Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?

Tanzania Traditionele cultuur en bijzondere ontmoetingen

 • Buiten de gebaande paden
Deze 11-daagse reis is een indrukwekkende safari boordevol natuur, cultuur en bijzondere ontmoetingen met lokale stammen zoals de Maasai en Hadzabe. U overnacht in authentieke Maasai boma, waar u op een unieke manier verwelkomd wordt. De reis neemt u verder mee naar Lake Manyara voor meer avontuur en het afgelegen maar prachtige Lake Eyasi. Uw safari eindigt met wild spotten in Tarangire National ...

Deze 11-daagse reis is een indrukwekkende safari boordevol natuur, cultuur en bijzondere ontmoetingen met lokale stammen zoals de Maasai en Hadzabe. U overnacht in authentieke Maasai boma, waar u op een unieke manier verwelkomd wordt. De reis neemt u verder mee naar Lake Manyara voor meer avontuur en het afgelegen maar prachtige Lake Eyasi. Uw safari eindigt met wild spotten in Tarangire National Park, bekend om de grote populatie olifanten. 

Combineer deze reis met een bezoek aan een wildpark, zoals bijvoorbeeld Serengeti - vraag ons naar de mogelijkheden!

Dit programma is slechts een voorbeeld en kan volledig op maat gemaakt worden, ook is er voor elke accommodatie een upgrade mogelijk.

Lees meer
De rondreis in één oogopslag
 • Ontmoet de lokale bevolking
  Ontmoet de lokale bevolking
 • Cultuur
  Cultuur
 • Platteland
  Platteland

Reisprogramma

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

Deze voorbeeldreis is ontworpen door onze lokale reisagent om u te inspireren. Elk element van deze reis kan volledig aangepast worden aan de hand van uw wensen: de duur, de route, accommodaties, activiteiten, etc.

Dag 1: Aankomst in Arusha

Karibu kwa Tanzania - welkom in Tanzania! Bij aankomst op Kilimanjaro Airport herkent u uw gids aan het bordje met uw naam. Hij verwelkomt u en brengt u naar uw bijzondere accommodatie aan de rand van Arusha National Park. Kiboko Lodge is de eerste lodge ter wereld die gerund wordt door voormalige straatkinderen en 100% van de winst gaat naar de projecten die straatkinderen een toekomst geven.

Upgrade mogelijkheid: Kili Villa - een privé villa met zwembad op Kilimanjaro Golf & Wildlife Estate.

Plaats:
Arusha
Accommodatie
Kiboko Lodge (Arusha)

Dag 2: Watoto Foundation project

Vanochtend kunt u een begeleide wandeling maken door de omgeving en het nabijgelegen dorpje. Dit is een mooie manier om kennis te maken met de Tanzaniaanse cultuur. 's Middags bezoekt u het Watoto Foundation project, waar voormalige straatkinderen worden opgeleid tot timmerman, automonteur, veeboer of kok. U kunt een kijkje nemen in de klaslokalen en een praatje maken met de leerlingen. 

Upgrade mogelijk: bij een verblijf in Kili Villa kunt u het project Supamoto Tanzania bezoeken, waar de lokale bevolking leert over 'clean cooking', koken op bioafval in plaats van houtskool. U bent uitgenodigd om met een privékok naar de markt te gaan om ingrediënten te kopen voor het diner. Maar u kunt ook in het hotel genieten van uw privézwembad. Aan u de keuze!

Plaats:
Arusha
Accommodatie
Kiboko Lodge (Arusha)

Dag 3: Arusha Park en Maasaidorp

U bezoekt vandaag Arusha Park, een relatief onbekend, maar prachtig natuurgebied aan de voet van Mount Meru. Geniet van de de wilde dieren en vogels in het park en verwonder u over het overweldigende uitzicht op de Momellameren en de Ngurdotokrater. Die middag nemen we u mee naar een Maasaidorp, waar u op traditionele wijze door de stam wordt verwelkomd. U overnacht in een typische Maasaihut, die overigens wel van het nodige comfort is voorzien.

Upgrade mogelijkheid: Maasai Lodge

Plaats:
Arusha, Arusha National Park
Accommodatie
Osiligilai Maasai Lodge (Arusha)

Dag 4: Wandeling in de Bush

De jonge Maasaikrijgers nemen u mee op een wandeling door de bush, waarbij u meer te weten komt over de medische geneeskrachten van diverse planten. Ook laten ze u enkele jachttechnieken zien. We rijden dan verder naar het westen, richting de 'muur' van de Great Rift Valley. U overnacht in een ruime safaritent met comfortabel bed. Voor de badkamer moet u even lopen, maar door het spectaculaire uitzicht over Lake Manyara is het meer dan de moeite waard. 

Upgrade mogelijkheid: Luxe privé cottage op 5 minuten lopen van de faciliteiten, maaltijden kunnen geserveerd worden in de privacy van uw cottage of bij het restaurant bij de baobab boom. 

Plaats:
Lake Manyara
Accommodatie
Migombani Camp (Lake Manyara)

Dag 5: Safari in Lake Manyara National Park

Maak u klaar voor uw eerste safari! U rijdt vandaag door de bossen en de vlaktes van de savannes van het Lake Manyara National Park, dat bekend staat om de ontelbare flamingo's die er wonen en een ongekende diversiteit aan wilde dieren. Het heeft de grootste concentratie bavianen ter wereld! Optioneel is een kanotocht op Lake Manyara of de bijzondere Treetop Walkway, waar u over hangbruggen op 370 meter hoogte door de boomkruinen wandelt. 

Plaats:
Lake Manyara National Park
Accommodatie
Migombani Camp (Lake Manyara)

Dag 6: Wandeling naar de waterval

Tijd voor een actieve dag met een prachtige wandeling naar Miwaleni Lake & Waterfall, een groene oase bij de Great Rift Valley. U kunt een uitdagende tocht over rotspartijen maken met een verfrissende duik onder de waterval van 15 meter als beloning. Het is mogelijk om de tocht van 3,5 kilometer op een mountainbike af te leggen, u kunt ook een tuktuk (lokale taxi) nemen. Tijdens een lokale lunch in een plaatselijk restaurantje ziet u het dagelijks leven om u heen: mannen met enorme bananentrossen, de schoenmaker en de slager die zijn waren aanprijst in het open raam. Sluit de dag af met een wandeling over de markt. 

Optioneel: avonturiers kunnen als Tarzan en Jane door de baobab bomen vliegen aan een spectaculaire Zipline. Of kruip achter het stuur van een ATV of quadbike en volg de verlaten paden in de heuvels.

Plaats:
Manyara
Accommodatie
Migombani Camp (Lake Manyara)

Dag 7: Ontdek Lake Eyasi

Lake Eyasi is een zoutwater meer dat door vulkanische activiteit. Het is een compleet ander landschap met palmbomen, de uitgestrekte zoutvlakte en de bergen van de Rift Vallei op de achtergrond. Normaal gesproken ligt het meer grotendeels droog; enkel tijdens het natte seizoen, bij veel regen, neemt het meer in omvang toe. Die middag heeft u vrij om op uw gemak de oevers van het meer te ontdekken en kennis te maken met de lokale bevolking. 

Upgrade mogelijkheid: Kisima Ngeda Tented Camp

Plaats:
Eyasi
Accommodatie
Lake Eyasi Safari Lodge (Lake Eyasi)

Dag 8: Ontmoeting met inheemse stammen

Het is tijd voor iets compleet anders! U vertrekt naar Lake Eyasi en ontmoet daar twee verschillende inheemse stammen. De Hadza bushmen zijn jagers/verzamelaars en leven vandaag nog net als duizenden jaren geleden. Als u wilt kunt u met ze mee op jacht gaan! De Dagota zijn boeren en ambachtslieden, ze dragen roodbruine lederen kleren en hebben een opvallende cirkelvormige tattoo rond hun ogen.

Upgrade mogelijkheid: Rhotia Valley Lodge

Plaats:
Karatu
Accommodatie
Bougainvillea Safari Lodge (Karatu)

Dag 9: Maasai boma en Tarangire

De laatste bestemming is Tarangire Nationaal Park. Op weg er naartoe stopt u bij een kleine Maasai boma. Wij hebben een bijzondere familieband met deze stam en er komen hier geen andere reisorganisaties. U kunt hier een kijkje nemen in het dagelijks leven, de tradities en de gebruiken van deze kleurrijke stam. Dan rijden we naar uw accommodatie voor een ontspannen middag. 

Upgrade mogelijkheid: Maramboi Tented Lodge

Plaats:
Tarangire National Park
Accommodatie
Lake Burunge Tented Lodge (Tarangire National Park)

Dag 10: Game drive in Tarangire Nationaal Park

U maakt een game drive door het Tarangire Nationaal Park en gaat op zoek naar wilde dieren, zoals zebra's giraffen, leeuwen en luipaarden. Het park staat bekend om de grote concentratie olifanten en eeuwenoude baobabbomen, die kunt u niet missen! De lunch is een picknick met prachtig uitzicht op de Tarangire River waar u misschien olifanten kunt spotten die hier komen drinken of baden. Geniet van een avontuurlijke rit door de wildernis van Tanzania!

​Upgrade mogelijkheid: Ngare Sero Mountain Lodge

Plaats:
Arusha
Accommodatie
Ilboru Safari Lodge (Arusha)

Dag 11: Vertrek vanaf Arusha

Ga er op uw laatste dag op uit in Arusha om de laatste souvenirs in te slaan, doe de Arusha City Tour, waar een Engelstalige gids u met een dala dala door het centrum rijdt. Bezoek een waterval in de buurt, neem een snelcursus Swahili koken of duik in het zwembad van uw hotel. En dan brengen we u terug naar het vliegveld voor uw vlucht naar huis. We hopen dat u heeft genoten van deze bijzondere reis!

Plaats:
Arusha

Arusha Arusha National Park Lake Manyara Lake Manyara National Park Manyara Eyasi Karatu Tarangire National Park Arusha

Bent u op zoek naar een ander soort reis?

Ontwerp een op maat gemaakte rondreis Bekijk andere voorbeeldreizen in Tanzania (8)

Andere voorbeeldreizen

Voorbeeldreizen per thema