Waarheen reizen?Actuele informatie over reisbestemmingen
Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?
Ontdek de hoogtepunten

PeruOntdek de hoogtepunten

Boek Gerust
 • Klassiekers
Deze rondreis neemt u mee langs de hoogtepunten van Peru. Ontdek het land van de Inca's en bezoek een van de zeven wereldwonderen, de stad Machu Picchu. Op deze legendarische locatie leert u alles over de cultuur van de inheemse bevolking van het land. Laat u tijdens uw reis imponeren door de architectuur van de koloniale gebouwen en maak kennis met vriendelijke lokale bevolking. ...

Deze rondreis neemt u mee langs de hoogtepunten van Peru. Ontdek het land van de Inca's en bezoek een van de zeven wereldwonderen, de stad Machu Picchu. Op deze legendarische locatie leert u alles over de cultuur van de inheemse bevolking van het land. Laat u tijdens uw reis imponeren door de architectuur van de koloniale gebouwen en maak kennis met vriendelijke lokale bevolking. 

Lees meer

Uw lokale reisexpert Jonas

Engelstalige Reisagent in Peru
172 reviews
De rondreis in één oogopslag
 • Multi-activiteiten
  Multi-activiteiten
 • Natuur
  Natuur
 • Lokale bevolking
  Lokale bevolking
 • Bergen
  Bergen
 • Stad
  Stad

Reisprogramma

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

Deze voorbeeldreis is ontworpen door onze lokale reisagent om u te inspireren. Elk element van deze reis kan volledig aangepast worden aan de hand van uw wensen: de duur, de route, accommodaties, activiteiten, etc.

Dag 1: Welkom in Peru

Wij verwelkomen u op de luchthaven "Jorge Chávez de Lima" en brengen u naar uw hotel. Hier kunt u na de lange reis van Europa naar Peru heerlijk ontspannen. Geniet van een vrije middag die u naar eigen inzicht in kunt delen.

Plaats:
Lima
Accommodatie
El Tambo Dos (Lima)

Dag 2: Stadstour door de stad der koningen

In de ochtend halen we u op van uw hotel en rijden we naar het historische centrum van Lima. Daar bezoeken we het centrale plein en tijdens een wandeling maken we kennis met de belangrijkste gebouwen van de hoofdstad, zoals de kathedraal en het regeringspaleis. We bezoeken ook het klooster van San Francisco en de beroemde catacomben. Voor extra energie lunchen in een traditioneel Peruaans restaurant. Hier leert u hoe u de Peruaanse nationale drank, de Pisco Sour, kunt maken. Daarna rijden we naar de Boheemse wijk van Lima. In Barranco wonen veel kunstenaars, auteurs en fotografen. Hier kunt u genieten van prachtige koloniale gebouwen en een adembenemend uitzicht op de Stille Oceaan.  In de middag gaan we terug naar het hotel.

Maaltijden inbegrepen: ontbijt - lunch 

Plaats:
Lima
Accommodatie
El Tambo Dos (Lima)

Dag 3: Begin van het jungle-avontuur

Na het ontbijt brengen we u naar het vliegveld en begint uw avontuur in de jungle. In Puerto Maldonado gaat u aan boord van een kano met motor, over de Madre de Dios rivier vaart naar uw jungle lodge Inkaterra Hacienda Concepción, waar u wordt verwelkomd met een traditionele lunch. In de middag beginnen we met onze eerste tour door de jungle en leren we over de flora en fauna van het gebied en de voordelen ervan voor de bewoners van deze unieke plek. Bij zonsondergang gaan we op kanotocht en zien we hoe de sommige natuurlijke bewonder 's nachts hun leven leiden.

Reistijd: 1 uur 35 minuten (Lima - Puerto Maldonado)   
Maaltijden inbegrepen: ontbijt - lunch - diner 

Plaats:
Lima, Puerto Maldonado
Accommodatie
Hacienda Concepción (Puerto Maldonado)

Dag 4: Ontdek de Peruaanse Amazone

Vandaag staan er verschillende ontdekkingstochten door de jungle op het programma. We beginnen met het hoogtepunt van onze excursie en een van de mooiste plekken in Peru, het paradijselijke Sandovalmeer. Daar delen talloze vogels, apen, reuzenotters, zwarte kaaimannen en de beruchte piranha's een uniek leefgebied. Soms worden hier ook anaconda's en 2 meter lange en 200 kilo zware Arapaima-vissen gespot. Na de lunch beginnen we aan de unieke Canopy en Anaconda Walk. Na een boottocht van 20 minuten bereiken we een 30 meter hoge toren op. We klimmen omhoog en steken dan 7 hangbruggen over die boven de boomtoppen uitkomen. Vanaf hier heeft u een adembenemend uitzicht op de jungle en zijn wilde dieren en kunt u verschillende soorten vogels en apen observeren. Na het diner kunt u ontspannen of met ons meegaan op een nachtwandeling door het regenwoud.

Maaltijden inbegrepen : ontbijt - lunch - diner

Plaats:
Puerto Maldonado, Sandoval lake

Dag 5: Van de jungle tot de Andes

Neem afscheid van de jungle en ga aan boord van de kano voor de tocht naar Puerto Maldonado. Hier brengt een transfer u naar het vliegveld voor uw vlucht naar Cusco. Om te wennen aan de hoogte kunt u de rest van de dag rust nemen.

Reistijd: ca. 1 uur en 10 minuten  
Maaltijden inbegrepen: ontbijt 

Plaats:
Puerto Maldonado, Cusco
Accommodatie
San Agustin Internacional (Cuzco)

Dag 6: Ontdek de Inca-hoofdstad te voet

We beginnen onze stadstour met een bezoek aan het Inca fort Sacsayhuaman, dat boven de stad ligt en ons een adembenemend uitzicht op Cusco biedt. Vervolgens lopen we naar het centrale plein, waar we de kathedraal en de 17e en 18e eeuwse muurschilderingen bewonderen. Daarna bezoeken we Qoricancha, de zonnetempel van de Inca's en we eindigen de tour op de San Pedro markt. Hier vinden we verschillende Peruaanse gerechten en ambachten. Tijdens de tour leert u meer over de geschiedenis en het heden van Cusco.

Reistijd: 4 uur  
Maaltijden inbegrepen: ontbijt 

Plaats:
Cuzco
Accommodatie
San Agustin Internacional (Cuzco)

Dag 7: De Heilige Vallei van de Inca's

Vandaag bezoeken we de Heilige Vallei van de Inca's. Onze chauffeur en gids halen u op en we rijden over het hoogplateau van Cusco naar Chincheros, waar we de ruïnes en het dorpsplein met de traditionele markt bezoeken. Op weg naar Ollantaytambo stoppen we bij de gigantische terrasvormige ringen van Moray en de zoutmijnen van Maras. Deze terrassen zijn eeuwen geleden gebouwd en worden beschouwd als het agrarisch experimenteel laboratorium van de Inca's. De duizenden verschillend gekleurde zoutpannen geven een fascinerend beeld. Hier maken we een wandeling langs de verschillende bekkens en leren we hoe zout wordt gewonnen op een hoogte van meer dan 3000 meter. Aan het einde van de tour wordt u naar uw hotel in Ollantaytambo gebracht en kunt u genieten van de rust en schoonheid van de Heilige Vallei.

Reistijd: 8 uur 
Maaltijden inbegrepen: ontbijt 

Plaats:
Chinchero, Maras, Moray, Ollantaytambo
Accommodatie
Hacienda del Valle ( Ollantaytambo )

Dag 8: De verloren stad van de Inca's: Machu Picchu

Vroeg in de ochtend gaat u naar het station van Ollantaytambo en neemt u de trein naar Aguas Calientes. Tijdens de treinreis langs de Urubamba-rivier ziet u hoe het landschap langzaam verandert. In Aguas Calientes wordt u opgehaald door uw gids en gaat u naar de Inca-citadel van Machu Picchu. Na een rondleiding van twee uur door het complex heeft u nog wat tijd om in uw eentje rond te wandelen. Breng de middag door in Aguas Calientes voor u de trein terug neemt. Bij aankomst wacht onze chauffeur u op en brengt u terug naar het hotel in Cusco.

Ongeveer 2 uur 10 minuten met de trein (Ollantaytambo - Aguas Calientes)
+ 15 minuten met de bus (Aguas Calientes - Machupicchu)
​+ 2 uur in de bus (Ollantaytambo - Cusco) Maaltijden inbegrepen: Ontbijt 

Plaats:
Machupicchu, Aguas Calientes
Accommodatie
San Agustin Internacional (Cuzco)

Dag 9: Verder naar het Titicacameer

Vandaag maken we onze weg door de Peruaanse Andes naar Puno. We rijden langs besneeuwde bergen, kuddes lama's en door verschillende Andesdorpen. In sommige dorpen stoppen we en bezoeken we kerken, tempels en oude Inca-ruïnes. Voordat we in Puno aankomen bezoeken we een Andes-restaurant voor een heerlijke lunch. Na aankomst in Puno brengen we u naar uw hotel en de rest van de dag is vrij te besteden.

Reistijd: 387 km, ongeveer 10 uur  
Maaltijden inbegrepen: ontbijt - lunch  

Plaats:
Andahuaylillas, Raqchi, Puno
Accommodatie
La Hacienda (Puno)

Dag 10: De drijvende eilanden van het Titicacameer

In de ochtend brengen we u naar de haven van Punos. Per motorboot gaan we dan naar de rieteilanden van de Uros, een oude cultuur die al honderden jaren leeft op drijvende eilanden die geweven zijn van Tora-gras. Het rietachtige gras wordt ook gebruikt om huizen en schepen te bouwen. De eilandbewoners vertellen over hun manier van leven en leggen uit hoe ze de eilanden bouwen. Na een verblijf van een uur gaan we naar het eiland Taquile. Onderweg kunnen we genieten van de rust en de schoonheid van het Titicacameer.  

Op Taquile maken we een korte wandeling maken en ontmoeten we enkele eilandbewoners in het grootste dorp van het eiland, die ons kennis laten maken met hun handwerk en weerkunst. Ver weg van het moderne vasteland hebben de eilandbewoners hun traditionele levensstijl behouden. Ze staan bekend om het maken van kleurrijke kleding, die in Puno en omgeving als de mooiste in zijn soort wordt beschouwd. Na de lunch maken we een wandeling en bezoeken we de romantische steegjes, kleine huisjes en het groene landschap van het eiland. Rond 14:30 uur varen we terug naar Puno, waar u rond 17:30 uur aankomt.

Maaltijden inbegrepen: ontbijt - lunch 

Plaats:
Uros, Puno
Accommodatie
La Hacienda (Puno)

Dag 11: ​Hasta Luego Peru!

Het is tijd om afscheid te nemen van Peru. Wij brengen u naar het vliegveld van Juliaca en u vliegt naar Lima en vervolgens naar huis. We hopen u snel weer te zien in het mooie Peru!

Maaltijden inbegrepen: ontbijt 

Plaats:
Juliaca

LimaPuerto MaldonadoSandoval lakeCuscoCuzcoChincheroMarasMorayOllantaytamboMachupicchuAguas CalientesAndahuaylillasRaqchiPunoUrosPunoJuliaca

Praktische informatie

Prijs vanaf € 2.230 Per persoon
Boek Gerust Kosteloos annuleren tot 30 dagen voor vertrek
Internationale vluchten Niet inbegrepen
Inbegrepen in de prijs Gids
Inbegrepen in de prijs Binnenlandse vluchten
Inbegrepen in de prijs Luchthaventransfer

Praktische informatie

Prijsinformatie

€ 2.230 Per persoon

Samen met uw lokale reisexpert kunt u dit reisidee volledig personaliseren.

De uiteindelijke prijs van uw reis is afhankelijk van de vertrekdatum en van de etappes, activiteiten en accommodaties die u uitkiest.

Hieronder vindt u het gemiddelde budget per periode*:

* als u met Evaneos reist weet u zeker dat uw reissom ten goede komt aan de lokale economie op de plek van bestemming. Lees in ons Handvest Better Trips meer over onze belofte voor eerlijke en duurzame reizen.

Inbegrepen in de prijs

 • Binnenlandse vlucht Lima - Puerto Maldonado - Cusco; Juliaca - Lima
 • Transfers van / naar busstation, luchthaven, hotel, enz.
 • Alle overnachtingen (De vermelde hotels zijn referentie. Ze worden geboekt wanneer dat mogelijk is, maar het kan gebeuren dat ze volgeboekt zijn tijdens de reisplanning. Als dit het geval is, bieden wij u gelijkwaardige hotels aan als alternatief)
 • 5 lunches en 2 diners
 • Vervoer per toeristenbus Cusco - Puno
 • Toelating voor Machu Picchu
 • Treinkaartje voor de excursie naar Machu Picchu
 • Buskaartje voor de excursie naar Machu Picchu
 • Alle in het programma opgenomen excursies, inclusief entreegelden
 • Stadsrondleiding Lima (Privé met Engelstalige gids)
 • Amazone-uitstapje (in groep met Engelstalige gids)
 • Cusco City Tour (Privé met Engelstalige gids)
 • Excursie naar de Heilige Vallei (Privé met Engelstalige gids)
 • Excursie Machupicchu (Privé met Engelstalige gids)
 • Excursie op het Titicacameer (In groep met Engelstalige gids)
 • Ondersteuning ter plaatse en 24 uur per dag bereikbare hulpdienst (Engelstalig)

Niet inbegrepen in de prijs

 • Aankomst en vertrek naar Peru (internationale vlucht)
 • Lunch (behalve dagen 2, 3, 4, 9 en 10), diner (behalve dagen 3 en 4) en drankjes
 • Reisverzekering
 • Persoonlijke uitgaven
 • Fooi
Boek uw vlucht naar Peru
De internationale vluchten zijn niet bij de reis inbegrepen. U kunt uw lokale reisbureau vragen om ze voor u te reserveren via onze partner Option Way.
Geniet dus van vele voordelen:
 • Aantrekkelijke tarieven
 • All-inclusive prijzen zonder verrassingen
 • Het reisbureau van Jonas in Peru wordt op de hoogte gebracht in geval van vluchtwijzigingen.
Aarzel niet om advies te vragen aan uw lokale reisagent of bezoek de website van onze partner.

Bent u op zoek naar een ander soort reis?

Neem contact op met de lokale reisexpert Bekijk andere voorbeeldreizen in Peru (9)

Andere voorbeeldreizen

Voorbeeldreizen per thema