van de diverse flora en fauna. Na de lunch bezoekt u Haew Suwat, deze waterval is vooral bekend omdat hij het decor vormde in de film The Beach met Leonardo DiCaprio. Vervolgens loopt u naar het hoogste punt van het park, Khao Kiaw, voor een betoverende zonsondergang. Optioneel: sluit de dag af met een nachtexcursie (mits de weersomstandigheden en de parkopzichter dit toelaten) waarbij u met behulp van speciale lampen een kijkje neemt in de nachtelijke dierenwereld. U kunt katachtigen, herten, beren en wellicht zelfs olifanten spotten. Accommodatie : Eco Valley Lodge (Khao Yai National Park)
Plaats:
Khao Yai National Park

Traditionele dorpjes in het Noordoosten

Dag 3: Traditionele dorpjes in het Noordoosten

Na een vroeg ontbijt rijdt u naar het onbekende Noordoosten. Dit is het pure Thailand, hier komen niet veel toeristen. U brengt een bezoek aan een aantal traditionele dorpjes met zijde- en pottenbakkersfabrieken en ziet hoe de producten met de hand worden gemaakt. De lunch wordt geserveerd bij een 500 jaar oude heilige boom. Dan gaat u naar Phimai, bekend vanwege de tempelruïnes die zijn gebouwd in Khmer stijl, net als het beroemde Angkor Wat in Cambodja. Accommodatie : Phimai Inn (Phimai)
Plaats:
Phimai

Stadstour in een tuktuk in Nong Khai

Dag 4: Stadstour in een tuktuk in Nong Khai

U vertrekt 's ochtends naar Nong Khai, een stad met een prachtige ligging aan de Mekong rivier. Nong Khai is door middel van een vriendschapsbrug verbonden met het tegenover gelegen Laos. Geniet hier van een vrije ochtend. 's Middags verkent u de stad per tuktuk. Koop souvenirs op de Sadet markt en bezoek Wat Khaek, een park met beelden geïnspireerd op het boeddhisme en hindoeïsme. Sommige beelden zijn wel 25 meter hoog! Accommodatie : Asawann (Nong Khai)
Plaats:
Changwat Nong Khai

Rotsformatie en sfeervol Chiang Khan

Dag 5: Rotsformatie en sfeervol Chiang Khan

We nemen u mee naar Ban Phu, waar u door een park vol grillige rotsformaties wandelt. Ontdek de verborgen tempels met eeuwenoude rotsschilderingen. Na de lunch in een drijvend restaurant rijdt u verder naar Chiang Khan, een sfeervol dorpje met houten huizen. Geniet onderweg van het prachtige uitzicht op de Mekong rivier. Slenter vanmiddag door de straatjes en langs de Mekong om de unieke sfeer te proeven.  Optioneel: maak een boottocht om de zonsondergang op de rivier te zien. Accommodatie : Chiang Khan Hill (Chiang Khan)
Plaats:
Chiang Khan

Een dag op het water

Dag 6: Een dag op het water

Vroege vogels kunnen zien hoe de monniken 's ochtends levensmiddelen van de bevolking in ontvangst nemen. Na het ontbijt gaat u naar een meer, waar u de middag op een raft, een drijvend huisje van bamboe, doorbrengt. Lees een boek, geniet van de zon of neem een frisse duik in het water. U kunt hier even helemaal ontspannen. Na de lunch op het raft rijdt u de prachtige route naar Phitsanulok. Onderweg komt u onder andere langs de wijngaarden van Chateau de Loei. Accommodatie : Amarin Lagoon (Phitsanulok)
Plaats:
Phitsanulok

Ontdek betoverend Sukhothai (UNESCO Werelderfgoed)

Dag 7: Ontdek betoverend Sukhothai (UNESCO Werelderfgoed)

Dan is alweer de laatste dag aangebroken. We sluiten af met een hoogtepunt. Een bezoek aan Sukhothai, de eerste hoofdstad van Thailand. Ontdek het historische park op een wel heel bijzondere manier, op de fiets! U rijdt langs tempelruïnes, grachten, stadsmuren en eeuwenoude paleizen. In het middengedeelte van het park staan de ruïnes van Wat Mahatat met de beroemde zittende Boeddha. Na de lunch is het alweer tijd om naar Chiang Mai te gaan, waar deze tour eindigt.
Plaats:
Chiang Mai,Sukhothai
Praktische informatie
Budget vanaf€ 1.452 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsGids
Inbegrepen in de prijsBestuurder
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Thailand volgens uw wensen