Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Uitgebreide reis langs de hoogtepunten

Sri LankaUitgebreide reis langs de hoogtepunten

Hoogtepunten
We laten u in iets minder dan drie weken zien waarom Sri Lanka zo'n geweldig land is. U ziet de absolute highlights aan de kust en in de binnenlanden. We nemen u mee naar tempels, historische steden en theeplantages en u maakt een indrukwekkende treinreis. Maar u gaat ook de natuur in en ziet wilde dieren tijdens een spannende safari. Geniet en dompel u onder in de cultuur en de natuur van dit bijzonder mooie land. Deze reis is slechts een voorbeeld en kan volledig op maat gemaakt worden
Reisideeën aangeraden door
Damithri Lokale*r Sri Lanka Expert*in
Duur van de reis
18 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 1.315
Vanwege vele inkomende aanvragen is het reisbureau van Damithri momenteel niet in staat om uw reisaanvraag te behandelen. U kunt over een paar dagen opnieuw proberen contact op te nemen, of u kunt de voorbeeldreizen bekijken van onze andere lokale partners in Sri Lanka
Reisprogramma
Aankomst in Colombo

Dag 1: Aankomst in Colombo

Welkom in Sri Lanka! Een van onze medewerkers verwelkomt u op de luchthaven. U wordt met een transfer naar het hotel gebracht. Gebruik uw vrije middag om bij te komen van uw vlucht, of maak alvast een eerste wandeling door Colombo. Ontdek de geuren, de drukte en de mensen in deze levendige stad. Accommodatie : Pegasus Reef (Colombo)
Plaats:
Colombo

Stadstour Colombo

Dag 2: Stadstour Colombo

Als hoofdstad van een ontwikkelingsland verandert Colombo in een razend tempo. Oude gebouwen worden vervangen door flitsende wolkenkrabbers en dit zorgt voor een mooi contrast. Tijdens de stadstour ziet u de 100 jaar oude klokkentoren en de koloniale gebouwen. We nemen u ook mee naar twee tempels en de Bandaranaike Memorial International Conference Hall, een geschenk van China. Accommodatie : Pegasus Reef (Colombo)
Plaats:
Colombo

Schildpadden en een boottocht

Dag 3: Schildpadden en een boottocht

Onderweg naar Koggala maken we twee stops. Bij het opvangcentrum voor schildpadden in Koggala ziet u enorme tanks vol met de pasgeboren diertjes. Deze schildpadjes krijgen te eten en worden na een paar dagen naar zee gebracht. In Balapitiya gaat u met een bootje de Madurivier op. Kijk uw ogen uit als u langs de vele kleine paradijselijke eilandjes in de lagune vaart. Dit is een van de laatste plekken in Sri Lanka waar nog een mangrovebos is. Accommodatie : Koggala Beach (Koggala)
Plaats:
Kosgoda,Balapitiya,Koggala

Stadstour in Galle

Dag 4: Stadstour in Galle

Galle was ooit de belangrijkste haven van Ceylon en heeft een rijke geschiedenis. Het was het centrum van het Nederlandse regime in de 17e eeuw, hiervan is het Galle Fort een bewijs. De stad Galle is een van de beter bewaarde koloniale steden van Zuidoost-Azie en is daarom opgenomen op de werelderfgoedlijst. De toeristische trekpleisters zijn de Nederlandse kerk en het Nederlandse museum. Accommodatie : Koggala Beach (Koggala)
Plaats:
Koggala,Galle

Bezoek zoutfabriek

Dag 5: Bezoek zoutfabriek

Onderweg naar de volgende bestemming stopt u in Hambantota om een zoutfabriek te bezoeken. Leer hoe het zout hier gewonnen wordt. Dan reist u verder naar Yala. Die middag kunt u vrij besteden. Ontdek het stadje of maak een wandeling over het strand. In het hotel hoeft u zich ook niet te vervelen, er is hier van alles te doen. Accommodatie : Chandrika Hotel (Kataragama)
Plaats:
Koggala,Yala,Hambantota District

Safari Yala NP en Buduruwagala

Dag 6: Safari Yala NP en Buduruwagala

Met zijn 1259m2 is Yala Nationaal Park het grootste park van Sri Lanka. Ga tijdens een spannende safari op zoek naar wilde olifanten, buffels, zwijnen, luipaarden en krokodillen. Er zijn ook veel bijzondere vogels te spotten. Die middag rijden we naar Buduruwagala, waar u een rots met een Buddhabeeld van 15,5m kunt bewonderen. We maken een laatste stop bij de Ella Rawana watervallen voor een frisse duik na een indrukwekkende dag. Accommodatie : Oak Ray Ella Gap (Ella)
Plaats:
Yala National Park

Trekking bij Ella

Dag 7: Trekking bij Ella

Vandaag staat geheel in het teken van de prachtige natuur rondom Ella. U kunt kiezen tussen twee wandelingen. Beklim de Ella Rock en daag uzelf uit. Deze steile en uitdagende hike komt uit op een rotsblok met een adembenemend uitzicht dat ongetwijfeld de moeite waard is. U kunt ook de makkelijkere wandeling naar Little Adam's Peak doen en vanaf daar een bezoek brengen aan de bekende brug met negen bogen. Accommodatie : Oak Ray Ella Gap (Ella)
Plaats:
Ella

Treinrit en bezoek theeplantage

Dag 8: Treinrit en bezoek theeplantage

Stap vandaag op de trein en rijd de binnenlanden van Sri Lanka in. Uw bestemming is Nuwara Eliya, waar u een bezoek brengt aan een theeplantage. Leer en ontdek waar de beroemde Sri Lankaanse thee vandaan komt. En natuurlijk mag u ook proeven! Accommodatie : Hotel Ashford (Nuwara Eliya)
Plaats:
Nuwara Eliya

Rit naar Kandy

Dag 9: Rit naar Kandy

Reis naar de laatste hoofdstad van de Sri Lankaanse koningen. Kandy staat voor pracht en grootsheid en het is een stad van tradities en legendes. U maakt een ritje rond het meer van Kandy en bezoekt 's avonds een culturele show. Veel plezier! Accommodatie : Royal Kandyan (Kandy)
Plaats:
Kandy

Olifantenweeshuis en botanische tuinen

Dag 10: Olifantenweeshuis en botanische tuinen

Ontdek de omgeving van Kandy! U begint met een bezoek aan het weeshuis voor olifanten. Zie hoe de babyolifanten worden gevoerd en hoe de hele kudde wordt meegenomen voor een bad in de rivier. Daarna bezoekt u de botanische tuinen van Peradeniya met zijn 147 hectare. Wandel door de paradijselijke tuinen met bloembedden, paviljoenen, een gigantische Javabijboom en natuurlijk het prachtige orchideeënhuis. Accommodatie : Royal Kandyan (Kandy)
Plaats:
Kandy,Pinnawala,Peradeniya

Bezoek kruidentuin en Grottempel

Dag 11: Bezoek kruidentuin en Grottempel

Dat ze in Sri Lanka van pittig eten houden weet u ondertussen al. Vandaag gaat u kijken hoe de belangrijkste specerijen worden verbouwd en verwerkt. Daarna rijden we door naar Dambulla, waar u een wel heel bijzonder grottencomplex bezoekt. Deze grot is namelijk een tempel groter dan 2000m2 en er zijn meer dan 150 Boeddhabeelden. De grootste Boeddha is uit een rots uitgehakt en is 14 meter! Accommodatie : Palwehera Village (Pinnawala)
Plaats:
Matale,Dambulla

De vroegere hoofdstad

Dag 12: De vroegere hoofdstad

Bezoek de ruïnes van Polonnaruwa, dat in de middeleeuwen de hoofdstad van het eiland was. U loopt langs het Koninklijke Paleis, de Gal Viharaya, de Publiekshal en het Lotusbad en u ziet de prachtige uit de rost gehouwen Boeddhabeelden. Die middag beklimt u de Leeuwenrots, een citadel gebouwd door koning Kasapa. U loopt langs de grachten, de wal en de tuinen en ziet bijzondere historische fresco's. Accommodatie : Palwehera Village (Pinnawala)
Plaats:
Polonnaruwa,Sigiriya

Rit naar Trincomalee

Dag 13: Rit naar Trincomalee

We maken vandaag de rit naar Trincomalee, waar u de rest van de dag vrij kunt besteden. U kunt in de omgeving de warmwaterbronnen bezoeken of een boottochtje doen over de prachtige lagune. Of bezoek het Pigeon Island nationaal park en ga hier snorkelen. Maar u kunt ook lekker in het hotel blijven en genieten van de zee en het zwembad. U komt hier heerlijk tot rust! Accommodatie : Pigeon Island Resort (Trincomalee)
Plaats:
Trincomalee

Tour Trincomalee

Dag 14: Tour Trincomalee

We nemen u mee op een tour in de havenstad. We bezoeken de Hindoestaanse tempel die op een klif aan de rand van de Indische Oceaan ligt. Dan stoppen we bij de begraafplaats en het beroemde Fort Frederick. Dit fort is gebouwd door de Portugezen en jaren later door de Nederlandse kolonisten herbouwd. We sluiten af bij de mooie natuurlijke haven van Trincomalee. Accommodatie : Pigeon Island Resort (Trincomalee)
Plaats:
Trincomalee

De bakermat van het Boeddhisme

Dag 15: De bakermat van het Boeddhisme

U brengt vandaag een bezoek aan Mihintale, dat wordt gezien als de Sri Lankaanse bakermat van het Boeddhisme. U klimt de 1840 treden van een enorme rots voor een ongelofelijk uitzicht naar alle kanten. Op de top staan een paar boeddhistische heiligdommen die u kunt bekijken. Voel de spirituele aantrekkingskracht van deze bijzondere plek.  Accommodatie : Alakamanda (Anuradhapura)
Plaats:
Anuradhapura,Mihintale

Ontdek Anuradhapura

Dag 16: Ontdek Anuradhapura

De heilige stad Anuradhapura was de eerste hoofdstad van het oude Ceylon. Bewonder de heilige boom die meer dan 2200 jaar geleden naar de stad is gebracht. Er wordt gezegd dat Prins Siddharta onder deze boom de verlichting bereikte. Bezoek dan de overblijfselen van het koperen paleis. Verwonder u over de enorme mediterende Boeddha en de Isurumunya rotstempel. Die middag reizen we verder naar Negombo. Accommodatie : Paradise Holiday Village (Negombo)
Plaats:
Anuradhapura

Aan de kust

Dag 17: Aan de kust

Geniet van de prachtige omgeving van Negombo. We nemen u mee op een tour langs de vismarkt en over het strand, waar veel lokale mensen komen. Dan bezoeken we de ruïnes van het Nederlandse fort dat vlakbij de mooie lagune ligt. Geniet 's avonds van het gezellige stadje. Zie hoe de beste kreeften, garnalen en krabben aan tafel bereid worden. En ga 's avonds dansen in een van de vele bars en discotheken. Accommodatie : Paradise Holiday Village (Negombo)
Plaats:
Negombo

Vertrek vanaf Negombo

Dag 18: Vertrek vanaf Negombo

En dan zit uw reis erop. U heeft nog een laatste ochtend om te genieten van dit mooie land en misschien nog wat souvenirs te kopen. Dan brengen we u naar de luchthaven voor uw terugvlucht. U zult ongetwijfeld prachtige herinneringen hebben aan uw tijd in Sri Lanka. We zien u graag weer terug!
Plaats:
Negombo
Praktische informatie
Budget vanaf€ 1.315 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsGids
Inbegrepen in de prijsBestuurder
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Sri Lanka volgens uw wensen