Op onbekende paden door het Peruaanse landschap

PeruOp onbekende paden door het Peruaanse landschap

Avontuur
Deze reis is bijzonder geschikt voor kleine reisgezelschappen (4 tot 8 personen) die graag actief zijn en ver weg van het massatoerisme. Ontdek de Peruaanse Andes op onbekende paden en geniet van de idylle van unieke, nauwelijks bereisde landschappen. U bereidt Peruaanse gerechten tijdens een kookles, leert over de traditionele manier van leven van de Andesgemeenschappen tijdens de Huchuy Qosqo wandeling en leert veel over de geschiedenis van Peru tijdens een bezoek aan een oude Inca-brug en het Inca-fort Waqrapukara. De regenboogbergen Pallay Punchu en de 3 canyons zijn nog weinig bekende schatten van de Peruaanse Andes, die u zullen imponeren met hun prachtige landschappen. En een bezoek aan de beroemde Inca site van Machu Picchu en de Colca Canyon mogen niet ontbreken tijdens deze bijzondere reis.
Reisideeën aangeraden door
Jonas Lokale*r Peru Expert*in
Duur van de reis
19 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 3.440
Reisprogramma
Welkom in Lima

Dag 1: Welkom in Lima

We verwelkomen u op de luchthaven Jorge Chávez de Lima en brengen u naar uw hotel. U heeft de rest van de dag vrije tijd, zodat u kunt ontspannen na de lange reis van Europa naar Peru. Vraag ons gerust om tips en informatie over Lima, we helpen u graag om uw eerste dag te plannen op basis van uw interesses. Accommodatie: Ibis Budget Miraflores 2* (Lima)
Plaats:
Lima region

Vrije dag in Lima en vlucht naar Cusco

Dag 2: Vrije dag in Lima en vlucht naar Cusco

De ochtend is vrij te besteden. Bezoek de twee wijken Miraflores en Barranco op eigen gelegenheid (we bieden ook stadstours per fiets aan). In de middag brengen we u naar het vliegveld in Lima, vanwaar u verder reist naar Cusco in de Andes. Daar aangekomen brengen we u naar uw hotel en heeft u de avond ter vrije besteding om te acclimatiseren en door de indrukwekkende oude stad te wandelen. Geniet van een heerlijk diner en een cocktail in een van de vele gezellige restaurants en bars in de stad. Maaltijden: Ontbijt Duur van de vlucht ca. 1,5 uur Opmerking: Tot 3.400m boven zeeniveau Accommodatie: Tika Wasi Boutique (Cusco)
Plaats:
Lima region,Cusco

Vrije dag in Cusco

Dag 3: Vrije dag in Cusco

U kunt uw tijd in het prachtige Cusco gebruiken zoals u wilt, deze dag is ter vrije besteding. Cusco is voor veel bezoekers de mooiste stad van het land en biedt veel mogelijkheden voor een leuke dag. Naast de prachtige oude stad en de Inca-ruïnes op enkele minuten buiten de stad, kunt u ook deelnemen aan een kookles, wandelen door de kunstenaarswijk San Blas, een van de vele musea bezoeken of 's avonds in het planetarium meer leren over Inca-astronomie. Maaltijden: Ontbijt Opmerking: Tot 3.400m boven zeeniveau Accommodatie: Tika Wasi Boutique (Cusco)
Plaats:
Cusco

Wandeling naar de ruïnes van Inkilltambo

Dag 4: Wandeling naar de ruïnes van Inkilltambo

's Morgens rijden we in 20 minuten naar ons vertrekpunt bij de ruïnes van Tambomachay en Puka Pukara. Als u wilt, kunnen we de twee ruïnes bezoeken voordat we aan de wandeling beginnen (entree niet inbegrepen). Dan beginnen we aan onze wandeling. We gaan snel van de weg af en bevinden ons midden in de prachtige natuur, omringd door beekjes, eucalyptusbomen, cactussen en bergen. We wandelen ongeveer 1,5 uur tot we de weinig bezochte ruïnes van Inkilltambo bereiken. Het Inca-paleis is met veel moeite gerenoveerd en is een van de mooiste archeologische plekken in Cusco en omgeving. Na een rondleiding door het complex eten we onze picknicklunch. Gesterkt lopen we verder en zien hoe de natuur verandert tijdens onze wandeling. Na ongeveer 1 uur passeren we de vruchtbaarheidstempel El Templo de la Luna voordat we verder gaan over oude Incapaden naar San Blas. Hier neemt de gids afscheid van u zodat u nog tijd heeft om op eigen gelegenheid de beroemde kunstenaarswijk van Cusco te bezoeken of de gids brengt u te voet naar uw hotel. Maaltijden: Ontbijt Duur van de rondleiding: ongeveer 4 - 6 uur Opmerking: Tot 3.600m boven zeeniveau Accommodatie: Tika Wasi Boutique (Cusco)
Plaats:
Cusco

Eerste dag Huchy Qosqo-wandeling: van Cusco naar Huchuy Qosqo

Dag 5: Eerste dag Huchy Qosqo-wandeling: van Cusco naar Huchuy Qosqo

We halen u om 6 uur op bij uw hotel en rijden naar Tambomachay. Hier beginnen we aan onze wandeling door de afgelegen gebieden van de Peruaanse Andes. Na ongeveer 5 - 6 uur komen we bij een open plek van waaruit we een verlaten dorp kunnen zien. Hier begint het mooiste deel van de wandeling. Over originele Incapaden lopen we door een prachtige canyon tot we de voormalige Incastad Huchuy Qosqo bereiken. Daar hebben we tijd om de ruïnes te verkennen en daarna gaan we naar ons gastgezin. Hier stelt uw gids u voor aan de lokale familie waar u vannacht verblijft. In de late namiddag geniet u van uw thee en later van een diner met de familie. Die avond gaat u bij het kampvuur op zoek naar Inca-sterrenbeelden aan de met sterren bezaaide hemel. Maaltijden: Ontbijt, lunch, diner Afstand: ca. 19 km (eventueel in te korten tot 7 km) Looptijd: 8 tot 9 uur Opmerking: Tot 3.800m boven zeeniveau Accommodatie: Homestay bij een lokale familie (privékamer met gedeelde badkamer)
Plaats:
Cusco

Huchy Qosqo Wandeling en overnachting bij Piuray Lagoon

Dag 6: Huchy Qosqo Wandeling en overnachting bij Piuray Lagoon

We staan 's ochtends vroeg op, ontbijten en wandelen dan naar Piuray Lagoon. Eerst gaan we weer bergopwaarts tot we het hoogste punt van onze wandeling bereiken (4.200 m). Van daaruit hebben we een fantastisch uitzicht op de omringende besneeuwde bergen, lagunes en valleien. De afdaling die daarop volgt is vrij gemakkelijk. Na ongeveer 1 uur bereiken we het eerste dorp en daarna nog een ander, de prachtige lagune Piuray. Bij de lagune staat onze gastheer al te wachten met een heerlijk bereide pachamanca. Pachamanca is een typische Andesmaaltijd bereid in een oven in de aarde. In de middag brengen we u naar Ollantaytambo, waar u de avond ter vrije besteding heeft in het oude Inca-dorp. Maaltijden: Ontbijt, lunch, diner Afstand: ca. 8 km (4 tot 5 uur) Opmerking: Tot 4.200m boven zeeniveau Accommodatie: Sol Natura (Ollantaytambo)
Plaats:
Ollantaytambo,Laguna Piuray

Treinreis naar Aguas Calientes en bezoek Machu Picchu

Dag 7: Treinreis naar Aguas Calientes en bezoek Machu Picchu

In de ochtend neemt u de trein naar Aguas Calientes. U wordt opgehaald bij het treinstation en naar het busstation gebracht. Van daaruit neemt u de bus naar de Inca-citadel van Machu Picchu, een van de nieuwe zeven wereldwonderen en in 1983 door UNESCO uitgeroepen tot cultureel en natuurlijk werelderfgoed. U verkent het mysterieuze heiligdom met uw gids, die u door de ruïnes leidt en u op belangrijke punten onderweg archeologische en historische informatie geeft. Na een rondleiding van ongeveer 2 uur heeft u wat tijd om de site op eigen gelegenheid te verkennen. Na het bezoek neemt u de bus naar Aguas Calientes, waar u wat vrije tijd hebt om te lunchen (niet inbegrepen) en rond te wandelen. In de middag stapt u op de trein die u terugbrengt naar Ollantaytambo. Maaltijden: Ontbijt Duur van de treinreis: ongeveer 4 uur (heen en terug). Duur van de Machu Picchu tour: ongeveer 2,5 uur. Opmerking: Tot 3.400m boven zeeniveau Accommodatie: Sol Natura (Ollantaytambo)
Plaats:
Machu Picchu,Ollantaytambo

De heilige vallei van de Inca's

Dag 8: De heilige vallei van de Inca's

Vandaag bezoeken we de Heilige Vallei van de Inca's. Onze chauffeur en gids halen u op en we rijden over de hoogvlakte naar Cusco. Aan het begin van de tour bezoeken we de ruïnes en terrassen van het oude Inca-fort van Ollantaytambo. Dit wordt beschouwd als de tweede mooiste Inca-ruïne na Machu Picchu. Daarna stoppen we bij de gigantische terrasringen van Moray en de zoutmijnen van Maras. Deze terrassen werden eeuwen geleden aangelegd en worden beschouwd als het experimentele landbouwlaboratorium van de Inca's. In het nabijgelegen Maras leren we hoe zout wordt gewonnen op 3000 meter hoogte en bewonderen we de indrukwekkende zoutbekkens vanaf een uitkijkpunt. Voordat we terugkeren naar Cusco, bezoeken we de ruïnes en het dorpsplein van Chinchero met zijn traditionele markt. In de middag komen we aan in Cusco en wordt u naar uw hotel gebracht. Maaltijden: Ontbijt Duur van de rondleiding: ongeveer 8 uur Opmerking: Tot 3.400m boven zeeniveau Accommodatie: Tika Wasi Boutique (Cusco)
Plaats:
Moray,Ollantaytambo,Maras,Chinchero,Cusco

Peruaanse kookervaring in Cusco

Dag 9: Peruaanse kookervaring in Cusco

Tijdens onze kookcursus krijgt u inzicht in de gastronomische diversiteit van Peru, terwijl u zelf uw kookkunsten op de proef kunt stellen. In ongeveer 1,5 uur leert u alles over de keuken van Peru, bereidt u een heerlijke ceviche en de nationale drank pisco sour en sluit u de geweldige ervaring af met de bereiding van een traditionele lomo saltado in een wok. U krijgt ook enkele van de vele exotische vruchten te proeven. Maaltijden: Ontbijt, lunch Duur van de cursus: ongeveer 1,5 uur Opmerking: Tot 3.400m boven zeeniveau Accommodatie: Tika Wasi Boutique (Cusco)
Plaats:
Cusco

De 4 Lagunes en de Inca-brug Qeswachaka

Dag 10: De 4 Lagunes en de Inca-brug Qeswachaka

We halen u rond 4 uur op bij het hotel en gaan naar het zuiden. Na 1,5 uur rijden maken we onze eerste korte stop in het stadje Cusipata. Hier krijgt u een heerlijk ontbijt en dan rijdt u nog 1,5 uur tot we op onze eerste bestemming aankomen. Na een korte wandeling bereiken we de laatste Inca-Quechua brug Qeswachaka. Deze prachtige en traditionele brug is erkend als UNESCO-werelderfgoed. Uw gids vertelt over de bijzondere brug, het traditionele leven van de dorpelingen en de Inca-cultuur. Na wat vrije tijd gaan we naar het dorp Cheacupe. Onderweg maken we korte stops en bezoeken we de lagunes van Pomacanchi, Acopia, Asnaqocha en Pampamarca. De middag is dan vrij om te ontspannen in deze prachtige omgeving. Maaltijden: Ontbijt, lunch, diner Duur van de tocht: 8 uur (220 km) Opmerking: Tot 3.600m boven zeeniveau Accommodatie: Casona Cheacupe (Cheacupe)
Plaats:
Cusco

Wandeling naar de ruïnes van Waqrapukara

Dag 11: Wandeling naar de ruïnes van Waqrapukara

Na een stevig ontbijt starten we vandaag weer heel vroeg voor een unieke ervaring in de Peruaanse Andes. Na een rit van twee uur komen we aan in het dorp Campi, het beginpunt van onze wandeling. De klim langs bergstromen en het groene Andeslandschap duurt ongeveer 4 uur. Op de top wacht ons het indrukwekkende pre-Inca Ford Waqrapukara en een spectaculair uitzicht. Hier lunchen we en beginnen dan aan onze 3 uur durende afdaling aan de andere kant van de berg. Onze chauffeur wacht u op in Riconda en u wordt naar Sicuani gebracht, waar we 's avonds aankomen. Maaltijden: Ontbijt, lunch, diner Duur van de wandeling: ongeveer 7 uur Afstand: 12 kilometer Moeilijkheidsgraad: Moeilijk Duur van de rit: 2,5 uur (130km) Opmerking: Tot 4.300m boven zeeniveau Accommodatie: Hotel Sicuani (Sicuani)
Plaats:
Sicuani

Wandeling naar de Regenboogberg Pallay Punchu

Dag 12: Wandeling naar de Regenboogberg Pallay Punchu

Vroeg in de ochtend verlaten we Sicuani en rijden we door de Andes tot we na ongeveer 70 minuten de Lagune van Langui bereiken. Vanaf daar rijden we nog een uur langs de lagune en dan verder over zigzagwegen de bergen in. We parkeren onze auto en beginnen de wandeling naar de steile regenboog bergen van Pallay Punchu. Tijdens de wandeling hebben we een prachtig uitzicht op de Lagune van Langui en ontmoeten we kuddes schapen en alpaca's. Eenmaal aangekomen, genieten we van het uitzicht op de kleurrijke bergen. Dan gaan we terug naar onze auto en op weg naar de 3 Cañones, waar we na 4 uur rijden aankomen en overnachten in een eenvoudig pension. Maaltijden: Ontbijt, lunch, diner Duur van de wandeling: ongeveer 4-5 uur Afstand: 8 kilometer Moeilijkheidsgraad: Moeilijk Duur van de rit: 4 uur (200km) Opmerking: Tot 4.700m boven zeeniveau Overnachting: Overnachting in een eenvoudig pension
Plaats:
Sicuani

De 3 canyons en de Apurimac rivier

Dag 13: De 3 canyons en de Apurimac rivier

Vandaag gaan we dit prachtige gebied van dichterbij bekijken. We maken korte wandelingen, leren de Puya Raimondi kennen en bezoeken de prachtige ruïnes van Maucallacta. Omgeven door canyons, rivieren en verschillende rotsformaties, is dit landschap een unieke ervaring die u niet snel zult vergeten. Maaltijden: Ontbijt, dunch, diner Duur van de tour: ongeveer 10 uur Opmerking: Tot 3.400m boven zeeniveau Overnachting: Een eenvoudig pension
Plaats:
Espinar

Van Espinar naar de Colca Canyon

Dag 14: Van Espinar naar de Colca Canyon

Een rit van 4 uur brengt u naar de Colca Canyon. Onderweg kunt u de indrukwekkende landschappen en kleine, traditionele dorpjes bekijken. De Colca Canyon staat bekend als een van de diepste canyons ter wereld en is daarom ook een populaire trekkingbestemming. De biodiversiteit van de canyon is indrukwekkend. Het is het leefgebied van de reusachtige Andes-condor, lama's, alpaca's en vele andere dieren. 's Avonds kunt u uitrusten en genieten van de idylle van de Colca-vallei. Maaltijden: Ontbijt Duur van de tocht: 4 uur (185km) Opmerking: Tot 3.700m boven zeeniveau Accommodatie: Colca Llaqta 2* (Chivay)
Plaats:
Espinar,Chivay

Wandeling door de Colca Canyon - Dag 1

Dag 15: Wandeling door de Colca Canyon - Dag 1

Tijdens deze 3-daagse trektocht kunt u genieten van de schoonheid en rust van de Colca Canyon. We bezoeken traditionele Andesdorpen, leren over de flora en fauna van de canyon, slapen in eenzame hutten, eten traditioneel voedsel en kijken naar de vlucht van de condor boven de canyon. Deze tocht is een absolute must voor elke natuur- en wandelliefhebber. In de ochtend ontmoet u de rest van de groep en gaat u naar het dorp Cabanaconde waar we beginnen aan de 3 tot 4 uur durende afdaling in de canyon. Tijdens onze afdaling zullen we de diversiteit van de Andes en tropische vegetatie observeren en ook leren over de geologische vorming van de Colca Canyon. Eenmaal op de bodem van de canyon steken we de hangbrug van San Juan de Chuccho over, die ons naar het gelijknamige dorp leidt. Daar dineren en overnachten we bij een lokale bewoner. Maaltijden: Ontbijt, lunch, diner Wandeltijd: ongeveer 4 uur Afstand: 8km Moeilijkheidsgraad: gemiddeld Opmerking: Tot 3.700m boven zeeniveau Overnachting: Eenvoudige hutten
Plaats:
Colca

Wandeling door de Colca Canyon - Dag 2

Dag 16: Wandeling door de Colca Canyon - Dag 2

Na het ontbijt beginnen we onze wandeling met een klim van ongeveer 300 meter, die ons naar de dorpen Cosñirhua en later Malata leidt. Daar zien we hoe de lokale bevolking nog op traditionele manier leeft, er is hier geen toegang tot de gemotoriseerde en moderne wereld. Na een afdaling van 3 tot 4 uur komen we aan bij de Sangalle Oase. Na de lunch heeft u tijd om u op te frissen in de bronbaden van de oase (18ºC). Maaltijden: Ontbijt, lunch, diner Wandeltijd: ongeveer 5 uur Afstand: 9km Moeilijkheidsgraad: gemiddeld Opmerking: Tot 3.300m boven zeeniveau Overnachting: Eenvoudige hutten
Plaats:
Colca

Wandeling door de Colca Canyon - Dag 3

Dag 17: Wandeling door de Colca Canyon - Dag 3

Om 04:30 beginnen we aan de ongeveer drie uur durende klim naar Cabanaconde. Na de wandeling ontbijten we in een plaatselijk restaurant en nemen we een bus naar het uitkijkpunt van Cruz del Condor. Van hieruit hebben we een van de mooiste uitzichten op de Colca Canyon en kunnen we meestal de indrukwekkende vlucht van de condor waarnemen. Na de lunch rijden we naar Arequipa. Maaltijden: Ontbijt, lunch Wandeltijd: ongeveer 4 uur Afstand: 5km Moeilijkheidsgraad: gemiddeld Duur van de rit naar Arequipa: ca. 3,5 uur (175 km) Opmerking: Tot 4.200m boven zeeniveau Accommodatie: Maison Du Soleil 3* (Arequipa)
Plaats:
Arequipa,Colca,Chivay

Vrije dag in Arequipa

Dag 18: Vrije dag in Arequipa

Vandaag kunt u op eigen gelegenheid de tweede grootste stad van Peru verkennen. Arequipa wordt ook wel "de Witte Stad" genoemd vanwege de as die gebruikt is om de lichtgekleurde huizen te bouwen en wordt omringd door drie vulkanen. U kunt uw vrije dag gebruiken om het koloniale stadscentrum rond het indrukwekkende Santa Catalina-klooster te bezoeken, naar het uitkijkpunt van Yanahuara te wandelen of te gaan mountainbiken of raften op de Rio Chili buiten de stad. Tip: Geniet 's avonds bij zonsondergang van een heerlijke pisco en iets te eten op het dakterras van het Katari Hotel op Plaza de Armas. (niet inbegrepen) Maaltijden: Ontbijt Opmerking: Tot 2.300m boven zeeniveau Accommodatie: Maison Du Soleil 3* (Arequipa)
Plaats:
Arequipa

!Adios Peru!

Dag 19: !Adios Peru!

Vandaag eindigt uw reis door Peru. We brengen u naar het vliegveld in Arequipa voor uw terugvlucht naar Lima. Van daaruit keert u terug naar huis met vele herinneringen en unieke foto's. Opmerking: Dit is alleen mogelijk als uw terugvlucht uit Lima na 13.00 uur is.
Plaats:
Arequipa,Lima region
Praktische informatie
Budget vanaf€ 3.440 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsGids
Inbegrepen in de prijsBestuurder
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Peru volgens uw wensen