De hoogtepunten van Sri Lanka en pure ontspanning op de Malediven

Sri LankaDe hoogtepunten van Sri Lanka en pure ontspanning op de Malediven

Hoogtepunten
Tijdens deze reis nemen we u mee langs de hoogtepunten van Sri Lanka. Duik de geschiedenis in en ontdek Mihintale, Anuradhapura en Kandy. U ziet grottentempels, eeuwenoude vestingen bovenop een rots en vele tempels. We rijden met de trein door de glooiende heuvels met theevelden en ontmoeten de olifanten van Sri Lanka tijdens een bijzondere jeepsafari. Als kers op de taart vliegt u naar de paradijselijke Malediven voor een paar dage pure ontspanning. Op zulke mooie stranden bent u nog nooit geweest!
Reisideeën aangeraden door
Damithri Lokale*r Sri Lanka Expert*in
Duur van de reis
16 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 1.210
Vanwege vele inkomende aanvragen is het reisbureau van Damithri momenteel niet in staat om uw reisaanvraag te behandelen. U kunt over een paar dagen opnieuw proberen contact op te nemen, of u kunt de voorbeeldreizen bekijken van onze andere lokale partners in Sri Lanka
Reisprogramma
Aankomst in Negombo

Dag 1: Aankomst in Negombo

Welkom in Sri Lanka! Bij aankomst op de luchthaven vangt onze vertegenwoordiger u op. Hij brengt u naar het hotel in Negombo. Deze stad is het hart van de Sri Lankaanse visindustrie, u ziet de zee en de vele catamarans. Rust uit van de vlucht of bezoek eventueel de lagune van Negombo, de visveiling, het Nederlandse fort of de katholieke kerk. Accommodatie : Paradise Holiday Village (Negombo)
Plaats:
Negombo

Bakermat van het Boeddhisme

Dag 2: Bakermat van het Boeddhisme

We bezoeken Mihintale, dat wordt beschouwd als de bakermat van het Boeddhisme in Sri Lanka. We klimmen zo'n 1840 treden naar de top van een rots. Daar zijn veel heiligdommen te bewonderen en heeft u een prachtig uitzicht over het omliggende landschap. Daarna rijden we door naar Anuradhapura voor de overnachting. Accommodatie : Alakamanda (Anuradhapura)
Plaats:
Mihintale,Anuradhapura

De heilige stad

Dag 3: De heilige stad

Anuradhapura is UNESCO werelderfgoed en was de eerste hoofdstad van het oude Ceylon. Bezoek de heilige boom, Sri Maha Bodhi, die meer dan 2200 jaar geleden hier is gebracht. Volgens de overlevering bereikte Prins Siddhartha onder deze boom de verlichting. Bekijk de overblijfselen van het koperen paleis waar monniken verbleven en bezoek de beroemde Dagoba van Ruwanweliseya. Tot slot is er een Boeddhabeeld in de mediterende houding en de Isurumunyarotstempel die bekend staat om zijn rotstekeningen.  Accommodatie : Alakamanda (Anuradhapura)
Plaats:
Anuradhapura

De grottempel van Dambulla

Dag 4: De grottempel van Dambulla

We nemen u mee naar een grottempel bovenop een rots, gebouwd door koning Walagambahu in de 1e eeuw voor Christus. Deze tempel behoort tot het Werelderfgoed. Het gehele complex bestaat uit vijf verschillende grotten en heeft meer dan 2000 vierkante meter geverfde muren en plafonds. De tempel heeft meer dan 150 afbeeldingen van Boedhha. De grootste Boeddha is uitgehouwen uit een rots en heeft een lengte van zo’n 14 meter. Na het bezoek wordt u naar het hotel gebracht. Accommodatie : Rangiri Dambulla (Dambulla)
Plaats:
Dambulla

Historische stadstour en jeepsafari

Dag 5: Historische stadstour en jeepsafari

We nemen u mee naar Polonnaruwa, dat in de middeleeuwen de hoofdstad van het eiland was. Bezoek de ruïnes van het Koninklijke Paleis, de Gal Viharaya, de Publiekshal, het Lotusbad, het standbeeld van koning Parakramabahu en de 4 prachtige Boeddha standbeelden uitgehouwen uit een rots. Dan is het door naar Minneriya, een beschermd gebied. Ga mee op jeepsafari en spot de wilde dieren.  Accommodatie : Rangiri Dambulla (Dambulla)
Plaats:
Polonnaruwa,Minneriya,Dambulla

De leeuwenrots en Sri Lankaanse kruiden

Dag 6: De leeuwenrots en Sri Lankaanse kruiden

Een bijzonder moment, vandaag beklimt u de beroemde leeuwenrots. Op 200 meter hoogte zie u een vestingsstad met een gracht, een wal en uitgestrekte tuinen,. En natuurlijk een prachtig uitzicht. Bekijk ook de schilderingen van de ‘Heavenly Maidens’ die zich op een beschutte plek van de rots bevinden en te bereiken zijn via wenteltrappen. Dan bezoekt u een kruidentuin in Matale en zie u hoe de kruiden waar Sri Lanka om bekend staat worden verbouwd en verwerkt. We rijden door naar Kandy voor de overnachting.  Accommodatie : Skyloft by Yathra (Kandy)
Plaats:
Matale,Kandy

Stadstour en bezoek botanische tuinen

Dag 7: Stadstour en bezoek botanische tuinen

Kandy was de laatste hoofdstad van de Sri Lankaanse koningen en staat voor pracht en grootsheid. Rijd rond het meer dat aangelegd is door de laatste Sinhalese koning en bezoek de tempel van de Tand. Dan gaat u naar de nabijgelegen botanische tuinen van Peradeniya. In dit paradijs vindt u uitgestrekte gazonnen, paviljoenen, een gigantische Javabijboom en talrijke bloembedden. De grootste attractie is het orchideeënhuis.  Accommodatie : Skyloft by Yathra (Kandy)
Plaats:
Kandy,Peradeniya

Treinrit naar Ella

Dag 8: Treinrit naar Ella

U rijdt met de trein door de prachtige bergen bezaaid met theevelden. Aangekomen in Ella bezoekt u een theeplantage en fabriek. Hier komt de beste thee ter wereld vandaan! U ziet hoe de blaadjes worden gesorteerd en natuurlijk mag u ook een kopje van de pure Ceylon proeven.  Accommodatie : Oak Ray Ella Gap (Ella)
Plaats:
Nuwara Eliya,Ella

Een dag in de natuur

Dag 9: Een dag in de natuur

We gaan wandelen! Beklim de Ella Rock, een steile en uitdagende wandeling die u via het spoor en een treinstation dwars door de prachtige natuur brengt. En het uitzicht op de top is adembenemend! Doet u liever een makkelijke wandeling, beklim dan Little Adam's Peak. Dit is een lager voorgebergte ten oosten van Ella. Als u tijd hebt breng er dan ook zeker een bezoekje aan de bekende Nine Arch Bridge.  Accommodatie : Oak Ray Ella Gap (Ella)
Plaats:
Ella

Safari in Udawalawe NP

Dag 10: Safari in Udawalawe NP

Het Udawalawe National Park ligt op de grens van Sabaagamuwa en de Uva provincies. Het is ontstaan als een toevluchtsoord voor wilde dieren. De dieren werden verdreven door de bouw van het Udawalawe Reservoir aan de Walawe rivier. Ook werd het gecreëerd om het stuwmeer te beschermen. Het park staat bekend om zijn hoge populatie aan olifanten. Vandaag gaat u hier tijdens de safari naar op zoek! Accommodatie : Centauria Lake (Udawalawe)
Plaats:
Udawalawe,Embilipitiya Udagama

Route naar de kust

Dag 11: Route naar de kust

In Udawalawe bezoeken we het Elephant Transit Home, dat verweesde olifantenkalveren opvangt en laat revalideren. Ze worden weer vrijgelaten in het wild. Dan bezoeken we het centrum van het Nederlandse regime in de 17e eeuw, Galle. Bezoek de Nederlandse kerk, het museum en het Galle Fort. De volgende stop is Balapitiya, waar we een boottocht maken op de Madu rivier. Laat u betoveren door de idyllische lagune met honderden eilanden en het mangrovebos. We rijden dan door naar Colombo voor de overnachting.  Accommodatie : Grand Oriental (Colombo)
Plaats:
Galle,Balapitiya,Colombo

Vlucht naar de bounty eilanden

Dag 12: Vlucht naar de bounty eilanden

U laat Sri Lanka achter u en vliegt naar Male, de hoofdstad van de Malediven. Vanuit het vliegtuig ziet u de eilanden liggen in de azuurblauwe zee. Met een zeevliegtuig of speedboat wordt u naar het vakantie-eiland gebracht waar u voor heeft gekozen tijdens het boeken. Check in en gebruik de rest van de dag om te genieten op de prachtige paradijselijke stranden.  Accommodatie : Fun Island Resort & Spa (Kaafu Atoll)
Plaats:
Colombo,Maldiven

Een paar dagen genieten

Dag 13 tot 15: Een paar dagen genieten

De Malediven zijn een topbestemming om te duiken of te snorkelen. Er zijn hier namelijk walvishaaien, mantaroggen, dolfijnen, schildpadden en nog veel meer zeedieren. Bij uw resort kunt u een duiktrip boeken. Maar u kunt ook kiezen voor andere excursies, zoals eilandhoppen, varen, onbewoonde eilanden bezoeken en nog veel meer. Wilt u liever gewoon ontspannen, verken dan één van de vele stranden in de omgeving.  Accommodatie : Fun Island Resort & Spa (Kaafu Atoll)
Plaats:
Maldiven

Vertrek vanaf Malediven 

Dag 16: Vertrek vanaf Malediven 

En dan is het alweer tijd om te vertrekken. Duik nog een keertje in de zee of in het zwembad van het resort voor u terug wordt gebracht naar de luchthaven. U heeft tijdens deze reis kunnen genieten van cultuur en van het paradijs. Dit gaat u waarschijnlijk niet snel vergeten! Een goede terugreis toegewenst en hopelijk tot ziens!
Plaats:
Maldiven
Praktische informatie
Budget vanaf€ 1.210 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsGids
Inbegrepen in de prijsBestuurder
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Sri Lanka volgens uw wensen