Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Ontdek de keuken van de Inca's

PeruOntdek de keuken van de Inca's

Avontuur
Tijdens deze reis bezoekt u de 3 belangrijkste regio's van Peru: de Andes, de jungle en de kust. U bezoekt de mooiste steden en dorpen in het zuiden van Peru en leert op een charmante manier over de Peruaanse cultuur, geschiedenis en natuur. We laten u ook kennismaken met de beroemde en heerlijke Peruaanse keuken. Deze reis maakt u een expert op het gebied van Peru! 
Reisideeën aangeraden door
Jonas Lokale*r Peru Expert*in
Duur van de reis
17 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 2.925
Reisprogramma
Welkom in Peru

Dag 1: Welkom in Peru

Wij verwelkomen u op de luchthaven "Jorge Chávez de Lima" en brengen u naar uw hotel. Hier kunt u na de lange reis van Europa naar Peru heerlijk ontspannen. Geniet van een vrije middag die u naar eigen inzicht in kunt delen. Accommodatie : El Tambo Dos (Lima)
Plaats:
Lima

Lima, meer dan een metropool

Dag 2: Lima, meer dan een metropool

In de ochtend halen we u op van uw hotel en rijden we naar het historische centrum van Lima. Daar bezoeken we het centrale plein en tijdens een wandeling maken we kennis met de belangrijkste gebouwen van de hoofdstad, zoals de kathedraal en het regeringspaleis. We bezoeken ook het klooster van San Francisco en de beroemde catacomben. Voor extra energie lunchen in een traditioneel Peruaans restaurant. Hier leert u hoe u de Peruaanse nationale drank, de Pisco Sour, kunt maken. Daarna rijden we naar de Boheemse wijk van Lima. In Barranco wonen veel kunstenaars, auteurs en fotografen. Hier kunt u genieten van prachtige koloniale gebouwen en een adembenemend uitzicht op de Stille Oceaan.  In de middag gaan we terug naar het hotel. ​ Reistijd: 5 uur Maaltijden inbegrepen: ontbijt  Accommodatie : El Tambo Dos (Lima)
Plaats:
Lima

Stadstour in de Witte Stad

Dag 3: Stadstour in de Witte Stad

Vroeg in de ochtend halen we u op en brengen we u naar het vliegveld voor uw vlucht naar Arequipa. Na aankomst brengen we u naar uw hotel, waar u later opgehaald wordt voor een stadstour. Arequipa is omgeven door drie vulkanen en staat bekend om zijn unieke architectuur. We beginnen onze tour met een bezoek aan het Santa Catalina Klooster. Dit klooster werd gesticht in 1579 en wordt beschouwd als een van de mooiste kloosters in Zuid-Amerika. In de kerk Compañia de Jesus kunnen we indrukwekkende muurschilderingen en de barokke architectuur bewonderen. Na dit bezoek rijden we naar het uitzichtpunt Mirador del Carmen vanwaar we een spectaculair uitzicht hebben op de Chili-vallei en de vulkaan Misti. Voordat we teruggaan naar het hotel, bezoeken we de wijk Yanahuara. Hier bewonderen we villa's die zijn gebouwd van natuursteen met hun creatief ontworpen tuinen.  Reistijd: 1 uur 30 minuten   Maaltijden inbegrepen: ontbijt  Accommodatie : Posada del Monasterio (Arequipa)
Plaats:
Lima,Arequipa

Door naar de Colca Canyon

Dag 4: Door naar de Colca Canyon

In de ochtend verlaten we Arequipa en gaan we naar de Colca Vallei. We passeren het Nationale Reservaat Salinas y Aguada Blanca, een van de grootste vicuñar (soort lama) reservaten in Peru. Naast de vicuña's zullen we ook lama's, alpaca's en een verscheidenheid aan wilde vogels zien. We stoppen bij het hoogste uitzichtpunt van onze route, Patapampa (4900 meter) en genieten van het uitzicht op de vallei. Daarna gaan we naar de Colca Vallei, naar Chivay. Daar gaan we lunchen en dan beginnen we aan een wandeling door de Colca Canyon. In de late namiddag heeft u de mogelijkheid bij te komen van de wandeling in de beroemde warmwaterbron La Calera. In het begin van de avond rijden we naar het hotel in het rustige Andesdorp Chivay voor de overnachting. Reistijd: 166 km, ongeveer 3 uur 10 minuten Maaltijden inbegrepen: ontbijt  Accommodatie : Casa Andina Classic Colca (Chivay)
Plaats:
Arequipa,Chivay

De vlucht van de condor en naar Puno

Dag 5: De vlucht van de condor en naar Puno

Na het ontbijt bezoeken we het uitzichtpunt Cruz del Condor. Vanaf hier kunnen we de diepte van de canyon bewonderen en met een beetje geluk kunnen we de vlucht van de condor, de grootste vliegende vogel ter wereld, bekijken. Daarna bezoeken we enkele kleinere uitzichtpunten en Andesdorpen. Daar heeft u genoeg tijd om wat foto's te maken en het dagelijks leven van de dorpsbewoners te bekijken, die zich vasthouden aan de traditionele leefwijze. Na de lunch rijden we naar Puno waar we u naar uw hotel brengen.  ​Reistijd: 256 km, ongeveer 4 uur 30 minuten Maaltijden inbegrepen: ontbijt  Accommodatie : La Hacienda (Puno)
Plaats:
Chivay,Puno

Het Titicacameer: de eilanden Uros en Taquile

Dag 6: Het Titicacameer: de eilanden Uros en Taquile

In de ochtend brengen we u naar de haven van Puno. Per motorboot gaan we dan naar de rieteilanden van Uros, een oude cultuur die al honderden jaren leeft op drijvende eilanden die geweven zijn van toragras. Het rietachtige gras wordt ook gebruikt om huizen en schepen te bouwen. De eilandbewoners zullen ons vertellen over hun manier van leven en uitleggen hoe ze de eilanden bouwen. Na een verblijf van een uur gaan we naar het eiland Taquile. Geniet tijdens de boottocht van de rust en de schoonheid van het Titicacameer. Na aankomst maken we een korte wandeling en ontmoeten we enkele eilandbewoners in het grootste dorp van het eiland, die ons laten kennismaken met hun traditionele ambachten en weefkunst. Ver weg van het moderne vasteland hebben de eilandbewoners hun traditionele levensstijl behouden. Ze staan bekend om het maken van kleurrijke kleding, die in Puno en omgeving als de mooiste in zijn soort wordt beschouwd. Na de lunch maken we een wandeling en bezoeken we de romantische steegjes, kleine huisjes en het groene landschap van het eiland. Rond 14:30 uur rijden we terug naar Puno, waar u rond 17:30 uur aankomt. ​ Reistijd: 10 uur Maaltijden inbegrepen: ontbijt - lunch  Accommodatie : La Hacienda (Puno)
Plaats:
Taquile,Puno

Naar de stad van de Inca's

Dag 7: Naar de stad van de Inca's

Vandaag vervolgen we onze weg door de Peruaanse Andes naar Cusco. We rijden langs besneeuwde bergen, kuddes lama's en door verschillende Andesdorpen. In sommige dorpen stoppen we en bezoeken we kerken, tempels en oude Inca-ruïnes. Voordat we in Cusco aankomen bezoeken we een Andes-restaurant voor een heerlijke lunch. Bij aankomst in Cusco brengen we u naar uw hotel. U heeft de rest van de middag vrij. ​ Reistijd: 387 km, ongeveer 10 uur Maaltijden inbegrepen: ontbijt - lunch  Accommodatie : San Agustin Internacional (Cuzco)
Plaats:
Cusco

Stadstour door de hoofdstad van de Inca's

Dag 8: Stadstour door de hoofdstad van de Inca's

We beginnen onze tour met een bezoek aan het Inca fort Sacsayhuaman, dat boven de stad ligt en ons een adembenemend uitzicht op Cusco biedt. Vervolgens lopen we naar het centrale plein waar we de kathedraal en de 17e en 18e eeuwse muurschilderingen kunnen bewonderen. Daarna bezoeken we Qoricancha, de zonnetempel van de Inca's en de tour eindigt op de San Pedro markt. Hier kunnen we verschillende Peruaanse gerechten proberen en bewonderen we traditionele ambachten. Tijdens de tour leert u meer over de geschiedenis en het heden van Cusco.  ​ Reistijd: 4 uur  Maaltijden inbegrepen: ontbijt  Accommodatie : San Agustin Internacional (Cuzco)
Plaats:
Sacsayhuamán,Cusco

De Heilige Vallei van de Inca's

Dag 9: De Heilige Vallei van de Inca's

Vandaag bezoeken we de Heilige Vallei van de Inca's. Onze gids haalt u op en we rijden over het hoogplateau van Cusco naar Chincheros, waar we de ruïnes en het dorpsplein van deze rustige plek bezoeken. Op weg naar Ollantaytambo stoppen we bij de gigantische terrasvormige ringen van Moray. De terrassen zijn eeuwen geleden gebouwd en worden beschouwd als het agrarisch experimenteel laboratorium van de Inca's. Met een prachtig uitzicht op de Urubamba-rivier, lunchen we in het Tunupa-restaurant en bezoeken we vervolgens de ruïnes en terrassen van het oude Incafort van Ollantaytambo. Na Machu Picchu wordt dit beschouwd als de op één na mooiste Inca-ruïne. Aan het einde van de tour wordt u naar uw hotel gebracht en kunt u genieten van de rust en schoonheid van de Heilige Vallei. ​ Reistijd: 8 uur  Maaltijden inbegrepen: ontbijt - lunch   Accommodatie : Hacienda del Valle ( Ollantaytambo )
Plaats:
Chinchero,Maras,Ollantaytambo

Mystiek Machu Picchu

Dag 10: Mystiek Machu Picchu

Vroeg in de ochtend gaat u naar het station van Ollantaytambo en neemt u de trein naar Aguas Calientes. Tijdens de treinreis langs de Urubamba-rivier ziet u hoe het landschap langzaam verandert. In Aguas Calientes wordt u opgehaald door uw gids en gaat u naar de Inca-citadel van Machu Picchu. Na een rondleiding van twee uur heeft u nog wat tijd om op eigen gelegenheid door de mystieke stad rond te wandelen. Na uw Machu Picchu bezoek heeft u wat tijd om rond te kijken en te lunchen in Aguas Calientes. In de middag neemt u de trein terug naar Ollantaytambo, waar onze chauffeur u opwacht en u terugbrengt naar uw hotel in Cusco. Ongeveer 2 uur 10 minuten met de trein (OW) Ollantaytambo - Aguas Calientes) + 15 minuten met de bus (Aguas Calientes - Machupicchu) + 2 uur met de bus (Ollantaytambo - Cusco) ​Maaltijden inbegrepen: ontbijt  Accommodatie : San Agustin Internacional (Cuzco)
Plaats:
Aguas Calientes,Machupicchu,Cusco

Vrije dag in Cusco

Dag 11: Vrije dag in Cusco

Om bij te komen van uw excursie naar Machu Picchu hebben we vandaag een vrije dag in Cusco ingepland. Wandel op uw gemak door de gezellige straten van de stad of neem een dagje rust. Als u meer van Cusco en omgeving wilt zien, vraag dan gerust naar onze vele andere excursiemogelijkheden. ​Maaltijden inbegrepen: ontbijt  Accommodatie : San Agustin Internacional (Cuzco)
Plaats:
Cusco

Een avontuur in de jungle

Dag 12: Een avontuur in de jungle

Na het ontbijt brengen we u naar het vliegveld en beginnen we aan het jungle-avontuur. In Puerto Maldonado wordt u opgewacht en gaat u aan boord van een gemotoriseerde kano die u over de Madre de Dios rivier naar uw jungle lodge brengt. Aangekomen in Inkaterra Hacienda Concepción staat een heerlijke traditionele lunch voor u klaar. In de middag beginnen we met onze eerste tour door de jungle en leren we over de flora en fauna van het gebied en de voordelen ervan voor de bewoners van deze unieke plek. Bij zonsondergang gaan we op kanotocht en observeren we de nachtelijke bewoners van de jungle. ​ Reistijd: ongeveer 1 uur (Cusco - Puerto Maldonado) Maaltijden inbegrepen: ontbijt - lunch - diner  Accommodatie : Hacienda Concepción (Puerto Maldonado)
Plaats:
Cusco

Ontdek het Peruaanse Amazonegebied

Dag 13: Ontdek het Peruaanse Amazonegebied

Vandaag staan er verschillende ontdekkingstochten door de jungle op het programma. We beginnen met het hoogtepunt, onze excursie naar een van de mooiste plekken in Peru, het paradijselijke Sandovalmeer. Daar delen talloze vogels, apen, reuzenotters, zwarte kaaimannen en de beruchte piranha's een uniek leefgebied. Soms worden hie ook anaconda's en de 2 meter lange en 200 kilo zware Arapaima-vissen gespot. Na de lunch beginnen we aan de unieke Canopy en Anaconda Walk. Na een boottocht van 20 minuten beklimmen we een 30 meter hoge toren. Vanaf daar steken we 7 hangbruggen over die boven de boomtoppen uitkomen. Vanaf hier heeft u een adembenemend uitzicht op de jungle en zijn wilde dieren en kunt u verschillende soorten vogels en apen observeren. Na het diner kunt u ontspannen of met ons meegaan op een nachtwandeling door het regenwoud. ​ Maaltijden inbegrepen: ontbijt - lunch - diner Accommodatie : Hacienda Concepción (Puerto Maldonado)
Plaats:
Puerto Maldonado

Terug naar Lima

Dag 14: Terug naar Lima

Het is tijd om afscheid te nemen van de jungle. Per boot keert u terug naar Puerto Maldonado, waar u naar het vliegveld voor uw vlucht naar Lima. De rest van de dag kunt u vrij besteden. ​ Reistijd: 1 uur 35 minuten  Maaltijden inbegrepen: ontbijt  Accommodatie : El Tambo Dos (Lima)
Plaats:
Puerto Maldonado,Lima

Wijngaarden en de oase van Huacachina

Dag 15: Wijngaarden en de oase van Huacachina

In de ochtend brengen we u naar het busstation en neemt u de bus naar Ica. In Ica halen we u op en lunchen we in een traditioneel restaurant. Daarna rijden we naar het grootste wijnbouwgebied van Peru en bezoeken we twee traditionele wijnhuizen. U kunt hier verschillende wijnen en pisco's proeven. Dan gaan we naar de oase van Huacachina, waar u in de middag tijd voor uzelf heeft. U kunt ontspannen in de oase, wandelen door het duinlandschap of een zandbuggytocht door de duinen maken (niet bij de prijs inbegrepen).  Reistijd: 307 km, ongeveer 4 uur 45 minuten (Lima - Ica) Maaltijden inbegrepen: ontbijt  Accommodatie : Las Dunas (Ica)
Plaats:
Lima,Ica

Paracas - Ballestas Eilanden

Dag 16: Paracas - Ballestas Eilanden

Vroeg in de ochtend vertrekken we naar Paracas, waar we op ontdekkingstocht naar de Ballestas-eilanden gaan. Met een motorboot bereiken we de eilanden, die ook wel klein Galapagos worden genoemd. We gaan op zoek naar pinguïns, zeehonden en verschillende vogels. De rest van de dag heeft u vrije tijd. Geniet de laatste dag van uw reis comfortabel aan het zwembad van het hotel of ontdek de omgeving op eigen gelegenheid. ​ Reistijd: ongeveer 72 km, ongeveer 1 uur Maaltijden inbegrepen: ontbijt  Accommodatie : Hotel San Agustin (Paracas)
Plaats:
Paracas

Adios Peru!

Dag 17: Adios Peru!

U wordt opgehaald in uw hotel en naar het busstation gebracht. Vanaf daar neemt u de bus naar Lima, waar we u ophalen en naar het vliegveld brengen. Hier nemen we afscheid en vliegt u terug naar huis met een koffer vol nieuwe indrukken en unieke ervaringen.  Reistijd: 263 km, ongeveer 4 uur Maaltijden inbegrepen: ontbijt 
Plaats:
Paracas,Lima
Praktische informatie
Budget vanaf€ 2.925 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsGids
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Inbegrepen in de prijsBinnenlandse vluchten
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Peru volgens uw wensen