Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Stad en Strand, een Exclusieve reis

PanamaStad en Strand, een Exclusieve reis

Buitengewoon
Vertrek op een 15-daagse odyssee door Panama, waar elke dag een nieuw hoofdstuk van ontdekking en verwondering is. Van de kosmopolitische straten van Panama-Stad tot de ongerepte stranden van Isla Palenque en de betoverende San Blas-eilanden, onze zorgvuldig samengestelde route belooft een meeslepende ervaring van cultuur en natuur. Een Spaanssprekende chauffeur wacht op uw aankomst en brengt u naar het hart van Panama City voor een rustdag voordat het avontuur begint. Helikoptertochten over het Panamakanaal, junglewandelingen in Boquete en exclusieve eilandverblijven geven vorm aan uw reis. Vaar door de adembenemende San Blas archipel, verken traditionele Guna dorpjes en onderwater schatten.
Reisideeën aangeraden door
Ana Lokale*r Panama Expert*in
Duur van de reis
15 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 7.900
Reisprogramma
Welkom in Panama!

Dag 1: Welkom in Panama!

Onze Spaans-sprekende chauffeur ontmoet u op de internationale luchthaven en brengt u naar het hotel in Panama-Stad. Neem vanmiddag de tijd om uit te rusten van de vlucht. Morgen gaat u op een bijzondere manier de stad ontdekken! Maaltijden inbegrepen: geen Accommodatie: Hotel La Compania (Panama-stad)
Plaats:
Panama-stad

Helikoptervlucht en stadstour

Dag 2: Helikoptervlucht en stadstour

De reis begint met een echt hoogtepunt, letterlijk. In een helikopter vliegt u een half uur over de Panama-kanaalzone voor een prachtig uitzicht over de stad en het water. Dan gaat u op stadstour door de hoofdstad. Ontdek de levendige, kosmopolitische stad met een rijke geschiedenis. Uw tour begint met een panoramische rit door Panama La Vieja en vervolgens naar één van de meest interessante plaatsen van de stad, de Casco Viejo. Na de lunch (niet inbegrepen) rijdt u door het financieel centrum, het moderne deel van de stad, naar de Miraflores-sluizen van het Panamakanaal. Daarna wordt u teruggebracht naar het hotel. Maaltijden inbegrepen: ontbijt  Accommodatie: Hotel La Compania (Panama-stad)
Plaats:
Panama-stad

Vaar door het Panamakanaal

Dag 3: Vaar door het Panamakanaal

Onze Spaanstalige chauffeur haalt u op en rijdt u naar de haven van Isla Flamenco voor een boottocht door het Panamakanaal. Een tweetalige gids (Spaans en Engels) aan boord van het schip vertelt u alles over de technische en historische achtergrond van het kanaal. Frisdranken, thee en koffie zijn inbegrepen. Er wordt ook een typische lokale lunch geserveerd terwijl u het technische wonder met eigen ogen ziet. Het is een unieke ervaring om door de sluizen te varen. Dan komt u aan Gamboa Town, waar u aan land gaat en een shuttlebus u terugbrengt naar het beginpunt van de tocht. ​Maaltijden inbegrepen: ontbijt, lunch  Accommodatie: Hotel La Compania (Panama-stad)
Plaats:
Panama Canal

Panama City-Boquete

Dag 4: Panama City-Boquete

De Ochtend transfer naar de nationale luchthaven van Albrook voor de vlucht naar David. Bij aankomst wordt u opgewacht door uw chauffeur. U reist noordwaarts door de bergketen naar het dorp Boquete, aan de rand van het bergregenwoud van La Amistad National Park en tegenover de vulkaan Baru, het hoogste punt van de landengte (3500 m). De rijke vulkanische bodem van deze regio maakt het een belangrijk centrum voor tuinbouw, waaronder uitstekende aardbeien, en het klimaat is ideaal voor het verbouwen van verschillende soorten Arabica-koffie. De koffie van Panama heeft onlangs een aantal internationale prijzen gewonnen. Sommige variëteiten, zoals Geisha, kunnen voor meer dan $ 1000 per kilo worden gekocht! Maaltijden inbegrepen: ontbijt  Accommodatie: Hotel Finca Lerida (Boquete)
Plaats:
Boquete

Finca Lerida

Dag 5: Finca Lerida

Het hotel Finca Lerida ligt in de heuvels boven Boquete, waar de koffieplantage, die nog steeds in bedrijf is, wordt overzien door een prachtig oerbos met absoluut gigantische bomen (zie foto Boven), en waar wandelpaden het gemakkelijk maken om rond te dwalen en (met een beetje geluk) vogelsoorten te observeren die kenmerkend zijn voor deze regio, zoals de schitterende quetzal of de gemaskerde solitaire met zijn buitengewone lied! De "koffietour" is een van de klassiekers van het hotel, met een deskundige gids die uitleg geeft over elke fase van het koffiezetproces, van het plukken van de bonen door de Ngabe-indianen tot een koffieproeverij. Maaltijden inbegrepen: ontbijt  Accommodatie: Hotel Finca Lerida (Boquete)
Plaats:
Boquete

Hangbruggen in de jungle

Dag 6: Hangbruggen in de jungle

's Ochtends wandelt u over het beroemde hangbruggenpad dat begint bij de Boquete Tree Trek....., een onvergetelijke ervaring in het "nevelwoud". Dit prachtige pad, dat ongeveer twee uur duurt, stelt u in staat om het bladerdak van het bos te bewonderen terwijl u zes hangbruggen oversteekt, de ene nog indrukwekkender dan de andere, met als extra bonus een prachtig uitzicht over de Boquete vallei. In de namiddag kunt u uw adrenaline laten pompen door uzelf over de 12 kabels van de hoogste en meest duizelingwekkende accrobranche van het land te gooien! (optioneel) ​Maaltijden inbegrepen: ontbijt  Accommodatie: Hotel Finca Lerida (Boquete)
Plaats:
Boquete District

Boquete-Boca Chica

Dag 7: Boquete-Boca Chica

Na het ontbijt ontmoet u uw chauffeur. Terug op de Pan-American Highway richting het westen .... Ongeveer een uur na het passeren van David rijdt u zuidwaarts door kleine boerderijen en teakplantages tot u het kleine vissersdorpje Boca Chica aan de Pacifische kust bereikt. Er ligt een boot klaar om u naar Isla Palenque te brengen, een van de meest exclusieve lodges in Centraal-Amerika. Bij aankomst wordt u begroet door een vriendelijk team en in een voertuig gezet voor een rit van vijftien minuten door het tropische woud, waarna u aankomt op een prachtig strand. De kleine 'casitas' liggen volledig verscholen in de tropische vegetatie, onder enorme bomen, met uitzicht op de onmetelijkheid van de Stille Oceaan. ​Maaltijden inbegrepen: ontbijt, lunch, diner Accommodatie: Isla Palenque (Boca Chica)
Plaats:
Boca Chica

Isla Palenque

Dag 8 tot 9: Isla Palenque

Naast hemelse stranden biedt de Boca Chica-archipel een keur aan activiteiten en excursies, waaronder sportvissen, snorkelen en duiken, en wandelingen door de weelderige, ongerepte natuur. 's Ochtends wordt u gewekt door de kreten van papegaaien en het indrukwekkende gebrul van brulapen! U kunt gebruikmaken van de uitstekende faciliteiten en verlaten stranden van het hotel, wandelen over de bospaden door de hoge bomen van het regenwoud van de Stille Oceaan of per boot een bezoek brengen aan de nabijgelegen eilanden Bolaños of Paridita... Maaltijden inbegrepen: ontbijt, lunch, diner Accommodatie: Isla Palenque (Boca Chica)
Plaats:
Corregimiento Boca Chica

Boca Chica-Panama City

Dag 10: Boca Chica-Panama City

Vrije ochtend om te genieten van de hemelse omgeving. Na de lunch transfer naar David om u vlucht naar Panama City te halen. Bij aankomst transfer naar uw hotel. Maaltijden inbegrepen: ontbijt Accommodatie: Hotel La Compania (Boca Chica)
Plaats:
Boca Chica

Route naar de San Blas eilanden

Dag 11: Route naar de San Blas eilanden

Heel vroeg in de ochtend wordt u opgehaald bij u hotel met een 4X4 voertuig, georganiseerd door de Guna, die het monopolie hebben op deze activiteit in hun gebied. U rijdt eerst oostwaarts richting Darien over de Pan-American Highway, dan noordwaarts door de Cordillera en midden in een prachtig regenwoud. Aan het einde van de weg, nadat u de brug over de rivier de Carti bent overgestoken, komt u aan in uw inschepingshaven aan de Caribische Zee (transfertijd ca. 2 uur 30 minuten). Bij aankomst gaat u aan boord en installeert u zich in uw hut .... voordat u begint aan uw cruise door een ongelooflijke wereld van eilanden bedekt met kokospalmen, lagunes en koraalriffen. Het programma is inclusief volpension, excursies, gebruik van kajaks en snorkeluitrusting. De kapitein is uw gastheer en gids. Maaltijden inbegrepen: ontbijt, lunch, avondeten  ​Overnachting aan boord.
Plaats:
Archipiélago de San Blas

Ontdek de San Blas eilanden 

Dag 12: Ontdek de San Blas eilanden 

De afstanden zijn vrij kort in San Blas (van één tot drie uur varen per dag - meer als u wilt), wat de mogelijkheden om te snorkelen, zwemmen en bezoeken vermenigvuldigt. Er zijn 365 eilanden, waarvan slechts 49 Guna-dorpen zijn. U zult dorpen bezoeken... het is een extreem desoriënterende ervaring, omdat u zich in een andere wereld van palmhutten en kleurrijke klederdracht bevindt, waar de lokale gewoonterechten naar de letter worden toegepast. Maaltijden inbegrepen: ontbijt, lunch, avondeten  ​Overnachting aan boord.
Plaats:
Archipiélago de San Blas

Ontdek de San Blas Eilanden 

Dag 13: Ontdek de San Blas Eilanden 

San Blas is een unieke en totaal atypische plek. Nergens anders in het Caribisch gebied vindt u een verzameling eilanden die even paradijselijk als onbekend zijn, en die doen denken aan de eilandengroep van de Malediven. En de beste manier om dit kleine paradijs te ontdekken is per boot. Maaltijden inbegrepen: ​ontbijt, lunch, avondeten  Overnachting aan boord.
Plaats:
Archipiélago de San Blas

Terugreis naar Panama-Stad

Dag 14: Terugreis naar Panama-Stad

Op de ochtend van de vierde dag, na het ontbijt, gaat u boot weer voor anker in Carti, waar u de 4x4 ontmoet die u terugbrengt naar Panama City. Verwachte aankomst rond het middaguur. Maaltijden inbegrepen: ontbijt  Accommodatie: Hotel La Compania (Panama-stad)
Plaats:
Panama-stad

Reis naar huis

Dag 15: Reis naar huis

Transfer naar de internationale luchthaven van Tocumen. Einde van onze diensten. Maaltijden inbegrepen: ontbijt 
Plaats:
Panama-stad
Praktische informatie
Budget vanaf€ 7.900 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsGids
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Panama volgens uw wensen