Compensatie van geschatte CO2-uitstoot

Reis in Panama

Tussen Costa Rica en Colombia, de Stille Oceaan en de Caribische zee, is Panama een echte schat voor reizigers. Het land staat bekend om het kanaal, de kosmopolitische hoofdstad en natuurlijke rijkdom. Het land wordt minder bezocht dan buurland Costa Rica en toch is Panama een waar tropisch paradijs, met vochtige bossen in Darién in het zuiden tot de vulkanische bergen van Chriqui. Dierenvrienden ontmoeten hier leguanen, schildpadden, krokodillen en apen. En voor ontspanning biedt Panama de mooiste witte stranden voor luie dagen onder een palmboom. Een reis die u niet wilt missen!

Reisideeën in Panama

Doe inspiratie op en stel uw eigen reis samen met behulp van een lokale specialist.
Reisbureau van Ana
183 beoordelingen
Engelstalige reisagent in Panama

Reis naar wens

Reisgids voor Panama

Panama ligt in Noord-Amerika en grenst aan Costa Rica en Colombia. De hoofdstad is Panama-stad, andere grote steden zijn Santiago en David. Het land heeft ook nog enkele honderden eilanden die deel uitmaken van het land.

Wat u zou moeten zien en ervaren in Panama

Dingen om te doen

  • Het land staat voornamelijk bekend om het Panamakanaal. Dit 81 kilometer lang kanaal is voor het scheepsverkeer om een korte route te nemen van de Caribische Zee naar de Grote Oceaan of andersom.  
  • De flora en fauna: berggebieden, regenwouden, Nationale parken, mangrovebossen en kleine eilandjes, waar op sommige nog primitieve stammen leven.
  • Een prachtige kustlijn met witte zandstranden en helderblauw water waar u ideaal kunt duiken en snorkelen naar kleurrijke vissen en koraalriffen.
  • Verscheidenheid aan diersoorten: jaguars, poema’s, apen, krokodillen, walvissen, dolfijnen en diverse vogelsoorten.

Bezienswaardigheden

  • Rainforest Discovery Centre
  • San Lorenzo National Park
  • Parque Metropolitano

Wanneer is de beste reistijd

De maanden december t/m april zijn de beste maanden om naar Panama te reizen. Hiermee vermijdt u het langdurige regenseizoen.

Reisadvies

Hoe te reizen naar Panama

Vanuit Schiphol (Amsterdam) kunt u rechtstreeks naar Panama-stad vliegen. Deze vliegreis duurt zo’n 11 uur. Vanuit Brussel vliegt u met minstens 1 tussenstop naar uw bestemming in Panama. Houd er rekening mee dat door deze tussenstop het reizen langer zal duren. Prijzen van tickets zijn afhankelijk van seizoen en vliegmaatschappij.

Welke reisdocumenten

Voor uw reis naar Panama dient u te beschikken over de volgende reisdocumenten:

  • Een geldig paspoort.
  • Visum indien u langer dan 3 maanden in Panama verblijft.

Voor meer vragen omtrent reisdocumenten, adviseren wij u om contact op te nemen met de Ambassade van Panama in Den Haag (Nederland) of Brussel (België).

Klimaat

Panama heeft een tropisch klimaat. Temperaturen liggen het gehele jaar rond de 20 tot 35 graden. In de bergen kan het wat kouder zijn, rond de 10 tot 30 graden. Kijk voor uw vertrek naar de actuele weersvoorspellingen van Panama.

Taal

De officiële taal is Spaans. Daarnaast worden er ook lokale talen en dialecten gesproken.

Geldzaken

De officiële munteenheid in Panama is de Panamese balboa (PAB). Kijk voor uw vertrek naar de actuele stand van de valuta. In de grote steden zijn er geldautomaten, desalniettemin raden wij u aan om altijd contant geld op zak te hebben.

Tijdsverschil

Panama kent geen verschil in wintertijd en zomertijd.

  • Tijdens Nederlandse zomertijd is het in Panama 7 uur vroeger.
  • Tijdens Nederlandse wintertijd is het in Panama 8 uur vroeger.

Vaccinaties

Voor uw reis naar Panama zijn geen inentingen verplicht, wel worden de volgende aanbevolen:

  • Gele koorts
  • DTP (Difterie, tetanus en polio)
  • Hepatitis A (Besmettelijke geelzucht)

Er zijn ook persoons- en reis gebonden reisadviezen voor Panama:

  • Hepatitis B
  • Rabiës
  • Dengue
  • ZIKA-virus

Wij raden u aan om altijd de website van de GGD te checken voor de gehele informatie omtrent inentingen.

Raadpleeg ons speciale artikel als u alle praktische informatie wilt weten om naar Panama te reizen.

Beoordelingen van reizigers over hun verblijf in Panama

4.54 beoordelingen
Sjannie
4
De reis door Panama die we samen met Eveanos hebben samengesteld heeft (bijna) volledig voldaan aan onze verwachtingen. De meeste zaken waren zoals afgesproken geregeld en wij zijn daarin echt ontzorgd. Tot het moment dat er iets mis ging met een transfer per boot vanaf Bocas del Toro naar het vasteland en van daaruit naar Puerto Viejo in Costa Rica. Daar was blijkbaar iets mis gegaan, want wij waren niet bekend. Het was 1 januari en niemand was bereikbaar. Uiteindelijk werd het 'plotseling' toch geregeld. Maar bleek het vervoer van de grens van Panama naar Puerto Viejo uitgevoerd te worden door een jonge man in een wrak van een auto. Die alle bestaande wegen vermeed, uren deed over de trip en uiteindelijk ook nog geld vroeg. Na hierover contact te hebben opgenomen werd gezegd dat het heel moeilijk is om op 1 januari iets te regelen. Terwijl we al vier maanden geleden geboekt hadden, het was dus op tijd bekend. Ik heb gevraagd om een reactie vanuit de organisatie op dit gebeuren. Tot op de dag van vandaag wachten we hier nog op. Nogmaals, al het andere: accommodaties, transfers enz waren uitstekend verzorgd en geregeld. Het meest hebben we genoten in Santa Fé de Veraguas en op Bocas del Toro (El Natural). Het snorkelen bij Coiba Island was erg mooi, maar wat ons tegenviel was de bootreis er naar toe. Die wij als onveilig hebben ervaren (er werd veel te hard gevaren waardoor je anderhalf uur lang aan 1 stuk door met een klap op het water terecht kwam) en waar zeer vervuilende boten werden gebruikt. Een continue stank van benzine/diesel, de motor die ze gewoon lieten draaien ook als wij aan het snorkelen waren. En dat in een beschermd natuurgebied, dat klopt niet naar ons idee. Hier kan Eveanos natuurlijk niets aan doen, maar ik zou adviseren om nog een kritisch naar dit aanbod te kijken. Nogmaals een paar kritische noten, maar voor 98% is alles goed gegaan. Top.
Zie meer
Ana
Reis georganiseerd met reisbureau van Ana
Bekijk reisbureau
Danny & Wendy
5
Het was een droomreis!! Alles was meer dan fantastisch geregeld. We vijf verschillende plekken bezocht. Iedere keer stond er weer iemand op ons te wachten op plek van aankomst die ons met veel enthousiasme ontving en begeleidde. Altijd op tijd, echt perfect en zó vriendelijk. De locaties en plekken die we bezochten voldeden enorm aan onze verwachtingen. De reis werd helemaal naar onze wensen gemaakt. Toen door slecht weer we het plan moesten wijzigen werd dit allemaal fantastisch aangepast. Ook toen er een protest was werd de route door overleg met verschillende instanties omgeleid en perfect geregeld waardoor we geen hinder hebben ondervonden. Zó fijn, echt top!
Zie meer
Ana
Reis georganiseerd met reisbureau van Ana
Bekijk reisbureau
Bekijk alle beoordelingen
Boek uw vlucht naar Panama

Dankzij onze samenwerking met Option Way, profiteert u bij Evaneos van vele voordelen:

  • Aantrekkelijke tarieven
  • All-inclusive prijzen zonder verrassingen
  • Uw lokale reisagent wordt op de hoogte gebracht van vluchtwijzigingen

Aarzel niet om advies te vragen aan uw lokale reisagent of bezoek de website van onze partner.

Andere interessante bestemmingen