Koolstofvoetafdruk gecompenseerd
Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?
Combinatie met de Malediven

Sri LankaCombinatie met de Malediven

Coronadekking
 • Klassiekers
Het is waar dat Sri Lanka een eiland is, maar bovenal is het ook een land dat altijd open heeft gestaan voor de rest van de wereld! Alle Srilankanen zijn trots op hun afkomst en delen hun warmte en vrijgevigheid met hun reizigers - een gastvrijheid die al vele jaren een traditie is. Na spannende ontmoetingen met olifanten, inzichten in tempels en het verkennen van het "Kasteel van de Hemel" hangt ...


Het is waar dat Sri Lanka een eiland is, maar bovenal is het ook een land dat altijd open heeft gestaan voor de rest van de wereld! Alle Srilankanen zijn trots op hun afkomst en delen hun warmte en vrijgevigheid met hun reizigers - een gastvrijheid die al vele jaren een traditie is. Na spannende ontmoetingen met olifanten, inzichten in tempels en het verkennen van het "Kasteel van de Hemel" hangt u er 4 dagen lang Malediven aan en laat u verrassen! 

Lees meer

Uw lokale reisexpert Emil

Nederlandstalige reisagent in Sri Lanka
450 reviews
De rondreis in één oogopslag
 • Countryside
  Countryside
 • Local culture
  Local culture
 • Beach
  Beach
 • Island
  Island

Reisprogramma

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

Deze voorbeeldreis is ontworpen door onze lokale reisagent om u te inspireren. Elk element van deze reis kan volledig aangepast worden aan de hand van uw wensen: de duur, de route, accommodaties, activiteiten, etc.

Dag 1: Aankomst en boottocht door de mangroves


Aankomst op Colombo International Airport waar ul ontvangen wordt. Daarna gaat de transfer direct naar Negombo, waar u incheckt in het hotel. Negombo is een prachtig vissersdorpje waar u elke ochtend de vismarkt op het strand kunt zien. In een twee uur durende boottocht rijdt u door een natuurgebied met zijn typische flora en fauna. Geniet van het uitzicht op de beroemde rijstvelden en ontdek de typische habitats van de vissers. Het vogelgezang en de krekels en een adembenemende zonsondergang zullen uw eerste dag afsluiten.

Plaats:
Colombo, Negombo
Accommodatie
Binnacle (Negombo)

Dag 2: Ontmoet de olifant in het olifantenweeshuis


Na het ontbijt rijdt u naar Pinnawala. Daar bezoekt u het olifantenweeshuis (2:30 uur rijden), dat in 1975 werd opgericht. Het biedt onderdak aan jonge olifanten die hun leefgebied zelf hebben verlaten of het om andere redenen zijn kwijtgeraakt. Bijzonder charmant: U kunt zien hoe de olifantenbaby's drie keer per dag met de fles worden gevoed. Daarna vervolgen we onze weg naar Sigiriya waar u kunt ontspannen in het hotel of de beroemde grottempels van Dambulla kunt bezoeken. In 1991 werden deze door UNESCO gekozen als de grootste geschilderde grotten ter wereld.

Plaats:
Sigiriya, Dambulla
Accommodatie
Jay's Holiday Resort (Sigiriya)

Dag 3: Verkenning van het "Kasteel van de Hemel" - de rotsachtige vesting Sigiriya 


Na het ontbijt rijdt u naar de buitenwijken van Sigiriya, waar u het beroemde rotsfort uit de 5e eeuw bezoekt. De ingang van het kasteel wordt "Leeuwenrots" genoemd omdat het een leeuwenpoot voorstelt. De vesting staat sinds 1982 op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. 

Plaats:
Sigiriya
Accommodatie
Jay's Holiday Resort (Sigiriya)

Dag 4: Olifantenrijden en bezoek aan de heilige "tandtempel".


Na het ontbijt gaan we verder naar Kandy, een belangrijke stad in Sri Lanka. 
Kandy was het laatste koninkrijk van Sri Lanka in de 16e eeuw. Het beroemde relikwie van de Boeddha-tand bevindt zich in een tempel genaamd Dalada Maligawa. Volgens de legende is de tand uit de brandstapel van Boeddha gestolen en naar Sri Lanka gebracht. In 1988 heeft de UNESCO deze heilige tempel tot werelderfgoed verklaard. 

Plaats:
Kandy
Accommodatie
Clove Garden (Kandy)

Dag 5: Bezoek aan de botanische tuin in Peradeniya


Na het ontbijt heeft u vrije tijd om te ontspannen. U kunt bijvoorbeeld een stadsrondrit maken of een kijkje nemen in de plaatselijke winkels. Sommige winkels bieden zijde, handwerk, sieraden, rieten manden, maskers en paraplu's aan. Bezoek daar een museum of de edelsteenfabriek. s Avonds bezoekt u de Peradeniya Botanische Tuin, waar u een verscheidenheid aan fascinerende planten en exotische bloemen kunt vinden.
De botanische tuin in Peradeniya ligt op ongeveer 5 km van Kandy. Het werd gebouwd in 1370, voordat de Britten het bij hun aankomst "Royal Park" noemden. 
​Hierna vertrekt u naar Ramboda.

Plaats:
Peradeniya
Accommodatie
Villa De Roshe (Nuwara Eliya)

Dag 6: ​Bezoek het "Klein Engeland" in Sri Lanka


Na het ontbijt rijdt u naar Nuwara Eliya, waar u de prachtige theeplantages ziet. Tijdens uw reis stopt u op sommige plaatsen waar u de lokale bevolking kunt ontmoeten en ze kunt zien werken op de plantages. Bezoek dan een theefabriek waar u kunt zien hoe de geoogste thee wordt verwerkt. In de middag is een wandeling in de stad gepland.
In de late namiddag rijdt u met de "Tuk-Tuk" naar het station. Dan nemen we de trein, vervolgen we onze weg langs valleien, theeplantages en talrijke watervallen: een buitengewone ervaring! Bij aankomst op het Ella-station staat uw chauffeur op u te wachten. Daarna bezoekt u de kleine Adam's Peak, omgeven door een theeplantage.

Plaats:
Nuwara Eliya, Ella
Accommodatie
The Hideaway Hotel (Ella)

Dag 7: Wandeling in een theeregio

Na een uitgebreid ontbijt ontmoet u uw chauffeur die u op uw Tuk Tuk Tuk trip zal begeleiden en u naar het paviljoen van Lipton Seat zal brengen. Daar kunt u genieten van een prachtig uitzicht. 

Plaats:
Bambarakanda, ​Colombo
Accommodatie
ME Colombo (Colombo)

Dag 8: Transfer naar de Malediven

Vandaag wordt u naar de luchthaven gebracht om uw reis naar de Malediven voort te zetten. U wordt daar opgewacht en bij aankomst direct naar uw hotel gebracht.

Plaats:
colombo
Accommodatie
Paradise Island Resort & Spa (Malé)

Dag 9: Vrije dag op de Malediven

Na een goed ontbijt kunt u vooral één ding doen: ontspannen! Laat u betoveren door de kilometerslange zandstranden, het rustgevende geluid van de zee en het turquoise blauwe water.

Plaats:
Maldiven
Accommodatie
Paradise Island Resort & Spa (Malé)

Dag 10: Vrije dag op de Malediven

Op uw tweede stranddag heeft u ook tijd om de brede zandstranden te verkennen en ontspannende momenten door te brengen.

Plaats:
Maldiven
Accommodatie
Paradise Island Resort & Spa (Malé)

Dag 11: Einde van de reis 

Vandaag is het tijd om afscheid te nemen en u wordt naar de luchthaven gebracht om uw reis naar huis te beginnen.


ColomboNegomboSigiriyaDambullaKandyPeradeniyaNuwara EliyaEllaBambarakanda​ColombocolomboMaldiven

Praktische informatie

Prijs vanaf € 1.470 Per persoon
Coronadekking Kosteloos annuleren tot 30 dagen voor vertrek
Internationale vluchten Niet inbegrepen
Inbegrepen in de prijs Binnenlandse vluchten
Inbegrepen in de prijs Luchthaventransfer

Praktische informatie

Prijsinformatie

€ 1.470 Per persoon

Samen met uw lokale reisexpert kunt u dit reisidee volledig personaliseren.

De uiteindelijke prijs van uw reis is afhankelijk van de vertrekdatum en van de etappes, activiteiten en accommodaties die u uitkiest.

Als u met Evaneos reist weet u zeker dat uw reissom ten goede komt aan de lokale economie op de plek van bestemming. Lees in ons Handvest Better Trips meer over onze belofte voor eerlijke en duurzame reizen.

Inbegrepen in de prijs

 • Bij aankomst en vertrek, luchthaventransfer en assistentie op de luchthaven
 • Vervoer in een voertuig met airconditioning voor de luchthaventransfer, de rondreis en de steden met Engels sprekende chauffeursgids (Nederlands op aanvraag, beschikbaar tegen meerprijs)
 • Service van een Nederlandstalige reisleider voor 7 personen
 • Overnachting in 3* hotel met halfpension03 nachten in Paradise Island Resort, Malediven (kamer in de Superior Beach Bungalow met halfpension)
 • Transfer per speedboot van de luchthaven van Malediven naar Hotel Paradise
 • Toegangsprijs voor alle genoemde locaties in het programmavervoer in een auto met airconditioning voor 2-3 personen, minibusje voor 4-6 personen

Niet inbegrepen in de prijs

 • Bezoeken die niet in het programma worden genoemd
 • Persoonlijke kosten
 • Drankjes en tips
 • Alle internationale vluchten, met inbegrip van de aansluitende vlucht tussen Sri Lanka en de Malediven
 • Alle Lunches
 • Safari in Minneriya Nationaal Park

Bent u op zoek naar een ander soort reis?

Neem contact op met de lokale reisexpert Bekijk andere voorbeeldreizen in Sri Lanka (13)

Andere voorbeeldreizen

Voorbeeldreizen per thema