Koolstofvoetafdruk gecompenseerd
Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?
Langs de Grote Zijderoute: De 5 Stans

OezbekistanLangs de Grote Zijderoute: De 5 Stans

Coronadekking
 • Klassiekers
Een professioneel ontworpen route laat u de tour door Centraal-Azië voor slechts 27 dagen voltooien, alle hoogtepunten van Centraal-Azië verkennen, de geschiedenis leren kennen, genieten van de adembenemende natuur en de lokale tradities en cultuur ervaren : Charyn Canyon in Kazachstan - een natuurlijk complex, uniek in zijn soort, niet alleen in Kazachstan, maar ook in de hele wereld. Het werd ge...

Een professioneel ontworpen route laat u de tour door Centraal-Azië voor slechts 27 dagen voltooien, alle hoogtepunten van Centraal-Azië verkennen, de geschiedenis leren kennen, genieten van de adembenemende natuur en de lokale tradities en cultuur ervaren : Charyn Canyon in Kazachstan - een natuurlijk complex, uniek in zijn soort, niet alleen in Kazachstan, maar ook in de hele wereld. Het werd gevormd in het tijdperk van het Paleogeen en doet denken aan de Colorado Grand Canyon in Noord-Amerika, hoewel inferieur aan het in omvang. Ala-archa Nationaal Park van Kirgizië - ontdek besneeuwde toppen die boven de 4.500 meter uitstijgen, steile beboste hellingen, pittoreske weiden, unieke alpiene fauna en snelstromende rivieren. Issyk-Kul-meer in Kirgizië - meer, "de parel van Centraal-Azië" genoemd, is het op één na grootste alpenmeer ter wereld, gelegen op 1609 m boven de zeespiegel. Het Iskander Kul-meer in Tadzjikistan - genoemd naar Alexander de Grote - is het prachtige alpenmeer van glaciale oorsprong in de provincie Sugd. Het is de meest bezochte plek in het Fann gebergte en zorgt ervoor dat u zich ontspant en alles even vergeet. Khiva, Bukhara, Samarkand van Oezbekistan - verken de oude Zijderoute, de blauwe koepels van de majestueuze Madrasas en Mausolea's, die al meer dan 500 jaar bestaan. Gaskrater in Turkmenistan - "Deur naar de hel" genoemd, betoverend en intrigerend uitzicht op de vlam die midden in de woestijn brandt, als een mysterieus ding van de aarde laat een onvergetelijk beeld achter op het geheugen van de bezoekers.

Lees meer

Uw lokale reisexpert Sardor

Engelstalige reisagent in Centraal-Azië
535 reviews
De rondreis in één oogopslag
 • Culturele bezienswaardigheden
  Culturele bezienswaardigheden
 • Platteland
  Platteland
 • Stad
  Stad
 • Gastronomie en wijn
  Gastronomie en wijn
 • Hiking
  Hiking

Reisprogramma

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

Deze voorbeeldreis is ontworpen door onze lokale reisagent om u te inspireren. Elk element van deze reis kan volledig aangepast worden aan de hand van uw wensen: de duur, de route, accommodaties, activiteiten, etc.

Dag 1: Dag 1: Welkom in Almaty, Kazachstan

Aankomst in Almaty, de zuidelijke hoofdstad van Kazachstan. U wordt ontvangen door uw gids en chauffeur op Almaty International airport. De transfer brengt u naar het hotel waar u uw bagage kan achterlaten (standaard inchecktijd at/na 14:00 uur).Om 10:00 uur start de Almaty Grand Tour (6 uur): De tour begint met sightseeing in het centrale deel van Almaty. U bezoekt een populaire plaats voor stedelingen - de Green Bazaar, waar het aantrekkelijk is om te winkelen. Het is de grote kans om de sfeer van de echte Centraal-Aziatische markt, zijn kleuren, geuren en drukte te ervaren. Dan gaat de tour verder in een van de oudste Almaty park - Panfilov Park, waar u een van de unieke houten gebouwen ter wereld ziet - Zenkov Kathedraal en ook het Memorial of Glory and Eternal Flame, gewijd aan de herinnering van de strijders die stierven voor de vrijheid en de onafhankelijkheid van het land. Daarna gaat u naar de Medeo-kloof, waar de hoogste schaatsbaan ter wereld ligt, en naar de dam, die de stad beschermt tegen gevaarlijke modderstromen.De volgende bestemming is de Kok-Tobe heuvel waar de hoogste tv-toren ter wereld staat en waar u langs de pittoreske kronkelende bergweg gaat. U kunt wandelen over de kronkelende paden van het Kok-Tobe park, het prachtige panorama van de stad bewonderen vanaf het speciale observatiedek en een bezoek brengen aan de winkel van nationale souvenirs. De tour eindigt met een korte rit van de top van de heuvel naar het centrum van de stad via de beroemde Almaty kabelbaan. Einde van de dag terug naar het hotel. 

Plaats:
Kazachstan, Alma-Ata
Accommodatie
Kazakhstan Hotel (Alma-Ata)

Dag 2: Dag 2: De Charyn canyon reis

Ontbijt in het hotel. Charyn Canyon is een van de unieke natuurmonumenten van Kazachstan. De canyon is ongeveer 12 miljoen jaar oud en is verassend door zijn verticale kliffen, die doen denken aan de oude kastelen, ontstaan door wind, zon en regen.  
Het duurt ongeveer 3 uur om de canyon te bereiken. Ondertussen hoort u veel interessants over de geschiedenis en de natuur van de regio, over de Kazachse bevolking, hun leven en tradities, en kunt u ook lunchen in een lokaal cafeetje. En zodra u Charyn Canyon ziet, zult u deze lange weg in één keer vergeten - zo veel zult u onder de indruk zijn van de schoonheid en pracht van de canyon. U kunt het grote panorama bewonderen en vervolgens een wandeling maken door het doolhof van de Kastelenvallei met zijn ontoegankelijke muren die over u heen hangen. Iedereen die ooit in de Charyn Canyon is geweest, wordt er voor altijd verliefd op!

Plaats:
Alma-Ata, Charyn Canyon National Park
Accommodatie
Kazakhstan Hotel (Alma-Ata)

Dag 3: Dag 3: Aankomst in Kirgizië

Ontbijt in het hotel. In de ochtend ontmoet u de chauffeur bij het hotel en brengt hij u naar de Kazak-Kyrgyz borders. Uw gids haalt u op bij de Kazachs-Kyrgyzische grens en begeleidt u naar de hoofdstad van Kirgizië. Bishkek stad is de hoofdstad en de grootste stad van Kirgizië. Bishkek ligt op ongeveer 800 meter hoogte in de buurt van het noordelijke gedeelte van de Kyrgyzische Ala Too range. Dit gebergte ligt in het verlengde van het Tian Shan-gebergte, dat tot 4.855 meter hoog is en een spectaculair decor vormt voor de stad. Deze dag staat in het teken van een rondleiding door Bishkek. Het omvat een bezoek aan het Pobedaplein (Victory Square), Duboviy Park (Oak Park), Central Ala-Too Square, het National Arts Museum, National Philharmonic, en vele andere bezienswaardigheden.

Plaats:
Alma-Ata, Kirgizië, Bishkek
Accommodatie
Plaza Hotel (Bishkek)

Dag 4: Dag 4: Het verkennen van de Ala Archa-kloof natuurpark

Ontbijt in het hotel. In de ochtend haalt de chauffeur u op voor de rit naar de Ala Archa-kloof. Het is een natuurpark. In de Sovjettijd hadden alleen V.I.P. mensen toestemming om daar te gaan wandelen. De Ala Archa kloof ligt op een uitloper van het Tien Shan gebergte. Het is slechts 45 km van Bishkek. U kunt een korte wandeling maken om een panoramisch uitzicht op de kloof te zien. Daarna gaat u terug naar Bishkek en heeft u wat vrije tijd om te winkelen.

Plaats:
Bishkek, Ala Archa Gorge
Accommodatie
Plaza Hotel (Bishkek)

Dag 5: Dag 5: Bezoek aan de parel van Centraal-Azië

Uw gids haalt u om 8 uur 's morgens op voor de transfer naar Issyk Kul Lake, omgeven door de prachtige bergen. Het is het op één na grootste alpenmeer ter wereld (1608 m. boven de zeespiegel). Het meer wordt "de parel van Centraal-Azië" genoemd. Door het zoute water bezit het Issyk Kul-meer geneeskrachtige eigenschappen. Op weg naar het meer bezoekt u de Burana toren (een 11e eeuwse minaret) en een openluchtmuseum van Balbals (stenen krijgers).

Plaats:
Burana, Issyk Kul
Accommodatie
Karven Hotel (Issyk-Kul Region)

Dag 6: Dag 6: Ontdek de oude rotstekeningen op de weg naar Karakol stad

De dag begint met een ontbijt om 8 uur. Daarna begint uw reis naar Karakol-stad.
Onderweg nemen we een korte pauze om u de gelegenheid te geven oude stenen inscripties (die teruggaan tot 800 voor Christus) te bezoeken. Deze rotstekeningen zijn meer dan 2000 jaar geleden gemaakt door sjamanen. Daarna vervolgen we onze weg langs de noordelijke oever van het meer naar de stad Karakol. U bezoekt de Dungan moskee. Een van de hoogtepunten is het feit dat de moskee in Chinese stijl is gebouwd zonder gebruik te maken van een enkele metalen spijker. De moskee wordt gevolgd door een bezoek aan een oude houten orthodoxe kerk.

Plaats:
Issyk Kul, Karakol
Accommodatie
Green Yard Hotel (Karakol)

Dag 7: Dag 7: Schitterend uitzicht op de top van de Skazka canyon

Ontbijt in guesthouse. Vandaag rijden we naar de Jeti Oguz kloof. Het is beroemd om zijn rode rotsformaties die de naam Seven Bulls - Jeti Oguz hebben. Ook zie je daar de Broken Heart Mountain. Als je wilt is het mogelijk om op een top van een berg te gaan (20 minuten) om een panoramisch uitzicht op de kloof te zien. Aan de zuidelijke oever van het Issyk-Kul meer, ongeveer 4 km van het dorp Tosor, is er een ongewone plaats - Skazka (Sprookjesachtige) Canyon. Skazka is een prachtige plek waar de rode zandformatie, verschillende fabelachtige vormen aanneemt. Dan gaan we verder met onze tocht, waarbij we breken in Bokonbaeva dorp, waar we een lokale adelaar-jager zullen ontmoeten. Hij jaagt op hazen en vossen met behulp van adelaars (een traditionele manier van nomadische jacht).De nacht is in een huiselijke omgeving. ​

Plaats:
Karakol, Jeti-Oguz District, Issyk Kul, Skazka, Kochkor

Dag 8: Dag 8: Ontdek het maken van nationale vilten tapijten

Ontbijt in een home stay. In het dorp Kochkor laat een lokale familie u zien hoe onze nationale vilten tapijten worden gemaakt. U kunt zelfs de kunst van het vilten leren en samen met hen uw eigen tapijt maken! U krijgt de kans om uw eigen foto te maken met behulp van gekleurde wol en dan gaan we met z'n allen op een speciale manier aan de slag om een mooi vilten tapijt te krijgen. Ook krijg je daar een klein handwerkmuseum te zien. Ze hebben vele voorbeelden van zilveren versieringen, jassen van wolven, paardenzadel decoraties, tapijten en nog veel meer. Daarna wordt u overgebracht naar de hoofdstad van Kirgizië - Bishkek stad. Bij aankomst bezoekt u onze Aziatische Bazaar! We zullen het u vandaag laten zien en u zult veel dynamische foto's kunnen maken van het bruisende lokale leven. Deze bazaar is een luidruchtig en kleurrijk tapijt van stoffen, producten en mensen die goederen verkopen en kopen.

Plaats:
Kochkor, Bishkek
Accommodatie
Plaza Hotel (Bishkek)

Dag 9: Dag 9: Wandeling naar de Suleiman-berg

In de ochtend brengen we u naar het vliegveld voor een vlucht naar de stad Osh. In de stad Osh maakt u een wandeling en krijgt u een bezoek aan een beroemde en bijzondere plek - Suleiman Mountain. Suleiman Too (Salomo's Berg) ligt in het centrum van de stad en wordt beschouwd als een bedevaartsoord voor lokale moslims, omdat volgens de legende de profeet Salomo (Suleiman, in de Koran) aan de voet ervan werd begraven. Het is geen echte stadstour zonder een bezoek aan onze Aziatische Bazaar. We zullen het u vandaag laten zien en u zult er veel foto's kunnen maken.

Plaats:
Bisjkek, Osh
Accommodatie
Sun Rise  (Osh)

Dag 10: Dag 10: Aankomst in Oezbekistan

Ontbijt in het hotel. Transfer naar Oezbeekse-Kyrgyzische grenzen. Bij aankomst in Oezbekistan ontmoet u uw chauffeur en wordt u naar Fergana gebracht. Daarna transfer naar het hotel (check-in at/na 14:00).

Plaats:
Osh, Oezbekistan, Dustlik, Fergana
Accommodatie
Club 777  (Fargʻona)

Dag 11: Dag 11: Bezoek de bekende keramische meester Rustam Usmanov

Ontbijt in het hotel. Maak kennis met uw chauffeur in het hotel en maak kennis met de transfer naar Tashkent. Rij door de bergen en kom langs Kamchik, gelegen in het Chatkal gebergte. Maak onderweg een rustpauze in Kokand en bezoek het paleis van Khudoyar Khan en de Juma-moskee. Hierna is het tijd om te lunchen. Onderweg nog een rustpauze in Rishtan, het centrum van de keramiek in de regio. Bezoek het huis van een bekende keramische meester Rustam Usmanov wiens werk wordt tentoongesteld op wereldtentoonstellingen. Geniet van een pottenbakkerswerkplaats en bekijk de keramiekcollectie in een klein museum. Aankomst in Tasjkent, transfer en check-in naar het hotel.

Plaats:
Fergana, Kokand, Tasjkent
Accommodatie
Ramada (Tasjkent)

Dag 12: Dag 12: Bezienswaardigheden in de oude stad van Tasjkent

Ontbijt in het hotel. Om 09:00 uur ontmoet u uw gids in het hotel. Start een rondrit vanuit de "Oude Stad" van Tasjkent, die veel van zijn charme heeft behouden. Daar bezoekt u het Khast Imam-complex, waar zich het graf van de eerste Imam van Tasjkent bevindt, evenals de Tilla-sheikh-moskee, Barak Khan Madrassa en de Juma-moskee. Er is een bibliotheek in het complex, die de resterende fragmenten van de eerste Osmaniaanse Koran ter wereld bevat. Vervolgens bezoekt u Kukeldash Madrassa.Verken een van de grootste Bazaars van Oezbekistan, Chorsu. Na de lunch bezoekt u het Onafhankelijkheidsplein, het Amir Temurplein en het Museum voor Toegepaste Kunst.

Plaats:
Tasjkent
Accommodatie
Shodlik Palace (Tasjkent)

Dag 13: Dag 13: Aankomst in Tadzjikistan

Ontbijt in het hotel.
Transfer naar Oezbeekse-Tajik grenzen.
Bij aankomst in Tadzjikistan kant, maak kennis met de chauffeur. De transfer brengt u naar Khujand. Korte excursie in Khujand stad en bezoeken aan: Panjshanbe bazar, moskee en medrese naam van Moslehiddin, Sirdaria rivier en museum van oudheden naam van Timurmalik.

Plaats:
Tasjkent, Tadzjikistan, Choedzjand
Accommodatie
Firuz Hotel (Choedzjand)

Dag 14: Dag 14: Vertrek naar de Dushanbe stad 

Ontbijt in het hotel. Vertrek naar de Dushanbe stad door de Shakhristan en Anzob tunnels en langs de Varzob kloof. Maak onderweg een ruststop en bezoek Istaravshan: Mugh teppa fort, Kok-Gumbaz en Chor-Gumbaz moskee en lokale bazaar. Daarna gaat u op weg naar Dushanbe. Lunch onderweg. Bij aankomst in Dushanbe transfer naar hotel, inchecken en overnachten.

Plaats:
Choedzjand, Istaravshan, Doesjanbe
Accommodatie
Taj Palace (Dushanbe)

Dag 15: Dag 15: Hele dag sightseeing tour in Dushanbe stad  

Ontbijt in het hotel. Bezoek aan Opera & Ballet theater, Dusti plein, monument van Somoni, parknaam van de Rudaki, nationale bibliotheek, Kasteel van Natie, Vlagpaal, Nationaal museum van Tadzjikistan. 
Bezoek "Kokhi Nawruz" complex van officiële vergaderingen van presidenten en plaats voor overheidstoppen, nationale trouwzaal, tee house, nieuwe Bazar " Mehrgon" en souvenirwinkel "Ruhom", die de souvenirs, gemaakt van de stenen van het Pamirgebergte, aanbiedt. Vertrek naar de Hissar. Bezoek aan de reconstructie van het fort van Hissar (residentie van de Bukhara Emir, XVI c.), oude medrese en klein museum. Terugrit naar Dushanbe. Bezoek aan Bazar en het Park van de overwinning.

Plaats:
Dushanbe
Accommodatie
Taj Palace (Dushanbe)

Dag 16: Dag 16: Vroegtijdig vertrek naar het Iskanderkul-meer

s'Ochtends vroeg vertrekt u naar het Iskanderkul-meer langs de Varzob-kloof en de Anzob-tunnel. Turquoise, kalm en omgeven door grote gedeelten van het Fann gebergte is het ver buiten de Tadzjiekse grenzen bekend. Het is een van de meest spectaculaire en pittoreske plaatsen in het Fann gebergte. Er is bijna geen waterleven in het meer door de hoge concentratie aan mineralen en alleen een kleine loach overleeft in dergelijke wateren. Het meer is vernoemd naar de grote militaire leider en veroveraar Alexander de Grote die naar verluidt het meer passeerde op weg naar India. Iskander is het Perzische equivalent voor Alexander, terwijl kul het meer betekent in vele Turkse talen. Niet ver van het meer Iskanderdaria rivier, is er een 38 meter lange waterval, bekend als "Niagara". Er is een observatiebalie, waar u tijd kunt doorbrengen met het kijken naar een waterval. Vlakbij is een oude Archa- of jeneverbesboom met duizenden linten, stukken stof en zelfs stoffen labels die zich spannen. U kunt het lint vastmaken en wensen doen die ooit uit kunnen komen. Overnachting op toeristen basiskamp (2*) Cottages.

Plaats:
Dushanbe, Kŭli Iskandarkŭl

Dag 17: Dag 17: Verken de zeven meren bij Marguzor

In de vroege ochtend vertrekt u naar Marguzor Seven meren ("Haft Kul"), langs Ayni district en langs Zeravshan vallei. Rijdend langs prachtige Marguzor-meren tot aan het meer № 6 en onderweg, fotostops en korte wandeltochten. Lunch in het dorp Padrud, na het verkennen van het meer № 7.
Volgens de oude legende verdwaalde een oude man lang geleden in de vallei en zijn zeven dochters kwamen hem zoeken. Niemand reageerde op hun oproep en de man werd nooit gevonden. De meisjes zaten uiteindelijk langs het smalle pad te huilen. De tranen vulden de vallei en de meisjes verdronken. Ze stierven maar 7 meren, mooi en verschillend zoals 7 meisjes, herinneren ons aan de zaak. Ze waren allemaal erg mooi, maar het jongste meisje - Mijgon, het eerste meer op 1640 m werd beschouwd als het mooiste van de andere. Je kunt vertrouwen op de legende of de wetenschappers die zeggen dat er minder tragedie in het verhaal zat en dat de meren zijn ontstaan als gevolg van frequente aardbevingen of modderlawines die de Shing rivier in het verleden hebben afgesloten. De meren zijn meestal gevuld met gesmolten water dat afkomstig is van de gletsjers in de bovenloop van de vallei. De meren verschijnen in de volgende opeenvolging: Mijgon op 1640 m, Saya op 1740 m, Gushor, Nofin op 1820 m, Hurdak op 1870 m, Marguzor op 2140 m en Hazorchashma.

U krijgt ook vrije tijd om te wandelen.

Plaats:
Kŭli Iskandarkŭl, Marguzor, Pendjikent
Accommodatie
Sogdiana Inn (Pendjikent )

Dag 18: Dag 18: Aankomst in Oezbekistan

Ontbijt in het hotel. In de ochtend bezoekt u de  lokale Bazar, na, aankomst in Oezbeekse - Tadzjiekse grens punt. Onderweg houdt u een rustpauze en bezoekt u de Proto-urban Site of Sarazm (U.N.E.S.C.O.). 
Sarazm, wat betekent "waar het land begint", is een archeologische site die getuigt van de ontwikkeling van menselijke nederzettingen in Centraal-Azië, vanaf het 4e millennium voor Christus tot het einde van het 3e millennium voor Christus. De ruïnes tonen de vroege ontwikkeling van de proto-urbanisatie in deze regio aan. Dit nederzettingscentrum, een van de oudste in Centraal-Azië, ligt tussen een bergachtig gebied dat geschikt is voor de veeteelt door nomadische veehouders, en een grote vallei die bevorderlijk is voor de ontwikkeling van de landbouw en de irrigatie door de eerste gevestigde bevolkingsgroepen in de regio. Sarazm toont ook het bestaan aan van commerciële en culturele uitwisselingen en handelsbetrekkingen met de volkeren over een uitgestrekt geografisch gebied, dat zich uitstrekt van de steppen van Centraal-Azië en Turkmenistan, tot de Iraanse hoogvlakte, de Indusvallei en tot aan de Indische Oceaan. Bij aankomst in Samarkand ontmoet u de chauffeur en wordt u naar het hotel gebracht.

Plaats:
Pendjikent , Sarazm, Oezbekistan, Samarkand
Accommodatie
Zilol Baht (Samarkand)

Dag 19: Dag 19: Bezienswaardigheden in Samarkand

Ontbijt in het hotel. In de ochtend ontmoet u uw gids in het hotel en begint u met een sightseeing tour in Samarkand: Het Registan-plein ("Sandy Place"), het ensemble van drie madrasja's (de Oeigobeekse Madrasja (1417-1420), de Sher Dor Madrasja (1619-1636) en de Tillya Kori Madrasja (1646-1660)) is een uniek voorbeeld van stadsbouwkunst, een opmerkelijk patroon van de architectonische planning van het belangrijkste stadsplein; Het Gur-Amir Mausoleum - een wereldwijd bekend meesterwerk van de Centraal-Aziatische architectuur, de familiecrypte van de grote dynastie van Tamerlane, met een fijne geribbelde koepel en versierd met papier-maché binnenin. Tijd om te lunchen.

In de namiddag ontdekt u andere wonderen van de stad: De Parel van Samarkand - Bibi Khanum Moskee. Gebouwd in 1399 door de beste architecten en ambachtslieden van Khorossan, Azerbeidzjan, Perzië en India, werd de moskee vergeleken met de schoonheid en glans van de Melkweg; de Siyab Bazaar, de oudste en grootste in Samarkand; het Shakhi-Zinda ensemble met meer dan 20 gebouwen, gebouwd van begin XI tot XIV cc. Elk mausoleum heeft zijn eigen stijl van decoratie en grote fantasie van bekwame ambachtslieden.

Plaats:
Samarkand
Accommodatie
Zilol Baht (Samarkand)

Dag 20: Dag 20: Bezoek aan het gigantische toegangsportaal van het Ak-Sarai Paleis

Ontbijt in het hotel. In de ochtend rijdt u via Shakhrisabz stad naar Bukhara. Er zullen 2 rustplaatsen zijn tijdens de reis: in Demons Plateau dicht bij Urgut stad, verken oude stenen voorwerpen die fantastische vormen van demonen kregen, tweede fotostop zal in het hoogste punt van de Takhtaracha-pas zijn.

Bij aankomst in Shakhrisabz zal het gigantische toegangsportaal van Ak-Sarai Palace u verwelkomen. Excursie naar het Mausoleum van Jakhongir (Oudere zoon van Temurlane) en de lege tom van Amir Temur in het Dorus Siadat Complex; Het mausoleum van Shamsiddin Kulal -Temur's en zijn vader's geestelijk leidsman, het mausoleum van Ulugbek's (Temurlane's kleinzoon, groot astronoom) nakomelingen en Kuk Gumbaz hoofd Vrijdagmoskee in Dorut Tilavat Ensemble. Tijd om te lunchen.

In de middag rijdt u terug naar Samarkand. Bij aankomst transfer en check-in naar het hotel.​

Plaats:
Samarkand, Shakhrisazb, Bukhara
Accommodatie
Lyabi Hauz (Buchara)

Dag 21: Dag 21: Ontdek de meest mysterieuze stad van de Zijderoute en haar prachtige historische monumenten

Ontbijt in het hotel. Ontmoet uw gids in het hotel en begin met het ontdekken van de meest mysterieuze stad van de Zijderoute -Bukhara en haar prachtige historische monumenten die door hun schoonheid duizenden bezoekers aantrekken. Een volledige dag sightseeing programma omvat de bezoeken aan: Architectonisch complex Poi-Kalyan (betekent "Voet van de Grote"), bestaat uit drie constructies gebouwd in XII-XVI eeuwen: madrasah Miri-Arab, moskee en minaret Kalyan - "Grote minaret" is de belangrijkste decoratie van het complex; de madrasa van Ulug Beg en Abdulaziz Khan. Gebouwd in 1652, een paar eeuwen later dan Ulugh-Beg Madrasah (gebouwd in 1417), Abdulaziz-Khan Madrasa markeert de opmerkelijke vooruitgang van de middeleeuwse Centraal-Aziatische architectuur; Tim Abdullah Khan - een overdekte bazaar gebouwd in 1577; Magok-i Attari Moskee (vandaag, Museum van Tapijten) is een van de oudste architectonische monumenten waar u heidense heiligdommen vindt, de overblijfselen van een boeddhistisch klooster, een Zoroastrische tempel in Bukhara. Na alle ontdekkingen is het tijd om te lunchen.

In de namiddag gaat u verder met het verkennen van andere monumenten, zoals: architecturaal ensemble Laybi-Hauz (betekent "de oever van het stuwmeer"), bestaat uit drie monumentale gebouwen: Kukeldash madrassa en twee andere religieuze gebouwen: Hanaka in het westen en Madrasah van Nadir Divan-Begi in het oosten; Ark-Citadel - een residentie van Bukhara khans, een massief fort, gebouwd en bewoond rond de 5e eeuw na Christus. De Bolo-Hauz-moskee, gebouwd in de 17e eeuw, was een gebedsplaats voor de Emirs en hun opvolgers. Het is het enige bewaard gebleven monument op het Registan plein dat bestaat uit: multi-kolom aivan, koepelvormige moskee, minaret en een klein zwembad; het mausoleum van Ismail Samani, een van de oudste monumenten van de stad, mausoleum Chashma Ayub, of "Bron van Job"; de moskee Chor Minor "Four Minarets", verborgen in de steegjes van de oude wijk van de stad, een voorbeeld van een XIX cc. monument.

Plaats:
Bukhara
Accommodatie
Lyabi Hauz (Buchara)

Dag 22: Dag 22: Aankomst in Turkmenistan

Vroeg in de ochtend transfer naar Oezbeekse-Turkmeense grenzen. Aankomst bij BP Farap voor de lunchpauze op de post. Transfer naar Mary. Excursie naar Ancient Merv (UNESCO), een oude stad die een belangrijk centrum van internationale handel en ambachten was, gelegen aan de Zijderoute. Ontdek het historische park met Sultan Sanjar Mausoleum, Groot en Klein Gyz Gala, Erk Kala, Gyaur Kala, Keshk Fort en andere.

Transfer naar de luchthaven voor een avondvlucht naar Ashgabat, ETD 1930h, en ETA 20:10h.

Plaats:
Buchara, Farab, Merv, Mary
Accommodatie
Grand Turkmen (Asjchabad)

Dag 23: Dag 23: Camping in de Darwaza-gaskrater

Ontbijt in het hotel. In de ochtend stadsrondleiding, inclusief bezoek aan het Nationaal Museum, het Onafhankelijkheidspark, de Neutraliteit Boog en de Russische Bazaar. Rijden naar Darwaza gaskrater gelegen in het midden van het Karakum woestijnrijk. Kom aan bij de krater, zet het kamp op. Geniet van een heerlijke vuur gekookte maaltijd voor het diner in de buurt van de brandende gaskrater.

Overnachting in Tenten Camping.

Plaats:
Darwaza

Dag 24: Dag 24: Ontdek alle historische sites van Kunya Urgench

In de ochtend vertrekken we vanaf de Gaz krater en rijden we naar Kunya Urgench (UNESCO) voor een excursie.

Kunya Urgench was de hoofdstad van het Grote Khorezm-rijk in de 1e eeuw na Christus. Vandaag de dag zijn alle historische plaatsen van Kunya Urgench opgenomen in de werelderfgoedlijst van UNESCO.  Daar ontmoet u uw gids en ontdekt u: de hoogste minaret van Centraal-Azië -Kutlug-Timur minaret (XII-XIV c., 67 m), het mausoleum van Nadjmiddin-Kubra (de stichter van de "Kubra" soefisekte) (XII-XIII c.c.), het mausoleum van de Mongoolse prinses Torebeg-Khanum (XII-XIV c.c.).), Mamun-minaret (X-XI c.c.), Kyrk-Mollah mausoleum (II c.C. - III c.A.D.), Ibn-Khadjib madrassah (XIV-XVI c.c.), Arslan mausoleum - het oudste gebouw van de stad (ongeveer XI c. Tussendoor is er een pauze, om te lunchen. Na de lunch kunt u verder gaan met de sightseeing tour en het verkennen van de stad: Fakhr-ad-Din-Razi mausoleum (XIII c.) en andere mausoleums, minaretten en forten.

Daarna rijdt u naar Oezbekistan-Turkmenistan, grenspunt Shavat-Dashoguz. Bij aankomst, ontmoet u de chauffeur in Oezbeekse zijde en ga naar Khiva.

Plaats:
Darwaza, Dashoguz, Shavat, Xiva
Accommodatie
Euro Asia (Xiva)

Dag 25: Dag 25: Excursie in alle monumenten van Ichan Kala

Ontbijt in het hotel. Ontdek de prachtige stad die op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staat. Het programma omvat een excursie naar alle monumenten van Ichan Kala. Ichan Kala is de binnenstad (beschermd door bakstenen muren zo'n 10 m hoog) van de oude Khiva oase, die de laatste rustplaats was van de karavanen voordat ze de woestijn doorkruisten naar Iran. Hoewel er nog maar weinig zeer oude monumenten over zijn, is het een samenhangend en goed bewaard gebleven voorbeeld van de moslimarchitectuur van Centraal-Azië: Juma Moskee, vormt een opmerkelijk type architectuur van XVII cc. Kunya Ark - het 'oude fort', opgericht in 1686 - 1688 door Arang-Khan; ten zuiden van Kunya Ark werden Kalta Minor en de Medresa van Mohammed-Amin-Khan gevonden; het Tash-Kauli Paleis, gebouwd in 1830 - 1838 voor Alla-Kulli-Khan, (wiens naam 'slaaf van God' betekent, hij was zich gelukkig niet bewust van de plannen die in Rusland werden uitgevoerd voor een massale invasie). Tijd om te lunchen.

Daarna kunt u andere uitzonderlijke monumenten ontdekken, gelegen in Ichan Kala - het Mausoleum van Pahlavan Mahmud (1247 - 1325); het Mausoleum van Sayid All-Uddin, dat zijn indeling in de XIVe eeuw intact heeft gelaten; de Medresa van Islam-Khodja (1908 - 1910), met zijn elegante minaret, op 45 m de hoogste in Khiva; de Medresa van Alla-Kuli, gebouwd in 1835 in een lastige ruimte bij de oostelijke poort van de binnenstad, is een gevierd voorbeeld van harmonieus samengaan in een oud stedelijk weefsel. Tijd om te dineren. 

Plaats:
Xiva
Accommodatie
Euro Asia (Xiva)

Dag 26: Dag 26: Hele dag voor persoonlijke verkenning

Ontbijt in het hotel. Uitchecken vanaf hotel voor 12:00 (middag). 
U heeft de hele dag voor een persoonlijke verkenning. s'Avonds ontmoet u de chauffeur in het hotel en wordt u naar de luchthaven van Urgench gebracht om een binnenlandse vlucht naar Tashkent te nemen. Bij aankomst op de luchthaven van Tashkent ontmoet u de chauffeur en wordt u naar het hotel gebracht.​

Plaats:
Xiva, Urgench, Tasjkent
Accommodatie
Ramada (Tasjkent)

Dag 27: Dag 27: Vertrek naar Tasjkent

Ontbijt in het hotel. Transfer naar de internationale luchthaven voor een vlucht naar het thuisland. We wensen u een veilige vlucht!

Plaats:
Tasjkent

KazachstanAlma-AtaCharyn Canyon National ParkKirgiziëBishkekAla Archa GorgeBuranaIssyk KulKarakolJeti-Oguz DistrictSkazkaKochkorBisjkekOshOezbekistanDustlikFerganaFerganaKokandTasjkentTadzjikistanChoedzjandIstaravshanDoesjanbeDushanbeKŭli IskandarkŭlMarguzorPendjikent SarazmSamarkandShakhrisazbBukharaBucharaFarabMervMaryDarwazaDashoguzShavatXivaUrgench

Praktische informatie

Prijs vanaf € 4.340 Per persoon
Coronadekking Kosteloos annuleren tot 30 dagen voor vertrek
Internationale vluchten Niet inbegrepen

Praktische informatie

Prijsinformatie

€ 4.340 Per persoon

Samen met uw lokale reisexpert kunt u dit reisidee volledig personaliseren.

De uiteindelijke prijs van uw reis is afhankelijk van de vertrekdatum en van de etappes, activiteiten en accommodaties die u uitkiest.

Als u met Evaneos reist weet u zeker dat uw reissom ten goede komt aan de lokale economie op de plek van bestemming. Lees in ons Handvest Better Trips meer over onze belofte voor eerlijke en duurzame reizen.

Inbegrepen in de prijs

 • Accommodatie
 • Ontbijt
 • Vervoer over de grond tijdens een reis
 • Activiteiten volgens uw aangepaste reis
 • Airport transfers
 • 24 uur per dag, 7 dagen per week lokale ondersteuning door bureaus
 • Reisopbouw met een deskundige lokale reisagent

Niet inbegrepen in de prijs

 • Aankomst- en vertrekvluchten
 • Maaltijden en dranken niet aangegeven
 • Persoonlijke uitgaven
 • Fooi
 • Visumkosten
 • Reisverzekering

Bent u op zoek naar een ander soort reis?

Neem contact op met de lokale reisexpert Bekijk andere voorbeeldreizen in Oezbekistan (5)

Andere voorbeeldreizen