Waarheen reizen?Actuele informatie over reisbestemmingen
Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?
Ontdek magisch Peru

PeruOntdek magisch Peru

 • Klassiekers
Tijdens deze reis nemen we u mee naar de belangrijkste bezienswaardigheden in Peru. Aan de kust maakt u kennis met de grote verscheidenheid aan diersoorten op de Ballestas eilanden en vliegt u over de indrukwekkende Nasca-lijnen. Dan reist u door naar het minder toeristische noorden met zijn indrukwekkende pre-Colombiaanse ruïnes. Het zuiden van Peru is spectaculair met de diepste kloof en het hoo...

Tijdens deze reis nemen we u mee naar de belangrijkste bezienswaardigheden in Peru. Aan de kust maakt u kennis met de grote verscheidenheid aan diersoorten op de Ballestas eilanden en vliegt u over de indrukwekkende Nasca-lijnen. Dan reist u door naar het minder toeristische noorden met zijn indrukwekkende pre-Colombiaanse ruïnes. Het zuiden van Peru is spectaculair met de diepste kloof en het hoogstgelegen meer ter wereld. De hoofdattractie van deze reis is uiteraard Machu Picchu. En last but not least ontdekt u de diepe jungle in het Amazone regenwoud.


Deze reis is slechts een voorbeeld en kan volledig op maat gemaakt worden

Lees meer

Uw lokale reisexpert Koen

Nederlandstalige reisagent in Peru
14 reviews

Reisprogramma

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

Deze voorbeeldreis is ontworpen door onze lokale reisagent om u te inspireren. Elk element van deze reis kan volledig aangepast worden aan de hand van uw wensen: de duur, de route, accommodaties, activiteiten, etc.

Dag 1: Aankomst in Lima

Welkom in Lima, de entree naar Peru. Er staat u een reis vol avontuur te wachten! Wij halen u op van het vliegveld en brengen u naar uw hotel voor een goede nacht slaap na een lange vlucht.

Plaats:
Lima
Accommodatie
Casa Wayra (Lima)

Dag 2: Paracas en vlucht over de Nazca lijnen

U reist vandaag naar Paracas, waar u de ochtend vrij heeft om het stadje te verkennen en te genieten van een heerlijke lunch in één van de vele restaurants. 's Middags gaat u op pad voor uw eerste avontuur - een vlucht over de Nazca woestijn. Op deze vlakte van meer dan 1200 vierkante kilometer tekende de bevolking van de Nazca cultuur gigantische figuren, die zich over honderden kilometers verspreiden.

Plaats:
Nazca
Accommodatie
Gran Palma (Paracas)

Dag 3: Ballestas eilanden

's Ochtends vroeg brengt een boot u naar de Ballestas eilanden, die door de grote diversiteit aan diersoorten ook wel Klein Galapagos worden genoemd. Onderweg ziet u de mysterieuze Candelabro, een grote afbeelding die in een berg gekerfd is. En dan is het tijd om dieren te spotten! Van heel dichtbij ziet u diverse zeevogels, zeeleeuwen, pelikanen en Humboldt pinguïns in hun natuurlijke omgeving.

Plaats:
Ballestas Eilanden
Accommodatie
Casa Wayra (Lima)

Dag 4: Stadstour Trujillo en bezoek aan de tempels

U vliegt vandaag naar Trujillo, waar u een gids u de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad laat zien. U bezoekt de Plaza de Armas, de 17e-eeuwse muur die de stad verdedigde tegen piraten en het Palacio Iturregui, een grote villa uit de 19e eeuw. Hierna brengt u een bezoek aan de Zon- en Maantempel van de Moche cultuur, één van de eerste beschavingen van Peru.

Plaats:
Trujillo
Accommodatie
Gran Bolivar (Trujillo)

Dag 5: Chan Chan en Huanchaco

De gids haalt u op voor een bezoek aan Chan Chan. Deze stad van klei werd in de 14e eeuw gebouwd door de Chimu cultuur en is UNESCO werelderfgoed. Bewonder de eeuwenoude bouwwerken zoals de Drakentempel en het Tschudi Paleis en leer in het museum meer over de Chimu en Moche culturen. Hierna bezoekt u Huanchaco, een vissersdorp waar nog steeds met de traditionele Totora boten van riet gevist wordt.

Plaats:
Chan Chan, Huanchaco
Accommodatie
Gran Bolivar (Trujillo)

Dag 6: Chiclayo en Sipan

U reist verder naar Chiclayo, waar een gids u meeneemt naar het museum van het Koningsgraf van Sipan in het koloniale stadje Lambayeque. Het indrukwekkende museum van drie verdiepingen heeft de vorm van een piramide en toont de documentatie omtrent de ontdekking van de koningsgraven in 1987. De middag kunt u vrij besteden in het stadje Chiclayo. 

Plaats:
Chiclayo, Sipan Huaca Rajada
Accommodatie
Colonial Hotel (Chiclayo)

Dag 7: Piramide Dal en Huaca Rajada

Met een gids bezoekt u de archeologische stad Chiclayo, beginnend bij Túcume, dat ook wel het Piramide Dal wordt genoemd. Dit reusachtige complex bestaat uit 26 piramides van klei, die in de 11e eeuw door de Moche cultuur gebouwd werden en daarna door de opvolgende culturen en uiteindelijk de Inca’s in gebruik zijn genomen. U sluit de dag af bij de opgraving van het Koningsgraf van Sipan in Huaca Rajada.

Plaats:
Tucume, Huaca Rajada
Accommodatie
Colonial Hotel (Chiclayo)

Dag 8: Aankomst Gocta Lodge

U vliegt vandaag naar het stadje Jaen in het noorden van Peru, waar u drie dagen heerlijk kunt ontspannen in het Gocta Lodge. Deze unieke accommodatie bevindt zich middenin het adembenemend mooie berglandschap op 1800m hoogte. Vanuit uw kamer kunt u de gelijknamige waterval bewonderen. Neem een duik in het zwembad en ga erop uit om de omgeving te verkennen. U kunt hier prachtige foto's maken van de natuur!

Plaats:
Gocta, Catarata
Accommodatie
Gocta Lodge (Gocta, Catarata)

Dag 9: Excursie Gocta Waterval

Trek uw wandelschoenen aan, want na het overheerlijke ontbijt gaat u op excursie naar de Gocta waterval. U loopt langs suikerrietvelden en door het indrukwekkende cloud forest, waar de bomen bedekt zijn met orchideeën en gevlochten mos. Om uiteindelijk aan te komen bij de spectaculaire waterval, de op 2 na hoogste ter wereld! Neem een duik in het frisse water om op te laden voor de wandeling terug.

Optioneel: twee derde van de route kan te paard gedaan worden

Plaats:
Gocta, Catarata
Accommodatie
Gocta Lodge (Gocta, Catarata)

Dag 10: Excursie vesting Kuelap

Vandaag neemt de gids u mee naar de imposante vesting Kuelap. Deze ruïnes bevinden zich op 3000m hoogte temidden van het groene landschap en werden gebouwd door de Chachapoya’s. Dit oorspronkelijke thuis van de zogeheten Wolkenkrijgers wordt met trots een van de grootste stenen monumenten ter wereld genoemd. Die avond kunt u genieten van een laatste nacht in de Gocta Lodge.

Plaats:
Quebrada Kuelap
Accommodatie
Gocta Lodge (Gocta, Catarata)

Dag 11: Vlucht naar Arequipa

Via Lima vliegt u naar het zuiden van het land, naar Arequipa. De tweede grootste stad van Peru ligt op 2300m hoogte en wordt omgeven door de vulkanen Misti, Chachani en Pichu Pichu. Deze betoverende stad wordt ook wel de Witte Stad genoemd, vanwege de witte vulkaansteen die in vele bouwwerken gebruikt is. Vroeg in de avond komt u aan in Arequipa, waar u op eigen gelegenheid alvast rond kunt wandelen.

Plaats:
Arequipa
Accommodatie
Casa de mi Abuela (Arequipa)

Dag 12: Stadstour Arequipa

Uw gids neemt u mee langs Arequipa’s barokke architectuur. U bezoekt het beeldschone klooster Santa Catalina, waar zo'n 450 nonnen wonen. Daarna  ziet u de Plaza de Armas met zijn mooie koloniale bogen, de San Ignacio kapel en de imposante Basiliek Kathedraal. De tour eindigt bij het Santuarios Andinos museum, waar u de mummie Juanita, een Inca meisje, kunt bezichtigen.

Plaats:
Arequipa
Accommodatie
Casa de mi Abuela (Arequipa)

Dag 13: Eerste dag Colca Canyon tour

U gaat op excursie naar de indrukwekkende Colca Canyon! Onderweg stopt u bij Lagunillas, waar de vogels broeden in de pittoreske meren, Pampa Cañahuas, voor een traditioneel kopje cocathee om de effecten van de hoogte te verzachten en de Patapampa vulkaan, waar u mooie plaatjes kunt schieten van het majestueuze landschap. U slaapt vandaag in het dorpje Chivay, dat u op eigen gelegenheid kunt ontdekken.

Plaats:
Colca Canyon
Accommodatie
Mama Yacchi Lodge (Chivay)

Dag 14: Tweede dag Colca Canyon tour

De Andes condors zijn de illustere bewoners van de Colca Canyon. U bezoekt vanochtend vroeg het Cruz del Condor, een van de beste uitzichtpunten over de diepe kloof. Het schouwspel van de vlucht van deze vogels met hun vleugels wijd opengeslagen tegen de achtergrond van de Colca is adembenemend. 's Middags reist u naar Puno, waar u de uitgestrekte sterrenhemel boven het Titicacameer kunt bewonderen.

Plaats:
Colca Canyon
Accommodatie
Hotel Casona Colon Inn (Puno)

Dag 15: Tour Titicacameer

Maak u klaar voor een unieke ervaring: een boottocht over het Titicacameer. De tour begint op de zompige grond van de Drijvende Eilanden van Uros, waar u ziet hoe de eilandbewoners riet gebruiken in alle aspecten van hun dagelijks leven. Dan vaart u naar Taquile, waar u kennismaakt met de inheemse bevolking en hun tradities. Na een dag op het hoogstgelegen meer ter wereld keert u terug naar uw hotel in Puno.

Plaats:
Puno, Uros, Taquile, Titicacameer
Accommodatie
Hotel Casona Colon Inn (Puno)

Dag 16: Transfer naar Cusco

Leun heerlijk achterover in de comfortabele stoelen van de eersteklas bus door de hooglanden naar Cusco. Deze regio was duizenden jaren een belangrijke plek voor culturele en economische handel en er vonden verschillende keizerlijke veroveringen plaats. U stopt onderweg voor rondleidingen door belangrijke pre-Colombiaanse en koloniale plekken, zoals Raqchi en Andahuaylillas.

Plaats:
Cusco, Raqchi, Andahuayillas
Accommodatie
Amaru I (Cuzco)

Dag 17: Cusco City Tour

Maak vandaag kennis met de geschiedenis van Cusco, met zijn monumentale architectuur en rijkversierde kerken. 's Ochtends heeft u vrije tijd, bezoek de lokale San Pedro markt of wandel door de kunstenaarswijk van San Blas. 's Middags neemt een gids u mee door het UNESCO-erkende historische centrum, de majestueuze Kathedraal, Qoricancha en de ruïnes van Sacsayhuaman, Q’enqo, Tambomachay en Pukapukara.

Plaats:
Sacsayhuamán, Q'enqo, Tambomachay, Puka Pukara, Cuzco
Accommodatie
Amaru I (Cuzco)

Dag 18: Heilige Vallei Tour

Een gids leidt u door het spirituele centrum van het Incarijk, de Heilige Vallei. Hier lieten de keizers tempels, vestingswerken, agrarische terrassen en privé verblijven bouwen. Ontdek de ruïnes van Pisaq en shop souvenirs op de ambachtsmarkt. Beklim het vestingwerk van Ollantaytambo, waar het water nog door de oorspronkelijke Inca kanalen stroomt. Met de trein reist u verder naar Aguas Calientes. 

Plaats:
Pisaq, Ollantaytambo
Accommodatie
Rupa Wasi (Aguas Calientes)

Dag 19: Machu Picchu Tour

De dag begint vroeg met een busrit naar de "verloren stad van de Inca's", hoog op een bergkam gebouwd. Deze stad bleef 400 jaar verborgen, totdat zij in 1911 door National Geographic werd onthuld. Met een gids maakt u een onvergetelijke wandeling over de stenen paden, langs de terrassen en door de bouwwerken van Machu Picchu. Die middag neemt u de trein terug naar Cusco.

Optioneel: Beklim Huayna Picchu of Machu Picchu Mountain voor een zicht op de gehele magische stad. 

Plaats:
Machu Picchu
Accommodatie
Amaru I (Cuzco)

Dag 20: Aankomst in Puerto Maldonado

Peru is voor tweederde bedekt met regenwoud en uw reis zou niet compleet zijn zonder een bezoek aan de Amazone. U vliegt vandaag naar Puerto Maldonado, vanwaar u met een boot diep de jungle in wordt gebracht naar uw lodge. Na de lunch is er tijd om de omgeving te ontdekken met een wandeling of een kanotocht over de rivier Madre de Dios. Houdt uw ogen goed open om tropische vogels en apen te spotten!

Overnachting in een Amazone lodge

Plaats:
Puerto Maldonado, Amazonas

Dag 21: Amazone Tour

Vandaag staat geheel in het tegen van de Zuid-Peruaanse jungle. Afhangend van uw lodge zijn er verschillende activiteiten gepland. Een gids neemt u mee naar de rivieroever of lagune om op zoek te gaan naar jungle dieren. U beklimt een uitkijktoren, waar u vanuit de hoogte een adembenemend uitzicht heeft over het regenwoud. En 's avonds kunt u in de lodge ontspannen en verhalen uitwisselen met andere reizigers.

Overnachting in een Amazone lodge

Plaats:
Amazonas

Dag 22: Amazone Tour

Uw ontdekkingstocht in de Amazone gaat verder over de smalle junglepaden. U leert meer over het ecosystem van het regenwoud en u kunt vogels, apen en zelfs luiaards spotten! U bezoekt een fruitteler of inheems dorp om de lokale bevolking te ontmoeten. Als de avond valt gaat u te voet of met een kano op zoek naar dieren die 's nachts actief zijn. 

Overnachting in een Amazone lodge

Plaats:
Amazonas

Dag 23: Vertrek vanaf Puerto Maldonado

Na het ontbijt in de lodge gaat u aan boord van de boot die u terugbrengt naar Puerto Maldonado. Hier staat de transfer op u te wachten, die u naar het vliegveld brengt voor uw vlucht naar Lima, voor uw terugvlucht of uw volgende bestemming. We wensen u een goede reis!

Plaats:
Puerto Maldonado

LimaNazcaBallestas EilandenTrujilloChan ChanHuanchacoChiclayoSipan Huaca RajadaTucumeHuaca RajadaGocta, CatarataQuebrada KuelapArequipaColca CanyonPunoUrosTaquileTiticacameerCuscoRaqchiAndahuayillasSacsayhuamánQ'enqoTambomachayPuka PukaraCuzcoPisaq Ollantaytambo Machu PicchuPuerto MaldonadoAmazonas

Praktische informatie

Prijs vanaf € 2.790 Per persoon
Internationale vluchten Niet inbegrepen
Inbegrepen in de prijs Luchthaventransfer

Praktische informatie

Prijsinformatie

€ 2.790 Per persoon

Samen met uw lokale reisexpert kunt u dit reisidee volledig personaliseren.

De uiteindelijke prijs van uw reis is afhankelijk van de vertrekdatum en van de etappes, activiteiten en accommodaties die u uitkiest.

Hieronder vindt u het gemiddelde budget per periode*:

Circa € 2.790 / 23 dagen
Exclusief internationale vluchten
Aantal reizigers:246
Prijs per persoon, verblijf in 2-persoonskamer in basis hotel€ 2.790€ 2.450€ 2.410

* als u met Evaneos reist weet u zeker dat uw reissom ten goede komt aan de lokale economie op de plek van bestemming. Lees in ons Handvest Better Trips meer over onze belofte voor eerlijke en duurzame reizen.

Inbegrepen in de prijs

 • Accommodaties zoals beschreven in het reisprogramma
 • Dagelijks ontbijt en drie maaltijden per dag tijdens de Amazone Tour
 • Alle excursies zoals beschreven in het reisprogramma, met Engelstalige gids
 • Transfers van en naar vliegvelden en treinstations
 • Entreegelden voor alle locaties, behalve de Inca ruïnes in de Cusco City Tour

Niet inbegrepen in de prijs

 • Internationale en binnenlandse vluchten
 • Overige maaltijden
 • Extra activiteiten
 • Ticket voor Inca bezienswaardigheden rondom Cusco (130 PEN)
 • Transport op lange trajecten: Bus van Arequipa naar Puno en van Puno naar Cusco
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
Boek uw vlucht naar Peru
De internationale vluchten zijn niet bij de reis inbegrepen. U kunt uw lokale reisbureau vragen om ze voor u te reserveren via onze partner Option Way.
Geniet dus van vele voordelen:
 • Aantrekkelijke tarieven
 • All-inclusive prijzen zonder verrassingen
 • Het reisbureau van Koen in Peru wordt op de hoogte gebracht in geval van vluchtwijzigingen.
Aarzel niet om advies te vragen aan uw lokale reisagent of bezoek de website van onze partner.
😱 Vanwege vele inkomende aanvragen is het reisbureau van Koen momenteel niet in staat om uw reisaanvraag te behandelen. U kunt over een paar dagen opnieuw proberen contact op te nemen, of u kunt de voorbeeldreizen bekijken van onze andere lokale partners in Peru.
Neem contact op met de lokale reisexpert

Bent u op zoek naar een ander soort reis?

Andere voorbeeldreizen

Voorbeeldreizen per thema