Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Bijzondere locaties en ongerepte natuur

Sri LankaBijzondere locaties en ongerepte natuur

Avontuur
Gedurende deze reis door Sri Lanka komt u op plekken waar maar weinig toeristen komen, zoals Ritigala. Hier ziet u na een mooie klim door een prachtig bos, de ruïnes van een oud boeddhistisch klooster dat gebouwd is in de 1e eeuw na Christus. Even indrukwekkend is uw Elephant Walk Experience bij een bezoek aan de Millenium Foundation, waarbij u de kans krijgt om te baden met een olifant! Daarnaast ziet u de meest prachtige nationale parken zoals Wilpattu National Park vlakbij Anuradhapura en Moonplains in Nuwara Eliya. Geniet onder begeleiding van een Engelssprekende gids van het beste wat Sri Lanka u te bieden heeft!
Reisideeën aangeraden door
Damithri Lokale*r Sri Lanka Expert*in
Duur van de reis
16 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 1.220
Vanwege vele inkomende aanvragen is het reisbureau van Damithri momenteel niet in staat om uw reisaanvraag te behandelen. U kunt over een paar dagen opnieuw proberen contact op te nemen, of u kunt de voorbeeldreizen bekijken van onze andere lokale partners in Sri Lanka
Reisprogramma
Welkom in Sri Lanka!

Dag 1: Welkom in Sri Lanka!

Op de luchthaven wordt u door een vertegenwoordiger verwelkomd en naar uw hotel gebracht. U verblijft pal aan het strand in een leuk resort met prachtig zwembad. Geniet van het lekkere weer, de zee en de luxe in het hotel. Een goed begin van een bijzondere vakantie!

Plaats:
Chilaw

Vrije dag in Chilaw

Dag 2: Vrije dag in Chilaw

Start de vakantie met een dagje aan het strand en kom rustig bij van de vlucht. Bekijk 's ochtends de markt waar de vissers hun vangst verkopen. Maak een lange strandwandeling en ga lekker zwemmen in de zee of bij het zwembad van het hotel.

Plaats:
Chilaw

Wilde dieren in Wilpattu Nationaal Park

Dag 3: Wilde dieren in Wilpattu Nationaal Park

We rijden naar Wilpattu, waar in een tent vlakbij het Nationaal Park slaapt. U gaat tijdens een spannende jeepsafari op zoek naar wilde dieren. Dit park staat bekend om zijn grote populatie luipaarden, maar er zijn ook olifanten, beren, herten, krokodillen en een groot aantal verschillende vogelsoorten. Houd uw ogen dus goed open!

Plaats:
Wilpattu

De ​ruïnes van Ritigala

Dag 4: De ​ruïnes van Ritigala

Onderweg naar Habarana stoppen we bij het natuurreservaat van Ritigala. Hier staat de hoogste berg van Sri Lanka! We bezoeken ruïnes van een monarchie uit de 1e eeuw voor Christus. Er mogen hier niet zoveel toeristen komen, om de flora en fauna in het gebied te beschermen. 

Plaats:
Habarana,Ritigala

Dorpsbezoek en Leeuwenrots

Dag 5: Dorpsbezoek en Leeuwenrots

De dag begint met een bezoek aan het dorp Hiriwadunna. Loop over de paden door het bos en ontmoet de bescheiden bevolking. Die middag beklimmen we de wenteltrap naar de bijzondere Leeuwenrots. Deze citadel rijst 200 meter boven de jungle uit en heeft grachten, een wal en uitgestrekte tuinen. Bewonder de wereldberoemde fresco's van de 'Heavenly Maidens' van Sigiriya.

Plaats:
Habarana,Hiriwadunna,Sigiriya

De kruidentuin van Matale

Dag 6: De kruidentuin van Matale

Onderweg naar de volgende bestemming stoppen we in Matale, waar u kunt zien hoe de kruiden worden gemaakt waar Sri Lanka zo bekend om staat. Zie het proces van verbouwen en verwerken. Daarna rijden we verder naar Kandy, waar we slapen in een ecolodge middenin de natuur.

Plaats:
Kandy,Matale

Hike in Knuckles Range

Dag 7: Hike in Knuckles Range

U bezoekt de Knuckles Mountain Range, een prachtig natuurgebied ten noordoosten van Kandy. Met een gids maakt u een wandeling door de jungle. Hij leert u van alles over de planten en de dieren die hier wonen. U zult versteld staan van de verschillende kleuren groen en zult regelmatig stoppen om te genieten van de bijzondere omgeving.

Plaats:
Kandy

Bezoek Millenium Foundation

Dag 8: Bezoek Millenium Foundation

U bezoekt 's ochtends de Millenium Foundation, een organisatie die zich inzet voor het verbeteren van het welzijn van olifanten in Sri Lanka. De foundation wordt door een familie gerund. Ze zorgen voor medische behandelingen, voedsel en dierenartsen die door het land reizen om zieke olifanten te helpen. Tijdens een Elephant Walk Experience loopt u met een olifant over het terrein en gaat u baden in de rivier met de olifant. 

Plaats:
Ramboda

Hike door de omgeving van Ramboda

Dag 9: Hike door de omgeving van Ramboda

Maak een korte wandeling in de omgeving van Ramboda. Dit kleine bergdoprje ligt midden tussen de theeplantages en de meeste mensen leven hier van het verbouwen van thee. Na een bezoek aan de beroemde Ramboda Falls reizen we verder naar Nuwara Eliya. 

Plaats:
Ramboda,Nuwara Eliya

Wandeling in Moon Plains

Dag 10: Wandeling in Moon Plains

U gaat een wandeling maken in Moon Plains, een park dat nog niet zo lang voor toeristen toegankelijk is. Let op, want er zijn hier veel dieren, zoals buffels en herten. En het hoogtepunt is het 360 graden uitzicht vanaf Mini World's End, werkelijk waar adembenemend! U sluit de dag af met een bezoek aan een theeplantage, waar u ziet hoe de beroemde Ceylonthee gemaakt wordt. En natuurlijk mag u ook proeven.

Plaats:
Nuwara Eliya

Bijzondere treinreis naar Ella

Dag 11: Bijzondere treinreis naar Ella

Met de trein reist u door misschien wel het mooiste gebied van het land. De glooiende heuvels met theevelden glijden langs uw raam. Aangekomen in Ella heeft u twee mogelijkheden. U kunt de Ella Rock beklimmen, een uitdagende hike met een fantastisch uitzicht als beloning. U kunt ook kiezen voor de wandeling naar Little Adam's Peak - iets makkelijker, maar ook erg mooi. En als u tijd over heeft kunt u de beroemde Nine Arch Bridge bezoeken.

Plaats:
Ella

Vrije dag in Sinharaja

Dag 12: Vrije dag in Sinharaja

In vijf uur tijd rijdt u vandaag van Ella naar Siharaja, de uitvalsbasis voor een bezoek aan het mooie natuurlijke Siharanja Forest. Neem de rest van de dag om uit te rusten van de lange rit en om u alvast voor te bereiden op een bijzondere dag morgen. 

Plaats:
Sinharaja

Sinharaja Forest

Dag 13: Sinharaja Forest

We gaan een trekking doen in Sinharaja Forest Reserve, dat UNESCO-werelderfgoed is. Het bos staat bekend om zijn grote biodiversiteit. Leer hoe de verschillende dieren hun voedsel verzamelen, luister naar het geluid van de krekels en het gekwetter van de vogels. In de prachtige groene omgeving ziet u het beste van Moeder Natuur!

Plaats:
Sinharaja,Beruwela

Naar het strand

Dag 14 tot 15: Naar het strand

De reis eindigt zoals hij is begonnen, met twee dagen uitrusten aan de kust. In het charmante vissersdorpje Beruwela kunt u genieten van de langgerekte stranden. Het hotel heeft een prachtig zwembad en verschillende wellness behandelingen die u kunt bijboeken. Geniet van uw laatste dagen in prachtig Sri Lanka.

Plaats:
Beruwela

Vertrek vanaf Beruwela

Dag 16: Vertrek vanaf Beruwela

Duik nog een laatste keer in de zee of in het zwembad. En dan is het tijd om afscheid te nemen van dit bijzondere land. We brengen u naar de luchthaven voor uw terugvlucht en wensen u een goede reis!

Plaats:
Beruwela
Praktische informatie
Budget vanaf€ 1.220 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsGids
Inbegrepen in de prijsBestuurder
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Sri Lanka volgens uw wensen