Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Beleef de natuur en cultuur

PeruBeleef de natuur en cultuur

Hoogtepunten
Leer de belangrijkste steden van Peru kennen en bewonder de biodiversiteit van de Ballestas Eilanden en het Amazone regenwoud. Zie de bijzondere Nazca Lines, volg de vlucht van de condor en bezoek het Titicacameer. In Cusco en de mystieke ruïnes van Machu Picchu duikt u in het rijk van de Inca's. Deze reis is perfect voor natuur- en cultuurliefhebbers.
Reisideeën aangeraden door
Jonas Lokale*r Peru Expert*in
Duur van de reis
18 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 2.495
Reisprogramma
Welkom in Lima

Dag 1: Welkom in Lima

Wij verwelkomen u op de luchthaven Jorge Chávez de Lima en brengen u naar uw hotel. Hier kunt u na de lange reis van Europa naar Peru heerlijk ontspannen. Geniet van een vrije middag die u naar eigen inzicht in kunt delen. Vraag ons om tips en informatie over Lima, wij helpen u graag bij het organiseren van uw eerste dag op basis van uw interesses. Accommodatie: Ibis Budget Miraflores (Lima)
Plaats:
Lima

Stadsrondleiding door Lima

Dag 2: Stadsrondleiding door Lima

Na het ontbijt beginnen we met een rondleiding door het centrum van de stad. U bewondert de belangrijkste gebouwen van de koloniale architectuur in het centrum en ontdekt de tijke geschiedenis. Na ongeveer drie uur eindigt de tour met een bezoek aan de moderne wijken van San Isidro en Miraflores, van waaruit u de Stille Oceaan kunt zien. In de middag neemt u de bus naar Paracas, vanwaar u naar het hotel van uw keuze wordt gebracht. Accommodatie: El Emancipador (Paracas)
Plaats:
Lima

De Ballestas-eilanden en de Nazca-lijnen

Dag 3: De Ballestas-eilanden en de Nazca-lijnen

Vanochtend gaan we op zoek naar de dieren van de Ballestas eilanden. We maken een boottocht en spotten talrijke soorten vogels, zeeleeuwen en pinguïns. Vanaf de boot kunt u ze van dichtbij observeren. Daarna neemt u de bus naar Nazca. Eenmaal daar wordt u naar het door u gekozen hotel gebracht voordat we u 's middags ophalen voor een bezoek aan het uitzichtpunt van de Nazca-lijnen. Bewonder de gigantische figuren die in de woestijnbodem zijn uitgehouwen. Volgens de wiskundige Maria Reiche en de antropoloog Paul Kosok hebben de lijnen een astronomische betekenis en is dit 'de grootste kalender ter wereld'. Accommodatie: Don Agucho Hotel (Nazca)
Plaats:
Nazca

Nazca en Palpa-lijnen

Dag 4: Nazca en Palpa-lijnen

U heeft een vrije ochtend om te genieten van het zwembad in het hotel of om zelf op ontdekkingstocht te gaan in Nazca. Als u meer wilt weten over de Nazca-lijnen, kunt u een bezoek brengen aan het Museum Maria Reiche (27,5 km van Nazca), waar u alle Nazca-lijnen en figuren vanuit de lucht kunt zien tijdens een vlucht over het gebied (niet inbegrepen). In de middag wordt u naar het busstation gebracht voor de rit naar Arequipa. Wij halen u bij aankomst op en brengen u naar het door u gekozen hotel. Accommodatie: Maison du Soleil (Arequipa)
Plaats:
Nazca

Stadstour door Arequipa

Dag 5: Stadstour door Arequipa

Na het ontbijt maakt u een drie uur durende stadstour door Arequipa, de op één na grootste stad van Peru. Het is een van de belangrijkste steden in Peru vanwege het stedelijke en economische belang en het bloeiende culturele leven. De stadstour begint bij de uitzichtpunten van Carmen Alto en Yanahuara. Daarna bezoekt u het historische centrum, dat in 2000 door UNESCO tot werelderfgoed is uitgeroepen. U bezoekt het prachtige klooster van Santa Catalina, het hoofdplein, de kathedraal en de kleurrijke markt van San Camilo. U heeft de middag vrij, zodat op uw eigen tempo door de straten van Arequipa kunt wandelen. Accommodatie: Maison du Soleil (Arequipa)
Plaats:
Arequipa

Het zoutmeer en het natuurreservaat van de Salinas en Aguada Blanca

Dag 6: Het zoutmeer en het natuurreservaat van de Salinas en Aguada Blanca

's Ochtends halen we u op voor de rit naar het Salinas Zoutmeer. Onderweg passeren we de vulkanen Misti en Picchu Picchu en rijden we door het dorp Chiguata, dat wordt omgeven door talloze Inca-terrassen. We gaan verder bergopwaarts tot we na 2,5 uur rijden het zoutmeer in het Nationaal Park Aguada Blanca en Salinas bereiken. Hier hebben we tijd om rond te lopen en verschillende vogelsoorten te observeren, zoals flamingo's, kolibries, condors, adelaars en eenden. In de omgeving leven ook verschillende zoogdieren, zoals lama's, alpaca's, vicuña's, wilde hazen en vossen. Met een beetje geluk kunnen we zien hoe het zout bij het meer wordt verzameld. Aan het begin van de middag we terug naar Arequipa. Als u wilt, kunt u een twee uur durende wandeling maken door de Queñuas-bossen met uitzicht op de vulkaan Misti en de Inca-terrassen. We komen rond 17 uur aan in Arequipa. Accommodatie: Maison du Soleil (Arequipa)
Plaats:
Arequipa

De Colca-vallei en de warmwaterbronnen

Dag 7: De Colca-vallei en de warmwaterbronnen

Na het ontbijt vertrekken we naar de Colca-vallei, een van de diepste ravijnen ter wereld. Onderweg gaan we door het op één na grootste vicuña-reservaat van Peru (een soort lama). Naast vicuña's zijn er ook alpaca's, lama's en wilde vogels te zien. Het hoogste punt van de route is het uitzichtpunt van Patapampa op een hoogte van ongeveer 4.900 meter boven de zeespiegel, waar we genieten van het uitzicht over de bergen. We komen aan in Chivay voor de lunch en in de middag maken we een wandeling om te acclimatiseren. Daarna heeft u de mogelijkheid om een ontspannend bad te nemen in de wartmwaterbronnen van La Calera. Accommodatie: Colca Llaqta Hotel (Colca Canyon)
Plaats:
Colca Canyon,Chivay

De vlucht van de condor

Dag 8: De vlucht van de condor

Na het ontbijt gaan we naar het uitkijkpunt van het kruis van de Condor, vanwaar de indrukwekkende diepte van de canyon duidelijk zichtbaar is. Hier kunt u de adembenemende vlucht van de Andes-condors bekijken. De condor is een van de grootste vliegende vogels ter wereld en een van de symbolen van de Andescultuur. Onderweg stoppen we bij enkele traditionele dorpen en uitzichtpunten. Na de lunch reist u met een toeristenbus naar Puno. Daar wordt u opgehaald van het busstation en naar uw hotel gebracht. Accommodatie: Qelqatani (Puno)
Plaats:
Puno

De eilanden van het Titicacameer 

Dag 9: De eilanden van het Titicacameer 

In de ochtend halen we u op om het Titicacameer en zijn bewoners te leren kennen. Op deze tour bezoeken we de drijvende eilanden van Uros. Deze eilanden en al hun huizen zijn gebouwd van riet dat in het Titicacameer groeit. We maken kennis met de nog steeds traditioneel levende eilandbewoners, die de scheepvaart en het weven beheersen. Dan varen we naar het eiland Taquile, waar u kennismaakt met de traditionele weeftechnieken van de bewoners en u luncht voordat u 's middags terugkeert naar uw hotel. Accommodatie: Qelqatani (Puno)
Plaats:
Titicacameer,Taquile

Reis verder naar Cusco

Dag 10: Reis verder naar Cusco

Na het ontbijt begint de reis van Puno naar Cusco. U wordt naar het busstation gebracht om van daaruit met de bus naar de populaire Andesstad te reizen. Onderweg kunt u het Andeslandschap bewonderen en stoppen bij de steden Pukara, La Raya, Raqchi en Andahuaylillas. Onderweg wordt er geluncht (inclusief). U komt 's middags aan in Cusco, waar u naar het door u gekozen hotel wordt gebracht. Accommodatie: Yawar Inka (Cusco)
Plaats:
Cuzco

Ontdek de stad van de Inca

Dag 11: Ontdek de stad van de Inca

In de ochtend halen we u op voor een drie en een half uur durende stadstour door Cusco. We beginnen in Koricancha, de Tempel van de Zon en ooit het belangrijkste religieuze centrum van de Inca's. Daarna verlaten we Cusco met de bus om vier Inca-ruïnes te bezoeken. We bezoeken Sacsayhuaman, het indrukwekkende Inca-fort dat boven Cusco uittorent, Qenqo, Puka Pukara en Tambomachay. Tijdens de excursie leert u veel over de geschiedenis, de architectuur en de manier van leven van de Inca's en tegelijkertijd bent u in de prachtige natuur van de Andes. Voor het einde van de tour bezoekt u de beroemde Cusco-kathedraal. Accommodatie: Yawar Inka (Cusco)
Plaats:
Cuzco

De Heilige Vallei van de Inca's

Dag 12: De Heilige Vallei van de Inca's

Na het ontbijt wordt u opgehaald voor een dagtocht door de Heilige Vallei van de Inca's. Onze eerste stop is Pisaq, waar we de ruïnes en de kleurrijke kunstmarkt bezoeken. Dan gaan we verder naar Maras en Moray. In Moray bezoeken we de historische terrassen, die beschouwd worden als een agrarisch experimenteel laboratorium van de Inca's. In de nabijgelegen zoutmijnen van Maras leren we hoe zout wordt gewonnen op 3000 meter boven de zeespiegel. Aan het einde van onze excursie gaan we naar Ollantaytambo, een levendig dorp van Inca oorsprong. Daar zullen we het Incafort van het dorp bezoeken en vervolgens overnachten in het gekozen hotel in Ollantaytambo. Accommodatie: Tika Wasi (Ollantaytambo)
Plaats:
Ollantaytambo

Mystiek Machu Picchu

Dag 13: Mystiek Machu Picchu

Vroeg in de ochtend rijden we naar het station van Ollanta om de trein naar Aguas Calientes te nemen. Van daaruit nemen we een bus naar de Inca-citadel Machu Picchu, die in 1983 door de UNESCO werd uitgeroepen tot een van de Nieuwe Zeven Wonderen van de Wereld als cultureel en natuurlijk Werelderfgoed. Na een twee uur durende rondleiding door het complex heeft u nog wat tijd om op eigen gelegenheid de mystieke charme van de stad op te snuiven. Daarna gaat u met de bus terug naar Aguas Calientes en van daaruit begint de terugreis naar Cusco. Accommodatie: Yawar Inka (Cusco)
Plaats:
Machu Picchu

Vrije dag in Cusco

Dag 14: Vrije dag in Cusco

Om bij te komen van de reis naar Machu Picchu en om op uw eigen tempo Cusco verder te verkennen heeft u vandaag een vrije dag. Als u meer van Cusco en haar omgeving wilt zien, vraag dan gerust naar onze vele optionele excursies. Accommodatie: Yawar Inka (Cusco)
Plaats:
Cusco

Reis naar het Amazonewoud

Dag 15: Reis naar het Amazonewoud

De laatste dagen van uw reis in Peru brengt u door in het Amazone regenwoud. U vliegt naar Puerto Maldonado waar we u begeleiden naar uw lodge. In de middag wordt u opgehaald voor een drie uur durende ontdekkingstocht om de rijkdom van de jungle te ontdekken. U spot vogels, insecten, vlinders, zoogdieren en de flora van het regenwoud. Na een pauze op een uitkijkpunt van waaruit we toekans en papegaaien kunnen observeren, keren we terug naar het hotel. Na zonsondergang verkennen we de jungle verder tijdens een nachtelijke boottocht. Pas op, want op dit tijdstip komen de kaaimannen te voorschijn. Accommodatie: Corto Maltes (Puerto Maldonado)
Plaats:
Puerto Maldonado

Ontdekkingsreis door de jungle

Dag 16: Ontdekkingsreis door de jungle

In de vroege ochtend maken we een wandeling naar een nabijgelegen papegaaien-zoutlikker, waar we verschillende soorten papegaaien kunnen observeren. Na het ontbijt gaan we met de boot de rivier Madre de Dios op naar Monkey Island. Daar zien we de kleurrijke drukte van verschillende wilde apensoorten. Na nog een kanotocht bereiken we het Tambopata Candamo National Park. Tijdens een wandeling door het tropisch regenwoud komen we met een beetje geluk een jaguar tegen. Maar het echte hoogtepunt van onze excursie is het paradijselijke Sandovalmeer. Daar delen talrijke vogel- en apensoorten, maar ook reuzenotters, zwarte kaaimannen en piranha's een uniek leefgebied. We genieten van de terugreis per kano bij zonsondergang. Accommodatie: Corto Maltes (Puerto Maldonado)

Reis naar Lima

Dag 17: Reis naar Lima

Vandaag is het tijd om afscheid te nemen van het regenwoud en terug te reizen naar Lima. Eerst wordt u opgehaald en naar Puerto Maldonado gereden, waar u na een kort bezoek aan een tropische marketa naar het vliegveld wordt gebracht om naar Lima te vliegen. Daar halen we u op en brengen we u naar het hotel van uw keuze. Accommodatie: Ibis Budget Miraflores (Lima)
Plaats:
Lima

Terug naar huis

Dag 18: Terug naar huis

Vandaag eindigt uw reis door Peru. U wordt naar het vliegveld gebracht om terug te vliegen naar uw eigen land. Na de reis vol nieuwe indrukken wensen we u een goede terugvlucht. Hopelijk tot ziens in het land van de Inca's!
Plaats:
Lima
Praktische informatie
Budget vanaf€ 2.495 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsGids
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Inbegrepen in de prijsBinnenlandse vluchten
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Peru volgens uw wensen