Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Familiereis door centraal en noord Thailand

ThailandFamiliereis door centraal en noord Thailand

Hoogtepunten
Er zijn weinig landen zo geschikt voor een familierondreis als Thailand. Overal worden de kinderen hartelijk begroet door de vriendelijke Thai. Deze reis zal hun zintuigen zeker prikkelen. Jullie beginnen met een paar dagen in Bangkok, waar jullie een spannende boottocht maken. Via de Kwai River reizen jullie door naar Sukhothai. Hier stappen jullie op de fiets om de eeuwenoude tempels te ontdekken. Dan gaat de reis naar Chiang Mai. Uiteraard zal een bezoek aan de olifanten niet ontbreken! Jullie leren met ze te ‘praten’ en daarna mogen jullie met ze badderen in de rivier. De reis eindigt op het prachtige strand van Koh Samet, de ideale plek om een prachtig zandkasteel te bouwen langs de branding. 
Reisideeën aangeraden door
Mels Lokale*r Thailand Expert*in
Duur van de reis
15 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 1.849
Reisprogramma
Aankomst in Bangkok

Dag 1: Aankomst in Bangkok

Bij aankomst op de luchthaven worden jullie verwelkomd met een vrolijk Sawadee Ka! Welkom in het ‘Land van de Glimlach’! Een transfer brengt jullie naar het hotel, waar jullie heerlijk kunnen bijkomen. Luier in de zon, terwijl de kinderen in het zwembad spetteren. Of ga er gelijk op uit en bezoek het grootste aquarium van Zuidoost Azië, Siam Ocean World. Hier leven meer dan 30.000 dieren die jullie nieuwsgierig aanstaren van achter het glas.  Accommodatie : Eastin Hotel Makkasan (Bangkok)
Plaats:
Bangkok

Ontdek de stad vanaf het water

Dag 2: Ontdek de stad vanaf het water

Vaar met een lokale boot langs de wolkenkrabbers en tempels aan de rivier. Dan stappen jullie over op een longtailboot om in de vele kanalen - de klongs - de houten huizen te bewonderen. Op de veranda's spelen kinderen en bootjes met post varen voorbij. En er komen honderden vissen omhoog als de kinderen voer in het water gooien. En dan de spannende finale: met een rocket boat razen jullie in James Bond-stijl langs groene plantages met de wind in de haren. De rest van de middag is ter vrije besteding.  Accommodatie : Eastin Hotel Makkasan (Bangkok)
Plaats:
Bangkok

Vrije dag in Bangkok

Dag 3: Vrije dag in Bangkok

Verken de stad op eigen gelegenheid. Neem een tuktuk naar één van de vele warenhuizen of de visspa, waar tientallen visjes zachtjes aan jullie voeten knabbelen. Of verken Bangkok op de fiets en kom zo op plekken waar jullie anders niet zouden komen. Rij langs smalle straatjes, lokale markten en tempels. Neem een boot naar de overkant, waar het rustig en groen is. Of breng de middag door aan het zwembad bij het hotel.  Accommodatie : Eastin Hotel Makkasan (Bangkok)
Plaats:
Bangkok

Drijvende markt en de Hell Fire Pass

Dag 4: Drijvende markt en de Hell Fire Pass

Een longtailboot brengt jullie naar de drijvende markt Damnuern Saduak. Zie monniken voorbij varen met schaaltjes gedoneerd eten. De markt is een andere wereld! Behendig varen de Thai met allerlei koopwaar rond. Zie al wandelend hoe er onderhandeld wordt en proef het heerlijke fruit. Dan rijden jullie naar Kanchanaburi voor de lunch. Jullie bezoeken de Hell Fire Pass Memorial en leren over de Tweede Wereldoorlog en het werk aan de beruchte Birma-spoorlijn.  Optioneel: maak een boottocht op de drijvende markt om de boten van dichtbij te zien Accommodatie : Good Times Resort (Kwai river)
Plaats:
Kanchanaburi

Erawan watervallen en treinrit

Dag 5: Erawan watervallen en treinrit

We nemen jullie mee naar één van de mooiste watervallen van Thailand. Erawan telt 7 plateaus over een afstand van 1500 meter. We raden aan in elk geval tot plateau 5 te lopen, die vinden wij het mooiste. En plons vooral ook in het heldere water! Horen jullie geritsel? Hoog in de bomen slingeren de apen vrolijk heen en weer. Na de lunch volgt een nieuw hoogtepunt: een treinrit over de beroemde Birma-spoorlijn. Geniet vanaf het hoge viaduct van het uitzicht op de jungle en de rivier.  Accommodatie : Good Times Resort (Kwai river)
Plaats:
Kanchanaburi,Erawan

Bridge over the River Kwai

Dag 6: Bridge over the River Kwai

Jullie verlaten Kanchanaburi niet zonder een bezoek te hebben gebracht aan misschien wel het hoogtepunt van deze provincie: de ‘Bridge over the River Kwai’. De brug is meerdere malen gebombardeerd, maar wordt nog steeds dagelijks gebruikt. Met een beetje geluk zien jullie een trein langzaam naar de overkant rijden. We reizen die middag verder naar Sukhothai, de oude hoofdstad van Thailand en maken onderweg een stop zodat de kinderen apen kunnen voeren.  Accommodatie : Legendha Sukhotai Resort (Sukhothai)
Plaats:
Sukhothai

Ontdek Sukhothai (UNESCO Werelderfgoed)

Dag 7: Ontdek Sukhothai (UNESCO Werelderfgoed)

Verken het historische park van Sukhothai op een heel leuke manier, namelijk op de fiets! Voor de kinderen zijn er kinderfietsen en kinderzitjes. Jullie komen langs tempelruïnes, grachten, stadsmuren en eeuwenoude paleizen. In het middengedeelte  staan de ruïnes van Wat Mahatat met de beroemde zittende Boeddha. Na de lunch is het alweer tijd om naar Chiang Mai te gaan, waar jullie aan het eind van de middag arriveren. Accommodatie : Ratana Hotel (Chiang Mai)
Plaats:
Sukhothai,Chiang Mai

Vrije dag in Chiang Mai

Dag 8: Vrije dag in Chiang Mai

Maak kennis met de tweede stad van Thailand: Chiang Mai, prachtig gelegen tussen de bergen, De stad wordt ook wel de ‘Roos van het Noorden’ genoemd en is aanzienlijk rustiger dan Bangkok. Ga op onderzoek uit met een tuktuk. De nachtbazaar is een must, hier is vrijwel alles te koop en de prijzen zijn er gunstig. Leden van bergstammen verkopen hier handgemaakte souvenirs. Sluit af met een heerlijke maaltijd bij één van de vele restaurants.  Accommodatie : Ratana Hotel (Chiang Mai)
Plaats:
Chiang Mai

Verzorg de olifanten als een echte mahout (olifantenbegeleider)

Dag 9: Verzorg de olifanten als een echte mahout (olifantenbegeleider)

Dikke pret! Op een kleinschalige ecologische boerderij, gerund door een dierenarts die gespecialiseerd is in olifanten, maken jullie kennis met deze imposante dieren. Help met het voeren en geef ze water met een tuinslang. Pas op, want ze vinden het heerlijk om zichzelf en jou ook nat te spuiten! Wandel door de natuur met de sloffende beesten en onderwerp ze aan een heerlijke scrubsessie met een zelfgemaakte spons. Een bijzondere ervaring rijker keren jullie terug naar het hotel. Accommodatie : Ratana Hotel (Chiang Mai)
Plaats:
Chiang Mai

Vrije dag in Chiang Mai

Dag 10: Vrije dag in Chiang Mai

Rust vandaag lekker uit, of…. ga een fietstocht maken door nostalgische dorpjes en langs schitterende tempels die herinneren aan het Lanna tijdperk. Jullie stoppen bij een pottenbakker, mogen proeven bij de snoepfabriek en wandelen over de lokale markt. Echte waaghalzen kunnen kiezen voor de ‘Eagle Track Zipline’. Of ga voor een leuke Thaise kookcursus. Er is hier van alles te doen! In de avond vertrekt de nachttrein naar Bangkok.  Overnachting in de trein (2e klasse)
Plaats:
Chiang Mai

Naar het paradijs

Dag 11: Naar het paradijs

In de ochtend komen jullie aan in Bangkok. Daarna volgt de transfer naar Koh Samet. Onderweg wordt gestopt voor het ontbijt (exclusief), en daarna op naar het strand! Koh Samet is een heerlijk tropisch eiland met hagelwitte stranden en een azuurblauwe zee. Een heerlijk eiland om de vakantie af te sluiten.  Accommodatie : Vongdeuan Resort (Ko Samet)
Plaats:
Bangkok,Ko Samet

Geniet van zon, zee en strand

Dag 12 tot 14: Geniet van zon, zee en strand

De komende dagen is het heerlijk ontspannen op één van de prachtige stranden. Ook voor de kinderen is er genoeg te doen. In de branding een groot zandkasteel bouwen bijvoorbeeld. Of snorkelen en op zoek gaan naar de vissen die ze eerder hebben gezien in Siam Ocean World.  Accommodatie : Vongdeuan Resort (Ko Samet)
Plaats:
Ko Samet

Vertrek vanaf Bangkok

Dag 15: Vertrek vanaf Bangkok

In de loop van de dag is het helaas alweer tijd om Koh Samet te verlaten. Vele mooie herinneringen rijker vertrekken jullie naar de luchthaven van Bangkok. Dit is een reis om niet snel weer te vergeten!
Plaats:
Bangkok
Praktische informatie
Budget vanaf€ 1.849 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Thailand volgens uw wensen