Waarheen reizen?Actuele informatie over reisbestemmingen
Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?
Actieve familiereis door het Zuiden

PeruActieve familiereis door het Zuiden

 • Sport en Avontuur
Dit pakket is speciaal ontworpen voor avontuurlijke reizigers! We hebben een programma samengesteld bomvol uitdagende activiteiten om op een geheel andere manier kennis te maken met de bezienswaardigheden in de provincie Cusco. U begint met een rit te paard naar de Inca-ruïnes rondom de stad en gaat bungeejumpen tussen de bergen. Daarna volgt een spectaculaire middag raften. Met een mountainbike v...

Dit pakket is speciaal ontworpen voor avontuurlijke reizigers! We hebben een programma samengesteld bomvol uitdagende activiteiten om op een geheel andere manier kennis te maken met de bezienswaardigheden in de provincie Cusco. U begint met een rit te paard naar de Inca-ruïnes rondom de stad en gaat bungeejumpen tussen de bergen. Daarna volgt een spectaculaire middag raften. Met een mountainbike verkent u de omgeving van Maras en Moray. Via een bergwandeling waar u gezekerd wordt met stalen kabels en een zipline parcours maakt u kennis met de majestueuze bergen van de Andes en u geniet van een adembenemend uitzicht over de vallei als u gaat paragliden. Als kers op de taart wordt uw trip afgerond met een uitdagende hike naar het magische Machu Picchu!

Lees meer

Uw lokale reisexpert Koen

Nederlandstalige reisagent in Peru
14 reviews
De rondreis in één oogopslag
 • Sport
  Sport
 • Culturele bezienswaardigheden
  Culturele bezienswaardigheden
 • Stad
  Stad
 • Bergen
  Bergen
 • Hiking
  Hiking

Reisprogramma

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

Deze voorbeeldreis is ontworpen door onze lokale reisagent om u te inspireren. Elk element van deze reis kan volledig aangepast worden aan de hand van uw wensen: de duur, de route, accommodaties, activiteiten, etc.

Dag 1: Aankomst in Lima

Welkom in Lima, uw eerste bestemming in Peru. Er staat u een reis vol avontuur te wachten! Op het vliegveld wordt u verwelkomd en u wordt met een privé-transfer naar uw hotel gebracht, waar u bij kunt komen van de vlucht. Uw hotel ligt in de levendige wijk Miraflores, waar u op eigen gelegenheid een wandeling kunt maken.

Plaats:
Lima
Accommodatie
Britania Miraflores (Lima)

Dag 2: Ontdek het historische Cusco

U vliegt naar Cusco, een prachtige stad met kalkwitte gebouwen en rode dakpannen. De stad ligt op 3400 meter en tijdens uw tour kunt u alvast wennen aan de hoogte. Een gids vertelt u alles over de geschiedenis van de stad en laat u de Plaza de Armas, de imposante kathedraal en de resten van eeuwenoude Incamuren zien. U eindigt de tour in de pittoreske wijk San Blas en bij de lokale markt van San Pedro.

Maaltijden: inclusief ontbijt en diner

Plaats:
Cusco
Accommodatie
San Augustin (Cuzco)

Dag 3: Paardrijden en bungeejumpen

U gaat de Incaruïnes rond Cusco op een wel heel bijzondere manier verkennen, namelijk te paard! De tocht brengt u langs de gigantische stenen blokken van Sacsayhuaman, de rituele plaats Qenqo, de militaire vesting Pucapucara en het Incabadhuis Tambomachay. De echte waaghalzen kunnen hun lol op. 's Middags staat er namelijk een spectaculaire bungeejump op het programma! Wie durft?

Maaltijden: inclusief ontbijt en lunchbox

Plaats:
Cusco, Sacsayhuamán, Q'enqo, Puka Pukara, Tambomachay
Accommodatie
San Augustin (Cuzco)

Dag 4: Wildwater raften op de Apurimac-rivier

Uw gids neemt u mee naar Chuquicahuana, waar u gaat raften op de rivier de Apurímac middenin de bergen. Afhankelijk van het seizoen maakt u een tocht op niveau 3 tot 5. Na twee uur op het wilde water wordt u beloond met een overheerlijke lunch. Terug in Cusco verblijft u bij een gastfamilie in een traditioneel dorp. U kunt kiezen voor een overnachting in een tent of een kamer.

Maaltijden: inclusief ontbijt en lunch
Accommodatie: tent of kamer bij gastfamilie

Plaats:
Apurimac

Dag 5: De Heilige Vallei ​per mountainbike

U gaat de omgeving op weer een andere manier ontdekken, dit keer per mountainbike. Op de fiets heeft u in de Heilige Vallei van de Inca's de allermooiste uitzichten. De gids neemt u mee naar het traditionele dorpje Maras, naar de agrarische terrassen van de Inca's in Moray en naar de Zoutmijnen. In totaal bent u zo'n 5 uur onderweg en legt u 30km af. U overnacht wederom bij de gastfamilie in Cusco.

Maaltijden: inclusief ontbijt en lunchbox
Accommodatie: tent of kamer bij gastfamilie

Plaats:
Valle Sagrado, Cusco

Dag 6: Bergwandklimmen en ziplinen

Het avontuur houdt niet op, vandaag staat u wederom een spectaculaire activiteit te wachten! U klautert langs de bergwanden met behulp van een metalen lijn op een hoogte van 400 meter. Met een zipline van wel 350 meter lang vliegt u door de bergen en heeft u een adembenemend uitzicht. Deze ervaring zult u niet snel vergeten! Aan het eind van de middag wordt u teruggebracht naar uw gastfamilie. 

Maaltijden: inclusief ontbijt en lunchbox
Accommodatie: tent of kamer bij gastfamilie

Plaats:
Ollantaytambo , Cusco

Dag 7: Vlieg door de Heilige Vallei

Vandaag krijgt u de kans om de Heilige Vallei vanuit de lucht te bekijken. Onder begeleiding van een professionele 'piloot' gaat u paragliden door het bergdal. Vanaf hier heeft u een spectaculair uitzicht! Na een vlucht van ongeveer een kwartier wordt u teruggebracht naar Cusco, waar u de middag vrij heeft. Bent u al in het chocolademuseum geweest? De workshop hier is erg leuk om te doen!

Maaltijden: inclusief ontbijt en lunchbox

Plaats:
Valle Sagrado, Cusco
Accommodatie
San Augustin (Cuzco)

Dag 8: Hiking van Lares naar Huacawasi

De komende drie dagen gaat u hiken in prachtige omgeving van Machu Picchu. U rijdt eerst naar het dorpje Lares, waar u kunt genieten in de hot springs. Terwijl u ronddrijft in het zalige warme water bereidt uw kok de lunch, zodat u vol energie aan de wandeling kunt beginnen. In 4 uur loopt u naar de camping in Huacawasi op 3600m hoogte. Vandaag loopt u nog bergafwaarts, vanaf morgen gaat u klimmen!

Maaltijden: inclusief ontbijt, lunch en diner
Accommodatie: kamperen

Plaats:
Lares, Huacawasi

Dag 9: Op doortocht naar Pucara

Bent u klaar voor een uitdaging? Vandaag beklimt u de Sacsayllame pas op 4400m hoogte. U hiket in ongeveer 4 uur zeer steil bergopwaarts naar het hoogste punt. Onderweg heeft u een adembenemend uitzicht op de bergtoppen om u heen, waarvan kunt genieten tijdens nodige adempauzes. Via een wonderschone lagune wandelt u in zo'n 4 uur naar beneden, naar de camping in Pucara op 3100m hoogte.Maaltijden: inclusief ontbijt, lunch en diner
Accommodatie: kamperen

Plaats:
Huacawasi , Pucará

Dag 10: Met de trein naar Aguas Calientes

Uw gids brengt u naar het dorpje Ollantaytambo, waar u de trein neemt naar km 104, het punt waar de Inca Trail naar Chachabamba begint. U wandelt naar Wiñahuayna, een van de belangrijkste archeologische plekken naast Machu Picchu. Via de Zonnepoort Inti Punku bereikt u de magische citadel en geniet u van een adembenemend uitzicht over Machu Picchu. Van hier wandelt u naar het hotel in Aguas Calientes.​
Maaltijden: inclusief ontbijt en lunch

Plaats:
Pucará, Ollantaytambo , Aguas Calientes
Accommodatie
Flower House (AguasCalientes)

Dag 11: Ontdek Machu Picchu

U sluit uw hike af met een bezoek aan Machu Picchu, een van de 7 nieuwe wereldwonderen! U krijgt een rondleiding van uw gids, die alles kan vertellen over de historie van deze indrukwekkende plaats. Na de rondleiding kunt u Machu Picchu op uw eigen gemak verkennen. Geniet van een van de hot springs, voordat u terugreist naar Cusco. 

Optioneel: Beklim Huayna Picchu of Machu Picchu Mountain voor een zicht op de gehele magische stad


Maaltijden: inclusief ontbijt

Plaats:
Machu Picchu, Cusco
Accommodatie
San Augustin (Cuzco)

Dag 12: Vertrek vanaf Lima

Na een reis vol spannende activiteiten is het vandaag alweer tijd voor de terugreis. U vliegt naar Lima, vanwaar u uw terugvlucht kunt nemen of door kunt reizen naar uw volgende bestemming. Na deze onvergetelijke reis hopen we u snel nogmaals te mogen verwelkomen!


Maaltijden: inclusief ontbijt

Plaats:
Lima

LimaCuscoSacsayhuamánQ'enqoPuka PukaraTambomachayApurimacValle Sagrado Ollantaytambo LaresHuacawasi PucaráAguas CalientesMachu Picchu

Praktische informatie

Prijs vanaf € 1.890 Per persoon
Internationale vluchten Niet inbegrepen
Inbegrepen in de prijs Binnenlandse vluchten
Inbegrepen in de prijs Luchthaventransfer

Praktische informatie

Prijsinformatie

€ 1.890 Per persoon

Samen met uw lokale reisexpert kunt u dit reisidee volledig personaliseren.

De uiteindelijke prijs van uw reis is afhankelijk van de vertrekdatum en van de etappes, activiteiten en accommodaties die u uitkiest.

Hieronder vindt u het gemiddelde budget per periode*:

Circa € 1.890 / 12 dagen
Exclusief internationale vluchten
Aantal reizigers246
Prijs per persoon:€ 1.990€ 1.890€ 1.790

* als u met Evaneos reist weet u zeker dat uw reissom ten goede komt aan de lokale economie op de plek van bestemming. Lees in ons Handvest Better Trips meer over onze belofte voor eerlijke en duurzame reizen.

Inbegrepen in de prijs

 • Accommodatie: 6 nachten in 3-sterren hotels, 3 nachten bij een gastfamilie en 2 nachten kamperen (Accommodaties op basis van 2 personen per kamer/tent)
 • Maaltijden: 10x ontbijt, 8x lunch of lunchbox en 2x diner
 • Alle transfers over land en entreegelden
 • Privé-activiteiten/excursies: paardrijden, mountainbiken
 • Activiteiten/excursies in groepsverband: raften, bungee jump, via ferrata, zipline, paragliden, 4-daagse hike naar Machu Picchu, stadstour Cusco
 • Engelssprekende gids tijdens de excursies en activiteiten
 • Binnenlandse vluchten: Lima-Cusco / Cusco-Lima
 • Kampeeruitrusting: tent, luchtbed en slaapzak

Niet inbegrepen in de prijs

 • Internationale vluchten
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Optionele activiteiten
 • Overige maaltijden en dranken
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
Boek uw vlucht naar Peru
De internationale vluchten zijn niet bij de reis inbegrepen. U kunt uw lokale reisbureau vragen om ze voor u te reserveren via onze partner Option Way.
Geniet dus van vele voordelen:
 • Aantrekkelijke tarieven
 • All-inclusive prijzen zonder verrassingen
 • Het reisbureau van Koen in Peru wordt op de hoogte gebracht in geval van vluchtwijzigingen.
Aarzel niet om advies te vragen aan uw lokale reisagent of bezoek de website van onze partner.
😱 Vanwege vele inkomende aanvragen is het reisbureau van Koen momenteel niet in staat om uw reisaanvraag te behandelen. U kunt over een paar dagen opnieuw proberen contact op te nemen, of u kunt de voorbeeldreizen bekijken van onze andere lokale partners in Peru.
Neem contact op met de lokale reisexpert

Bent u op zoek naar een ander soort reis?

Andere voorbeeldreizen

Voorbeeldreizen per thema