Familiereis vol met natuur en ontmoetingen

PanamaFamiliereis vol met natuur en ontmoetingen

Hoogtepunten
'Wat is Panama toch een magisch land!' Reis met het hele gezin door dit mooie land tussen de Caribische en de Stille Oceaan. U maakt een spannende tocht door de jungle per boot, wandelt over indrukwekkende hangbruggen in het regenwoud en slaat natuurlijk de prachtige witte stranden niet over. We hebben speciale aandacht besteed aan de selectie van gezinsvriendelijke accommodaties waar u heerlijk kunt ontspannen. En u sluit de reis af in een strandbungalow in de weelderige natuur van Isla Colon! 
Reisideeën aangeraden door
Ana Lokale*r Panama Expert*in
Duur van de reis
13 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 2.485
Reisprogramma
Welkom in Panama!

Dag 1: Welkom in Panama!

Bij aankomst op de internationale luchthaven wordt u opgewacht door onze Spaanstalige chauffeur en naar uw hotel in Panama City gebracht. Daar kunt u even tot rust komen van de lange vlucht... ​... of direct in het zwembad springen! Accommodatie: Hotel Best Western Zen (Panama-stad)
Plaats:
Panama-stad

Metropolitano Nationaal Park en het Panamakanaal

Dag 2: Metropolitano Nationaal Park en het Panamakanaal

Ontmoet uw gids in de ochtend en brengt u naar Parque Metropolitano, een uitgestrekt beschermd secundair woud rondom Panama City. Er zijn verschillende paden, waarvan er een naar de top van een heuvel leidt met een prachtig uitzicht over de stad. U wandelt door weelderige vegetatie met prachtige bomen, en zoogdieren zoals agoutis, coatis en luiaards worden vaak gezien, evenals vele vogels: toekans, trogons, tanagers, enz. Terug naar het hotel tegen 11.00 uur In de namiddag bezoekt u de Miraflores sluizen. Schepen die het kanaal doorvaren moeten door deze gigantische waterliften, of door die van de nieuwe Cocoli-sluizen, om de Stille Oceaan of de Caribische Zee te bereiken. De grootste schepen die de Miraflores sluizen kunnen binnenvaren, bekend als "Panamax", hebben slechts 60 cm ruimte tussen hun romp en de kade van de sluis! Ze worden in het midden van de sluiskolken vastgehouden door kabels die verbonden zijn met locomotieven... Maaltijd inbegrepen: ontbijt Accommodatie: Hotel Best Western Zen (Panama-stad)
Plaats:
Panama-stad

Soberania national park

Dag 3: Soberania national park

Vertrek vroeg in de ochtend vanuit uw hotel in Panama City. Na een wegtransfer van ongeveer 45 minuten komt u aan in het Soberania National Park, vlak bij het dorp Gamboa. Uw eerste stop is het Rainforest Discovery Centre, waar u een toren van 30 meter kunt beklimmen om te genieten van een prachtig uitzicht over het bos van het park en vogels door het bladerdak kunt zien vliegen. In de buurt van de toren vindt u een aantal kolibriebakken waar u het ballet van meer dan 10 soorten van deze kleine, draaiende acrobaten kunt bewonderen. U gaat verder met het observeren van de fascinerende natuur van Soberania Park door de omliggende paden te verkennen, waar meer dan 525 vogelsoorten zijn geregistreerd - 5% van het wereldtotaal! Er worden ook veel zoogdieren gezien: brulapen, kapucijnapen met witte kop, twee- en drieklauwluiaards, neusbeertjes en agouti's. Deze excursie duurt ongeveer een uur. Deze excursie omvat ongeveer 3 uur wandelen op gemakkelijk terrein. Terugkeer naar Panama City voor de lunch. Maaltijd inbegrepen: ontbijt Accommodatie: Hotel Best Western Zen (Panama-stad)

Een dag in Pareleilanden

Dag 4: Een dag in Pareleilanden

De Parelarchipel ligt ongeveer vijftig kilometer ten zuiden van Panama-Stad. Het bestaat uit meer dan 200 eilanden, waarvan de meeste verlaten zijn. Het dankt zijn naam aan de fijne parels die de indianen lang voor de komst van de conquistadores oogstten. Vroege ochtend transfer naar de Flamenco jachthaven op de Causeway. Om 7.30 uur vertrekt de veerboot, een comfortabele catamaran. De vaartijd is ongeveer 1 uur 30 minuten. Tussen juni en september hebt u een goede kans om bultrugwalvissen te zien. Dit is de tijd waarin ze migreren naar de warmere wateren om te bevallen en hun kalveren te verzorgen. Na aankomst rond 9.00 uur hebt u tijd om dit kleine eiland te verkennen, te genieten van twee prachtige stranden aan de Pacifische kust, te snorkelen en te lunchen voordat u rond 15.00 uur terugkeert naar de veerboot. Bij aankomst wordt u naar uw hotel gebracht. Maaltijd inbegrepen: lunch Accommodatie: Hotel Best Western Zen (Panama-stad)
Plaats:
Perlas Islands

Ontmoeting met de Embera

Dag 5: Ontmoeting met de Embera

Ontmoet uw gids na het ontbijt en na een rit van ongeveer een uur vanuit Panama City komt u aan bij de oevers van het Alajuela meer. ....you zal aan boord gaan van houten boomstamkano's om te varen, eerst op het meer, dan op een rivier die door het bos kronkelt.

 De duur van de tocht naar het dorp Embera hangt af van de hoogte van het water, die sterk varieert afhankelijk van het seizoen. 
 De Embera's zijn Caribische Indianen die oorspronkelijk uit het Colombiaanse Amazonegebied komen en in de tweede helft van de 18e eeuw naar de landengte emigreerden.
 Trots tonen ze hun lichaamsverf, tonen zet u de rijkdom van hun gebruiken, de schoonheid van hun dansen en ambachten, en nodigen ze u uit om hun traditionele gerecht van vis op bananenbladeren te proeven, met de glimlach en vriendelijkheid die hen kenmerken. U maakt ook een korte wandeling in het bos rond het dorp, waarbij een Indiaanse gids u enkele planten toont die in hun farmacopee worden gebruikt. In de namiddag keert u per pirogue en voertuig terug naar Panama City. Maaltijd inbegrepen: ontbijt, lunch Accommodatie: Hotel Best Western Zen (Panama-stad)
Plaats:
Río Chagres

Het land van de beste koffie ter wereld

Dag 6: Het land van de beste koffie ter wereld

's Ochtends transfer naar de nationale luchthaven van Albrook voor de vlucht naar David. Bij aankomst wordt u opgewacht door uw chauffeur. U rijdt in noordelijke richting naar het dorp Boquete, aan de rand van het bergregenwoud van La Amistad National Park en tegenover de vulkaan Baru, het hoogste punt van de landengte (3500 m). De rijke vulkanische grond van deze regio maakt het een belangrijk centrum voor tuinbouw, waaronder uitstekende aardbeien.Het klimaat is ideaal voor het verbouwen van verschillende soorten Arabica koffie. De koffie van Panama heeft onlangs een aantal internationale prijzen gewonnen. Sommige vroege variëteiten, zoals Geisha, kunnen worden gekocht voor meer dan $1.000 per kilo! Maaltijd inbegrepen: ontbijt Accommodatie: Hotel Palo Alto (Boquete)
Plaats:
Boquete District

Wandeling in het ''nevelwoud''

Dag 7: Wandeling in het ''nevelwoud''

Ontmoetin met uw gids in de ochtend. Het "Bajo Mono" of "Pijplijn" pad is een zacht glooiend pad door het bergregenwoud dat naar een prachtige waterval leidt. Het is een ontspannen wandeling door een prachtige natuurlijke omgeving waar u onder andere enkele van de enorme Cenizos kunt bewonderen, enkele van de hoogste bomen in Amerika! Dit is ook het thuis van de fabelachtige quetzal, de heilige vogel van de Maya's en Azteken.... In de namiddag bent u vrij. Maaltijd inbegrepen: ontbijt Accommodatie: Hotel Palo Alto (Boquete)
Plaats:
Boquete District

Bezoek aan de koffieboerderij Los Mamecillos

Dag 8: Bezoek aan de koffieboerderij Los Mamecillos

De dag begint met een korte rit naar de kleine familieboerderij 'Los Mamecillos', gelegen in een prachtige natuurlijke omgeving op 1700 meter hoogte. U wordt begroet door uw gastheer, een jonge Panamees uit de regio met een aanstekelijk enthousiasme. Hij neemt u eerst mee voor een wandeling in het bos dat zijn landgoed omringt en waar onder meer honderden vogelsoorten leven. U kunt er ook een prachtige waterval bewonderen te midden van een weelderige vegetatie vol orchideeën, bromelia's en andere epifytische planten. Na de lunch, bereid met biologische producten van de boerderij, krijgt u ter plaatse uitleg over de verschillende stadia van het koffiezetten. Uw bezoek eindigt met een proeverij van de beste koffie ter wereld! Maaltijd inbegrepen: ontbijt, lunch Accommodatie: Hotel Palo Alto (Boquete)
Plaats:
Boquete

Van het land van de koffie naar de stranden van het Caribisch gebied

Dag 9: Van het land van de koffie naar de stranden van het Caribisch gebied

Na het ontbijt transfer met chauffeur naar de haven van Almirante aan de Caribische kust. Dit is een spectaculaire, panoramische route door vegetatie die steeds weelderiger wordt naarmate u dichter bij de Atlantische Oceaan komt: boomvarens, "sombrillas del pobre", met bladeren die tot 2 m breed kunnen zijn. Als het helder weer is, hebt u een prachtig uitzicht op beide oceanen! Bij Almirante wordt u opgehaald door een teamlid van Finca Vela en naar het eiland Pastores gebracht, waar de lodge ligt. Maaltijd inbegrepen: ontbijt Accommodatie: Finca Vela (Bocas del Toro)
Plaats:
Archipiélago de Bocas del Toro

De archipel van Bocas del Toro

Dag 10 tot 11: De archipel van Bocas del Toro

Finca Vela ligt recht tegenover het koraalrif, waardoor het een ideale plek is om in alle veiligheid te snorkelen. De lodge biedt ook kajaks en peddels om de mangroves te verkennen. U kunt ook wandelen over de bospaden. Op verzoek kunnen excursies naar andere eilanden in de archipel worden georganiseerd. Maaltijd inbegrepen: ontbijt Accommodatie: Finca Vela (Bocas del Toro)
Plaats:
Provincia de Bocas del Toro

Terugreis naar Panama-Stad 

Dag 12: Terugreis naar Panama-Stad 

Na het ontbijt transfer naar Bocas Town. U hebt tijd om dit pittoreske, typisch Caribische stadje te bezoeken en te lunchen in een van de restaurants op palen aan zee voordat u in de namiddag de vlucht naar Panama City neemt (in de tussentijd kunt u uw bagage achterlaten in het kantoor van Al Natural Resort). Bij aankomst volgt een privétransfer naar uw hotel. Maaltijd inbegrepen: ontbijt Accommodatie: Hotel Best Western (Panama-stad)
Plaats:
Panama-stad

Tot ziens!

Dag 13: Tot ziens!

Vandaag eindigt uw rondreis door Panama en wordt u naar de internationale luchthaven gebracht. We hopen dat u en uw kinderen een onvergetelijke tijd hebben gehad in Panama en wensen u een goede reis naar huis!​ Maaltijd inbegrepen: ontbijt
Plaats:
Panama-stad
Praktische informatie
Budget vanaf€ 2.485 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsGids
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Panama volgens uw wensen