Waarheen reizen?Actuele informatie over reisbestemmingen
Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?
Combinatiereis met Ecuador en Galapagos Cruise

PeruCombinatiereis met Ecuador en Galapagos Cruise

 • Charme en Luxe
Met dit pakket bezoekt u de ene adembenemende locatie na de andere! Na een bezoek aan de stad Quito en het Midden van de Aarde, brengen we u naar de paradijselijke Galapagos Eilanden. Hier ontdekt u tijdens een cruise alle magische plekjes en maakt u kennis met de natuurlijke bewoners, zoals schildpadden, leguanen, pinguïns, vogels en zeeleeuwen. We maken een culturele tussenstop in Lima en reizen...

Met dit pakket bezoekt u de ene adembenemende locatie na de andere! Na een bezoek aan de stad Quito en het Midden van de Aarde, brengen we u naar de paradijselijke Galapagos Eilanden. Hier ontdekt u tijdens een cruise alle magische plekjes en maakt u kennis met de natuurlijke bewoners, zoals schildpadden, leguanen, pinguïns, vogels en zeeleeuwen. We maken een culturele tussenstop in Lima en reizen vervolgens door naar de Amazone in Peru. Tijdens uw verblijf in een exclusieve ecolodge gaat u op verschillende manieren de jungle in om de vele planten en dieren te spotten. U ziet hier tropische vogels, apen, kaaimannen, rivierotters, luiaards en insecten! Als afsluiter gaat u naar het rijk van de Inca’s, met een bezoek aan Inca-hoofdstad Cusco, de Heilige Vallei en natuurlijk Machu Picchu als de kers op de taart!

Lees meer

Uw lokale reisexpert Koen

Nederlandstalige reisagent in Peru
14 reviews
De rondreis in één oogopslag
 • Dieren en natuur
  Dieren en natuur
 • Paradijselijke stranden
  Paradijselijke stranden
 • Culturele bezienswaardigheden
  Culturele bezienswaardigheden
 • Stad
  Stad
 • Snorkelen en duiken
  Snorkelen en duiken

Reisprogramma

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

Deze voorbeeldreis is ontworpen door onze lokale reisagent om u te inspireren. Elk element van deze reis kan volledig aangepast worden aan de hand van uw wensen: de duur, de route, accommodaties, activiteiten, etc.

Dag 1: Aankomst in Quito

Welkom in Quito! Bent u klaar voor een reis vol avontuur? De levendige hoofdstad van Ecuador ligt middenin de Andes en biedt een mix aan koloniale en moderne bezienswaardigheden. Een transfer brengt u naar het hotel, vanwaar u op eigen gelegenheid deze prachtige stad kunt verkennen.

Plaats:
Quito
Accommodatie
Ecuahotel (Quito)

Dag 2: Stadstour Quito en Evenaar

Een gids neemt u naar het historische centrum en Guápulo, een buurt met charmante straatjes, gezellige winkeltjes en mooie pleinen. U ziet de stad van bovenaf bij de beroemde Mirador de la Virgen de Panecillo en bezoekt vervolgens het Mitad del Mundo (Midden van de Wereld), het monument dat precies op de evenaar ligt. Ook loopt u binnen bij het Intiñan Museum, dat tentoonstellingen over de evenaar laat zien.

Plaats:
Quito
Accommodatie
Ecuahotel (Quito)

Dag 3: Vlucht naar de Galapagos Eilanden

U laat de bergen achter u en vliegt naar de betoverende Galapagos eilanden. U wordt op het vliegveld verwelkomd door een van de bemanningsleden van uw cruise, hij begeleidt u naar de boot, de Galapagos Legend. Rust vanmiddag uit van de reis en geniet van de zon en de azuurblauwe zee. 
Overnachting op een cruiseschip

Plaats:
Galapagos Islands

Dag 4: Galapagos Cruise

Vanochtend maakt u een wandeling van 1,5 uur over de opgedroogde lavastromen op het eiland Santiago. U heeft hier een prachtig uitzicht op de eilandengroep. U vaart dan naar het eiland Rabida met zijn roodgekleurde rotsen. Een korte wandeling brengt u bij een mooie lagune. Hier kunt u vinken, gele tjiftjafs, spotgaaien en flamingo's spotten! En natuurlijk is er tussendoor tijd om te zwemmen en snorkelen.

Overnachting op een cruiseschip

Plaats:
Galapagos Islands

Dag 5: Galapagos Cruise

Het schip brengt u naar het strand van vulkanische as in Urbina Bay dat een weids uitzicht biedt op de Alcedo vulkaan. Het koraalgebied is hier in 1954 door vulkanische activiteit omhoog gestuwd. Na een frisse duik met de snorkel gaat u naar de Tagus Cove, een baai die gevormd is door de uitbarsting van vijf vulkanen! Ga op zoek naar de Blue Footed Booby, de stern, de aalscholver en Galapagos pinguins.

Overnachting op een cruiseschip

Plaats:
Galapagos Islands

Dag 6: Galapagos Cruise

U maakt een wandeling om te kunnen zien hoe de zeeleguanen samenleven met de zeeleeuwen en de Sally Lightfoot-krabben. Ook kunt u hier de nesten spotten van aalscholvers, Galapagos pinguïns en haviken. En vanmiddag gaat u diepzee snorkelen op een van de mooiste plekken ter wereld! Met een beetje geluk komt u hier zelfs Nazca tegen.

Overnachting op een cruiseschip

Plaats:
Galapagos Islands

Dag 7: Galapagos Cruise 

Vandaag wandelt u door de hooglanden van Santa Cruz, waar u de beroemde Reuzenschildpad kunt zien. U loopt door lavatunnels en ziet putkraters die ontstaan zijn door ingestorte oppervlaktelagen. 's Middags bezoekt u het eilandje Mosquera, ontstaan door geologische lifting. Het koraalrif en het witte strand is wonderschoon. Hier vindt u zeeleeuwen, de rode Lava-krab en de Sally Lightfoot-krab.

Overnachting op een cruiseschip

Plaats:
Galapagos Islands

Dag 8: Galapagos Cruise

Bewonder land- en zeeleguanen, zeeleeuwen en Blue Footed Boobies op het Plaza Eiland. De unieke habitat maakt dat dit de enige plek op aarde is waar de Galapagos hybride leguaan te vinden is. U vaart dan naar Santa Fe, hier vindt u vele endemische soorten, zoals de Galapagos havik, Galapagos slang, rijstrat, diverse vinken en één van de vier Galapagos spotgaaisoorten. En als afsluiter kunt u weer snorkelen!

Overnachting op een cruiseschip

Plaats:
Galapagos Islands

Dag 9: Galapagos Cruise

Pitt Point is waarschijnlijk de enige plek waar u de drie booby soorten van de Galapagos tegelijkertijd kunt zien: Nazca, Blue Foot en Red Foot. Bereid u voor op een zware klim van 90 meter naar het uitzichtpunt. Die middag ziet u de Heksenberg, een turfstenen kegel onderhevig aan erosie, in de kliffen van de berg nestelen vele zeevogels. Het uitzicht op het oogverblindende witte strand is prachtig!

Overnachting op een cruiseschip

Plaats:
Galapagos Islands

Dag 10: Vlucht naar Lima

U komt aan in de haven van Baquerizo Moreno, waar u een park bezoekt dat gecreëerd werd voor het verbeteren van de schildpadpopulatie. Het is ook een van de weinige plaatsen waar u de Calandrinia Galapagosa kunt zien, een met uitsterven bedreigde plantensoort. En dan is het tijd voor het volgende avontuur! U laat de Galapagos achter u en vliegt door naar Lima, Peru. 

Plaats:
Lima
Accommodatie
Britania Miraflores (Lima)

Dag 11: Stadstour Lima

U gaat vandaag Lima verkennen met een gids! U bezoekt de moderne buurten Miraflores en San Isidro, het Parque del Amor, de kust en het 4e eeuwse Huaca Pucllana. Daarna gaat u door naar het UNESCO-erkende historische centrum, u bezoekt het San Martin plein met zijn oude herenhuizen met stijlvolle balkons en het Plaza de Armas. De tour eindigt met een rondleiding door de Katakomben van de San Francisco kerk.

Plaats:
Lima
Accommodatie
Britania Miraflores (Lima)

Dag 12: Caral Tour

Vanochtend vroeg wordt u opgehaald voor een bezoek aan de archeologische opgravingen van Caral. Onderweg ziet u de stadjes Chancay, Huacho, Huaura en Supe. Een lokale gids leidt u rondt door de citadel en brengt u langs diverse tempels en gebouwen, zoals de Templo Mayor en het Altaar van het Heilige Vuur. De tour wordt afgesloten met een tour door Huacho, met zijn mooie centrale plein en het casino.

Plaats:
Caral
Accommodatie
Britania Miraflores (Lima)

Dag 13: Amazone Tour

Het regenwoud bedekt zo'n 60 procent van Peru en uw reis zou niet compleet zijn zonder ook dit gebied te verkennen. Maak u klaar voor een avontuur in de jungle! U vliegt naar Puerto Maldonado, waar met een boot diep de Amazone invaart naar uw lodge. Onderweg en tijdens de wandeling van die middag kunt u de dieren van de jungle spotten. Kijk dus goed om u heen!

Overnachting in een Amazone lodge

Plaats:
Amazonas

Dag 14: Amazone Tour

Het is tijd om te jungle verder te verkennen. Afhangend van uw lodge is er een programma opgesteld om kennis te maken met de diversiteit van habitats in de Amazone. Een gids neemt u 's ochtends vroeg mee naar de rivieroever of de lagune, waar de dieren op dit moment het meest actief zijn. En u beklimt 's middags een uitkijktoren, waar u vanaf het platform een adembenemend uitzicht heeft op het regenwoud.
Overnachting in een Amazone lodge

Plaats:
Amazonas

Dag 15: Amazone Tour

Tijdens een wandeling over de smalle junglepaden van de Amazone kunt u tropische vogels, apen en zelfs luiaards spotten! Uw gids leert u meer over het ecosysteem van het regenwoud. U bezoekt een fruitteler of een inheems dorp en maakt u kennis met de lokale bevolking. En 's avonds gaat u nogmaals de jungle in, u maakt een spannende wandeling, op zoek naar nachtdieren. U vindt hier kaaimannen, padden en insecten.

Overnachting in een Amazone lodge

Plaats:
Amazonas

Dag 16: Vlucht naar Cusco

U laat de Amazone achter u en vliegt naar de toegangspoort tot het Inca-rijk: Cusco. De stad is hooggelegen, op 3400m, en is prachtig met zijn kalkwitte muren, rode dakpannen en kerken die hoog boven de huizen rijzen. Ga er vanmiddag op uit en wandel door de pittoreske kunstenaarswijk San Blas, bezoek het Plaza de Armas en de levendige markt San Pedro. Op deze manier went u ook alvast aan de hoogte.

Plaats:
Cuzco
Accommodatie
San Augustin (Cuzco)

Dag 17: Cusco Stadstour

Vandaag verkent u Cusco onder begeleiding van een Engelstalige gids. Bewonder de rijkversierde kerken en monumentale architectuur en leer meer over de gebruiken van de Andes cultuur. U bezoekt de Kathedraal en Qoricancha, de Tempel van de Zon, en het UNESCO-erkende historische centrum. Dan verlaat u de stad om de ruïnes van Puka Pukara, Tambomachay, Q'enqo en Sacsayhuaman te bezoeken.

Plaats:
Cuzco, Sacsayhuamán, Q'enqo, Tambomachay, Puka Pukara
Accommodatie
San Augustin (Cuzco)

Dag 18: Heilige Vallei Tour

U gaat op tour door de Heilige Vallei, het spirituele centrum van het Incarijk, waar de keizers lieten bouwen aan tempels, vestingwerken en duizenden agrarische terrassen. U wandelt door de ruïnes van Pisaq, waar u souvenirs kunt kopen op de ambachtsmarkt. In het betoverende stadje Ollantaytambo zijn de waterkanalen van de Inca's nog steeds in gebruik. Die middag neemt u de trein naar Aguas Calientes.

Plaats:
Pisaq, Ollantaytambo , Aguas Calientes
Accommodatie
Flower House (AguasCalientes)

Dag 19: Machu Picchu Tour

Met een gids bewandelt u vandaag de stenen paden van de Verloren Stad van de Inca's, het magische Machu Picchu. De stad bleef 400 jaar verborgen op een bergkam, tot het in 1911 werd onthuld door National Geographic. Bewonder dit prachtige stadje in de indrukwekkende omgeving en leer alles over de Incacultuur en de uitzonderlijke vaardigheden van de bouwers. Na de laatste foto's neemt u de trein naar Cusco.

Optioneel: Beklim Huayna Picchu of Machu Picchu Mountain voor een zicht op de gehele magische stad. 

Plaats:
Machu Picchu
Accommodatie
San Augustin (Cuzco)

Dag 20: Vrije dag in Cusco

Geniet vandaag van uw vrije dag in Cusco, bijvoorbeeld met een wandeling door de stad! Bent u al in het Inca Museum, het Chocolade Museum of in het Koffie Museum geweest? Ga souvenir shoppen of bezoek één van de vele kerken en kathedralen. En 's middags kunt u hier heerlijk lunchen op één van de levendige pleinen. Eventueel is er ook de mogelijkheid om vandaag een dagtrip toe te voegen aan het programma!

Plaats:
Cuzco
Accommodatie
San Augustin (Cuzco)

Dag 21: Vertrek vanaf Cusco

Vandaag brengen we u naar het vliegveld voor uw terugvlucht. Maar u kunt natuurlijk ook uw verblijf in Cusco verlengen of een ander deel van Peru ontdekken! We hopen dat u heeft genoten van uw reis door de verschillende gebieden van Ecuador en Peru en wensen u een goede reis!

Plaats:
Cuzco

QuitoGalapagos IslandsLimaCaralAmazonasCuzcoSacsayhuamánQ'enqoTambomachayPuka PukaraPisaq Ollantaytambo Aguas CalientesMachu Picchu

Praktische informatie

Prijs vanaf € 9.900 Per persoon
Internationale vluchten Niet inbegrepen
Inbegrepen in de prijs Gids
Inbegrepen in de prijs Luchthaventransfer

Praktische informatie

Prijsinformatie

€ 9.900 Per persoon

Samen met uw lokale reisexpert kunt u dit reisidee volledig personaliseren.

De uiteindelijke prijs van uw reis is afhankelijk van de vertrekdatum en van de etappes, activiteiten en accommodaties die u uitkiest.

Hieronder vindt u het gemiddelde budget per periode*:

Circa € 9.900 / 21 dagen
Exclusief internationale vluchten
Aantal reizigers:246
Prijs per persoon, 2-persoonskamer 3*-hotel€ 9.900€ 9.850€ 8.800

* als u met Evaneos reist weet u zeker dat uw reissom ten goede komt aan de lokale economie op de plek van bestemming. Lees in ons Handvest Better Trips meer over onze belofte voor eerlijke en duurzame reizen.

Inbegrepen in de prijs

 • Alle accommodaties in hotels zoals beschreven in het programma, plus 7 nachten cruise
 • Dagelijks ontbijt, drie maaltijden per dag tijdens de Galapagos Tour en de Amazone Tour
 • Tours beschreven in het reisprogramma met Engelssprekende gids
 • Transport en entreegelden

Niet inbegrepen in de prijs

 • Internationale en binnenlandse vluchten
 • Overige maaltijden
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
Boek uw vlucht naar Peru
De internationale vluchten zijn niet bij de reis inbegrepen. U kunt uw lokale reisbureau vragen om ze voor u te reserveren via onze partner Option Way.
Geniet dus van vele voordelen:
 • Aantrekkelijke tarieven
 • All-inclusive prijzen zonder verrassingen
 • Het reisbureau van Koen in Peru wordt op de hoogte gebracht in geval van vluchtwijzigingen.
Aarzel niet om advies te vragen aan uw lokale reisagent of bezoek de website van onze partner.
😱 Vanwege vele inkomende aanvragen is het reisbureau van Koen momenteel niet in staat om uw reisaanvraag te behandelen. U kunt over een paar dagen opnieuw proberen contact op te nemen, of u kunt de voorbeeldreizen bekijken van onze andere lokale partners in Peru.
Neem contact op met de lokale reisexpert

Bent u op zoek naar een ander soort reis?

Andere voorbeeldreizen

Voorbeeldreizen per thema