Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Complete rondreis van Noord naar Zuid

ThailandComplete rondreis van Noord naar Zuid

Hoogtepunten
Een complete rondreis door Thailand, van noord naar zuid en met een mix van historie, lokale cultuur, nationale parken en strand. Uw rondreis begint in metropool Bangkok, vanuit hier reist u naar Kanchanaburi om kennis te maken met de schitterende natuur en rijke geschiedenis. Een comfortabele treinrit brengt u naar Chiang Mai, uitvalsbasis voor een bezoek aan de bergdorpen Mae Hong Son en Pai: het leefgebied van een aantal kleurrijke bergstammen met hun eigen eeuwenoude tradities. Vlieg naar Phuket in het zuiden, voor een paar heerlijke dagen op het strand. Na een laatste (comfortabel) avontuur, waarbij u in een boomhut slaapt in Khao Sok National Park eindigt de reis in Krabi. Hier zult u beseffen wat voor fantastische reis je achter de rug hebt! Deze reis is slechts een voorbeeld en kan volledig op maat gemaakt worden
Reisideeën aangeraden door
Mels Lokale*r Thailand Expert*in
Duur van de reis
21 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 2.249
Reisprogramma
Aankomst in Bangkok

Dag 1: Aankomst in Bangkok

Bij aankomst op de luchthaven van Bangkok wordt u warm onthaald. Een transfer brengt u naar het hotel, waar u zich direct in een andere wereld bevindt. Kom rustig bij van de vlucht en wen aan het tijdsverschil. U kunt zwemmen in het hotel of een wandeling maken door de kleurrijke straten van Bangkok om een eerste indruk van de immense stad te krijgen. Wat helemaal helpt is een verkwikkende massage bij één van de vele lokale massagesalons!  Accommodatie : Eastin Hotel Makkasan (Bangkok)
Plaats:
Bangkok

Stadstour en boottocht Bangkok

Dag 2: Stadstour en boottocht Bangkok

Een lokale gids neemt u mee naar het koninklijk paleis, de Wat Phra Kaew tempel met de smaragden Boeddha en de Wat Pho tempel met de enorme liggende Boeddha. Dan wandelt u over de bloemenmarkt. Na de lunch gaat u met een boot de kongs - kanalen - van de stad op. Bekijk het leven op en langs de Chao Praya rivier, ook wel de levensader van de stad genoemd. De avond kunt u vrij besteden. Optioneel is een bijzondere dinner cruise. Geniet van het heerlijke eten terwijl een verlicht Bangkok aan u voorbij trekt. Accommodatie : Eastin Hotel Makkasan (Bangkok)
Plaats:
Bangkok

Vrije dag in Bangkok

Dag 3: Vrije dag in Bangkok

Ga vandaag zelfstandig op pad of boek een fietstour en beleef zo het echte Bangkok! De Thai staan vrolijk te zwaaien terwijl u bijna door hun woonkamers fietst, overal wordt gekookt en spelen kinderen. Met een boot steekt u de rivier over, waar het prachtig groen en rustig is, een compleet andere wereld. ’s Avonds is het mogelijk om de extravagante Calypso Cabaret Show te bezoeken, een comedyshow vol dans en muziek, opgevoerd door ladyboys.  Accommodatie : Eastin Hotel Makkasan (Bangkok)
Plaats:
Bangkok

Twee bijzondere markten en Kanchanaburi

Dag 4: Twee bijzondere markten en Kanchanaburi

We beginnen de dag met een bijzondere ervaring. De Maeklong markt bevindt zich langs en op het spoor. Wanneer de trein langskomt halen de verkopers snel hun spullen bij de rails weg! Dan wordt u met een boot naar de drijvende markt van Damnuern Saduak gebracht, waar u al wandelend kunt zien hoe de Thai met bootjes vol koopwaar behendig rondvaren.* We rijden naar Kanchanaburi voor de lunch en een bezoek de Hell Fire Pass, waar u meer leert over de aanleg van de beruchte Birmaspoorlijn. Dan brengen we u met een longtailboot naar een hele bijzondere en fotogenieke accommodatie: een drijvend hotel. Spring in de rivier en laat u meevoeren tot het laatste trappetje, rust uit in de hangmat en geniet van de omgeving! Het diner wordt geserveerd in het resort met de geluiden van de jungle op de achtergrond.  *Optioneel: maak een boottocht over de drijvende markt en zie de boten van dichtbij Accommodatie : Jungle Rafts (Kwai river)
Plaats:
Kanchanaburi

Olifanten en de Erawan Waterval

Dag 5: Olifanten en de Erawan Waterval

Vroeg uit de veren want in de vroege ochtend baden de olifanten uit het Mon Dorp in de rivier. Ze worden gevoerd met ananas- en watermeloenschillen, voor de olifanten een ware delicatesse! Na het ontbijt bezoekt u de prachtige Erawan watervallen, waar u langs de 7 plateaus omhoog kunt lopen en heerlijk kunt zwemmen. Plateau 5 is onze favoriet! De rest van de middag is ter vrije besteding. Tips zijn een heerlijke spabehandeling of een ritje over de Birmaspoorlijn, vraag ons naar de mogelijkheden.  Accommodatie : Good Times Resort (Kwai river)
Plaats:
Kanchanaburi,Erawan

De tempels van Ayutthaya

Dag 6: De tempels van Ayutthaya

Breng een bezoek aan de 'Bridge over the River Kwai'. Al is de brug een aantal keer gebombardeerd, hij wordt nog steeds gebruikt. Dan bezoekt u de geallieerden begraafplaats, waar ook een paar Nederlanders begraven zijn. U rijdt door naar Ayutthaya, de oude hoofdstad van Thailand. Na de lunch ziet u enkele tempels en ruïnes en krijgt u een indruk van hoe de stad er in de gloriejaren uit heeft gezien. U slaapt vannacht in de comfortabele nachttrein naar Chiang Mai.  Overnachting in de trein (2e klasse)
Plaats:
Chiang Mai,Ayutthaya

Vrije dag in Chiang Mai

Dag 7: Vrije dag in Chiang Mai

Word wakker in de tweede stad van Thailand: Chiang Mai. De 'Roos van het Noorden' ligt midden tussen de bergen. U wordt naar uw hotel in het centrum gebracht en kunt de dag verder vrij besteden. Lees een boek bij het zwembad of wandel door het sfeervolle centrum van de stad. Ga souvenirshoppen op de gezellige nachtbazaar of geniet van een ontspannende massage. En ga natuurlijk heerlijk Thais dineren.  Accommodatie : Chiangmai Gate (Chiang Mai)
Plaats:
Chiang Mai

Stadstour Chiang Mai

Dag 8: Stadstour Chiang Mai

Struin met uw gids door de oude straatjes van Chiang Mai. Bezoek de Warorot bloemenmarkt en wandel langs de oude stadsmuur. Een deel van de route is per tuktuk. Na de lunch bezoekt u de bekendste tempel van Noord-Thailand: Doi Suthep, bereikbaar met een trap van 309 treden. U heeft hier een prachtig uitzicht over de vallei. De tempel stamt uit de Lannatijd, ook wel het gouden tijdperk en wordt dan ook gedomineerd door een 24 meter hoge met goud beklede chedi. Accommodatie : Chiangmai Gate (Chiang Mai)
Plaats:
Chiang Mai

Een dag met de olifanten

Dag 9: Een dag met de olifanten

Een dag om niet snel te vergeten! We nemen u mee naar een kleinschalige ecologische boerderij waar u kennismaakt met de olifanten. Ervaar een dag in het leven van een mahout (een olifantenbeleider). U kapt suikerriet en maakt vitaminebollen die u zelf mag voeren. Meest bijzonder is dat u samen met ze gaat badderen, waar ze heerlijk gescrubd worden met een natuurlijke spons. Dit is voor de olifanten en voor uzelf een dag volop genieten.  Accommodatie : Chiangmai Gate (Chiang Mai)
Plaats:
Chiang Mai

Rit door de bergen

Dag 10: Rit door de bergen

We rijden de bergen in en stoppen bij Chom Thong. Geniet bij de gouden stupa bovenop de berg van een adembenemend uitzicht. We maken een korte stop bij de Mae Klang waterval en rijden naar de top van de Doi Inthanon. Dit is de hoogste berg van Thailand met bovenop twee pagodes en een fantastisch uitzicht. U maakt een wandeling door een mysterieus bos en bezoekt de Vachirathan waterval voor een frisse duik. Aan het einde van de middag arriveert u in het hotel in bergdorpje Mae Hong Son.  Accommodatie : Golden Pai & Suite Resort (Mae Hong Song)
Plaats:
Mae Hong Son

Een boottocht door Noord-Thailand

Dag 11: Een boottocht door Noord-Thailand

Vaar met een longtailboot door de jungle. We stoppen bij een grot met talloze karpers en bij een Lisu en Lahu bergstam. U bezoekt de Tham Lot grot die u bij laag waterpeil laag per bamboevlot verkent. U sluit de dag af met een heerlijk bad bij de warmwaterbronnen in Pai.  Accommodatie : Baan Krating Pai (Pai)
Plaats:
Pai

Terug naar Chiang Mai

Dag 12: Terug naar Chiang Mai

U keert terug naar Chiang Mai en stopt onderweg in een Karen bergdorp. Door de onderdrukking van het militaire regime in Birma wonen vele van hen nu in Thailand. Ze leven primitief in huizen op palen zonder elektriciteit. Ze hebben hun eigen klederdracht: ongetrouwde vrouwen dragen witte gewaden en getrouwde vrouwen rode of paarse rokken. Dan bezoeken we een lokale markt, een orchideeënkwekerij en een vlindertuin. U bent aan het eind van de middag in Chiang Mai.  Accommodatie : Chiangmai Gate (Chiang Mai)
Plaats:
Chiang Mai

Naar het strand!

Dag 13: Naar het strand!

Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar de luchthaven van Chiang Mai gebracht. Vanaf hier vliegt u naar het zuidelijke Phuket voor een paar dagen strand. We brengen u naar uw accommodatie voor de komende twee nachten. En er is nog alle tijd om het gezellige Kata Beach te ontdekken!  Accommodatie : Sugar Marina Resort (Phuket)
Plaats:
Phuket

Vrije dag in Phuket

Dag 14: Vrije dag in Phuket

Geniet van een vrije dag in Phuket. U kunt de hele dag relaxen in de zon, of een activiteit boeken. Ga bijvoorbeeld met een speedboat naar Koh Phi Phi of bezoek Koh Phangan - het eiland dat ook wel James Bond Island wordt genoemd. U kunt ook een fietstocht boeken waar u in een kleine groep Koh Yao Noi bezoekt. De keuze is geheel aan u! Accommodatie : Sugar Marina Resort (Phuket)
Plaats:
Phuket

De jungle van Khao Sok National Park

Dag 15: De jungle van Khao Sok National Park

Vroeg uit de veren, maar het is de moeite meer dan waard! De komende twee nachten verblijft u middenin de jungle in een echte boomhut! Maar wel in stijl, u heeft gewoon uw eigen badkamer, elektriciteit en warm water. Na de lunch begint het avontuur! U gaat tuben op de Klong Sok rivier. Drijvend op een rubberen band wordt u langzaam meegevoerd door de jungle. Geniet dan van het diner en maak u klaar voor een nacht in de bomen.  Accommodatie : Khao Sok Paradise Resort (Khao Sok)
Plaats:
Khao Sok

Ontdek de natuur van Khao Sok

Dag 16: Ontdek de natuur van Khao Sok

U maakt een boottocht over het schilderachtige Raja Phraba meer met zijn hoge rotsformaties. Het wordt vaak vergeleken met het Vietnamese Halong Bay of het Chinese Guillin. U ziet hier vele kwetterende vogels en gillende makaken. Na een korte stop bij de lokale markt van Takhun, waar ingrediënten voor de lunch worden gekocht, vaart u naar de raft houses. Dit zijn drijvende bungalows gemaakt van bamboe. U bezoekt een vissersdorp, een waterval en een vleermuizengrot. Terug in het resort wordt het diner geserveerd en na een korte nachtsafari brengt u wederom de nacht door in de boomhut.  Accommodatie : Khao Sok Paradise Resort (Khao Sok)
Plaats:
Khao Sok

Terug naar het strand

Dag 17: Terug naar het strand

In de vroege ochtend verlaat u de boomhut en wordt u naar Krabi gebracht. De komende vier dagen kunt u hier heerlijk bijkomen van de reis. Wandel over de witte stranden, zwem in de turquoise zee en werk aan uw bruine kleur. Dit is puur genieten! Accommodatie : Aonang Cliff Beach Resort (Krabi)
Plaats:
Krabi

Vrije tijd in Krabi

Dag 18 tot 20: Vrije tijd in Krabi

De komende dagen zijn ter vrije besteding. Ontspan aan het strand van Ao Nang of maak een tripje naar de paradijselijke omliggende eilandjes. Zo kunt u bijvoorbeeld een excursie maken naar het beroemde Koh Phi Phi. Tijdens de excursie krijgt u tijd genoeg om te snorkelen, te zonnen en de Phi Phi eilanden te verkennen.  Accommodatie : Aonang Cliff Beach Resort (Krabi)
Plaats:
Krabi

Terugvlucht vanaf Bangkok

Dag 21: Terugvlucht vanaf Bangkok

Aan alles komt helaas een einde. In de loop van de dag wordt u naar de luchthaven gebracht. U keert huiswaarts met een koffer vol mooie herinneringen en een heleboel foto's om nog even na te kunnen genieten. We hopen u snel weer een keertje te zien. Een goede vlucht toegewenst!
Plaats:
Bangkok
Praktische informatie
Budget vanaf€ 2.249 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Thailand volgens uw wensen