Koolstofvoetafdruk gecompenseerd
Bestemmingen
Topbestemmingen naar het Midden-Oosten
 • Oman
  Reizen in Oman
 • Zoek een bestemming
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?
Self-drive van Noord naar Zuid 

OmanSelf-drive van Noord naar Zuid 

 • Buiten de gebaande paden
Tijdens deze uitgebreide self-drive ontdekt u zowel de hoogtepunten in het noorden als in het tropische zuiden van Oman. De kustroute naar het zuiden is lang en uitgestrekt, ideaal voor liefhebbers van rust en natuur. Uiteraard kunt u ook per vlucht van Muscat naar Salalah om daar te genieten van het strand en eventueel andere excursies te ondernemen. 

Uw lokale reisexpert Esra

Nederlandstalige reisagent in Oman
1 reviews
De rondreis in één oogopslag
 • Natuur
  Natuur
 • Kust aan zee
  Kust aan zee
 • Woestijn
  Woestijn
 • Culturele bezienswaardigheden
  Culturele bezienswaardigheden

Reisprogramma

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

Deze voorbeeldreis is ontworpen door onze lokale reisagent om u te inspireren. Elk element van deze reis kan volledig aangepast worden aan de hand van uw wensen: de duur, de route, accommodaties, activiteiten, etc.

Dag 1: Aankomst in Oman en vervoer naar hotel 

U komt aan in Oman. Op de internationale luchthaven van Muscat wacht onze chauffeur op u in de aankomsthal. Hij brengt u naar uw hotel in Muscat waar u kunt uitrusten van de vlucht. 

Plaats:
Muscat
Accommodatie
Sundus Rotana Hotel (Muscat)

Dag 2: Ontdek wat Muscat te bieden heeft 

Vandaag gaat u met een gids op pad in Muscat. Vertrek ‘s morgens naar de indrukwekkende Sultan Qaboos Grand Mosque. Dwaal vervolgens rond in de smalle straatjes van de Muttrah Souq, gevuld met wierook, en meng u met de lokale bevolking. Bezoek ook het oude deel van Muscat en het Bait Al Zubair museum om de geschiedenis van het sultanaat te ontdekken. Sluit de dag af met een tocht langs het Sultan’s Palace en de Portugese forten Jalali en Mirani. Hier kunt u volop foto’s maken. Na afloop keert u terug naar het hotel in Muscat.

Inbegrepen: ontbijt 

Plaats:
Muscat
Accommodatie
Sundus Rotana Hotel (Muscat)

Dag 3: Met de auto naar een authentiek Heritage Home 

U krijgt de sleutels van uw 4WD met GPS en gaat op weg naar Rustag, waar het fort Hazm Castle ligt. Vervolgens bezoekt u de warmwaterbronnen van Nakhl. Lunch in één van de cafés (optie). Begin ‘s middags aan de schitterende tocht naar Wakan Village. Omringd door bergen ziet u in de verte het verlaten dorpje liggen tegen een berg. Bij aankomst gaat u eerst naar uw accommodatie, de Sama Wakan Heritage Homes. U verblijft daar in een gerestaureerd traditioneel huis omgebouwd tot sfeervol gastenverblijf. Maak vanuit hier een prachtige wandeling door het groene land van lokale boeren, waar vooral veel fruitbomen zoals granaatappels, druiven en abrikozen worden geteeld.

250 Km 
Inbegrepen: ontbijt en diner 

Plaats:
Rustaq, Nakhl
Accommodatie
Sama Wakan Heritage Homes (Wakan)

Dag 4: Een spectaculaire autorit via Al Awabi naar Al Hamra 

Vertrek vanuit Wakan Village richting Al Awabi. U rijdt door de Wadi Bani Auf. Deze boeiende off-road route dwars door de bergen brengt u bij het authentieke bergdorpje Bilad Sayt. Stop hier om te genieten van het schitterende uitzicht over de groene terrassen. Daarna richting Al Hamra voor een overnachting in een luxe Eco Resort met prachtige uitzichten en de toepasselijke naam The View. 

150 Km 
Inbegrepen: ontbijt en diner 

Plaats:
Wādī Banī ‘Awf, Bilad Sayt, Al Ḩamrā’
Accommodatie
The View (Al Ḩamrā’)

Dag 5: Via Misfat Al Abriyyin naar Nizwa 

Vertrek ’s ochtends naar Jabal Shams, met 3000m de hoogste bergtop van Oman. Het uitzicht op de Grand Canyon van Oman is hier adembenemend. U rijdt vervolgens naar Misfat Al Abriyyin, een pittoresk dorpje op de flank van een berg. Maak een wandeling door dit dorp waar de tijd heeft stilgestaan, de eenvoud en vriedelijkheid van de bewoners zal u raken. Smalle straatjes slingeren naar boven in de schaduw van citroenbomen. Beklim de trappen voor een prachtig uitzicht over de omliggende terrassen. U rijdt vervolgens naar uw hotel in Nizwa.

200 Km 
Inbegrepen: ontbijt 

Plaats:
Nizwá
Accommodatie
Al Diyar (Nizwá)

Dag 6: Tradities en cultuur in Nizwa en omgeving 

Ontdek vandaag de vroegere hoofdstad Nizwa met zijn historische gebouwen, zijn traditionele souq en zijn 17e-eeuwse fort gebouwd door Imam Sultan bin Saif Al Yar’ubi. In de Souq vindt u handgemaakte voorwerpen zoals zilveren juwelen en de traditionele Khanjar (dolk). Op vrijdagen kunt u de Nizwa Cattle Market bezoeken. Vertrek vervolgens naar het dorpje Bahla, bekend om zijn traditionele aardewerk en zijn weefkunst. Mogelijkheid tot prachtige foto’s bij een van de oudste forten van Oman, het Bahla fort, dat op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat. Bezoek vervolgens het Jabrin Castle, één van de mooiste forten van Oman met prachtige plafondschilderingen, kerkers en geheime gangen. Daarna gaat u terug naar het hotel in Nizwa.

130 Km 
Inbegrepen: ontbijt 

Plaats:
Bahlā’, Jabrīn, Nizwá
Accommodatie
Al Diyar (Nizwá)

Dag 7: Bezoek de woestijn en ontmoet de Bedoeïenen 

Vandaag rijdt u naar het woestijnkamp Arabian Ory Camp, met alle benodigde faciliteiten, waar u in de woestijn overnacht. Stap onderweg uit in Birkat Al Mouzaan de voet van het Jabal Akhdar gebergte. Wandel op uw gemak door de dadelplantages en de straatjes met “mud houses”. Stop vervolgens ook in Ibra, om door de eeuwenoude dorpjes van Qanater te lopen. Hierna rijdt u naar de Shargiyah regio met de bekende gouden, golvende duinen. U bent hier bij de Bedoeïenen die weten te overleven in de harde omstandigheden van de woestijn. Zorg dat u optijd bent voor de spectaculaire zonsondergang over de woestijnduinen!

250 Km 
Inbegrepen: ontbijt en diner 

Plaats:
Birkat Al Mawz, Ibra, Wahiba Sands
Accommodatie
Arabian Oryx Camp (Wahiba Sands)

Dag 8: Wadi’s en Schildpadden 

U gaat op weg naar het Ras al Jinz Turtle Reserve, uw volgende hotel direct aan een schildpaddenstrand. Onderweg komt u langs Wadi Bani Khalid, omringd door palmbomen en bergen. Eet en relax in deze wadi, of neem een verkoelende duik in het blauwe water. Hierna gaat u verder naar de oude havenstad Sur, bekend om zijn traditionele dhow boten. Bezoek hier een werkplaats om te zien hoe deze gebouwd worden. Ga vervolgens richting Ras Al Jinz naar uw hotel. Bezoek in de avond (rond 20.30 uur) de beroemde turtlebeach, een gids neemt u mee om de schildpadden en hun nesten te bekijken.

250 Km 
Inbegrepen: ontbijt 

Plaats:
Wādī Banī Khālid
Accommodatie
Ras al Jinz Turtle Reserve (Ras Al Jinz)

Dag 9: Natuur en betovering op Masirah Island 

U rijdt vanmorgen naar het grootste eiland van Oman, Masirah Island, dat ten zuidoosten van het land ligt. Masirah Island is een juweel in azuurblauwe wateren. Het eiland is betoverend door de gevarieerde natuurlijke omgeving, vooral zichtbaar in het overvloedige onderwaterleven. De reis naar het eiland zal via een grote ferry gemaakt worden, houdt er rekening mee dat de laatste ferry om 15.00 uur vertrekt. U overnacht in een resort op het eiland.


350 Km 

Inbegrepen: ontbijt 

Plaats:
Ile de Masirah
Accommodatie
Masirah Island Resort (Ile de Masirah)

Dag 10: Een vrije dag op Masirah Island 

Geniet van een vrije dag op het schitterende eiland waar u tussen verschillende activiteiten kunt kiezen. Ontdek bijvoorbeeld de rijke en prachtige onderwaterwereld met een snorkel of bestudeer vogels op het eiland. (Activiteiten optioneel) 


Inbegrepen: ontbijt 

Plaats:
Ile de Masirah
Accommodatie
Masirah Island Resort (Ile de Masirah)

Dag 11: Trekvogels, suiker duinen en scheepswrakken 

Rond 09.00 uur neemt u de eerste ferry vanuit Masirah. Via Barr Al Hikman, beroemd om zijn trekplekken voor vogels, en Khaluf, bekend voor de bijzondere, witte woestijn duinen, bereikt u Duqm. Van hieruit rijdt u naar de kustplaats Ras Al Madrakah, het enige rotsachtige gebied op de meer dan 500 kilometer lange kustlijn. Verken de scheepswrakken in het afgelegen gebied. Ga vervolgens terug naar Duqmwaar u overnacht. 


470 Km 

Inbegrepen: ontbijt 

Plaats:
Khalūf
Accommodatie
Crowne Plaza Duqm (Duqm)

Dag 12: Langs de kust naar Salalah 

Vertrek vroeg in de ochtend voor de lange rit naar Salalah. U komt eerst langs Al Shuwaymiyah met zijn spectaculaire kliffen van witte kalkstenen. Vervolgens rijdt u verder naar Salalah, toegangspoort tot prachtige bezienswaardigheden in de regio Dhofar, waarvan Salalah de hoofdstad is. Check bij aankomst in in uw hotel, een aan het strand gelegen EcoLodge.

540 Km 
Inbegrepen: ontbijt 

Plaats:
Salalah
Accommodatie
Souly Ecolodge (Salalah)

Dag 13: Ontdek Oost Salalah 

Begin deze dag met een bezoek aan het oude vissersdorpje 'Taqah' en zijn beroemde, eeuwenoude 'Taqah Castle'. 
Ga verder naar de oude ruïnes van de ooit beroemde stad Sumharam (KhorRohri). Rijdt vervolgens de 'altijdgroene’ Wadi Darbat in voor een ontspannende wandeling langs het water, omringd door kudden kamelen, geiten en vee.

100 Km 
Inbegrepen: ontbijt en diner 

Plaats:
Taga, Wadi Darbat
Accommodatie
Souly Ecolodge (Salalah)

Dag 14: Salalah City in geuren en kleuren 

Bij het Al Balid Archeologisch park, een UNESCO-werelderfgoed gelegen in Salalah, ontdekt u alles over Wierook in het “Museum of the Frankincense Land”, geopend in 2007. Bezoek vervolgens de Sultan Qaboos-moskee in het centrum van Salalah, niet-Moslimbezoekers kunnen deze bezichtigen van zaterdag tot donderdag tussen 8.00 en 11.00 uur. Neem ook een kijkje bij het paleis Al Husn, het paleis van zijne majesteit de sultan. Bij uw wandeling door de oude Haffah-souqzult u wierook van hoge kwaliteit en traditionele Dhofari souvenirs vinden. In de nabije omgeving van Salalah rijdt u door prachtige groene plantages met volop groenten en fruit, stop bij een groente- en fruitkraam om deze te proeven.


100 Km 

Inbegrepen: ontbijt en diner 

Plaats:
Salalah
Accommodatie
Souly Ecolodge (Salalah)

Dag 15: Vertrek uit Salalah City 

Vandaag rijdt u naar de luchthaven van Salalah, waar u de huurauto inlevert en de vlucht naar huis neemt zeker met talloze afbeeldingen en geuren als herinneringen.


50 Km 

Inbegrepen: ontbijt 

Plaats:
Salalah

MuscatRustaqNakhl Wādī Banī ‘AwfBilad SaytAl Ḩamrā’NizwáBahlā’JabrīnBirkat Al MawzIbraWahiba SandsWādī Banī KhālidIle de MasirahKhalūfSalalahTagaWadi Darbat

Praktische informatie

Prijs vanaf € 2.680 Per persoon
Internationale vluchten Niet inbegrepen
Inbegrepen in de prijs Luchthaventransfer

Praktische informatie

Prijsinformatie

€ 2.680 Per persoon

Samen met uw lokale reisexpert kunt u dit reisidee volledig personaliseren.

De uiteindelijke prijs van uw reis is afhankelijk van de vertrekdatum en van de etappes, activiteiten en accommodaties die u uitkiest.

Als u met Evaneos reist weet u zeker dat uw reissom ten goede komt aan de lokale economie op de plek van bestemming. Lees in ons Handvest Better Trips meer over onze belofte voor eerlijke en duurzame reizen.

Inbegrepen in de prijs

 • Privé aankomst transfer in Muscat
 • Muscat Half Day city tour met een Engels sprekende gids inclusief entree voor het museum
 • 2 nachten Sundus Rotana Hotel, 1x Classic kamer op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht Sama Wakan Heritage Homes, 1x Standaard kamer op basis van halfpension
 • 1 nacht The View, 1xSuperior kamer op basis van half pension
 • 2 nachten Al Diyar Nizwa, 1x Standaard kamer op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht Arabian Oryx Camp, 1x Standaard kamer op basis van half pension
 • 1 nacht Ras al Jinz Turtle Reserve, 1x Carapace kamer op basis van logies & ontbijt
 • 2 nachten Masirah Island Resort, 1x Deluxe kamer op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht Crown Plaza Duqm, 1x Seaview kamer op basis van logies & ontbijt
 • 3 nachten Souly EcoLodge, 1x Beach Bungalow op basis van half board
 • Autohuur* 13 dagen, 4WD Mitsubishi Pajero of gelijkwaardig, inclusief: CDW+PAI, 3500 km allowance for 13 days, extra mileage charge is USD 0.26/- per extra km), Road Map and GPS
 • One-waykosten – drop off huurauto in Salalah
 • Online payment fees

Niet inbegrepen in de prijs

 • Internationale en binnenlandse vluchten
 • Visa fees
 • Vroege check in of late check out in de hotels
 • Additional driver fees
 • Fuel
 • Services van een gids / chauffeur gedurende de rondreis
 • Maaltijden en dranken die niet vermeld zijn in het programma
 • Entreegelden voor forten en musea etc
 • Extra opties en verlengingen
 • Tips en porterage
😱 Vanwege vele inkomende aanvragen is het reisbureau van Esra momenteel niet in staat om uw reisaanvraag te behandelen. U kunt over een paar dagen opnieuw proberen contact op te nemen, of u kunt de voorbeeldreizen bekijken van onze andere lokale partners in Oman.
Neem contact op met de lokale reisexpert

Bent u op zoek naar een ander soort reis?

Andere voorbeeldreizen