Een sportieve reis vol actie

Sri LankaEen sportieve reis vol actie

Avontuur
Dit is de ideale reis voor de sportieve reiziger. In twee weken wandelt u in de allermooiste gebieden van Sri Lanka. U beklimt bergen met een adembenemend uitzicht en gaat raften op een wilde rivier. Daarnaast zien we ook de bijzondere cultuur van Sri Lanka op de verschillende hoogtepunten die we passeren. En we sluiten de reis af met een welverdiende stop op een heerlijk strand. Kom nog even tot rust voor u na twee spectaculaire weken weer huiswaarts keert. Deze reis is slechts een voorbeeld en kan volledig op maat gemaakt worden
Reisideeën aangeraden door
Damithri Lokale*r Sri Lanka Expert*in
Duur van de reis
14 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 1.145
Vanwege vele inkomende aanvragen is het reisbureau van Damithri momenteel niet in staat om uw reisaanvraag te behandelen. U kunt over een paar dagen opnieuw proberen contact op te nemen, of u kunt de voorbeeldreizen bekijken van onze andere lokale partners in Sri Lanka
Reisprogramma
Aankomst in Beruwela

Dag 1: Aankomst in Beruwela

Door een van onze vertegenwoordigers wordt u verwelkomd op de luchthaven van Beruwela. U wordt naar uw hotel gebracht, waar u heerlijk kunt bijkomen van de lange vlucht. U zit hier vlak aan het strand, dus daar kunt u ook alvast een kijkje nemen. De komende dagen hebben we een actief en avontuurlijk programma voor u samengesteld, bereid u vast voor! Accommodatie : Earl's Reef (Beruwela)
Plaats:
Beruwela

Trekking door de jungle

Dag 2: Trekking door de jungle

U maakt een indrukwekkende trekking door het regenwoud van Sinharaja Forest Reserve, dat UNESCO Werelderfgoed is. Leer meer over hoe de verschillende dieren in het bos aan hun voedsel komen. Luister naar het geluid van de krekels en hoor de vogeltjes zingen. Dit is Moeder Natuur op haar best! Accommodatie : Rainforest Edge (Sinharaja)
Plaats:
Sinharaja

Jeepsafari in Udawalawe Nationaal Park

Dag 3: Jeepsafari in Udawalawe Nationaal Park

Het Udawalawe Nationale Park ligt op de grens van de provincies Sabaagamuwa en de Uva in Sri Lanka. Het park is gecreëerd als toevluchtsoord voor de wilde dieren die werden verdreven door de bouw van het Udawalawe Reservoir. Dit is een goede locatie om voor het eerst kennis te maken met de meest bijzondere dieren van het land: de olifanten. Ga op zoek naar verschillende wilde dieren tijdens een spannende safari. Accommodatie : Centauria Lake (Udawalawe)
Plaats:
Udawalawe

Olifantenweeshuis, Buddha en watervallen

Dag 4: Olifantenweeshuis, Buddha en watervallen

's Ochtends nemen we u mee naar het Transit Home, een opvangplaats voor weesolifantjes. Het doel is om ze uiteindelijk vrij te laten, dus er is minimale interactie met de mensen. Dan rijden we naar Buduruwagala, dat 'rots met Buddhabeeld' betekent. We maken een wandeling door de jungle om het gigantische beeld te bewonderen. Tot slot bezoeken we de Ella Rewana watervallen. Accommodatie : Oak Ray Ella Gap (Ella)
Plaats:
Udawalawe,Buduruwagala,Ella

Keuze tussen trekkings

Dag 5: Keuze tussen trekkings

In de omgeving van Ella zijn prachtige wandelingen te maken en u mag er zelf eentje uitkiezen. Beklim de Ella Rock, een steile en uitdagende wandeling die begint bij het treinstation en vervolgens dwars door de wilde natuur voert. Op de top wordt u beloond met een spectaculair uitzicht. Of beklim de Little Adam's Peak. Een makkelijkere wandeling, maar toch erg mooi. En als u tijd overhebt raden we een bezoek aan de Nine Arch Bridge aan. Accommodatie : Ella Gap (Ella)
Plaats:
Ella

Treinreis door de theeplantages

Dag 6: Treinreis door de theeplantages

U neemt de trein door de binnenlanden van Sri Lanka naar het stadje Hatton. De route voert langs de prachtige glooiende heuvels met theevelden waar het land zo bekend om is. Bij aankomst wordt u naar uw hotel gebracht. Ga vanavond vroeg slapen, want u staat middenin de nacht op voor een stevige klim naar de top van Adam's Peak. * Deze route is alleen mogelijk van december tot mei, vraag ons naar alternatieven voor de overige maanden Accommodatie : Wathsala Inn (Dalhouise)
Plaats:
Dalhouise

Beklimming Adam's Peak (dec - mei)

Dag 7: Beklimming Adam's Peak (dec - mei)

U begint 's nachts al aan de klim naar Adam's Peak, met als doel vanaf daar de zonsopkomst te bekijken. Er wordt gezegd dat Adam op deze plek zijn eerste stap op aarde zette vanuit de hemel. Het is ook bekend als de plek van de heilige voetafdruk van Buddha op weg naar het paradijs. Maak de stevige klim naar de top en geniet van een welverdiend adembenemend uitzicht over de landschappen in de omgeving. ​* Deze route is alleen mogelijk van december tot mei, vraag ons naar alternatieven voor de overige maanden Accommodatie : Wathsala Inn (Dalhouise)
Plaats:
Adam’s Peak

Wildwater Raften

Dag 8: Wildwater Raften

De reis gaat verder naar Kitulgala, dat door zijn twee moessonseizoenen de ideale plek is om te gaan raften op een wilde rivier. Na een avontuur vol adrenaline is het mogelijk om van een verbluffende waterval te springen. En vindt u dit iets te avontuurlijk, dan is een hike door de prachtige natuur ook de mogelijkheid. Na een dag in het regenwoud vertrekken we naar Kandy, een stad met een rijke geschiedenis en cultuur. Accommodatie : Royal Kandyan (Kandy)
Plaats:
Kitulgala,Kandy

Knuckles Mountain Range

Dag 9: Knuckles Mountain Range

We trekken nogmaals de bergen in, ditmaal naar de spectaculaire Knuckles Mountain Range. Een chauffeur neemt u mee naar het beginpunt van de wandeling. Met een gids loopt u door de weelderige jungle. U zult versteld staan van de verschillende kleuren groen en de prachtige omgeving. Na de wandeling rijdt u door naar Trincomalee, een mooi havenstadje aan de oostkust van het land. Accommodatie : Pigeon Island Resort (Trincomalee)
Plaats:
Trincomalee,Knuckles Range

Vrije dag in Trincomalee

Dag 10: Vrije dag in Trincomalee

Geniet van uw vrije dag aan het strand. U kunt ervoor kiezen om de omgeving te ontdekken met een bezoek aan de Koneswaram tempel, de Tweede Wereldoorlog begraafplaats, Fort Frederick, de levendige haven en de warmwaterbronnen. Of u kunt er ook voor kiezen om lekker tot rust te komen in uw hotel of te gaan zwemmen en snorkelen in het Pigeon Island National Park. Aan u de keuze! Accommodatie : Pigeon Island Resort (Trincomalee)

Beklim de Leeuwenrots

Dag 11: Beklim de Leeuwenrots

U laat de zee achter zich om naar de beroemde Leeuwenrots te reizen. Hier heeft koning Kasapa een citadel gebouwd bovenop een berg. De rots was het binnenste bolwerk van een vestigingstad van wel 70 hectare. Met een lange wenteltrap maakt u de klim omhoog. Wandel door de historische stad, bewonder de wereldberoemde fresco's en geniet van het uitzicht.  Accommodatie : Palwehera Village (Pinnawala)
Plaats:
Sigiriya

Grottempel van Dambulla

Dag 12: Grottempel van Dambulla

U bezoekt de tempel die koning Walagambahu in de 1e eeuw voor Christus in een grot heeft gebouwd. Deze tempel is UNESCO Werelderfgoed. Het gehele complex heeft vijf grotten en is meer dan 2000 m2 groot. De plafonds en muren zijn geverfd en er staan hier meer dan 150 Buddhabeelden. De grootste Buddha is uitgehouwen uit een rots en is wel 14 meter groot. Geniet van uw bezoek aan deze bijzondere plek.  Accommodatie : Paradise Holiday Village (Negombo)
Plaats:
Dambulla

Vrije dag in Negombo

Dag 13: Vrije dag in Negombo

U bent weer terug bij de kust, ditmaal in Negombo, en kunt genieten van een laatste vrije dag. Maak een wandeling door de stad en bezoek de vismarkt, bezoek het Nederlandse fort en de kerken in de stad. Het is mogelijk om hiervoor een fiets te huren. Of blijf lekker hangen bij het zwembad of op het strand en doe dit laatste dagje in Sri Lanka lekker helemaal niks! Accommodatie : Paradise Holiday Village (Negombo)
Plaats:
Negombo

Vertrek vanaf Negombo

Dag 14: Vertrek vanaf Negombo

Na twee weken vol sportieve activiteiten in de jungle en aan de kust van Sri Lanka vliegt u vandaag weer naar huis. We hopen dat u heeft genoten en dat u met een koffer vol mooie herinneringen huiswaarts keert. Een goede vlucht toegewenst!
Plaats:
Negombo
Praktische informatie
Budget vanaf€ 1.145 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsGids
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Sri Lanka volgens uw wensen