Highlights van Oezbekistan, Kirgizië en Kazachstan 

OezbekistanHighlights van Oezbekistan, Kirgizië en Kazachstan 

Klassiekers
Deze 15 daagse tour zal indruk maken op uw zintuigen - verken magische Khiva voordat u verder gaat naar Bukhara, Samarkand en Tamerlane. Doorkruis woestijnen van rood zand en laat u verrassen door historische monumenten, mausolea en architectonische ruïnes. Ontmoet de lokale Oezbeekse families en neem deel aan hun cultuur. Reis verder naar Kirgizië met zijn kloven, meren en bergen. Deze adembenemende tocht zal u mooie herinneringen opleveren. 
Reisideeën aangeraden door
Sardor Lokale*r Oezbekistan Expert*in
Duur van de reis
16 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 1.785
Reisprogramma
Dag 1: Welkom in Oezbekistan

Dag 1: Dag 1: Welkom in Oezbekistan

Een voorproefje van de geschiedenis... - Neem contact op met uw reisleidster en chauffeur om u naar uw hotel te brengen voor de check in.  - Bezoek de hoofdstad van Oezbekistan, Tasjkent, en begin met het Hasan Imam-complex. - Verken het Shashi Mausoleum - de graftombe van Islam Dichters. Accommodatie : Ramada (Tasjkent)
Plaats:
Tasjkent

Dag 2: Museum Onder de Hemel

Dag 2: Dag 2: Museum Onder de Hemel

Historische locaties... - Reis van Urgench naar Khiva - een sprookje als oosterse stad. - Bezoek Mohammed Amin Khan Madrasa en Kalta Minaret.   - Leer van dichter Mohammed Rakhim Khan, bekend onder het pseudoniem Ferouz Accommodatie : Asia Khiva (Xiva)
Plaats:
Urgench,Xiva

Dag 3: De Rode Kyzyl-Kum-woestijn oversteken

Dag 3: Dag 3: De Rode Kyzyl-Kum-woestijn oversteken

Rood zand voor altijd... - Vroeg in de ochtend rijdt u richting Bukhara door het rode zand van de Kyzyl-Kum-woestijn. - Steek de Arride Steppe over met zijn Astrakhan schaapskuddes. - Picknick onderweg bij de chayhana om vervolgens uw reis voort te zetten naar Bukhara. Accommodatie : Asia Bukhara (Buchara)
Plaats:
Buchara

Dag 4: De oude stad Bukhara

Dag 4: Dag 4: De oude stad Bukhara

Ontdek de oude dagen... - Vandaag in Bukhara, bezoekt u de Po-i-Kalyan die de madrasa Mir-i-Arab omvat. - Verken de moskee en de Kalon Minaret van de elfde eeuw. - Ga ten slotte op excursie naar de Tok-i-Zargaron koepels en de Magok-i-Attari Moskee. Accommodatie : Asia Bukhara (Buchara)
Plaats:
Buchara

Dag 5: Ontdek Liabi-Hauz

Dag 5: Dag 5: Ontdek Liabi-Hauz

Voormalig Joods gebied... - Geniet van een dagtocht naar Liabi-Hauz, de Madrasa, Kukeldash, en meer. - Maak een wandeling in een voormalige Joodse wijk en bezoek de synagoge. - Verken de Bolo-Hauz-moskee en de Ark Citadel, wat vroeger de thuisbasis van Bukhara Emirs was. Accommodatie : Asia Bukhara (Buchara)
Plaats:
Buchara

Dag 6: Ontmoeting met een Oezbeekse lokale familie

Dag 6: Dag 6: Ontmoeting met een Oezbeekse lokale familie

Een dag om te onthouden... - Rij naar Mitan, winnaar van de World Responsible Toeristische Reizen Award. - U wordt als gast uitgenodigd door een Oezbeekse familie. - Geniet van de lunch in het plaatselijke huis (plov). Hierna rijden we naar Samarkand. Accommodatie : Emirkhan Hotel (Samarkand)
Plaats:
Mitan,Samarkand

Dag 7: Samarkand, de Parel van het Oosten

Dag 7: Dag 7: Samarkand, de Parel van het Oosten

Aziatische cultuur... - Reis vroeg naar Samarkand, waar het mausoleum Guri-i-Amir als eerste op uw lijst staat. - Ontdek Samarkand's Parel van de Oriënt,  waarin het beroemde Registan-plein is ondergebracht. - Vervolgens gaat u naar de architecten en ambachtslieden Khorossan, gelegen in de buurt van de bruisende stadsbazaar. Accommodatie : Emirkhan Hotel (Samarkand)
Plaats:
Samarkand

Dag 8: Ulugbek Observatorium

Dag 8: Dag 8: Ulugbek Observatorium

Architecturaal genot... - Geniet van het ontbijt in het hotel, voordat u een bezoek brengt aan de necropolis van Shak-i Zinda. - Verken de Sterrenwacht van Ulugbek, op grote schaal beschouwd als de eerste waarnemingspost in Centraal-Azië.  - Geniet van een uitzicht op het Afrasiab Museum, gelegen vlak achter Afrasiab Hill. Accommodatie : Emirkhan Hotel (Samarkand)
Plaats:
Samarkand

Dag 9: Shakhrisabz - het "Rome van het Oosten"

Dag 9: Dag 9: Shakhrisabz - het "Rome van het Oosten"

Verbazingwekkende ruïnes... - Thuisbasis van de grootste veroveraar van Centraal-Azië - Tamerlan (Amir Temour). - Geniet van de lunch voordat u de ruïnes van Ak-Saray Kasteel. - Rij terug naar Samarkand en stap over naar het station om te vertrekken naar Tashkent. Accommodatie : Ramada (Tasjkent)
Plaats:
Shahrisabz Shahri,Samarkand,Tasjkent

Dag 10: Bishkek, de hoofdstad van Kirgizië

Dag 10: Dag 10: Bishkek, de hoofdstad van Kirgizië

Artistieke flair... - Vlieg naar Manas International Airport en ga naar Bishkek, de grootste stad van het land. - Geniet van een spectaculair decor in de stad en bezoek dan het Pobedaplein (Victory Square). - Duboviy Park (Eikenpark), Central Ala-Too Square, History Museum en National Philharmonic   Accommodatie : Plaza Hotel (Bisjkek)
Plaats:
Bishkek

Dag 11: Genieten van de natuur in Ala Archa Gorge 

Dag 11: Dag 11: Genieten van de natuur in Ala Archa Gorge 

Schilderachtige uitzichten... - Ga naar de Ala Archa-kloof, gelegen aan de kant van het Tien Shan-gebergte. - Wandeling om een panoramisch uitzicht en u kunt een waterval bewonderen vanaf de top van de kloof. - Terug naar Bishkek - authentiek dineren, echte traditionele keuken proeven. Accommodatie : Plaza Hotel (Bisjkek)
Plaats:
Ala-Archa Al’plegri,Bishkek

Dag 12: Issyk Kul Lake, de Parel van Centraal-Azië

Dag 12: Dag 12: Issyk Kul Lake, de Parel van Centraal-Azië

Het mooiste van de natuur... - Ontbijt in het hotel en dan transfer naar Celestia Issyk-Kul-meer   - Bekijk het op één na grootste alpenmeer ter wereld, ook wel de Parel van Centraal-Azië genoemd. - Bezoek de Burana-toren en een openluchtmuseum in Balbans voor een traditionele lunch. Accommodatie : Karven Hotel (Issyk-Kul Region)
Plaats:
Issyk-Kul Region

Dag 13: De 2000 jaar oude Petrogliefen

Dag 13: Dag 13: De 2000 jaar oude Petrogliefen

Vroege geschiedenis... - Rijd om petrogliefen te zien - oude foto's op stenen, 2000 jaar oud. - Bewonder een panoramisch uitzicht op het Issyk Kul-meer bezoek dan een museum in Cholpon Atam. - Ontdek de verschillende attracties - Kirgizische geschiedenis, ambachten en andere interessante artefacten. Accommodatie : Plaza Hotel (Bisjkek)
Plaats:
Issyk-Kul Region,Bishkek

Dag 14: Almaty, Kazachstan

Dag 14: Dag 14: Almaty, Kazachstan

Het oude kapitaal... -Ontbijt in het hotel, bezoek dan onze Aziatische Bazaar en ontdek het bruisende lokale leven. -Geniet van akleurrijk tapijt van stoffen, producten en mensen die kopen en verkopen. -Bezoek de Zenkov-kathedraal, het Centrale Plein van de stad en het Onafhankelijkheidsmonument. Accommodatie : Kazzhol Hotel (Alma-Ata)
Plaats:
Bishkek,Alma-Ata

Dag 15: De geschiedenis en het landschap van Almaty's

Dag 15: Dag 15: De geschiedenis en het landschap van Almaty's

Een andere dag in Almaty... - Bezoek de Hemelvaartskathedraal, het op één na hoogste houten gebouw ter wereld. - Bezoek het Plein van 28 Panfilov Helden en daarna de Museum van Muziekinstrumenten. - In de avond, rijdt u naar Kok Tebe om een panoramisch uitzicht op Almaty. Accommodatie : Kazzhol Hotel (Alma-Ata)
Plaats:
Alma-Ata

Dag 16: Maʿ al-salāmah!

Dag 16: Dag 16: Maʿ al-salāmah!

Je laatste dag... - Geniet van een ontspannen ontbijt in het prachtige Kazzhol Hotel. - Transfer naar de luchthaven volgens uw vlucht tijd. - Bedankt voor uw bezoek aan Oezbekistan en een fijne vlucht naar huis toegewenst! 
Plaats:
Alma-Ata
Praktische informatie
Budget vanaf€ 1.785 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsGids
Inbegrepen in de prijsBestuurder
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Inbegrepen in de prijsBinnenlandse vluchten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Oezbekistan volgens uw wensen
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten